Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
yvonneSW wrote:Ooo dzieki dobuska za info też tak właśnie czytałam że TSH na początku może wzrosnąć a wysokie nie jest bezpieczne. A ty masz wysokie TSH?
-
yvonneSW wrote:Aicha fajna pamiętka ja niestety tego nie nagrałam bo byłam w takim szoku nie wiem czy moja mina nie była lepsza niż jego jak zobaczyłam test:)
Dziewczyny jakie suplementy bralyscie na początku ciąży? Ja biorę Wit dla kobiet w ciąży i omega 3. Oprócz tego ciągle mam jeszcze ten bromergon i euthyrox ale w poniedziałek w końcu dowiem się czy mam odstawiać. Póki co zmniejszylam o połowę dawkę bromka. Z tym euthyrox też nie wiem tak naprawdę czy powinnam brać niby to 25 a ja biorę pół tabl ale miesiąc temu mialam wynik 2,39 ale ginekolog przepisał mi bo stwierdził że dla staraczki to za dużo.
Ja brałam femibion 1 na początku, tylko, i eutyrox 25, od 9 tyg już 50 eutyrox, bo tsh wyszło mi 2,3, moim zdaniem to masz wysoki ten tsh, przy okazji bety bym sobie zrobiła tsh i skonsultowała to z endokrynologiemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 18:52
-
yvonneSW wrote:Niestety nie mam takiej możliwości. Nie mieszkam w PL tu nie robi się bety itp na razie będę brała cały czas ten euthyrox a na wizycie 16.08 mam nadzieję że zleca mi badania i ewentualnie przepiszą coś..
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A ja dzisiaj rano zaobserwowałam mnóóóóstwo płodnego śluzu, aż dziwne po CLO. No więc mimo, że troszkę sie obraziliśmy na siebie z mężem poszłam go obudzić i powiedziałam "masz mnie szybciutko przeprosić, bla bla bla bo nie ma na co czekać"
No wiec przeprosił
Jutro mam rano ginekologa wiec zobaczę czy warto było schować dumę :D:D
Generalnie nastawiam się dobrze.yvonneSW, Lola83, Annie1981, Lady Savage, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
yvonne cudnie!!! gratuluje raz jeszcze. Tez polecam femibion, bo ma ten lepszy kwas foliowy. Kwiecien fo piekny termin, nie bedziesz chodzila jak orka w upaly...
Dobuska takie wyrzeczenie to musial byc ten zloty strzal!!Lady Savage, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Dobuska. Bardzo fajnie to rozegrałaś z przeprosinami Trzymam kciuki za efekty
Kwiecień na poród to faktycznie fajny czas. Ja też chciałam rodzić w kwietniu albo maju, ale nie wyszło Najważniejsze jednak, że w ogóle się udało i że Emilka niedługo będzie z nami
Dziś zaczynamy 34 tydzień
dobuska lubi tę wiadomość
yvonneSW wrote:Annie 34 tydzień to brzmi już tak poważnie jak się czujesz z tym że już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo w ramionach?
Dobuska. To kciukasy za jutrzejszą wizytęyvonneSW lubi tę wiadomość
hahahha Dobuska to super że schowałaś dumę, oby to był ten wspomniany złoty strzal, w 10 masz moje kciukaski i modlitwe ! Daj jutro szybko znac co i jak, jak bedzie ladna owu to niech wydrukuje Ci jej fotke na szczęscie, moze w razie czego to bedzie pierwsza fotka maleństwa
dziewczyny wrzucam na co sie natknęłam - sposób na uspokojenie malenstwa do 3 mca zycia, moze ktoraś testowala lub ma zamiar??
https://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/dr_hamilton_pokazuje_jak_uspokoic_placzace_niemowle_niewiarygodne.html#at_pco=tst-1.0&at_si=5987599fd90fdabd&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=2
Yyvonne ja bralam euthyrox 25 a w ciazy biore 75 bo mi tsh skoczylo do poziomu 5. Generalnie nie ma co panikowac bo samo tsh nie jest dla dziecka zagrozeniem tylko to jak ono moze podkrecic nasza tarczyce jest zagrozeniem, takze sam podwyzszony wynik o niczym nie swiadczy jesli masz FT4 w normie ale warto mimo wszystko utrzymywac tsh ponizej 2,3 zeby nie narobiło zamieszania, takze nie odstawiaj euthyroxu
ja chyba miesiac przed zajscie lub 2 zaczelam brac pregna plus i do tego czyste dha (z alg a nie z ryb) i to kontunuuje w ciążyyvonneSW, dobuska lubią tę wiadomość
-
Annie ja się Tobie w ogóle nie dziwię. Istotnie, a nawet baaaardzo istotnie zmieni się Wasze zycie. Po to ciąża trwa 9 miesięcy, żeby kobieta się przygotowała i fizycznie i psychicznie. Ja wierzę, że urodzisz w terminie i będziesz już czekać na poród zanim on nadejdzie.
Mój endokrynolog zawsze robi dokładnie USG, mówił, że normalnie gdybym miała 2 po braniu leku to nie robiłby problemu, ale przy staraniach to już gorna granica. Poza tym podobno po lekach normy są troszkę niższe niż bez leków.
Za dwie godziny lekarz i lekko się stresuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 08:55
Annie1981 lubi tę wiadomość