Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOgnisko w taką pogodę? Zamówili od razu karetkę na ten piknik? :d dzieci będą mdleć jedno za drugimkark zakamuflowany na maksa wrote:A my dzisiaj mamy piknik rodzinny w przedszkolu, jeszcze M się podobno zgłosił do rozpalenia ogniska, więc musimy być wcześniej. Świetnie po prostu 😒
-
Dzień dobry 😊
Beti, krzywe zrobię za dwa tygodnie jak znów będę chodzić do pracy na popołudnie. Zrobię w Alabie, a tam wymagają wyniku glukozy z ostatnich 30 dni, także musialam powtorzyc ☺
Vian, dużo sił dla małej i spokoju dla Was 😗
Beti82 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:39
tęczova, OlivkowaMama, alex0806, Domi_tur, Pestkaa, Ani0nka, Lami, Nikodemka, sunshine03, Arashe, Meggs, Dośka, Słoneczko123, madziorek86, Wik89, Szczęściara, Martek&M, kark zakamuflowany na maksa, Cytrynowy sok, blair., przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko super wiadomości
Przepływy na pewno będą kontrolować i będzie wszystko dobrze
Najważniejsze, żeby to sprawdzać. I ewentualnie wdrożyć właśnie heparynę albo acard.
Co do wagi, dzieciaki na tym etapie rosną skokowo. Sama się o tym przekonałam. Też się martwiłam że dziecko mniejsze wagowo o tydzień, że główka i brzuszek mniejsze itd. A tu nagle jak zaczęła przybierać to z tygodnia zrobiły się 4 dni, a teraz tylko 2 różnicy
I jest perfekcyjnie na środku siatki teraz
Liczyłam na maleństwo, a chyba będzie normalnie z 3,5 kg żywej wagi
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajko gdybym nie obiecała Nonie pakt "zero słodyczy", też bym schrupała Twoje ciasteczko, jest prze-sło-dka

A z wagą maleństwa na spokojnie, wszystko jest pod kontrolą, nie są to jakieś skrajne zachwiania
Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko ja systematycznie Was podczytuję 😁 nie mam nic mądrego do powiedzenia to się nie udzielam 😂🙈 dzięki za pamięć 😘
I dzięki dziewczyny za obecność na lajwie 😁❤️
Niezapominajko cudowna Kruszynka rośnie dla mojego Aleksandra 😘
Niezapominajka2, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
PO TEMP TYLKOMeggs wrote:Beti a mierzysz temp albo robisz testy owu? Bo nie wiem jak ją sobie wyliczyłaś 😋
-
Niezapominajko Zosia jest cudowna ❤😊 cieszę się ze maluch dobrze się rozwija. Dobrze ze będziecie kontrolować przepływy. Ja po tej niskiej pappie też się u siebie o to martwię bo to jest ryzyko hipotrofii. Ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze , a w razie w heparyna nie jest taka zła 😊
-
Kochane, nie martwcie się na zapas
Serio, nie warto. Jeśli lekarz nie powie, że jest źle czy coś, to się same nie doszukujcie. Ja też wariowałam, bo mała, bo cośtam. A ona po prostu rośnie w swoim tempie, teraz nadrabia równo. Do tego dziewczynki mogą być mniejsze 
Poza tym brzuszek może być chwilowo mniejszy bo np. się dzidziuś wysikał
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNiezapominajko śliczna malutka!

Apropos przepuszczania w kolejkach, dzisiaj miałam całkiem zabawną sytuację w rossmannie
stoję w kolejce, pierwsza, bo nikogo akurat nie było, zresztą w rossmanie i tak tego pierwszeństwa pilnują, a babka za mną tak koło 50tki pyta: "Śpieszy ci się? bo ja muszę szybko do pracy"
Ale miała minę, jak powiedziałam, że mam pierwszeństwo, bo jestem w ciąży
nie dość, że wyjeżdża mi na ty to jeszcze ciężarną chce w kolejce ominąć
Dośka, alex0806, Beti82, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Cześć dziewczyny, mała Zośka vel. Wiercipiętek chce się z Wami przywitać ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d4c13fcedb6.jpg
A tu piona dla kolegi Jerzyka 😆 zrobiła jeszcze kciuka w górę 👍 i pyta, czy tam na zewnątrz jest mu ok 😉
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f85fad9477f.jpg
Jest śliczna, kochana i zdrowa ❤ na tyle na ile można to oczywiście ocenić. Z serduszkiem wszystko ok, jakieś tam jedno ognisko, ale lekarz powiedział, że bez innych symptomów jest bez znaczenia (to już czytałam przed badaniem u mamy ginekolog 😊)
Z obliczeń wychodzi, że ma 20+5, czyli niby ok, a jednak jest drobniutka - 370 g i to jest 21 percentyl
Lekarz mówi, że taka może być po prostu, bo ja też duża nie byłam przy porodzie, ale niestety moje przepływy nawet na siatkach centylowych się nie mieszczą. Niby jeszcze mogą takie być i powinny się ustabilizować ok. 26 tc, za 5 tygodni mam zrobić biometrię i dopplera, ale juz oczywiście się martwię
ze będzie słabo rosła a ja mam niewielki wpływ na to. Jeśli przy następnym badaniu dalej będzie słabo to być może heparyna.
Szyjka 3,7, czyli przez 2 miesiące nawet nie drgnela 😊
Mała przez całe badanie bardzo się kręciła, a ja czułam z tego zaledwie z 5 ruchów. Lekarz pokazał łożysko, że jest jak poduszka, która mocno amortyzuje jej kopniaki, dlatego dopiero jak trafi gdzieś obok niego mogę to wyraźnie poczuć.
Na koniec była już chyba tak zmeczona, że zakryła twarz rączkami i dzisiaj długo nie mogła się obudzić 😁 moje słodkie dziecko! Jeszcze jej nie poznałam a już mogłabym schrupać jak ciasteczko!!!!
Niezapominajko, a propos tych przepływów. U mnie też to wykryła na polowkowych. Lekarka mówiła to samo, że może się samo jeszcze poprawić do 26 tyg. Wprawdzie Marianka jest cały czas w 50 centylu, no ale też okazało się że mam z nimi problem i tak: od 22 tygodnia bralam acard i medargin a od 26 jeszcze dodatkowo heparynę. Po samym acardzie te przepływy się troszkę poprawiły, ale nadal nie były w normie. Więc zrobiłam badania na krzepliwośc i mutacje i na tej podstawie teraz mam te 3 leki (neoparin 0,4, aspirin cardio 100, medargin).
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie się poprawiły i w razie czego nie bój się tych wspomagaczy.
-
Wik, jak sytuacja? Ja chyba odpuszczam jutrzejsze testowanie i czekam na @. Nie chce dokladac sobie psychicznie. Mam plamienie, brzuch boli jak na okres, wszystko jak co miesiac. Obstawiam, ze okres przyjdzie jutro albo w piatek.
-
Arashe wrote:To się zapowiada kolejny dzień w domu... Przez te temperature.
Przedszkolanko, ja też mam wizytę na tą co zwykle, zawsze mam na 12
Kciuki za Wasze wizyty
Ja też miałam porabany sen
śniło mi się że płakałam, bo mąż nie chciał się w wybranym przeze mnie momencie że ma kochać 
Ja miałam tak w realu xD prawie sie pogniewałam że mąż nie chciał :p ale się przełamał i z tego o to focha mamy kropeczka naszego :p
tęczova, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, Cytrynowy sok, Arashe, Nona lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
E ja też w realu kiedyś prawie się popłakałam z takiego powodu 😂
Skoro zawsze mam chore sny, to jakie będę miała w ciąży 🙈
Arashe, Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Jerzyku wszystkiego co najpiękniejsze z okazji ukończenia pierwszego dnia ☺
Nikodemka, madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”