X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily ja nadal mam nadzieję, że to u ciebie jakiś błąd testu bo aż się wierzyć nie chce.

LilyEvans, Pikselka lubią tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Dobusko bo staramy się tylko do marca. Przede mną tylko jeden cykl ze swiadomymi staraniami. Trochę mi będzie szkoda zostawić ovf ale musze odpocząć i nabrać sił przed powrotem do pracy.
    I 7 marca mialam termin porodu i bardzo chce żeby ten czas był za mną.
    Rozumiem, w takim razie bardzo Tobie kibicuję, bez względu na to czy będziecie się starać czy będziecie mieli przerwę.

Bardzo współczuję Aniołkowym Mamusiom. :(

Aicha wspaniale!!!:):):)

mi_lejdi to koszmar z tym samopoczuciem. To już takie zmęczenie. Wiem, że to tylko 8 miesięcy, ale kiedy jest świadomość od tylu miesięcy, że z organizmem jest coś nie tak to naprawdę można zwątpić...

Ale nie, to się musi skończyć!
    Muszę się naładować pozytywną energią i uwierzyć! Kto ma wierzyć w swoje malutkie serduszko jak nie jego przyszła mama? (przyszły tata jest wzorem optymizmu:P)

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Ciesze sie, ze zobaczylas fotke. Wlasnie na Ciebie czekalam i juz ja kasuje, bo mam duzy niepokoj jak ona sobie w necie wisi dostepna dla kazdego ;)
    Pomysl z pobocznym tematem bardzo dobry. To jest takie nasze miejsce w necie i nie musimy tu rozmawiac tylko o staraniach i ciazach. Szczegolnie Wam to sie przyda, bo moze oderwiecie sie od tego tematu :)

Ja teraz za bardzo nie mam czasu, zeby opisywac poczatki milosci, bo wlasnie pedze do domu po stary akt malzenstwa. Bylismy w konsulacie zarejestrowac w Polsce malzenstwo zawarte w UK i okazalo sie, ze poniewaz jestesmy po rozwodach to musimy przedstawic na to dokument. Moj T trzy razy tam dzwonil i sie dopytywal jakie dokumenty beda potrzebne to nikt o tym nic nie wspomnial. Teraz jak specjalnie wzielismy urlop, zeby tam pojechac to wyskakuja z taka informacja. Mamy dwie godziny, zeby obrocic w dwie strony i dowiezc im to. Na styk, ale mam nadzieje, ze jak nie bedzie korkow to damy rade, bo nastepna taka szansa dopiero za miesiac.

Jezeli chodzi o imiona dla dzieci to ja nie mam zadnego typu i nawet nie wiem z jakiej puli wybierac. Te stare, ktore teraz sa modne , mi sie nie podobaja, bo kojarza mi sie z rodzicami, ciociami, dziadkami itd. wiec odpadaja. Z puli mojego pokolenia tez nie chce wybierac, zeby nie kojarzylo sie z kolezankami. Ciekawe czy cos mi zostanie ;) Bede musiala usiasc z kalendarzem i zobaczyc co tam jest ciekawego.
    Maz cale zycie chce miec corke Laure, wiec nawet nie jest zainteresowany wybieraniem ;) Ja nie jeetem przekonana. Nie mowie, ze brzydkie, ale chce najpierw zobaczyc jakie mam mozliwosci, zeby wybrac najlepsza :)

Aiacha. Cytologie masz jak dziewica, gratuluje ;)

mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jak Ty się w ogóle czujesz? U Ciebie już 10 tydzień leci, aż mnie zatkało, że czas tak szybko leci. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, chyba pisalysmy wszystkie na raz ;)

Gigi. No widzisz, jednak. Gratuluje jeszcze raz. Ktory u Ciebie dpo?

Dobuska. Jako pozytywny kop polecam film Sekret ;)
    U mnie niby juz 10 tydzien, bo to jest takie smieszne, ze jak sie dowiadujemy o ciazy to juz jestesmy w niej 4 tygodnie, wiec ten miesiac gdzies ucieka ;)
    Ja sie nadal czuje bardzo dobrze, dlatego pisalam o tej nudzie ;) Piersi bola, czesciej robie siku, sa zaparcia i delikatne mdlosci. Na te objawy jednak w ogole nie narzekam, jak widze jak inne dziewczyny caly dzien nad kibelkiem wisza albo spia ;) Trzymajcie kciuki, zeby mnie to juz nie dopadlo ;)
    Czasami mam mysli, ze tam moze cos nie tak, bo nic w brzuchu nie czuje a fasolki juz dawno nie widzialam na monitorze, ale staram sie je odpedzac ;)

AiCha4811, dobuska, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Aicha serio czujesz że płyn Ci się przemieszcza?? :D Jakie to uczucie? Mnie co prawda jajnik czasem bolał i tylko wtedy to czułam gdy się mocno wsłuchiwałam w ciało, a z tym płynem to mnie zaskoczyłaś, nie potrzebujesz wydawać kasy na testy owulacyjne :P
    Hahaha nie czuje jak się przemieszcza, bez jaj :-D czuje mocne kłucie tuz przed peknieciem a jak juz peknie to jeszcze jest duzo plynu ktory rozciska w jajniku dla tego nadal czuc ten ból owulacyjny, te kłucie, nie ma takiej możliwości żeby czuc ruchy tego płynu hihi

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Aiacha. Cytologie masz jak dziewica, gratuluje ;)
    Hihi no ja myślę ! W końcu dopiero nie cale 2 lata temu rozpoczleismy współżycie z mezusiem, to jaka ma być kurcze. Ale i tak sie martwilam także weight off my mind !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:09

Annie1981 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wiele kobitek zachodzi w drugim cyklu z Clo. Mocno Ci kibicuję:-*
    Annie za Ciebie trzymam kciuki żeby objawy sie nie pogarszaly.
    Hopeless a potem od marca przerywacie starania czy tylko obserwacje wszelkie ? I staracie się bez presji ?

dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie u mnie dzisiaj 14dpo

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Dobuska wiele kobitek zachodzi w drugim cyklu z Clo. Mocno Ci kibicuję:-*
    Annie za Ciebie trzymam kciuki żeby objawy sie nie pogarszaly.
    Hopeless a potem od marca przerywacie starania czy tylko obserwacje wszelkie ? I staracie się bez presji ?
    Po marcu właściwie zostają nam tylko 3 miesiące kiedy możemy sobie pozwolić na wpadkę. W lipcu i sierpniu się nie widzimy właściwie bo z córką jadę na wieś a potem wracam do pracy i do antyków. I trzeba się będzie pogodzić z tym ze będzie jedynaczka w domu.

Gigi trzymam kciuki za przyrost bety!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*

Dziękuje Annie za zaproszenie ;-)
    Mogę dołączyć?

Stesknilam sie za wami ale odliczanie do testowania strasznie źle na mnie działa :-(

My odebraliśmy dzisiaj wyniki nasienia no i liczba prawidłowych plemników to 2 % wiec slabo, trochę sie podlamalismy, kolejny cios. Zamówiliśmy fertilman plus wiec zobaczymy. Muszę zacząć myśleć dobrze bo juz nie mam siły płakać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:01

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi. Jak 14 dpo to już @ nie przyjdzie :) Przyrost to już tylko formalność :) Wrzuć fotkę testu, to będą pierwsze kreseczki na nowym wątku :)

AiCha4811. Dziękuję za kciuki :)

spioch. Miło Cię tutaj widzieć :) To taki luźny wątek, nie musimy pisać tylko o testowaniu i ciąży, więc mam nadzieję, że przyjemniej Ci tu z nami będzie :)
    Przykro mi, że wyniki nasienia takie wyszły, ale podobno u facetów to bardzo łatwo poprawić. Dobrze, że fertilman kupiliście, można jeszcze dorzucić macę i jest wiele innych witamin, które dobrze działają. Na wątku lutowym zdaje się, któraś z dziewczyn pisała dokładnie jakie specyfiki zadziałały.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są szanse żeby się starać w tym cyklu jeśli jestem od połowy poprzedniego na bromku i euthyrox ? Czy niebrać pod uwagę, že mogły już zadziałać ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak przyszła @ w nocy :(

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi tulę :/
    Jak podałaś betę, to przyznam, że zmartwiłam się, że niska... ostatnio na wątku lutowym jedna dziewczyna miała podobną i też się skończyło @ :/
    Ale Gigi uda się! Natura wie co robi! A po ciąży biochemicznej jeszcze łatwiej zajść!
    w ciążę!

Ech dziewczyny, czasem to lepiej zorientować się jak okres się już dobre kilka dni spóźnia... ale u nas to niemożliwe.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch witaj kochana! Wyniki męża do poprawienia łatwo, ale i bardzo możliwe, że uda się zajść w trakcie leczenia, bo przeciez wystarczy jeden wariat!:)

Gigi cholerka strasznie mi przykro.... po biochemicznej możecie się starać od razu i zobaczysz jak się szybko uda! tule:*

Mi_lejdi jak mi lekarz potwierdzi owulację na monitoringu to będe trzymać test najdłużej jak wytrzymam.

Ach idę do pracy, nie chce mi się okropnie, ale przynajmniej lepiej się spało, bo @ się skończyła i zaczęły <3 :D

spioch, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można dołączyć? :)

dobuska lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kara można ;-)

Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy. Nie ma co, czas działać. Domówiliśmy tą mace w tabletkach także czekam aż przyjdzie. Nie wiem tylko czy powinien udać sie do urologa czy suplementowac na własną rękę? Naprawdę sadzilam ze nas to nie dotyczy a tu taki plaskacz. Nie dość ze ja to jeszcze teraz mąż...

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi przykro mi :-( trzymaj sie. Na pewno uda sie wkrotce i bedziesz mama :*

Witam sie z wszystkimi zycze miłego dnia!
    Kara witaj wsrod nas :-) spioch milo cie tu widziec.

Ja jeszcze gnije w lozku ale dziecię sie budzi to trzeba sie ruszyc :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ