Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloneczko myslalam,ze krzywe zrobisz.Te wyniki glukozy sa ok ale niezbyt wiele mowiaSłoneczko123 wrote:Magda, gratuluję Jerzyka 😍 Fajnie, że jest już z Wami i poród odbył się bez komplikacji 😊
Beti, u mnie nawet 100 nie ma.. Podobno od miesiąca jest taka sytuacja, że brakuje Euthyroxu w hurtowniach.
Odebrałam wyniki:
- glukoza 94 norma 70-99
- ALAT 17 norma <33
- ASPAT 18 norma <32
- Kreatynina 0,77 norma 0,50-0,90
- GFR-MORD 97,1 norma >60 (nie wiem co to)
- FT3 3,1 norma 2,0-4,4
- FT4 1,64 norma 0,93-1,71
- AntyTPO 13,2 norma <34,00
- AntyTG <11,0 norma <115,0
Co myslicie? -
Vian jak sie czujecie?VianEthel2 wrote:Witajcie, widzę że wieści dotarły i tutaj więc napiszę szybko co o jak.
W 20tc zdiagnozowali krótką szyjke i wpuklajacy się do niej pęcherz. Po antybiotykach pod konoec 21tc założyli szew i niby było dobrze. Kontrola w piątek wykazała, że trzyma się na samej koncówce z jednej strony. Szyjka otwarta na 3 cm, pecherz w nij i jeszcze stopa malutkiej. Karetka, położyli mnie na obserwacja na sali porodwej. 5 strzykawek lekow wyciszajacych skurcze (twardnienia jak wczesniej bez bólu). Ktg ciagłe przez 5 godzin potem co 2 godziny. I lezenie plackiem.
Rano niby ktg bez skurczów ale jak lekarz zbadalbto rozwarcie poszło już na 6cm, więc wyglądało, że akcja poszła bez skurczów. Szybkie decyzje, mega stres no i teraz walczymy.
Bedzie dobrze,musi byc dobrze.Tyle ciotek o Was mysli
-
,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:32
-
Vian, dokładnie tak jak pisze Beti. Każdą z nas to wstrząsnęło, co się stało u Ciebie i wszystkie mocno trzymamy kciuki i cieplutko o Was myślimy! Tyle pozytywnych fluidów!
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyWitam wśród żywych 😅
Meggs, z tego co wiem (M odkąd odkwasza organizm, czyli od kwietnia i mierzy właśnie codzinnie ph, żeby sprawdzić stopień zakwaszenia) to niskie ph oznacza, że za mało pijesz. Mocz jest nierozwodniny, "zageszczony" i przez to kwaśniejszy. Natomiast wysokie ph świadczy o tym, że właśnie jest ok z piciem, bo mocz jest rozwodniony przez wodę i dlatego ph jest bardziej zasadowe.
Ja jak pisałam - wodę jan, szklanka dziennie i tyle. Mam akurat jedną nerke z wadą, na niej często kamienie i w ciąży piję jana, żeby nie zaliczyć nieprzyjemnego ataku czy pobytu w szpitalu przez to.
Szpit super 😊 Ogólnie bardziej się czułam jak na szkole rodzenia niż na zwiedzaniu porodówki i przez to zeszły ponad 2h, ale spoko. Samej porodówki nie zwiedzaliśmy, bo... 15.07 otwierają niwy blok 😉 Są 4 oddzielne sale, 1 z wanną reszta bez. Na położniczym i noworodkach spoko, są sale 1os z łazienkami albo sale 2os z 1 łazienką duża na 3 sale.
Babki super sympatyczne, wogólę wszyscy zadowoleni, uśmiechnięci, nic nie trzeba mieć prócz rzeczy do porodu, kosmetyków i chusteczek dla boba. Nawet np nakładki na sutki mają tylko trzeba im potem odkupić ☺ Nic nie jest obowiązkowe, większość kobiet rodzi w pozycjach np w kucki, w 50% to mama przecina pępowinę 😝
I tak wszystko na różowo było, aż po 2h usłyszałam "trzy doby po porodzie sn" 😳 No i ostatnie 5 minut już nie słuchałam, jakoś to mnie odcięło totalnie.
M zachwycony, on powiedział, ze mnie tam wiezie, ale mi się nie widzi... Już ostatnio ryczałam za dzieciakami jak miałam 2 doby być, a co dopiero teraz 😞
Także jeszcze jeden szpital został i będę się zastanawiać co robić, bo ten wrażenia super i M mnie namawia, że przecież zawsze mogę się wypisać na żądanie wcześniej, a po wypisy nawet Teściowie mogą podskoczyć, bo mają 18min do szpitala od swojego domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:14
Dośka lubi tę wiadomość
-
Vian trzymamy kciuki za Kruszynke i wierzymy,że wszystko będzie dobrze!;*
Malinowa byłam bardzo aktywna przed ciążą,później pierwszy trymestr niestety przeleżałam, zaczęłam na nowo w drugim (ok.17-18 tydz?) I staram się w miare sil i możliwości ćwiczyc co 2-3 dzien ale nic na sile jak mi się nie chce ;p mam zgode od lekarza zwłaszcza na niskie ciśnienie..
Dośka super,ze ruchy się rozkręcają
A co u Anionki? Dawno jej nie bylo ;o
Dośka, Ani0nka, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Dośka wysłałam zapro na ig 😊
Vian trzymamy za Was mocno kciuki! Twój mluszek jest bardzo dzielny! Da radę! Dużo sił dla Ciebie 😊
Beti a w ile dpo badałaś tego proga? Tak według Twoich wyliczeń 😋
Alex zrobiłaś mi dzień tym snem 😋
O kark dzięki. Piję właśnie dużo i owoców jem od groma, sikam na przezroczysto prawie. Do tego w nocy wstawałam kilka razy siusiu, więc ten mocz do badania to raczej poranny a nie całonocny 😋
Ja się rozpływam. Jest 8 rano a już prawie 28 stopni. W zeszłym roku o tej porze byczyliśmy się już na plaży na Dominikanke w podrózy poślubnej 🏖🏖🏖 (haha no dobra spaliśmy , bo tam jest teraz 2 w nocy 😋)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:11
przedszkolanka:), Dośka, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ale gorąca noc, co? uff...
Vian a jak Ty się kochana czujesz? trzymam mocno kciuki za maleństwo, niesamowita historia, która wierzę w to, ma tylko jedno DOBRE zakończenie
walczcie!
Magda suwaczek jest przesłodki "Jerzyk ma dopiero 1 dzień"
w miarę możliwości i sił pisz nam jak tam sytuacja 
Nikodemko a jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:11
-
Hej wszystkim. Madziu jak się czujesz?? Jak Jerzyk? Też poproszę zdjęcie Twojej słodyczki.
Vani trzymam za Was kciuki.
Beti może owu była później i czekała na małża 😂😂
Alex zdecydowanie za gorąco.. Mi też jakieś głupie sny się śniły. Ze poszłam na imprezie w koszuli porodowej mamyginekolog 😂😂😂
Ja się witam w 11 tyg. Dziś mam wizytę trzymajcie kciuki🤨🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:17
OlivkowaMama, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Vian, tak jak dziewczyny pisza, jestesmy z Toba. Badzcie silne, wszystko bedzie dobrze.
Doska, ja tez przed chwila wyslalam zaproszenie
Beti, a Ty testujesz w tym cyklu? Czy to nadal byl luz z zabezpieczeniem?
Dośka lubi tę wiadomość
-
[Q,
,Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:32
-
[,
-
nick nieaktualny
-
,
-
To się zapowiada kolejny dzień w domu... Przez te temperature.
Przedszkolanko, ja też mam wizytę na tą co zwykle, zawsze mam na 12
Kciuki za Wasze wizyty
Ja też miałam porabany sen
śniło mi się że płakałam, bo mąż nie chciał się w wybranym przeze mnie momencie że ma kochać
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Te sny w ciąży to masakra
Mi się ostatnio często śni że chcemy się z mężem kochać, ale nie ma gdzie. Więc albo szukamy hotelu, albo gumek, albo chodzimy w te i we wte bo ktoś nas podgląda i zmieniamy pokoje
A już nie było baaardzo dawno, nawet mi się nie chce za bardzo
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵