X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o tym Gracjanie na youtube słyszałam od kolezanki, ktora tez poczatkowo tak chciala nazwac synka, ale zrezygnowała. Moja siostra ma za to Gracjana :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś mi sie podoba tylko szkoda, ze takie popularne. Mojej mamie zas zawsze Krzys i Tomuś ;)

Kaka link mi nie działa do Twojego wykresu - otwiera mi się moj biezacy :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o losie ile naskrobalyscie!

Kaka gratuluje!! cos chlopaki u nas dominuja w watku ;) rozumiem, ze liczylas na "parke"?

Aicha ja kolo 16-18 tyg tez mialam skurcze, wydawalo mi sie to dosyc wczesnie, ale potem przeszly i wrocily dopiero teraz. Zaczelam w miedzy czasie lykac zelazo, bo mam caly czas lekka anemie. Lekarz mowil, ze to tez mogla byc przyczyna. Jak ktoras dziewczyna slusznie napisala, w tym okresie bol zwiazany jest z rozciaganiem wiazadel, ale wtedy jest po bokach.

Odnosnie wozka agulineczka zrobila swietna robote i napisala co jest wazne. Nie ma wozka idealnego, nie wiem jak te za 5000 zl... w kazdym razie ja kupilam tyle wozkow, glownie spacerowek, ze juz sie z tym pogodzilam. Wozek dobieraj pod styl zycia. Czy bedziesz go nosic? czy bedziesz z nim duzo poddozowac? czy mieszkasz w domu, czy w bloku bez windy. Czy spacery beda glownie w terenie, czy bedziesz smigac po osiedlowych chodnikach i galeriach? czy planujesz wiecej dzieci w niedlugim czasie, itp. Prawda taka, ze wozki 2w1 to raczej wielkie kolubryny i jak tylko wyskoczycie z gondoli bedziesz sie rozgladac za sprytna spacerowka. W gondoli dziecko jezdzi chwile i raczej w kolo komina. W spacerowce dlugo i w roznych sytuacjach, zakupy, wakacje, imprezy, drugie dziecko kolo nogi ;)

Annie niezle sie przygotowujesz!!! Bardzo popieram przygotowania do kp. Pamietaj, ze o rozne rzeczy mozesz zapytac tutaj. Ja naprawde duzo przeszlam z kp i wiem, ze rada to jedno, a mozliwosc wyzalenia sie tez jest wazna. Ja przez pierwsze tygodnie codziennie mowilam, ze juz koniec kp. Chyba dobrze mi bylo ze swiadomoscia, ze w kazdej chwili moge sie wycofac.

Dobuska nie ma cudow jak bilans kaloryczny jest ujemny to sie chudnie. Faktycznie sa schorzenia, ktore nie pomagaja, ale tez uwazam, ze kolezanki sobie sprawnie mydla oczy. Ja zawsze jak przytyje to mowie wprost, zarlam to mam. Cudow nie ma!

AiCha4811, Annie1981, dobuska, kaka470 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na Gracjana się nie zgodzi na Antosia też nie bardzo bo tak jak mówisz za bardzo popularne mamy jeszcze troszkę czasu do namysłu . Jak z Laurą byłam pewna na 100% tak teraz niestety mam dylemat muszę zobaczyć jakie są jeszcze imiona dla chłopców :-)

może tym razem się uda Agulineczka
    https://ovufriend.pl/graph/74da42c882c48b196baf40bdec702c95

agulineczka lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne pij kawe na zdrowie byle nie za mocna i nie za duzo. Chyba, ze Cie zaraz odrzuci ;)

Spioch hahaha czuje bratnia dusze, ja non stop robie takie numery ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Ja też wakacje w domu spędzam niestety. A czemu nie uda się nigdzie wyjechać? Finanse?

Lola. Jak na razie na wątku jest więcej dziewczynek – 6, niż chłopaków – 4 ;)
    Dziękuję, na pewno będę pytać o KP jak będą problemy, ale odpukać oby nie było ;)
    Jak się czujesz? Wyprawka skończona? ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dobuska. Ja też wakacje w domu spędzam niestety. A czemu nie uda się nigdzie wyjechać? Finanse?

Lola. Jak na razie na wątku jest więcej dziewczynek – 6, niż chłopaków – 4 ;)
    Dziękuję, na pewno będę pytać o KP jak będą problemy, ale odpukać oby nie było ;)
    Jak się czujesz? Wyprawka skończona? ;)

o kurcze, to jednak dziewczyny gora!

Wyprawke oceniam w 50%. Czeka mnie jeszcze intensywne sprzatanie garderoby i komody. Obiecalam sobie nie kupowac nic nowego zanim nie ogarne chalupy, ale jest zbyt goraco na prace w domu... czuje sie ok, tylko cos skurcze zaczynam miec czesto i schizuje z wczesniejszym porodem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:10

Annie1981 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, oczywiście staram się czytać na bieżąco, ale tyle produkujecie, że z moją pamięcią ciężko się odnieść do każdej z osobna.
    Gratuluję domów, działek , nowej fasoleczki :)
    Dom - marzenie :)

Trochę się ostatnio bujam i robię badania.
    Nie wiem czy Wam pisałam, że byłam u nowego gin - okazało się porażką, więc poszukiwania trwają i 08.08 znów wizyta u innego.
    Wyniki póki co takie sobie. Chwilowo radość ze mnie uszła, ale cieszę się czytając wspaniałe wiadomości od Was :)

Cały czas trzymam kciuki za staraczki <3 <3 <3 Kiedyś na pewno się uda Kochane i mocnoWam kibicuję. Nie udzielam się u Was tak bardzo, bo wiązało by się to z marudzeniem moim, a dla Was smutki nie wskazane :*

Jestem z Wami myślami cały czas <3

Zrobię sobie chyba przerwę od ovu, bo nie chcę smucic :*

Pozdrawiam i kibicuję :*

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola pieknie podsumowałaś moje myśli:D

Annie niestety finanse. W tamtym roku było duże wesele, Grecja, Barcelona, a teraz niedawno jeszcze kupiliśmy auto. Niestety. Urlop w domu też może byc fajny :)

Jedna z Wielu cały czas trzymam za Ciebie kciuki i póki co najbardziej trzymam kciuki za znalezienie dobrego ginekologa, bo przy problemach to jest podstawa.

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu :)
    Odzywaj się częściej :)
    Każda ma złe dni ale ważne jest żeby z siebie wyrzucać smutki, przynajmniej ja tak myślę ;)
    Cały czas mocno trzymam kciuki za trafienie na dobrego gina i żeby w końcu badania były dobre, wtedy i groszek się pojawi :)

Jedna_z_Wielu, dobuska lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu. Nie rób sobie przerwy tylko z tego względu, ze miałabyś smucić. My tu o ciążach i wyprawkach rozprawiamy, ale staraczki nie muszą się z tym dobrze czuć. Myślę, że jak będziesz opisywać swoje rozterki, to i Tobie i innym staraczkom, to dobrze zrobi.
    Trzymam kciuki za kolejną wizytę :)

Dobuska. U nas też finanse, ale Ty przynajmniej ostatnio podróżowałaś, wiec nie jest tak źle ;) Na pewno w domu też sobie odpoczniesz :)

dobuska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jedna_z_Wielu. Nie rób sobie przerwy tylko z tego względu, ze miałabyś smucić. My tu o ciążach i wyprawkach rozprawiamy, ale staraczki nie muszą się z tym dobrze czuć. Myślę, że jak będziesz opisywać swoje rozterki, to i Tobie i innym staraczkom, to dobrze zrobi.
    Trzymam kciuki za kolejną wizytę :)

Dobuska. U nas też finanse, ale Ty przynajmniej ostatnio podróżowałaś, wiec nie jest tak źle ;) Na pewno w domu też sobie odpoczniesz :)

To, że piszecie o ciąży i wyprawkach itp to akurat mogę czytać w kółko :D
    Chyba nie tylko ja tak mam :)
    Trochę te badania mnie jakoś zgasily, a w dodatku jakiś czas spiec mamy.

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Jedna z Wielu :)
    Odzywaj się częściej :)
    Każda ma złe dni ale ważne jest żeby z siebie wyrzucać smutki, przynajmniej ja tak myślę ;)
    Cały czas mocno trzymam kciuki za trafienie na dobrego gina i żeby w końcu badania były dobre, wtedy i groszek się pojawi :)

<3
    Tyle, że ja te dni smutków mam dużo, coś już wiesz na ten temat :*
    Mam nadzieję, że nie masz mnie dość :*

Dziękuję Wam :)

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochane, oczywiście staram się czytać na bieżąco, ale tyle produkujecie, że z moją pamięcią ciężko się odnieść do każdej z osobna.
    Gratuluję domów, działek , nowej fasoleczki :)
    Dom - marzenie :)

Trochę się ostatnio bujam i robię badania.
    Nie wiem czy Wam pisałam, że byłam u nowego gin - okazało się porażką, więc poszukiwania trwają i 08.08 znów wizyta u innego.
    Wyniki póki co takie sobie. Chwilowo radość ze mnie uszła, ale cieszę się czytając wspaniałe wiadomości od Was :)

Cały czas trzymam kciuki za staraczki <3 <3 <3 Kiedyś na pewno się uda Kochane i mocnoWam kibicuję. Nie udzielam się u Was tak bardzo, bo wiązało by się to z marudzeniem moim, a dla Was smutki nie wskazane :*

Jestem z Wami myślami cały czas <3

Zrobię sobie chyba przerwę od ovu, bo nie chcę smucic :*

Pozdrawiam i kibicuję :*

kochana ja zaciazona wylalam tu wiecej smutkow niz ktorakolwiek. W ogole sie nie krepuj! Po to sa takie miejsca, bo w realnym zyciu kto by tego sluchal ;) Zreszta nie ma pozniej niz bardziej wzruszajacego niz dziewczyny oglaszajace ciaze po wielu miesiacach, latach staran...

Jedna_z_Wielu, Annie1981, Anulka0407, AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    kochana ja zaciazona wylalam tu wiecej smutkow niz ktorakolwiek. W ogole sie nie krepuj! Po to sa takie miejsca, bo w realnym zyciu kto by tego sluchal ;) Zreszta nie ma pozniej niz bardziej wzruszajacego niz dziewczyny oglaszajace ciaze po wielu miesiacach, latach staran...
    Zgadzam się! I Ty Jedna_z_Wielu i wszystkie nasze staraczki prędzej czy później ogłosicie nam dobrą nowinę :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka i moniczko gratuluję płci waszych pociech, fajnie że okazały sie takie jak chciałyście.
    Yyvonne ja tak samo, do tego stopnia że kupiłam niebieskie biciki aby poinformowac męża o ciąży :) mój tez bardzo czekał i też z szoku go zatkało nie umiał wydusić słowa na początku :) zresztą wysyłalam dziewczynom filmik bo udało mi sie ukrytą kamerką złapać jego reakcje <3

Spioch hahahha nie moge, ale znam to ! ja tez niestety mam talent do takich wyczynów :P

Annie no własnie czytałam wiele sprzecznych rzeczy na internetach dlatego dobrze że zapytałam, w takim razie poszperam po tych blogach które poleciłaś.

Agulinka mój mąż jest maratończykiem :p on chce żeby mi bylo wygodnie ale widze jak bardzo by chcial biegac z wozkiem, ja jestem w stanie dostosowac sie do mniej dla mnie wygodnego, jedyne co mnie martwi to to od kiedy można z dzieckiem biegać, czy takiemu maleństwu nie "wytrzęsie mózgu" podczas takiego biegania np co drugi dzień, dlatego obawiam sie kupic wozek biegowy bo mąż bedzie chcial bardzo czesto go uzywac do biegania a nie wiem czy to nie zrobi krzywdy małemu. Tutaj mam dysonans pomiedzy uszczęśliwieniem męża a zapewnieniem dziecku bezpieczeństwa.
    Lola dzieki za słowa wsparcia, co do skurczy to jest juz znacznie lepiej a bole wzrostowe mialam juz od 15 tygodnia i umiem je rozpoznac dobrze bo akurat opisywalam je gin i powiedziala ze to sa wzrostowe, dokładnie są raczej op bokach, te ktore mialam ostatnio miały zupełnie inny charakter.
    żelazo przyjmuje regularnie w suplemencie dla ciezarnych a na poczatku ciazy badalam poziom i mimo wczesniejszej lekkiej anemii mam zelazo w normie. Co do wozków, własnie wypinanie gondoli chyba jest wazne bo mieszkamy na 2 pietrze (wysoki parter jest w budynku) a nie mamy windy i bede sie codziennie bujac z wnoszeniem stelaza i gondoli do gory

Jedna z wielu, a ktora z nas nie wylewa żali, czasem trzeba, a skupienie sie na czyichs problemach w moim przypadku bywa terapeutyczne więc żal sie, po to jestesmy, nie trzeba pisac tylko wtedy gdy jest sie czym chwalic :* poczekamy razem z Tobą na dobrego gina który pomoże zobaczyć pozytyw :)

Dobuska urlop w miejscu zamieszkania to okazja zeby sprawdzic co mozna zwiedzac w najblizszej okolicy, mowilam Ci ze taki urlop tez trzeba zaplanowac :D jesli nie wiesz jak i czego szukać to polecma google trip advisor wpisujesz nazwe miejscowosci a on podpowiada gdzie mozna sie udać na zwiedzanie :) my w tym roku staramy sie gdzies pojechac poo kosztach bo to raczej beda nasze ostatnie wakacje przez pare lat, teraz szykują się ciężkie ale i słodkie wydatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 14:35

Jedna_z_Wielu, Annie1981 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:41

dobuska, Annie1981, Lady Savage, Lola83, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:42

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne ale krecha! Jeszcze raz gratuluję!
    Mi kochana endokrynolog mówił, żeby absolutnie nie odstawiać euthyroxu. Do 8 tygodnia ciąży kazaał mi przyjść i wtedy będzie dawka zwiększana, bo jak to mówił, dziecko nie ma swojej tarczycy i mamy większe zapotrzebowanie i dlatego to tsh tak często winduje do góry.

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:42

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ