Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przedszko ja tez czuje nisko i mowil ze mam nisko lozysko ale niby ma jeszcze czas sie podniesc. Teraz na wizycie w lipcu bedzie juz moja gin to sie dokladnie dowiem.
Tez nie chce cc no ale .. Moje szanse na sn po cc sa troche mniejsze niz zwykle.
-
nick nieaktualny
-
tak,intensywny może przesunąć /zmienić cykl. Ale 2 x w tygodniu to nieeNona wrote:Ej sport przesuwa owu tzn opóźnia???
Dopiero od 3 tygodni uprawiam 2 x w tygodniu. Wcześniej pół roku leń... Wpływa to na ten cykl?
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przedszkolanko, ja miałam mega nisko lożysko w 24 tygodniu jak dostałam zwolnienie, lekarka powiedziała że po pierwsze naturalnie pójdzie do góry do 28tygodnia wraz ze wzrostem macicy, a dwa żadnego przeciazania się i duzo polegiwania. Pomoglo, miesiąc później lozysko wysoko

Co do Sanco, pappy i innych badań to nie lubię komentarzy a po co, a na co, a czemu tak drogo. Każda z nas robi w ciąży dla swojego Maluszka wszystko co uznaje za najlepsze, myślę że podstawą jest też zdrowa głowa matki. Jeśli ktos może sobie pozwolić na badania inne niż tylko usg prenatalne to jestem bardzo za! I gdybym nie była farciarą życia i nie zaszła w ciążę w tym samym miesiącu, w którym o niej pomyślałam to też bym dla spokoju ducha zainwestowała w badanie, które daje odpowiedź na wiele pytań i niewiadomych
tak jak Madziorek napisała, można sobie przyciąć w innych wydatkach
madziorek86, Nona, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Sunshine Ty wiesz, że byłam u tej lekarki co mi poleciłaś? Szkoda tylko, że nie doczekałam do kolejnej wizyty.
U mnie lepiej. Jeszcze biore przeciwbólowe, staram się jak najmniej. Ale na pełnych obrotach to nie jestem. Chociaz juz się wyprostowałam.
Weronika jest stabilna i przestała spadać z wagi. Oby teraz w górę.
madziorek86, blair., Cytrynowy sok, XxMoniaXx, Nikodemka, sunshine03, przedszkolanka:), Nona, Lami, tęczova, Pestkaa, Dośka, OlivkowaMama, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
Domi bez obrazy ale ja nie wiedziałam o czymś takim jak pappa czy sanco. Dopiero tu się dowiedziałam mimo że to moja druga ciąża. Mój gin nie wspomina o czymś takim jak te badania więc sorry wolę zapytać. Dobrze napisałaś że robimy wszystko dla maluszka ale czasmi lepiej zapytać o co chodzi z tymi badaniami niż głupka strugać.. Już nie będę o nic pytać😕😕

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ło matko Szczęściaro wzięłaś chyba za bardzo do siebie moje słowa 😘 nie rzucam tu oburzeniem, a jedynie tłumaczę, że nie wszystkie reakcje są fajne, a sformułowane pytanie czym jest to badanie byłoby lepiej odczytywane

Ale sorry mój błąd, myślałam, że w ostatnim czasie i Meggs pisała o tym badaniu i Magda sporo, byłam przekonana, że wszyscy wiedzą z czym to się je
-
nick nieaktualnyNona wskazaniem do sanco jest jak z testu pappa wyjdzie wynik pośredni. Bo jak zły to raczej zalecaja amniopunkcje.Nona wrote:Przedszko super, Olek widzę akurat idealny synus mamusi rośnie. Nie znam się na łożysku ale masz czaaaas jeszcze.
Dziewczyny a są ogólnie wskazania do sanco? Czy jak Pappa wyjdzie niejednoznaczna?
Ja 36lat, ostatnio w ciąży test Pappa robiłam I juz to było niestsndard mało kto ribil. Nie wiem co z sanco, pewnie zainwestuje dla spokoju. Ale interesuje mnie czy robi się jak cis z pappy wyjdzie nie tak czy kiedy?
Czesc osob robi sanco dla swojego świętego spokoju nawet, jak nie ma wskazan
Pytalam tez lekarki i nawet jak ktos robi sanco z wlasnej woli to warto test pappa zrobic, bo moze wykazac ze trzeba np. brac heparyne albo acard albo bardziej pilnowac jakis stanow przedrzucawkowych i hipotrofii.
Vian wiem i myslalam nad tym nie raz, ze dobrze ze do niej trafilas, bo jakby inny lekarz nie wykryl Twoich problemow z szyjką to mogloby być różnie.
Trzymam kciuki za malutką i za Ciebie! Dużo siły Ci życzę na najbliższe tygodnie!
Nona lubi tę wiadomość
-
Domi tak Madzia super mi wytłumaczyła co to za badanie bo nawet te pojęcie było mi obce.. Wierz mi że wcześniej tak nie skupialam się nad tymi badaniami. Dopiero teraz jak zaszłam interesują mnie.. Też nie zagłębiałam się w internety bo nie chce czytać a potem się zamartwiać. Także wybacz że pytam.. Gdyby gin mnie uświadomić że coś takiego istnieje pewnie już dawno bym przewertowała internet..

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnySzczesciaro jakbys chciała poczytać i coś wiedzieć więcej o tych badaniach to podrzucam link
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/
Faktycznie temat się już przewijał wiele razy, uchowałas sie jakos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:17
-
Madziorek 😍 wspaniale! Gratulacje!!!
Przedszkolanko dla Ciebie rowniez! I dla Ciebie Sunshine
Uhh dlugi dzien, wlasnie wrocilam do domu 1,5 h pozniej niz planowalam i ofukalam meza tak ze az mi glupio, atak pms w pelni po prostu
Nikodemko kicuki za Ciebie trzymam mocno😘
madziorek86, przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, mam nadzieje, ze odpoczelas
Zazdroszcze Ci tego nowego roweru
Alez bym jezdzila! W ogole to mam cel, zeby w czerwcu zrobic łącznie minimum 100km, poki co mam 68,51, mam nadzieje, ze @ i histeroskopia nie zrujnuja mojego niecnego planu. Przylaczasz sie? :d
Wik89 lubi tę wiadomość