X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Kochane jestem po wizycie, widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy :) Pierwszy ma 10,6mm a drugi 2,51mm :)
    Bardzo się cieszę, bo bałam się ciąży pozamacicznej w jajniku :/
    Na szczęście moje maleństwo jest w macicy i mam nadzieję że będzie mu tam bardzo milutko :) Co więcej, moja torbiel się zmniejsza więc dzień pełen wrażeń, aż mnie teraz głowa rozbolała :P
    Dobuska, ja byłam pierwszy cykl na clo i 8dc nie było absolutnie nic na monitoringu, a w 11dc był już pęcherzyk wielkości 21mm :) Skubany się chował długo w jajniku, a teraz zrobił to samo w macicy :P Najważniejsze że się znalazł :)
    Miłego wieczoru dla wszystkich i owocnego dla tych które mają dziś ważne projekty ;)
    U mnie w poprzednim cyklu nie było pęcherzyka w 14 dc, a endometrium przechodziło już w druga fazę więc dawka 0,5 tabletki nie pomogła. A było to dziwne, bo u mnie pęcherzyki rosły, ale pękać nie chciały. Czyli zależy od cyklu...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smutne, że z cyklu na cykl coraz smutniej czekam na koniec cyklu. Dzisiaj wzięłam drugą dawkę clo. Niestety ten lek działa na mnie bardzo depresyjnie...:(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Pikselka. Dobuska. Dziekuje :)

Dobuska, tyle komplementow, az sie zaczerwienilam ;) Ja mam takie samo zdanie o Tobie jak Ty o mnie :*
    Przykro czytac, ze tak Ci smutno. Nie poddawaj sie kochana. Najmlodsza pisala, ze pol roku walczyla o owulacje i w koncu skonczylo sie dwoma kreseczkami. U Ciebie na pewno tez tak bedzie :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez walczyłam o owulacje kilka miesiecy i po nieudanym cyklu z clo biorę inofem i owu wrocila na dobre.
    Anulka super wieści! Tzn auto sie wyklepie sorry, a jajeczka nie kupisz więc cieszmy sir że jest. Kłucie w jajniku odczuwam tuz przed peknieciem i tuz po nich jak jeszcze plyn sie przemieszcza w zatoce douglasa wiec to dobry znak. Trzymam kciuki by teraz juz szło z górki.
    Dobuska a Ty probowalam z mioinozytolem ? Skoro clo tak zle na Ciebie wpływa? No i jest bardziej inwazyjne

Anulka0407 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi ! Prawdziwa fuksiara ale Ci zazdroszczę. :-D :-D :-D Gratulacje

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha serio czujesz że płyn Ci się przemieszcza?? :D Jakie to uczucie? Mnie co prawda jajnik czasem bolał i tylko wtedy to czułam gdy się mocno wsłuchiwałam w ciało, a z tym płynem to mnie zaskoczyłaś, nie potrzebujesz wydawać kasy na testy owulacyjne :P

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh czuje się tak jakbym miała zaraz , dostać okres... Takze nie dziękuję na razie na gratulacje.

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie piękne zdjęcie :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Eh czuje się tak jakbym miała zaraz , dostać okres... Takze nie dziękuję na razie na gratulacje.
    To jest zupełnie normalne :) przez kilka tygodni możesz czuć dziwne rzeczy ;)

Gigi lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To smutne, że z cyklu na cykl coraz smutniej czekam na koniec cyklu. Dzisiaj wzięłam drugą dawkę clo. Niestety ten lek działa na mnie bardzo depresyjnie...:(
    Tak :( Coraz mniej siły żeby się zebrać po dole :(

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna z Was para Annie i ładna z Ciebie kobieta :* pieknie wygladalas.

Mamao gratuluje wizyty :-)

Lily kochana tule mocno i zycze powodzenia w nastepnych staraniach :-)
    Dobuska nie smuc sie. Buziaaki ode mnie :**** bedziesz mamusia juz wkrotce :-)

Anulka mocno trzymam kciuki za ten cykl :-) wspolczuje przezyc z autem. Dobrze ze mąż caly i zdrowy.

Annie1981, Mamao, Anulka0407 lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie oby tak było.:*:*

Aicha tak, najpierw brałam jakiś czas Inofem, potem przeszłam na ovarin, ma mniej inozytolu, ale ma więcej innych witamin. Sporo lekarzy go poleca. Poza tym przy takich problemach z owulacja jaką mam sam suplement raczej nie pomoże, no i nie pomógł. :) Powiem więcej, po samym inozytolu cykle mi się wydłużyły, teraz jak biorę mniejszą dawkę to mam nadzieję będzie ok.

Złe samopoczucie po clo to nic nadzwyczajnego, nie chcę rezygnować z terapii.

Fruska dziękuję! Łapię wiruski! :)

Hopeless masz w stopce, że byle do marca, zdradzisz mi czemu? Jestem nie w temacie przepraszam...:(

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) witam się z Wami wszystkimi, ja raczej nie jestem zbyt częstym gościem forum, czasem napiszę to tu, to tam; jakoś chyba nie jestem stworzona do tego, nie mam drygu pisania postów :P częściej podczytuję. Ale niektóre z Was już kojarzę :)
    Gigi gratuluję, za resztę trzymam kciuki :)
    Hopeless widzę że mamy podobną smutną historię :( ja miałam na 11 marca termin, na moje urodziny a tu dalej nic :( mam nadzieję, że marzec będzie dla mas szczęśliwy :)
    dobuska ja też jestem drugi cykl na CLO - biorę po jeden tabletce, w pierwszym miałam pęcherzyk a teraz w 13dc jeszcze nie było... dostałam pregnyl w zastrzykach jeszcze na stymulację i w piątek znów monitoring. ale nie wiem czy mi się coś ruszyło ;/
    Annie obejrzałam Sekret jak mi poleciłaś, myślę że trochę mi się myślenie zmieniło, ale chyba muszę jeszcze raz obejrzeć :) a u Ciebie już 10 tydzień leci, ale czas pędzi :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Gigi. Dziekuje.

Gigi. Kiedy wyniki bety? Mnie 13dpo tez brzuch bolal na okres a potem przestalo. Niektore dziewczyny maja ten bol o wiele dluzej.

Margolciak. Super, ze obejrzalas Sekret i cos sie ruszylo. Jak sie o tym slucha to wydaje sie takie proste, ale tak na prawde troche sie trzeba napracowac, zeby zmienic myslenie ;) Najwazniejsze, ze ziarenko zostalo zasiane :)
    Polecam jeszcze film The Living Matrix dostepny na YouTube. Tam pokazuja jak myslenie ma wplyw na nasze cialo, tak bardziej od strony medycznej.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobusko bo staramy się tylko do marca. Przede mną tylko jeden cykl ze swiadomymi staraniami. Trochę mi będzie szkoda zostawić ovf ale musze odpocząć i nabrać sił przed powrotem do pracy.
    I 7 marca mialam termin porodu i bardzo chce żeby ten czas był za mną.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi gratulacje !

Annie pięknie wyglądacie :) cieszę się, ze udało mi się zobaczyc zdjęcie, bo ja na ovuf w pracy raczej nie wchodzę ;)
    Pomyślałam nawet żeby co jakiś czas narzucić jakiś temat poboczny. Fotkę nie kazda będzie chciała wkleić, ale może np. Kazda opisze poczatki swojej milosci? (Ktora baba nie lubi) albo jakie imiona dla dzieci? No nie wiem.

LilyEvans wiem, że to marne pocieszenie akurat teraz, tak jak mnie nic nie mogło pocieszyć po 1-2 cs, ale jesteś taka młodziutka, że jeszcze 8 urodzisz jak będziesz chciała. A pierwsze na pewno niedługo <3

Hopless, dobuska tez tak macie? U mnie też coraz smutniej... muszę wykonac ogrom pracy, żeby nie myśleć negatywnie. I nawet mi sie udaje, ale jak się budzę rano to pierwsza myśl wiadomo jaka i brak chęci na nowy dzień... i zaczyna sie praca od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 14:47

Gigi lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!! Robilam moja pierwsza w zyciu cytologie i bardzo sie balam, dzisiaj wyniki, mam PAP1 !! Czyli bardzo dobry wynik jejuniu kamien z serca ! :-P :-P :-P

dobuska, Gigi, _Hope_, Anulka0407 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Lily kochana tule mocno i zycze powodzenia w nastepnych staraniach :-)
    Dziekuje na pewno sie przyda <3

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    LilyEvans wiem, że to marne pocieszenie akurat teraz, tak jak mnie nic nie mogło pocieszyć po 1-2 cs, ale jesteś taka młodziutka, że jeszcze 8 urodzisz jak będziesz chciała. A pierwsze na pewno niedługo <3

Dziekuje :) Jestem jestem ale chcialam pierwsze urodzic przed 20 ;) Tak jak wiele dziewczyn sie stara przed 30 :P
    Ale teraz juz za pozno, bede najwyzej 20letnia mamusia :D

moze nie 8 ale tak z 3-4.. kto wie :D

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik bety : 32. Mam nadzieję, że za dwa dni będzie przyrost :)

dobuska, Annie1981, Lola83, Anulka0407 lubią tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ