Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no nie wierzmy w cuda, ja miałam potwierdzoną owulcję przez monitoring, zadne cuda z testami nie mają tutaj prawa mieć miejsca.
Ale spokojnie, wierzymy z mężem, że po clo się uda szybciej. Statystycznie mamy 30% szans w każdym cyklu więc nie ma dramatu.
Jest przykro, ale wiadomo, tak miało być. -
Lola83 wrote:Annie chyba pewne;) a wpisz!
Anulka jakie mialas bialko pappa?
Papp-a 3,280 IU/I odpowiada 0,939 MoM
wolne B-hCG 87,1 IU/I odpowiada 3,738 MoM
Usg było w porządku -
Anulka0407 wrote:Papp-a 3,280 IU/I odpowiada 0,939 MoM
wolne B-hCG 87,1 IU/I odpowiada 3,738 MoM
Usg było w porządku
Pytam, bo niska wartosc pappa jest czesto zwiazana z hipo, ale Ty masz idealna... trzymam kciuki zeby Mala podrosla. 2 tyg odchylenia to jeszcze norma. To, ze na poczatku bylo tylko 3 dni nie musi nic znaczyc. do 20 tyg dzieci rosna mniej wiecej tak samo... A bylas u tego samego gina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:16
Piotruś
Helenka
-
Lady Savage wrote:Anulka mąż nie zawiedziony że 3 córka?
ja nie wiem, moze to nie na miejscu w moim przypadku, ale moglabym miec same corki. Widzialam oczami wyobrazni rozesmiane siostrzyczki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:18
Annie1981 lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Czesc kochane.
Dawno sie nie udzielałam, z gory przepraszam. Dzis mam wizyte u gina i sie martwie bo zrobilam sobie badania TSH i wynosi 4.16 nie wiem od kiedy sie bujam z takim wynikiem
Mam nadzieje ze z dzieckiem wszystko dobrze.
Dobuska kochana trzymam kciuki za nowy cykl myslami jestem z Toba.
Lady super fotki z usg i ciesze sie ze u malenstwa wszystko dobrze.
Pozdrawiam wszystko cieżarowki i staraczki :-****Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Fruska wrote:Czesc kochane.
Dawno sie nie udzielałam, z gory przepraszam. Dzis mam wizyte u gina i sie martwie bo zrobilam sobie badania TSH i wynosi 4.16 nie wiem od kiedy sie bujam z takim wynikiem
Mam nadzieje ze z dzieckiem wszystko dobrze.
Dobuska kochana trzymam kciuki za nowy cykl myslami jestem z Toba.
Lady super fotki z usg i ciesze sie ze u malenstwa wszystko dobrze.
Pozdrawiam wszystko cieżarowki i staraczki :-****
ojej faktycznie wysoko. będzie dobrze -
Fruska zrob FT4 bo (jak to mówi moj endo ktory jest mądrym człowiekiem) tsh mowi nam o pracy przysadki a nie tarczycy, i ma rację, bo przysadka mózgowa wysyła pewne sygnaly w postaci hormonu tsh do tarczycy, a ona reaguje zmianą ft3 i ft4 z opóźnieniem, a tez nie zawsze, ja jeszcze 2 tyg temu miałam 5,7 ale zbilismy tsh do normy a tarczyca nie zdążyła przez te 3-4 tygodnie zareagować tak ze zagrożenie minęło, także ft4 da Ci obraz sytuacji, ale rozumiem twoje zmartwienie, tarczyca w ciąży jest bardzo ważna, na spokojnie udaj sie do lekarza i poproś o skiero na ft4 jeśli sam nie da, trzymam kciuki
-
Wczoraj byłam na evencie Mum To Be w Mothercare. Program na ich stronie był bogaty i miał trwać ponad 3h. Tymczasem były tylko dwie prezentacje po jakieś 15-20 minut. Resztę czasu zostawili nam na szwędanie się po sklepie i zrobienie zakupów. Niewiele się dowiedziałam, raczej byli nastawieni na marketing.
Dowiedziałam się tylko jednej cennej rzeczy: laktatory Medeli mają różne rozmiary końcówki, aby pasowały do sutka i zapewniały pełną efektywność ssania. W opakowaniu jest taki standardowy, a jak nie będzie pasował to można dokupić w innym rozmiarze.
Skorzystałam też na zakupie tego laktatora. Akurat był w promocji + dawali z okazji eventu 10% zniżki, więc cena wyniosła tyle ile na ebayu i nie muszę już zamawiać
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lady Savage wrote:Anulka mąż nie zawiedziony że 3 córka?
Po cichu liczył na synka, ale że sporo stresu nas kosztowała amniopunkcja to po prostu jesteśmy mega szczęśliwi, że jest po prostu zdrowy maluszek.
Ale ja miałam swoje "przeczucie" co do dziewczynki i tak chciałam.
Bardziej moje córki są zawiedzione, że nie będą miały brataWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 17:59
-
Lola83 wrote:Pytam, bo niska wartosc pappa jest czesto zwiazana z hipo, ale Ty masz idealna... trzymam kciuki zeby Mala podrosla. 2 tyg odchylenia to jeszcze norma. To, ze na poczatku bylo tylko 3 dni nie musi nic znaczyc. do 20 tyg dzieci rosna mniej wiecej tak samo... A bylas u tego samego gina?
Byłam u tego samego gina, na tym samym sprzęcie, więc o pomyłce nie ma mowy. Pani doktor to dobry i polecany lekarz, ale na kolejne usg, które będzie w 3d idę do innej gin. Ta jest jeszcze bardziej polecana przez lekarzy, a i w necie ma bardzo dobre opinie.
Po cichu liczę, że jednak córcia nadrobi
-
No i koniec roku szkolnego!!!
WAKACJE!!!
Byłam już zmęczona tymi lekcjami... Teraz szkoła to jest jakaś masakra. Tylko nauka, prace domowe i tak w koło. Dzieci nie mają czasu na zajęcia dodatkowe i spędzanie czasu na świeżym powietrzu...
Jak dobrze, że będzie chwila odpoczynku
-
Annie niestety tak to jest najczęściej ze wielce event a chodzi im o sprzedaż. Ale przynajmniej nie przeplacilas. A laktator to taki dodatek czy ciężko sie bez niego obejść? Jak tam mamusie z doświadczeniem radzą?
-
Aicha ja polecam miec chocby reczny na okolicznosci takie jak nawal kiedy do uczucia ulgi mozna odciagnac pokarm, w przypadku gdy dziecko sie krztusi, bo piersi sa pelne, tez mozna troche upuscic zeby cisnuenie bylo mniejsze i odpukac w sytuacji kryzysowej kiedy z jakiegos powodu bedzie nieplanowana rozlaka z dzieckiem.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka