X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily ja nadal mam nadzieję, że to u ciebie jakiś błąd testu bo aż się wierzyć nie chce.

LilyEvans, Pikselka lubią tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Dobusko bo staramy się tylko do marca. Przede mną tylko jeden cykl ze swiadomymi staraniami. Trochę mi będzie szkoda zostawić ovf ale musze odpocząć i nabrać sił przed powrotem do pracy.
    I 7 marca mialam termin porodu i bardzo chce żeby ten czas był za mną.
    Rozumiem, w takim razie bardzo Tobie kibicuję, bez względu na to czy będziecie się starać czy będziecie mieli przerwę.

Bardzo współczuję Aniołkowym Mamusiom. :(

Aicha wspaniale!!!:):):)

mi_lejdi to koszmar z tym samopoczuciem. To już takie zmęczenie. Wiem, że to tylko 8 miesięcy, ale kiedy jest świadomość od tylu miesięcy, że z organizmem jest coś nie tak to naprawdę można zwątpić...

Ale nie, to się musi skończyć!
    Muszę się naładować pozytywną energią i uwierzyć! Kto ma wierzyć w swoje malutkie serduszko jak nie jego przyszła mama? (przyszły tata jest wzorem optymizmu:P)

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Ciesze sie, ze zobaczylas fotke. Wlasnie na Ciebie czekalam i juz ja kasuje, bo mam duzy niepokoj jak ona sobie w necie wisi dostepna dla kazdego ;)
    Pomysl z pobocznym tematem bardzo dobry. To jest takie nasze miejsce w necie i nie musimy tu rozmawiac tylko o staraniach i ciazach. Szczegolnie Wam to sie przyda, bo moze oderwiecie sie od tego tematu :)

Ja teraz za bardzo nie mam czasu, zeby opisywac poczatki milosci, bo wlasnie pedze do domu po stary akt malzenstwa. Bylismy w konsulacie zarejestrowac w Polsce malzenstwo zawarte w UK i okazalo sie, ze poniewaz jestesmy po rozwodach to musimy przedstawic na to dokument. Moj T trzy razy tam dzwonil i sie dopytywal jakie dokumenty beda potrzebne to nikt o tym nic nie wspomnial. Teraz jak specjalnie wzielismy urlop, zeby tam pojechac to wyskakuja z taka informacja. Mamy dwie godziny, zeby obrocic w dwie strony i dowiezc im to. Na styk, ale mam nadzieje, ze jak nie bedzie korkow to damy rade, bo nastepna taka szansa dopiero za miesiac.

Jezeli chodzi o imiona dla dzieci to ja nie mam zadnego typu i nawet nie wiem z jakiej puli wybierac. Te stare, ktore teraz sa modne , mi sie nie podobaja, bo kojarza mi sie z rodzicami, ciociami, dziadkami itd. wiec odpadaja. Z puli mojego pokolenia tez nie chce wybierac, zeby nie kojarzylo sie z kolezankami. Ciekawe czy cos mi zostanie ;) Bede musiala usiasc z kalendarzem i zobaczyc co tam jest ciekawego.
    Maz cale zycie chce miec corke Laure, wiec nawet nie jest zainteresowany wybieraniem ;) Ja nie jeetem przekonana. Nie mowie, ze brzydkie, ale chce najpierw zobaczyc jakie mam mozliwosci, zeby wybrac najlepsza :)

Aiacha. Cytologie masz jak dziewica, gratuluje ;)

mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jak Ty się w ogóle czujesz? U Ciebie już 10 tydzień leci, aż mnie zatkało, że czas tak szybko leci. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, chyba pisalysmy wszystkie na raz ;)

Gigi. No widzisz, jednak. Gratuluje jeszcze raz. Ktory u Ciebie dpo?

Dobuska. Jako pozytywny kop polecam film Sekret ;)
    U mnie niby juz 10 tydzien, bo to jest takie smieszne, ze jak sie dowiadujemy o ciazy to juz jestesmy w niej 4 tygodnie, wiec ten miesiac gdzies ucieka ;)
    Ja sie nadal czuje bardzo dobrze, dlatego pisalam o tej nudzie ;) Piersi bola, czesciej robie siku, sa zaparcia i delikatne mdlosci. Na te objawy jednak w ogole nie narzekam, jak widze jak inne dziewczyny caly dzien nad kibelkiem wisza albo spia ;) Trzymajcie kciuki, zeby mnie to juz nie dopadlo ;)
    Czasami mam mysli, ze tam moze cos nie tak, bo nic w brzuchu nie czuje a fasolki juz dawno nie widzialam na monitorze, ale staram sie je odpedzac ;)

AiCha4811, dobuska, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Aicha serio czujesz że płyn Ci się przemieszcza?? :D Jakie to uczucie? Mnie co prawda jajnik czasem bolał i tylko wtedy to czułam gdy się mocno wsłuchiwałam w ciało, a z tym płynem to mnie zaskoczyłaś, nie potrzebujesz wydawać kasy na testy owulacyjne :P
    Hahaha nie czuje jak się przemieszcza, bez jaj :-D czuje mocne kłucie tuz przed peknieciem a jak juz peknie to jeszcze jest duzo plynu ktory rozciska w jajniku dla tego nadal czuc ten ból owulacyjny, te kłucie, nie ma takiej możliwości żeby czuc ruchy tego płynu hihi

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Aiacha. Cytologie masz jak dziewica, gratuluje ;)
    Hihi no ja myślę ! W końcu dopiero nie cale 2 lata temu rozpoczleismy współżycie z mezusiem, to jaka ma być kurcze. Ale i tak sie martwilam także weight off my mind !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:09

Annie1981 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wiele kobitek zachodzi w drugim cyklu z Clo. Mocno Ci kibicuję:-*
    Annie za Ciebie trzymam kciuki żeby objawy sie nie pogarszaly.
    Hopeless a potem od marca przerywacie starania czy tylko obserwacje wszelkie ? I staracie się bez presji ?

dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie u mnie dzisiaj 14dpo

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Dobuska wiele kobitek zachodzi w drugim cyklu z Clo. Mocno Ci kibicuję:-*
    Annie za Ciebie trzymam kciuki żeby objawy sie nie pogarszaly.
    Hopeless a potem od marca przerywacie starania czy tylko obserwacje wszelkie ? I staracie się bez presji ?
    Po marcu właściwie zostają nam tylko 3 miesiące kiedy możemy sobie pozwolić na wpadkę. W lipcu i sierpniu się nie widzimy właściwie bo z córką jadę na wieś a potem wracam do pracy i do antyków. I trzeba się będzie pogodzić z tym ze będzie jedynaczka w domu.

Gigi trzymam kciuki za przyrost bety!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*

Dziękuje Annie za zaproszenie ;-)
    Mogę dołączyć?

Stesknilam sie za wami ale odliczanie do testowania strasznie źle na mnie działa :-(

My odebraliśmy dzisiaj wyniki nasienia no i liczba prawidłowych plemników to 2 % wiec slabo, trochę sie podlamalismy, kolejny cios. Zamówiliśmy fertilman plus wiec zobaczymy. Muszę zacząć myśleć dobrze bo juz nie mam siły płakać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:01

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi. Jak 14 dpo to już @ nie przyjdzie :) Przyrost to już tylko formalność :) Wrzuć fotkę testu, to będą pierwsze kreseczki na nowym wątku :)

AiCha4811. Dziękuję za kciuki :)

spioch. Miło Cię tutaj widzieć :) To taki luźny wątek, nie musimy pisać tylko o testowaniu i ciąży, więc mam nadzieję, że przyjemniej Ci tu z nami będzie :)
    Przykro mi, że wyniki nasienia takie wyszły, ale podobno u facetów to bardzo łatwo poprawić. Dobrze, że fertilman kupiliście, można jeszcze dorzucić macę i jest wiele innych witamin, które dobrze działają. Na wątku lutowym zdaje się, któraś z dziewczyn pisała dokładnie jakie specyfiki zadziałały.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są szanse żeby się starać w tym cyklu jeśli jestem od połowy poprzedniego na bromku i euthyrox ? Czy niebrać pod uwagę, že mogły już zadziałać ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak przyszła @ w nocy :(

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi tulę :/
    Jak podałaś betę, to przyznam, że zmartwiłam się, że niska... ostatnio na wątku lutowym jedna dziewczyna miała podobną i też się skończyło @ :/
    Ale Gigi uda się! Natura wie co robi! A po ciąży biochemicznej jeszcze łatwiej zajść!
    w ciążę!

Ech dziewczyny, czasem to lepiej zorientować się jak okres się już dobre kilka dni spóźnia... ale u nas to niemożliwe.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch witaj kochana! Wyniki męża do poprawienia łatwo, ale i bardzo możliwe, że uda się zajść w trakcie leczenia, bo przeciez wystarczy jeden wariat!:)

Gigi cholerka strasznie mi przykro.... po biochemicznej możecie się starać od razu i zobaczysz jak się szybko uda! tule:*

Mi_lejdi jak mi lekarz potwierdzi owulację na monitoringu to będe trzymać test najdłużej jak wytrzymam.

Ach idę do pracy, nie chce mi się okropnie, ale przynajmniej lepiej się spało, bo @ się skończyła i zaczęły <3 :D

spioch, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można dołączyć? :)

dobuska lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kara można ;-)

Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy. Nie ma co, czas działać. Domówiliśmy tą mace w tabletkach także czekam aż przyjdzie. Nie wiem tylko czy powinien udać sie do urologa czy suplementowac na własną rękę? Naprawdę sadzilam ze nas to nie dotyczy a tu taki plaskacz. Nie dość ze ja to jeszcze teraz mąż...

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi przykro mi :-( trzymaj sie. Na pewno uda sie wkrotce i bedziesz mama :*

Witam sie z wszystkimi zycze miłego dnia!
    Kara witaj wsrod nas :-) spioch milo cie tu widziec.

Ja jeszcze gnije w lozku ale dziecię sie budzi to trzeba sie ruszyc :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ