Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, śliczne łóżeczko 😍
Też dzisiaj kilka aptek zwiedziłam. Okazało się, że jest 1 heparyny, więc mi ją przepisała, żebym się nie musiała kłuć dwa razy, ale oczywiście nigdzie nie ma w aptekach. W ogóle bez refundacji 10 ampułek kosztuje 190 zł! Masakra. Mogą zamówić na piątek, ale my już dziś wyjeżdżamy tam, gdzie będzie ślub, bo mój wziął wolne. Ogarnęłam dzisiaj prawie wszystko. Tylko nie powiekszyłam obrączki. Ale podejrzewam, że i tak palce mam delikatnie napuchnięte, zaraz po przelożę na lewą rękę, bo tamtą mam mniejszą jakoś. Jak po porodzie nie odpuchną, to powiększę.
AniOnka, ty masz jakieś tutoriale na YT?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Tak myslałam własnie ,ze wywoza ...Nona wrote:Wiecie czemu brakuje, euthyrox jest śmiesznie tani na refundację wiec wywózka do Francji Niemiec itp. Stąd u nas brak.
-
Meggs, może za mało pijesz? Dziwne to.
Ah Lami bo to już ślub w ten weekend?
Co do obrączki to na bank masz spuchnięte palce od upału. Ja swojej już nie noszę z tydzień, spakowałam do pudełka z pierscionkiem i leżą. Po porodzie założę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 19:25
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niech sie WaliDośka wrote:Ok. Zmienił mi dawkę na 75, zlecił jeszcze kilka badań, zrobił usg tarczycy (był zdziwiony, że tamten nie zlecił), dał swój numer i kazał w razie czego pisać. Zmieniam lekarza, niech tamten się wali! 😛
Alex piękne łóżeczko!
Dziad jeden hah
Dośka lubi tę wiadomość
-
Magda no i super,źe traumy nie ma
ja również poprosić moge o zdjecie?
No i napisz coś o Jerzyku! Jaki jest, odsypia caly czas? Karmiliscie się juz ?
Beti jak to nie ma 25??;o ale ze wszedzie?? Ja recepte w czwartek będę brala dopiero :o
Lami jeju,Ty tez juz coraz blizej
a szyjka wow!
Alex moge spytac skad lozeczko? Szukam wlasnie białego z szufladkami
Rzepakowe przykro mi
no i skad to G sie bierze no..
Nikodemko a lezalas po serduszkowaniu? Faktycznie wode wpychaj i czytałam ze acc tez pomaga.. i kawa przed samym zblizeniem.
Nona a K sie jeszcze daje te 3 miesiace jak szczepia? Bo Sunshine pisala ze nie i nie zamawialam..
I Sunshine mam prosbe.. na pazdziernikowych wrzucalas dwa kremy ktore na słonce mozemy uzywac,pamietasz nazwy albo strony? Bo mnie juź spalilo a niby w sloncu nie siedze ;o -
Ja sprawdzałam 50 i mi babka w aptece powiedziala ,ze nie ma tych malych dawek wlasnie 25,50 i 75 dopiero od 100 maja.Ale moze u CIebie nie bedzie problemu.Ja u siebie nie mam co szukacprzedszkolanka:) wrote:Magda no i super,źe traumy nie ma
ja również poprosić moge o zdjecie?
No i napisz coś o Jerzyku! Jaki jest, odsypia caly czas? Karmiliscie się juz ?
Beti jak to nie ma 25??;o ale ze wszedzie?? Ja recepte w czwartek będę brala dopiero :o
Lami jeju,Ty tez juz coraz blizej
a szyjka wow!
Alex moge spytac skad lozeczko? Szukam wlasnie białego z szufladkami
Rzepakowe przykro mi
Nikodemko a lezalas po serduszkowaniu? Faktycznie wode wpychaj i czytałam ze acc tez pomaga.. i kawa przed samym zblizeniem.
Nona a K sie jeszcze daje te 3 miesiace jak szczepia? Bo Sunshine pisala ze nie i nie zamawialam..
I Sunshine mam prosbe.. na pazdziernikowych wrzucalas dwa kremy ktore na słonce mozemy uzywac,pamietasz nazwy albo strony? Bo mnie juź spalilo a niby w sloncu nie siedze ;o -
nick nieaktualnyMagda gratulacje!
Ja żadnemu K nie dawałam samo D i wszystkie żyją 😅
Nikodemko 😞
Jestem tak wymęczona zwiedzaniem porodówki, że kąpiel i do spania...
Meggs, reszta ok? Jak ph jest duże to albo organizm odkwaszony (😀) albo problemy z nerkami i układem moczowym. Reszta parametrów moczu ok? Zero bakterii itd? Może pij sobie zapobiegawczo wodę jan na wszelki wypadek, jakby Ci się kamienie albo piasek miał robić. -
Łóżeczko retro z AMC
jest masę rodzajów, wykonanie spoko chociaż mogli jeszcze 1 warstwę lakieru zrobić
to jedyny minus, bo np pod materacem mam drewno w ogóle nie pomalowane. Szuflada za to super bo nie jeździ po podłodze tylko jest zawieszona nad nią
do tego byle pościel, poszewki, prześcieradło, ochraniacz na łóżeczko. Ale to na razie nie będzie używane, upchałam do szuflady
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
przedszkolanka:) wrote:
Rzepakowe przykro mi
W pochwie generalnie te bakterie bytują i normalnie się nie leczy, dopiero na paciorkowca okołoporodowe podaje się antybiotyk. Ale ja mam objawy, to raz, dwa, że są obie na raz, a trzy, że miałam w pierwszej ciąży odejście wód bez skurczy (mimo że GBS wyszedł -) i trochę mam obawy. No chce to wyleczyć w każdym razie, zresztą położna bez dyskusji żadnej dała recepte. Tylko te 8 dni mnie załamało. Wyjałowi mnie to strasznie. Boje się, że znów złapie jakiegoś grzyba (jakiś czas temu miałam po antybiotyku w gardle i w żołądku...).

-
K się chyba nie podaje, przynajmniej u mnie w szpitalu dają w zastrzyku i każą suplementowac tylko D. Już z moją córka tak miałam.
Ja też mam pH 7 moczu i to przez całą ciążę, po porodzie wcześniej wróciło do 6, ale 8 to już zasadowy, może rzeczywiście trzeba pić więcej.
Rzepakowepole współczuję, wracaj do zdrowia
Ja wizytę mam w czwartek u mojego lekarza, ciekawe co powie na płytki krwi poniżej 100 tys.
-
Przedszko - lezalam, Acc tez pil...nie wiem gdzie jest problem
psychicznie czuje sie fatalnie, caly miesiac mojego pozytywnego nastrajania sie cholera wziela. Nie potrafie dobrze podejsc do mysli, ze ten rok mija, dla mnie to szok.
A te Somersby gruszkowe 0,0% jest naprawde pyszne. Kupilam sobie na pocieszenie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia teraz nie trzeba już dawać w domu K, bo to, co podają w szpitalu już wystarczy (chodzi o podanie domięśniowe).
W domu się daje tylko witaminę D. (i DHA jest zalecane, ale chyba nieobowiazkowe)
Przedszkolanko z rossmanowych można ziaja z lwem, bo ma filtr mineralny. Pozostałe z ziaji nie mają
https://www.ceneo.pl/17137366#tab=click
i z alterra https://www.rossmann.pl/Produkt/Produkty-do-opalania/Alterra-mleczko-do-opalania-SPF-30-200-ml,312982,8634
ja wzielam ta ziaje z lwem i jest ok. Ten z alterry ponoc zostawia strasznie bialy slad i jest drozszy, dlatego przegrał tę rozgrywkę
Do ust można też stosować pomadkę z filtrem himalaya
też ma filtr mineralny
pozostałe pomadki, a nie ma ich za wiele w rossmanie już były z tymi szkodliwymi susbtancjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 20:44
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Pozdrowienia z Warmii

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bffe9ba98e82.jpg
Domi_tur, Arashe, Pestkaa, sunshine03, Cytrynowy sok, Meggs, Beti82, Dośka, Słoneczko123, alex0806, Szczęściara, Nona, tęczova, blair., Ani0nka, madziorek86, Biegającą-mama, Malinowa91, kark zakamuflowany na maksa, Lami lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023