X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze nici z mojej wizyty. Tylko ja mogłam jechać do ginekologa w czwartek ktory przyjmuje we wtorki, srody i piątki. Takze tego, pocalowalam klamke ;-)

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wciaz rozwazamy wózki, męczy mnie to juz chcialabym juz wybrac, rozwazamy adamex vicco lub espiro next ewentualnie Xlander bo mąż sie napala ze bedzie biegal z synem, nie wiem co bedzie wazniejsze w uzytkowaniu, kazdy ma swoje plusy, moze wypowiedza sie te z was które uzywaja wózków ? co wazniejsze, wygodny i pojemny kosz czy odpinanie gondoli jedna a nie dwiema rekami, skladanie na plasko czy samoblokujące sie przednie koła , regulacja twardosci zawieszenia czy wentylacja gondoli a moze superszczelna moskitiera itp
    dla porownania wstawiam prezentacje video

adamex Vicco: https://www.youtube.com/watch?v=uQzhgab5EWk

espiro next: https://www.youtube.com/watch?v=mbUvZm0m0F4

x-lander x-run: https://www.youtube.com/watch?v=BHPCXt1am30

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko cudowne wiadomości. Imie juz macie wybrane? ;-)

moniczko. lubi tę wiadomość

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:41

spioch, Lady Savage, Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie yvonne! Ciekawe czy intuicja prawdę Ci powie:).

Ale gorąco....

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie Szczęśliwa , moje przeczucia i sen się sprawdził Będziemy mieli Synka ma 13 cm i 300gr Tyle Szczęścia :-)

spioch, Lady Savage, yvonneSW, agulineczka, moniczko., Annie1981, dobuska, Lola83, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka super!! Chlopak <3

kaka470 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    ale sie pozytywnie zrobilo, oby fala szcześcia dopisała kazdej z nas, w koncu jestesmy fuksiary stulecia i jak widac kazdej z nas sie to predzej czy pozniej objawia !

mam teraz pytanko odnosnie skurczy BH, czy one są tak 100% bezbolesne? bo ja mam od tygodnia czasem taki napad twardnienia macicy i czuje ze mnie ciagnie mocno tak ze az czasem sie musze zgiąć, nie jest to jakos bardzo bolesne ale jednak jakis ból odczuwam, lekki ale odczuwam skurczowy bol. Czy to normalne? wizyte mam dopiero za tydzien i to prenatalna wiec nie wiem czy koles mi odpowie na takie pytanie

Tak BH są bezbolesne, ale u Ciebie zawcześnie na skurcze BH.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Pytanie do dziewczyn zafasolkowanych: jak często współżyłyście w udanycm cyklu? W sensie chodzi mi oczywiście o czas okołoowulacyjny :) Trzymałyście się zasady co 2 dni czy jak wyszło? Jeśli prowadziłyście obserwację, możecie mi napisać kiedy była u Was owulacja, a kiedy <3? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

pytanie kiedy była owulacja xD, my się kochaliśmy 3 razy, coś koło 8 dc, 10 dc i 17 dc

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, u nas seks był codziennie w okolicach owu, a w dniu owu (tak podejrzewam) rano i wieczorem :)

Annie, miałam mieć 08.08, ale zmieniłam lekarza prowadzącego :)

Spioch, chyba będzie Hania. Ale trafiłaś z tym terminem do gina :D :)

Kaka, super, że Twoje marzenie się spełniło i będziecie mieli synka. Myslałaś już nad imieniem? :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka super! Tak jak chcialas, bedzie chłopczyk :) ja jestem fanka mojego syna ;) i chłopcy są super! Tym bardziej, ze córunię już masz :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, ja jestem zielona w kwestii wózków, ale sporo dobrego słyszałam o adamexie :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko właśnie spojrzałam na Twój suwaczek, to juz 18 tyg... w podobnym czasie zaszlysmy w ciążę. Ech... cieszę się bardzo, ze wszystko u Ciebie ok. Hania to ładne imię :)

Śpioch no to niepotrzebnie sie stresowalas ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace czasu serduszkowania!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha z wozkow, ktore przedstawiłas podoba mi się najbardziej adamex, choc ten espiro tez calkiem fajny. Ostatni nie podoba mi sie wizualnie, ma ogromne tylne koła,które pewnie bedziesz musiala odpinac wkladajac wozek do auta (no chyba ze macie pojeny bagaznik). Jeśli mąż regularnie biega to jest to do przemyslenia, ale jesli od czasu do czasu wychodzi pobiegać to ja bym sobie darowała. Wazny na pewno jest kosz na zakupy, bedziesz czesto z jiego korzystac, pakujac zakupy, parasol, dodatkowe ubranie wierzchnie czy chrupki kukurydziane ;) dostep do niego i pojemnosc jest wg mnie wazniejsze niz odpinanie gondoli jedna ręką. Rzeczą, na którą warto zwrócic to składanie i rozmiar po zlozeniu samej spacerowki. Choć i tak pozniej wiekszosc mam kupuje osobną, mniejszą spacerowkę, bo te z wozkow typu 2 w 1 są po prostu ciezkie i zajmują sporo miejsca w aucie. Moskitiera dodawana jest raczej do kazdego wozka teraz, ale czy musi byc nie wiadomo jak dopasowana? Nie jest to rzecz, do ktorej bym doplacala lub dla ktorej wybieralabym wózek.

Lola83, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha nie wiem czy pomogłam, moze napisalabym więcej, ale piszę z telefonu. Jak będę przy kompie to moze cos jeszcze napiszę o wozkach ;) amortyzacja, duze pompowane koła, skladanie wozka i jego wielkosc po zlozeniu, kosz na zakupy - to rzeczy na ktore zwróciłabym uwagę :) no i opinie uzytkowniczek. Czesto sie pozniej okazuje, ze cos strzela, halasuje badz peka.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Annie niezła biblioteczka :) ja tez kupilam jak mowić zeby dzieci nas sluchały, z tej samej półki polecam tez "łatwo kochać trudno dyscyplinować" :) a jak oceniasz "po prostu piersią" ? piszą coś wiecej niz na internetach?
    Dziękuję za polecenie. Tą pierwszą pozycję kupiłam, ale zostawiam sobie na później, bo ona dotyczy chyba kilkulatków. Na razie będę czytać o niemowlakach ;)
    Jeżeli chodzi o „Po prostu piersią” to zależy do jakich „Internetów” ją porównujesz. Ja dopiero niedawno jak zaczęłam się wgłębiać w ten temat, to się dowiedziałam, że Internety kłamią ;) Okazuje się, że istnieje wiele mitów funkcjonujących w społeczeństwie jak również niestety wśród położnych i lekarzy, czego efektem jest stopniowe zanikanie laktacji zamiast pomoc.
    Jeżeli czytać Internety na ten temat to głównie blog Hafiji i Mateji. Porównując z nimi książkę to bardzo się pokrywa. Natomiast ze „zwykłymi Internetami” nie bardzo ;)

Rozumiem Twój ból odnośnie wózków. To był dla mnie najtrudniejszy elementy wyprawki i pod koniec też już mocno mnie męczył. Poczułam wielką ulgę jak w końcu na jeden się zdecydowałam. Jak wiesz, nie jest pozbawiony wad, ale tu właśnie chodzi o to, żeby wybrać, to co dla nas ważniejsze kosztem czegoś innego. Nie pomogę Ci wybrać, bo akurat ja w ogóle nie zwracałam uwagi na parametry, o których piszesz (oprócz kosza) ;)

Spioch. Ojej, ale wyszło ;) To wybierasz się w przyszłym tygodniu?

yvonneSW. Mi się wydawało, że bardziej uwierzę w ciążę jak zobaczę serduszko. Fakt, to spuściło bardzo dużo ciśnienia i niepokoju, ale raczej potrzebowałam całego I trymestru, żeby uwierzyć ;) A tak naprawdę to cały czas ciężko mi sobie uświadomić, że we mnie rozwija się prawdziwy człowieczek ;)
    W UK jest tak samo z wizytami lekarskimi jak u Ciebie. Ja pierwszą wizytę i USG miałam w 12 tc. Dlatego w 6 tc poszłam prywatnie, bo bym tyle ile oni każą na potwierdzenie ciąży nie wytrzymała ;)

Kaka. Gratuluję synka! To będziesz miała parkę :)
    Tabelka uzupełniona :) Jak na razie mamy 6 dziewczynek i 4 chłopców :)

Moniczko. To wykreślam tą wizytę na 8go. Hanię wpisać do tabelki czy jeszcze się zastanawiacie? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały czas widzę przed oczyma zdjęcie z USG i tego siusiaczka nawet lekarz nie musiał mi pokazywać był tak widoczny że sama go zauważyłam :-)
    Jeśli chodzi o imię to podoba mi się kilka np: Antoś , Gracjan , Olaf ale rozważamy Tomusia :-)

Agulineczka ja jestem przykładem gdzie po poronieniu udało nam się w pierwszym cyklu zajść i wszystko jest dobrze i Tobie tego życzę musisz być dobrej myśli i ja przysyłam Tobie mój wykres z udanego cyklu
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

Moniczko cudowne wiadomości , Gratuluję córeczki

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Kaka super! Bardzo się cieszę! Będzie parka!:)

Nie piszę czasami za dużo, bo w kwestii wózków jestem jeszcze zielona.:P

Mam dzisiaj chyba ostatni dzień spokoju w pracy, po weekendzie się zacznie jazda. a na ostatni tydzień sierpnia mam przewidziany urlop. Niestety siedzimy w domu.:(

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Dziewczyny cały czas widzę przed oczyma zdjęcie z USG i tego siusiaczka nawet lekarz nie musiał mi pokazywać był tak widoczny że sama go zauważyłam :-)
    Jeśli chodzi o imię to podoba mi się kilka np: Antoś , Gracjan , Olaf ale rozważamy Tomusia :-)

Agulineczka ja jestem przykładem gdzie po poronieniu udało nam się w pierwszym cyklu zajść i wszystko jest dobrze i Tobie tego życzę musisz być dobrej myśli i ja przysyłam Tobie mój wykres z udanego cyklu
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

Moniczko cudowne wiadomości , Gratuluję córeczki

Gracjan ładne imię, ale ostatnio jest taki świr głupi, stary osioł na yotube, i ma tak na imię, ja bym nie ryzykowała, dzieci się będą śmiać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ