X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanco zwykłe 2500 zł.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤓

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bac36060c6fe.jpg

Meggs, sunshine03, Szczęściara, alex0806, Arashe, Beti82, tęczova, blair., Nikodemka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Sanco zwykłe 2500 zł.
    2100 w genomedzie, czyli tam gdzie maja laboratorium swoje

madziorek86, Meggs lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2500😳😳😳

Meggs lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:35

Beti82, sunshine03, blair., Magda - mbc, Arashe, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowe ja zaszłam z synkiem w pierwszym cyklu, uprawiałam wtedy sport na poziomie bardzo zaawansowanym i okres miałam raz na 3 /4 miesiące 😂 Po okresie Poprostu bzykalismy się co pare dni aż cycki spuchły i już wiedziałam , ze czas na test hehe na tak poziomie wiedzy byłam 3 lata temu i po studiach medycznych 😭 do lekarza poszłam po jakiś 7/8tygodniach i ciężko mu było wyliczyć który to tydzień taka różnica była między usg a terminem miesiączki ... druga ciaza tez z późnego (30dc) owu, trzecia (teraz ) z owu w 20/21dc i to wydaje mi się mega szybkie owu hehe

Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dla mnie to mega dziwne z tymi twoimi testami, tak jak dziewczyny piszą jeśli to nie ciaza, bym drążyła temat!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Robimy sanco, żeby głowa była spokojna mieć większą pewność, czy wszystko jest w porządku. Niestety część mojego mózgu cały czas ma obawy i statystyka dla mnie jest tylko statystyką ;) Dusza naukowca ciśnie strasznie, żeby zbadać wszystko najlepiej jak się da. Trochę za dużo poronień po drodze w rodzinie było.

U nas 2300 kosztuje. Zrekompensujemy to tańszymi wózkami/mebelkami/gadżetami ;] a tygodniowe wakacje na mazurach wystarczą ;)
    Madziorek w 100% rozumiem, też robiłam i wlasciwie odetchnęłam z ulga, jak usg i sanco wyszly ok :) (pappa byla z posrednim wynikiem).
    Tez uznalam, ze moj komfort psychiczny nie ma ceny, a wózek juz kupilam używany, wiec sanco sobie odbilam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:27

madziorek86, blair., Nona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, a w sumie czemu te testy u Ciebie się tak zalewają? Bo mi się coś takiego nie zdarzyło w sumie nigdy. Skrupulatnie odliczałam zawsze te krople z pipety :D byla kreska albo nie i test wysychal, ale nie robily sie takie plamy. Moze to kwestia tego zalania :/

• Meggs Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle burze chodzą po całej Polsce a Warszawa to jakaś czarna dziura którą wszystko omija 🙄 ?! Obczajam burzowo.info i nie wierzę w to co widzę. Normalnie fronty skręcają przed stolicą 😋

tęczova lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:35

sunshine03, Nona lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjechałam o 12:50, dojechałam na 13:35 , weszłam o 16:30!! serwery padły i czekałyśmy aż informatyk ogarnie je!!! W domu byłam na kolacje i kąpanie Poli, przy czym przed spaniem mi płakała jak będzie za mna tesknić jak pójdę rodzić.. bedzie ciezko,już to wiem.
    Ale do rzeczy:
    tak,już po :D poprzednio przytylam w 3 tyg. 1.6 kg. dzisiaj pięknie 800 gram :D łącznie 2 kg. od wagi startowej :D
    Położna wyłapala serduszko detektorem też <3
    na wizycie wszystko dobrze. Szyjka długa, urosła jeszcze o 10 mm od poprzedniego razu, zamknięta, macica ładna. Olek kopał mnie cały czas, skopał detektor :P wszystkie pomiary super prawie idealne do wieku, waga 642 gram <3 żelazo spadło,ale dostałam szanse by naturalnie podnieść, mam 3 tygodnie :P glukozę dostanę dopiero też wtedy. no ale... właśnie jest ale... mam nisko łożysko, 5mm... mam się nie martwić, bo mamy 3 tygodnie do wizyty i powinno się podnieść więc zaleceń na to nie mam, gorzej jak się nie podniesie..ale oczywiście już się boję na myśl o cc. I zapowiadam synu,że nie rodzę dopóki się nie podniesie, bo mam zamiar pobić naturalnie moje 3 minuty partych!!
    A tak poważnie.. jak to łożysko podnieść? muszę do trenerki napisać,może ona też coś doradzi bo serio- never cc, nie pisze się na to kurde..

A nadrabiając:
    Gratuluję wizyt <3 Madziorek a Tobie małej kobietki <3 Sunshine Tobie cierpliwości na najbliższe 5 tygodni :D
    Nikodemki jak pisałam wcześniej- to byłby chyba dzisiaj cud jakby kreska wyszła popołudniu, więc ja czekam na bete.
    Najmłodsza miło Cię widzieć :) wierzę,że sama ciąża wyjdzie naturalnie i spontanicznie u Was :)
    Alex brzusio piękny :)

a pamiętacie moją koleżanke co wczoraj miała bete 250? dzisiaj ujrzała pęcherzyk 2.5 mm <3
    To tak w mega skrócie bo się dalej ogarnąć nie mogę :P

alex0806, sunshine03, Cytrynowy sok, madziorek86, blair., Meggs, Nikodemka, Niezapominajka2, Niezapominajka2, Szczęściara, Pestkaa, Biegającą-mama, Arashe, Nona, Malinowa91, tęczova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie zrobilabym te samo czy coś jakbym np. Po prenatalnych miała wątpliwości. Wolałabym wydać kasę u być pewna. Tylko na amnio bym się nie zdecydowała, wolałabym mniej inwazyjne badania.
    U mnie popadało więc będzie się super w nocy spało :) wieje, jest chłodno i cudownie. Ale nie ma burzy, przeszła bokiem mimo ostrzeżeń 3 stopnia

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko jak Ty to robisz, że tak malutko przytylas? :D

U mnie +5kg, a brzuszek malutki :)
    Przez ostatni miesiąc sam przytyłam 2kg :D

A co do łożyska to chyba tylko pozostaje czekać aż macica urośnie. Chyba nie ma na to żadnych ćwiczeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:53

• Meggs Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko super 😊 Oluś to duży chłopak. Co do łożyska to chyba podnosi się tylko wraz ze wzrostem macicy, nie wiem czy jakiekolwiek ćwiczenia na to pomogą.

Co do kolezanki to szacun jak przy becie ok 400 było cokolwiek widać na usg 🙄🙄🙄

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    W ogóle burze chodzą po całej Polsce a Warszawa to jakaś czarna dziura którą wszystko omija 🙄 ?! Obczajam burzowo.info i nie wierzę w to co widzę. Normalnie fronty skręcają przed stolicą 😋

Takie duże miasta są tzw. wyspami ciepła i rzeczywiście burze itp rozchodzą się po bokach. Ja mieszkam w Poznaniu IP rzeź całe życie okna miałam od zachodu czyli z tamtąd przychodziły latem wszystkie fronty. I dosłownie na własne oczy zawsze widziałam ze pluska się wszędzie wokoło ale nie nad samym Poznaniem :)

Teraz mieszkam blisko Poznania, na wsi i tez Poznań nas chroni przed burzami :p wczoraj u nas w nocy miały być burze i grad a u nas jedynie mocno padało, burze poszły bokiem - na całe szczescie :)

Meggs, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko- napisze tylko, ze bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze ❤️
    Sunshine - ten dzisiejszy na poczatku sie nie zalal, wszystko bylo ok, dopoki nie wrzucilam go do kosza i ponownie wyjelam :d

przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • blair. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:35

przedszkolanka:), Meggs, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine szczerze to nie wiem, bo mam wrażenie ,że jem cały czas a najwięcej na noc :P
    Meggs ja nie mam pojęcia jak to możliwe i nie uwierzyłabym gdybym nie zobaczyła zdjęcia..jak byk mały pęcherzyk ,ciut mniejszy niż mój na zdjęciu jak miał 0.49 mm :O
    Nikodemko <3
    Blair oby oby.. <3

Co do łożyska to pytałam czy może przez to ,że ciągle na nogach jestem,ale mówił że to wpływu nie ma.. a ja tak coś czułam,nawet ostatnio pytałam o nie bo mam dziwnie nisko brzuch i małego często czuję nad spojeniem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:59

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ