X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:37

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko ja tez czuje nisko i mowil ze mam nisko lozysko ale niby ma jeszcze czas sie podniesc. Teraz na wizycie w lipcu bedzie juz moja gin to sie dokladnie dowiem.
    Tez nie chce cc no ale .. Moje szanse na sn po cc sa troche mniejsze niz zwykle.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ej sport przesuwa owu tzn opóźnia???

Dopiero od 3 tygodni uprawiam 2 x w tygodniu. Wcześniej pół roku leń... Wpływa to na ten cykl?
    tak,intensywny może przesunąć /zmienić cykl. Ale 2 x w tygodniu to niee ;)

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja miałam miesiączki nieregularne i nie wiem od czego się uregulowly, ale w międzyczasie zaczęłam trenować 3 do 4 razy w tygodniu po 1,5 do 3 h i nie widziałam złego wpływu na cykl :)

Nona lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ja miałam mega nisko lożysko w 24 tygodniu jak dostałam zwolnienie, lekarka powiedziała że po pierwsze naturalnie pójdzie do góry do 28tygodnia wraz ze wzrostem macicy, a dwa żadnego przeciazania się i duzo polegiwania. Pomoglo, miesiąc później lozysko wysoko :)

Co do Sanco, pappy i innych badań to nie lubię komentarzy a po co, a na co, a czemu tak drogo. Każda z nas robi w ciąży dla swojego Maluszka wszystko co uznaje za najlepsze, myślę że podstawą jest też zdrowa głowa matki. Jeśli ktos może sobie pozwolić na badania inne niż tylko usg prenatalne to jestem bardzo za! I gdybym nie była farciarą życia i nie zaszła w ciążę w tym samym miesiącu, w którym o niej pomyślałam to też bym dla spokoju ducha zainwestowała w badanie, które daje odpowiedź na wiele pytań i niewiadomych :) tak jak Madziorek napisała, można sobie przyciąć w innych wydatkach :)

madziorek86, Nona, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:35

Nona lubi tę wiadomość

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine Ty wiesz, że byłam u tej lekarki co mi poleciłaś? Szkoda tylko, że nie doczekałam do kolejnej wizyty.

U mnie lepiej. Jeszcze biore przeciwbólowe, staram się jak najmniej. Ale na pełnych obrotach to nie jestem. Chociaz juz się wyprostowałam.

Weronika jest stabilna i przestała spadać z wagi. Oby teraz w górę.

madziorek86, blair., Cytrynowy sok, XxMoniaXx, Nikodemka, sunshine03, przedszkolanka:), Nona, Lami, tęczova, Pestkaa, Dośka, OlivkowaMama, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

blair., Domi_tur, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:26

Nona lubi tę wiadomość

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian super że lepiej, kciuki za Was 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:55

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi bez obrazy ale ja nie wiedziałam o czymś takim jak pappa czy sanco. Dopiero tu się dowiedziałam mimo że to moja druga ciąża. Mój gin nie wspomina o czymś takim jak te badania więc sorry wolę zapytać. Dobrze napisałaś że robimy wszystko dla maluszka ale czasmi lepiej zapytać o co chodzi z tymi badaniami niż głupka strugać.. Już nie będę o nic pytać😕😕

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Szczęściaro wzięłaś chyba za bardzo do siebie moje słowa 😘 nie rzucam tu oburzeniem, a jedynie tłumaczę, że nie wszystkie reakcje są fajne, a sformułowane pytanie czym jest to badanie byłoby lepiej odczytywane :)

Ale sorry mój błąd, myślałam, że w ostatnim czasie i Meggs pisała o tym badaniu i Magda sporo, byłam przekonana, że wszyscy wiedzą z czym to się je :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Przedszko super, Olek widzę akurat idealny synus mamusi rośnie. Nie znam się na łożysku ale masz czaaaas jeszcze.

Dziewczyny a są ogólnie wskazania do sanco? Czy jak Pappa wyjdzie niejednoznaczna?
    Ja 36lat, ostatnio w ciąży test Pappa robiłam I juz to było niestsndard mało kto ribil. Nie wiem co z sanco, pewnie zainwestuje dla spokoju. Ale interesuje mnie czy robi się jak cis z pappy wyjdzie nie tak czy kiedy?
    Nona wskazaniem do sanco jest jak z testu pappa wyjdzie wynik pośredni. Bo jak zły to raczej zalecaja amniopunkcje.
    Czesc osob robi sanco dla swojego świętego spokoju nawet, jak nie ma wskazan :)
    Pytalam tez lekarki i nawet jak ktos robi sanco z wlasnej woli to warto test pappa zrobic, bo moze wykazac ze trzeba np. brac heparyne albo acard albo bardziej pilnowac jakis stanow przedrzucawkowych i hipotrofii.

Vian wiem i myslalam nad tym nie raz, ze dobrze ze do niej trafilas, bo jakby inny lekarz nie wykryl Twoich problemow z szyjką to mogloby być różnie.
    Trzymam kciuki za malutką i za Ciebie! Dużo siły Ci życzę na najbliższe tygodnie!

Nona lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak Madzia super mi wytłumaczyła co to za badanie bo nawet te pojęcie było mi obce.. Wierz mi że wcześniej tak nie skupialam się nad tymi badaniami. Dopiero teraz jak zaszłam interesują mnie.. Też nie zagłębiałam się w internety bo nie chce czytać a potem się zamartwiać. Także wybacz że pytam.. Gdyby gin mnie uświadomić że coś takiego istnieje pewnie już dawno bym przewertowała internet..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro jakbys chciała poczytać i coś wiedzieć więcej o tych badaniach to podrzucam link :) https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/

Faktycznie temat się już przewijał wiele razy, uchowałas sie jakos :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:17

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek 😍 wspaniale! Gratulacje!!!
    Przedszkolanko dla Ciebie rowniez! I dla Ciebie Sunshine :)
    Uhh dlugi dzien, wlasnie wrocilam do domu 1,5 h pozniej niz planowalam i ofukalam meza tak ze az mi glupio, atak pms w pelni po prostu :(
    Nikodemko kicuki za Ciebie trzymam mocno😘

madziorek86, przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, mam nadzieje, ze odpoczelas :) Zazdroszcze Ci tego nowego roweru :D Alez bym jezdzila! W ogole to mam cel, zeby w czerwcu zrobic łącznie minimum 100km, poki co mam 68,51, mam nadzieje, ze @ i histeroskopia nie zrujnuja mojego niecnego planu. Przylaczasz sie? :d

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ