Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj rozmawiałam z mężem i właśnie zdecydowaliśmy ze nie bedziemy sie tym przejmować ani swirowac z amiopunkcja, markery usg byly dobre a serduszko jest zdrowe, to jest dla nas wazne i własnie zamartwianie i stres mogą wiecej szkody nam,narobić, i chyba juz sie zaczęło bo w nocy zaczelo mnie potwornie boleć gardło, teraz ledwo przelykam sline z bólu, to chyba angina wybiore sie do lekarza najszybciej jak to możliwe a w międzyczasie moze znacie jakies skuteczne środki dozwolone w ciąży na gardło? Mam tabletki prenalen ale niezbyt pomagaja
-
Aicha ryzyko 1:900 to jest małe ryzyko. Amniopunkcję zalecają gdy jest wyższe niż 1:300.
Ja miałam 1:108 i zdecydowałam się na amnio bo bym ześwirowała gdybym nie wiedziała. U mnie pomimo wysokiego ryzyka po wynikach amnio jest zdrowa dziewczynka
Wczoraj byłam na połówkowym usg i córeczka jest zdrowa ale okazało się, że jest za mała wzgl. wieku ciąży o około 2 tygodnie.
To jest dużo bo w 13 tygodniu różnica wynosiła tylko 2 dni...
Nie wiem co to oznacza i czym grozi. Na razie lekarz powiedziała, żeby się nie martwić ale USG 3d zrobić za 3 tygodnie i sprawdzić czy nadrabia czy niestety za wolno rośnie
Tak więc to nie koniec moich zmartwień...
Annie proszę przepisz mi USG 3d na 11 Lipca -
E.wela. Powodzenia na egzaminie
AiCha. Właśnie dziwiłam się, że macie spotkanie z genetykiem przy ryzyku 1:9000. 1:900 troszkę zmienia postać rzeczy, ale też o niczym nie musi świadczyć. Zobacz jak było z Anulką a wszystko się dobrze skończyło.
Może tak jak Lola pisze, rozważ NIFTY? Ja miałam to jako plan awaryjny gdyby ryzyko wyszło wysokie, też nie chciałam amnio. Od razu poznałabyś płeć na prawie 100%
Chyba, że chcesz to zostawić tak jak jest, tylko czy będziesz w stanie nie denerwować się całą ciążę?
Jeżeli chodzi o migrenę to weź paracetamol. Przy tak silnym bólu nie ma sensu się męczyć. Ten lek brany sporadycznie nie zaszkodzi maleństwu, ale Twój stres owszem.
Na gardło to znam tylko syrop z cebuli albo czosnek z mlekiem. Podobno te środki z apteki też mają tylko naturalne składniki. Jednak z anginą to idź do lekarza, może antybiotyk okaże się niezbędny.
Lola83. Cieszę się, że będziesz się częściej udzielać Czy Piotruś to już pewne? Wpisać na I stronę?
Anulka. To się często zdarza, że dzieciaczek ma inny wzrost względem wieku ciąży. Często też to się zmienia, raz ma za mało, raz za dużo, każdy rośnie w swoim tempie a nie zgodnie z książką. Nic się nie przejmuj, na pewno wyrówna Jak tak dalej będziesz się stresować to zaraz walnę Ci wykład na temat stresu w ciąży, bo ostatnio o tym czytałam Uwierz mi, lepiej, żeby maleństwo było za małe niż otrzymało skutki takiego stresu.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie masz rację z tym stresem... Muszę się jakoś ogarnąć i przestać denerwować...ale jak???!!! Ale spróbuję... Na tą chwilę chwilę tylko tyle mogę zrobić dla mojej Majeczki.
Lady daj znać jak po wizycieAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Anulka0407 wrote:Annie masz rację z tym stresem... Muszę się jakoś ogarnąć i przestać denerwować...ale jak???!!! Ale spróbuję... Na tą chwilę chwilę tylko tyle mogę zrobić dla mojej Majeczki.
Wiem, że łatwo się mówi, ale przewlekły stres może prowadzić np. do zmniejszenia objętości mózgu u dziecka, więc na pewno warto popracować nad tym. No i zaufaj lekarzom, skoro mówią Ci, że na razie nie ma powodu do zmartwień, bo wszystko się może zmienić to trzeba być spokojnym
Lola. Wprowadziłam zmiany
Anulka0407 lubi tę wiadomość
Nifty 2200 zł masakra!
Przejelam sie tylko w momencie jak mąż zadzwonił z informacją bo wystraszylam się ze ryzyko bedzie o wiele większe. Teraz juz sie zupełnie uspokoilam i wierze ze dzidziuś jest zdrowy, nie stresuje sie , przynajmniej nie na tyle by wykonać tak drogie badanie, chyba ze udaloby sie wykonać je na NFZ jakims cudemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 14:30
-
AiCha nie ma mozliwosci wykonania go na nfz niestety. Nawet amnio jest tylko powyzej 35 rz albo przy duzo gorszych wynikach. A jakie mialas wynik z krwi. Tez bym sie nie martwila, jak usg ok i wynik 1:900 to naprawde wszystko powinno byc okPiotruś
Helenka
-
Jakoś nie mam siły za dużo pisać. Każdą z Was wspieram i czytam wszystko.
Dopadła mnie taka rezygnacja, że szkoda gadać.
Piersi bolą jeszcze mocniej, nie sądziłam że mogą... gdyby nie duphaston już byłabym szczęśliwa, ale niestety oczami wyobraźni widzę jak rano sikam z nadzieja, a tam jedna kreska.
Niestety nie potrafie uwierzyć tak wewnątrz siebie w sukces. Porażka.
Nie jestem z tego powodu załamana, raczej zrezygnowana.
I w sumie napisałam pełno bzdur.
-
AiCha. Jeżeli się nie stresujesz to nie ma sensu myśleć o tych wszystkich badaniach. Groszek jest zdrowy i tyle
Lola. Mój mąż na początku też nie chciał Emilki, bo on się uparł na Laurę. Minęło trochę czasu, widział, że mi Laura nie pasuje i nagle wypalił, że Emilka ładne Także nigdy nic nie wiadomo, może mąż potrzebuje czasu
Dobuska. Taka huśtawka nastrojów w okresie testowania jest jak najbardziej normalna. Jeszcze chwilę i będziemy wszystko wiedzieć. Trzymaj się kochanaAiCha4811 lubi tę wiadomość
Ja niestety wykonałam test i wyszedł negatyw aż bije w oczy.
Jakoś obiecałam sobie być silną i tak się staram. Łzy poleciały jak mąż przytulił, ale nie martwię się już.
Teraz mam brać od nowego cyklu też CLO i jakoś to będzie.
Nie poddamy się.
Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość