Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cytrynowe ja zaszłam z synkiem w pierwszym cyklu, uprawiałam wtedy sport na poziomie bardzo zaawansowanym i okres miałam raz na 3 /4 miesiące 😂 Po okresie Poprostu bzykalismy się co pare dni aż cycki spuchły i już wiedziałam , ze czas na test hehe na tak poziomie wiedzy byłam 3 lata temu i po studiach medycznych 😭 do lekarza poszłam po jakiś 7/8tygodniach i ciężko mu było wyliczyć który to tydzień taka różnica była między usg a terminem miesiączki ... druga ciaza tez z późnego (30dc) owu, trzecia (teraz ) z owu w 20/21dc i to wydaje mi się mega szybkie owu hehe
Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziorek w 100% rozumiem, też robiłam i wlasciwie odetchnęłam z ulga, jak usg i sanco wyszly okmadziorek86 wrote:Robimy sanco, żeby głowa była spokojna mieć większą pewność, czy wszystko jest w porządku. Niestety część mojego mózgu cały czas ma obawy i statystyka dla mnie jest tylko statystyką
Dusza naukowca ciśnie strasznie, żeby zbadać wszystko najlepiej jak się da. Trochę za dużo poronień po drodze w rodzinie było.
U nas 2300 kosztuje. Zrekompensujemy to tańszymi wózkami/mebelkami/gadżetami ;] a tygodniowe wakacje na mazurach wystarczą
(pappa byla z posrednim wynikiem).
Tez uznalam, ze moj komfort psychiczny nie ma ceny, a wózek juz kupilam używany, wiec sanco sobie odbilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:27
madziorek86, blair., Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko, a w sumie czemu te testy u Ciebie się tak zalewają? Bo mi się coś takiego nie zdarzyło w sumie nigdy. Skrupulatnie odliczałam zawsze te krople z pipety
byla kreska albo nie i test wysychal, ale nie robily sie takie plamy. Moze to kwestia tego zalania
-
W ogóle burze chodzą po całej Polsce a Warszawa to jakaś czarna dziura którą wszystko omija 🙄 ?! Obczajam burzowo.info i nie wierzę w to co widzę. Normalnie fronty skręcają przed stolicą 😋
tęczova lubi tę wiadomość
-
Wyjechałam o 12:50, dojechałam na 13:35 , weszłam o 16:30!! serwery padły i czekałyśmy aż informatyk ogarnie je!!! W domu byłam na kolacje i kąpanie Poli, przy czym przed spaniem mi płakała jak będzie za mna tesknić jak pójdę rodzić.. bedzie ciezko,już to wiem.
Ale do rzeczy:
tak,już po
poprzednio przytylam w 3 tyg. 1.6 kg. dzisiaj pięknie 800 gram
łącznie 2 kg. od wagi startowej 
Położna wyłapala serduszko detektorem też
na wizycie wszystko dobrze. Szyjka długa, urosła jeszcze o 10 mm od poprzedniego razu, zamknięta, macica ładna. Olek kopał mnie cały czas, skopał detektor
wszystkie pomiary super prawie idealne do wieku, waga 642 gram
żelazo spadło,ale dostałam szanse by naturalnie podnieść, mam 3 tygodnie
glukozę dostanę dopiero też wtedy. no ale... właśnie jest ale... mam nisko łożysko, 5mm... mam się nie martwić, bo mamy 3 tygodnie do wizyty i powinno się podnieść więc zaleceń na to nie mam, gorzej jak się nie podniesie..ale oczywiście już się boję na myśl o cc. I zapowiadam synu,że nie rodzę dopóki się nie podniesie, bo mam zamiar pobić naturalnie moje 3 minuty partych!!
A tak poważnie.. jak to łożysko podnieść? muszę do trenerki napisać,może ona też coś doradzi bo serio- never cc, nie pisze się na to kurde..
A nadrabiając:
Gratuluję wizyt
Madziorek a Tobie małej kobietki
Sunshine Tobie cierpliwości na najbliższe 5 tygodni 
Nikodemki jak pisałam wcześniej- to byłby chyba dzisiaj cud jakby kreska wyszła popołudniu, więc ja czekam na bete.
Najmłodsza miło Cię widzieć
wierzę,że sama ciąża wyjdzie naturalnie i spontanicznie u Was 
Alex brzusio piękny
a pamiętacie moją koleżanke co wczoraj miała bete 250? dzisiaj ujrzała pęcherzyk 2.5 mm
To tak w mega skrócie bo się dalej ogarnąć nie mogę
alex0806, sunshine03, Cytrynowy sok, madziorek86, blair., Meggs, Nikodemka, Niezapominajka2, Niezapominajka2, Szczęściara, Pestkaa, Biegającą-mama, Arashe, Nona, Malinowa91, tęczova lubią tę wiadomość
-
Ja też pewnie zrobilabym te samo czy coś jakbym np. Po prenatalnych miała wątpliwości. Wolałabym wydać kasę u być pewna. Tylko na amnio bym się nie zdecydowała, wolałabym mniej inwazyjne badania.
U mnie popadało więc będzie się super w nocy spało
wieje, jest chłodno i cudownie. Ale nie ma burzy, przeszła bokiem mimo ostrzeżeń 3 stopnia
Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyPrzedszkolanko jak Ty to robisz, że tak malutko przytylas?

U mnie +5kg, a brzuszek malutki
Przez ostatni miesiąc sam przytyłam 2kg
A co do łożyska to chyba tylko pozostaje czekać aż macica urośnie. Chyba nie ma na to żadnych ćwiczeńWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:53
-
Przedszkolanko super 😊 Oluś to duży chłopak. Co do łożyska to chyba podnosi się tylko wraz ze wzrostem macicy, nie wiem czy jakiekolwiek ćwiczenia na to pomogą.
Co do kolezanki to szacun jak przy becie ok 400 było cokolwiek widać na usg 🙄🙄🙄
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:W ogóle burze chodzą po całej Polsce a Warszawa to jakaś czarna dziura którą wszystko omija 🙄 ?! Obczajam burzowo.info i nie wierzę w to co widzę. Normalnie fronty skręcają przed stolicą 😋
Takie duże miasta są tzw. wyspami ciepła i rzeczywiście burze itp rozchodzą się po bokach. Ja mieszkam w Poznaniu IP rzeź całe życie okna miałam od zachodu czyli z tamtąd przychodziły latem wszystkie fronty. I dosłownie na własne oczy zawsze widziałam ze pluska się wszędzie wokoło ale nie nad samym Poznaniem
Teraz mieszkam blisko Poznania, na wsi i tez Poznań nas chroni przed burzami :p wczoraj u nas w nocy miały być burze i grad a u nas jedynie mocno padało, burze poszły bokiem - na całe szczescie
Meggs, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Przedszko- napisze tylko, ze bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze ❤️
Sunshine - ten dzisiejszy na poczatku sie nie zalal, wszystko bylo ok, dopoki nie wrzucilam go do kosza i ponownie wyjelam :d
przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Sunshine szczerze to nie wiem, bo mam wrażenie ,że jem cały czas a najwięcej na noc

Meggs ja nie mam pojęcia jak to możliwe i nie uwierzyłabym gdybym nie zobaczyła zdjęcia..jak byk mały pęcherzyk ,ciut mniejszy niż mój na zdjęciu jak miał 0.49 mm
Nikodemko
Blair oby oby..
Co do łożyska to pytałam czy może przez to ,że ciągle na nogach jestem,ale mówił że to wpływu nie ma.. a ja tak coś czułam,nawet ostatnio pytałam o nie bo mam dziwnie nisko brzuch i małego często czuję nad spojeniem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:59