X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi. Tak mi przykro. Moze to tylko plamienie?
    A jezeli to ciaza biochemiczna to jest duza nadzieja, ze przyszly cykl bedzie szczesliwszy. Tak jak mowi MiLejdi, jest tu kilka dziewczyn, ktore po cb byly juz w szczesliwej ciazy w kolejnym cyklu.
    Na pewno jednak jest Ci teraz przykro i potrzebujesz czasu dla siebie. Trzymaj sie.

Kara. Witaj wsrod nas. Powiedz cos o sobie :)

Spioch, to wszystko sa witaminy, mysle ze nie trzeba tego konsultowac z lekarzem.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch ja swojego faszeruje bez konsultacji z lekarzem bo to suple. Mój je androvit i mace ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziewczyny są szanse żeby się starać w tym cyklu jeśli jestem od połowy poprzedniego na bromku i euthyrox ? Czy niebrać pod uwagę, že mogły już zadziałać ?

Dzień dobry.

Kochane ja znów o pomoc :*
    Podbijam swoje pytanie :)

Witam nowe dziewczynki :)

Spioch nie pomogę, choć bardzo bym chciała.

Dobuska miło Cię " widzieć " <3 trzymam kciuki :)

Za wszystkie pod każdym względem :) - w końcu wątek " uniwesrsalny " hehe

Miłego dnia.

dobuska lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi bardzo mi przykro, ale może jeszcze nie wszystko stracone. Są kobiety które w terminie @ mają plamienia a nawet krwawienie i są dalej w ciąży. Ja miałam bardzo podobną betę do Twojej i rosła. Idź mimo wszystko sprawdzić jutro czy jest przyrost, będziesz spokojniejsza.

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry.

Kochane ja znów o pomoc :*
    Podbijam swoje pytanie :)

Witam nowe dziewczynki :)

Spioch nie pomogę, choć bardzo bym chciała.

Dobuska miło Cię " widzieć " <3 trzymam kciuki :)

Za wszystkie pod każdym względem :) - w końcu wątek " uniwesrsalny " hehe

Miłego dnia.
    Ja bym próbowała. Pół poprzedniego plus pół tego zanim będzie ovu to miesiąc leczenia. A zanim dojdzie do zagniezdzenia i zanim zacznie się tworzyć łożysko to ho ho.

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny naprawdę ;-) to jest niepojęte ze tyle mężczyzn ma teraz z tym problemy, w sumie nie wiadomo z jakiego powodu...

W takim razie na razie będzie brał fertilman plus i mace a za 3 miesiące zobaczymy co wyjdzie i wtedy ewentualnie urolog ;-)

A jak wy sie czujecie kochane?co u was? ;-)

• Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odbyłam rozmowę z koleżanką z pracy która mówi że okres jej się spóźnia 4 dni i nie zrobi testu bo się boi. Ze jak bedzie pozytywny to się załamie :( i co i miałam jej powiedzieć ...

_Anuśka_ lubi tę wiadomość

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Hej dziewczyny :*

Dziękuje Annie za zaproszenie ;-)
    Mogę dołączyć?

Stesknilam sie za wami ale odliczanie do testowania strasznie źle na mnie działa :-(

My odebraliśmy dzisiaj wyniki nasienia no i liczba prawidłowych plemników to 2 % wiec slabo, trochę sie podlamalismy, kolejny cios. Zamówiliśmy fertilman plus wiec zobaczymy. Muszę zacząć myśleć dobrze bo juz nie mam siły płakać ;-)
    Spioch,jedziemy na tym samym wozku zatem.tyle,ze Ty zdaje się jesteś młodsza ode mnie:) a jak pozostałe wyniki badania?robi liście z posiewem?
    Myślę,ze nie ma co iść na konsultacje teraz-każdy specjalista raczej zaleci suplementacje i powrót z wynikami po 3 miesiącach ich brania.

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:55

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu:*

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Gigi. Tak mi przykro. Moze to tylko plamienie?
    A jezeli to ciaza biochemiczna to jest duza nadzieja, ze przyszly cykl bedzie szczesliwszy. Tak jak mowi MiLejdi, jest tu kilka dziewczyn, ktore po cb byly juz w szczesliwej ciazy w kolejnym cyklu.
    Na pewno jednak jest Ci teraz przykro i potrzebujesz czasu dla siebie. Trzymaj sie.

Kara. Witaj wsrod nas. Powiedz cos o sobie :)

Spioch, to wszystko sa witaminy, mysle ze nie trzeba tego konsultowac z lekarzem.

Rocznik 93, poważne starania z of od stycznia, szczęśliwie udało się w pierwszym cyklu, dzisiaj byłam na drugiej becie, po południu będą wyniki, pierwsza dwa dni temu 15dpo 575 :)

A propo suplementów... Mój narzeczony ma małą ruchliwość, resztę parametrów na granicy. Dowiedzieliśmy się o tym 18.01, od tamte pory bierze folik, salfazin, pije macę, odstawił papierosy i się udało :)

dobuska lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja bym próbowała. Pół poprzedniego plus pół tego zanim będzie ovu to miesiąc leczenia. A zanim dojdzie do zagniezdzenia i zanim zacznie się tworzyć łożysko to ho ho.

<3
    Dziękuję Kochana :*
    Zawsze mogę liczyć na pomoc :* cicho wierzyłam, że odpowiesz hihi

Wiem, że ja akurat mam tu najmniejsze zmartwienie i dlatego przepraszam, że się " wcinam "

Tulę w ramach podziękiwania <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mi tez się wydaje, że można oszczędzić facetowi lekarza. Dla niego to pewnie też trudny moment, a wyniki nie są złe, są do poprawy. Ja bym zaczęła od supli i zmiany stylu życia. :)
    Zobaczysz, nawet nie zdążycie sprawdzić nasienia drugi raz, bo już będzie fasolek.

Ja w pracy jestem sama w swoim pokoju więc mogę słuchać muzyki jakiej chcę, więc słucham muzyki relaksacyjnej. Mimo, że biorę większą dawkę clo to czuję się lepiej niż przy małej dawce. Może organizm się oswoił troszkę? Mam tylko wybuchy gorąca, ale generalnie jest ok.
    Staram się sobie wyobrażać, że moje jajeczko rośnie.
    W tamtym cyklu jajniki bolały i nie rosły, a teraz nie bolą póki co.

Popieram, zmiana stylu życia i suplementy są najważniejsze. Mój miał umówioną wizytę u urologa, ale stwierdził, że skasuje go za wizytę a każe brać te leki co już bierze, więc do lekarza pójdzie po kolejnych badaniach. Nam się udało nawet mimo anginy narzeczonego w styczniu. Ale w kwietniu i tak powtórzy badania żeby zobaczyć co dały suplementy i poprawa stylu życia, jakby co to wtedy będzie działał coś więcej, mimo że groszek jest. My na początku też się bardzo przejęliśmy tymi wynikami, ale nie daliśmy się, dużo czytaliśmy co trzeba robić i to wdrożyliśmy

Annie1981 lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mial operacje na jajku dokladnie 3 lata temu - usuniecie zylaka. Teraz mu sie zrobil wodniak. Zylaka nosil z 6 lat w sobie. Nie robilismy badan ale zakladamy ze nie jest najlepiej z jego plemnikami.
    Ja mojego faszeruje korzeniem Maca i Kapsulkami owocowo-warzywnymi Juice Plus+. Do tego zdrowe odzywianie, zero fastfooda, duzo ruchu i jak najmniej lekow i chemii, to tez jest wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:50

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wrote:
    Spioch,jedziemy na tym samym wozku zatem.tyle,ze Ty zdaje się jesteś młodsza ode mnie:) a jak pozostałe wyniki badania?robi liście z posiewem?
    Myślę,ze nie ma co iść na konsultacje teraz-każdy specjalista raczej zaleci suplementacje i powrót z wynikami po 3 miesiącach ich brania.

A w jakim wieku jesteś? Ja mam 25 lat, jesteśmy z mężem w tym samym wieku. A tak Naprawdę jestem starsza o 8 dni hihi :D

Posiewu nie robilismy. To było nasze pierwsze badanie nasienia i w sumie nawet o tym nie pomyslelismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:52

• Mamao Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Właśnie odbyłam rozmowę z koleżanką z pracy która mówi że okres jej się spóźnia 4 dni i nie zrobi testu bo się boi. Ze jak bedzie pozytywny to się załamie :( i co i miałam jej powiedzieć ...
    Przykre to bo jedne walczą o ciążę i nie mają a drugie nie chcą i zachodzą :(

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest niestety . Cytuję jej slowa: "popierdala... z wózkiem nie jest szczytem moich marzeń "

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch. Ja czytalam artykul o chemii, ktora nas otacza i okazalo sie, ze ma to bardzo duzy wplyw na plodnosc. Nawet glupie nakretki od sloikow wytwarzaja cos na ksztalt damskich estrogenow i zaburzaja gospodarke hormonalna mezczyzn. Do tego uzywki i stres i problemy z plodnoscia gotowe. Troche to przerazajace, ale swiat wlasnie w ta strone zmierza.
    Jakbys byla zainteresowana to moge wrzucic linka.

Dobuska. Muzyka relaksacyjna i wizualizacje, podoba mi sie :) Na pewno nie zaszkodzi a ja wierze, ze pomoze :)

Kara. To gratulacje skoro sie udalo :) Daj znac jak druga beta :)

dobuska, Kara93 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Spioch. Ja czytalam artykul o chemii, ktora nas otacza i okazalo sie, ze ma to bardzo duzy wplyw na plodnosc. Nawet glupie nakretki od sloikow wytwarzaja cos na ksztalt damskich estrogenow i zaburzaja gospodarke hormonalna mezczyzn. Do tego uzywki i stres i problemy z plodnoscia gotowe. Troche to przerazajace, ale swiat wlasnie w ta strone zmierza.
    Jakbys byla zainteresowana to moge wrzucic linka.

Dobuska. Muzyka relaksacyjna i wizualizacje, podoba mi sie :) Na pewno nie zaszkodzi a ja wierze, ze pomoze :)

Kara. To gratulacje skoro sie udalo :) Daj znac jak druga beta :)

A propo tego co nas otacza... Studiuję inżynierię środowiska i zapadły mi słowa jednego z profesorów z mojej uczelni:

Ludzie biorą tabletki antykoncepcyjne, potem to wysikują, ścieki trafiają do oczyszczalni, potem osady ściekowe które powstają na oczyszczalni, jeśli nie mają pasożytów i bakterii mogą być użyte jako nawóz w rolnictwie, my potem takie rośliny zjadamy.

I tutaj padła jego taka teoria, że stąd też mogą się brać problemy z płodnością w dzisiejszych czasach, jako jeden z wielu czynników. Wiadomo, to tylko teoria, nikt tego nie zbadał, ale daje do myślenia ;)

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara. Ja tez slyszalam o tej teorii. Podobno oczyszczalnie nie sa w stanie tego oczyscic z wody. Masakra ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ