Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My wciaz rozwazamy wózki, męczy mnie to juz chcialabym juz wybrac, rozwazamy adamex vicco lub espiro next ewentualnie Xlander bo mąż sie napala ze bedzie biegal z synem, nie wiem co bedzie wazniejsze w uzytkowaniu, kazdy ma swoje plusy, moze wypowiedza sie te z was które uzywaja wózków ? co wazniejsze, wygodny i pojemny kosz czy odpinanie gondoli jedna a nie dwiema rekami, skladanie na plasko czy samoblokujące sie przednie koła , regulacja twardosci zawieszenia czy wentylacja gondoli a moze superszczelna moskitiera itp
dla porownania wstawiam prezentacje video
adamex Vicco: https://www.youtube.com/watch?v=uQzhgab5EWk
espiro next: https://www.youtube.com/watch?v=mbUvZm0m0F4
x-lander x-run: https://www.youtube.com/watch?v=BHPCXt1am30 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem już po wizycie Szczęśliwa , moje przeczucia i sen się sprawdził Będziemy mieli Synka ma 13 cm i 300gr Tyle Szczęścia
spioch, Lady Savage, yvonneSW, agulineczka, moniczko., Annie1981, dobuska, Lola83, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AiCha4811 wrote:ale sie pozytywnie zrobilo, oby fala szcześcia dopisała kazdej z nas, w koncu jestesmy fuksiary stulecia i jak widac kazdej z nas sie to predzej czy pozniej objawia !
mam teraz pytanko odnosnie skurczy BH, czy one są tak 100% bezbolesne? bo ja mam od tygodnia czasem taki napad twardnienia macicy i czuje ze mnie ciagnie mocno tak ze az czasem sie musze zgiąć, nie jest to jakos bardzo bolesne ale jednak jakis ból odczuwam, lekki ale odczuwam skurczowy bol. Czy to normalne? wizyte mam dopiero za tydzien i to prenatalna wiec nie wiem czy koles mi odpowie na takie pytanie
Tak BH są bezbolesne, ale u Ciebie zawcześnie na skurcze BH.moniczko. lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Pytanie do dziewczyn zafasolkowanych: jak często współżyłyście w udanycm cyklu? W sensie chodzi mi oczywiście o czas okołoowulacyjny Trzymałyście się zasady co 2 dni czy jak wyszło? Jeśli prowadziłyście obserwację, możecie mi napisać kiedy była u Was owulacja, a kiedy ? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
pytanie kiedy była owulacja xD, my się kochaliśmy 3 razy, coś koło 8 dc, 10 dc i 17 dc -
Agulineczka, u nas seks był codziennie w okolicach owu, a w dniu owu (tak podejrzewam) rano i wieczorem
Annie, miałam mieć 08.08, ale zmieniłam lekarza prowadzącego
Spioch, chyba będzie Hania. Ale trafiłaś z tym terminem do gina
Kaka, super, że Twoje marzenie się spełniło i będziecie mieli synka. Myslałaś już nad imieniem?kaka470 lubi tę wiadomość
-
Moniczko właśnie spojrzałam na Twój suwaczek, to juz 18 tyg... w podobnym czasie zaszlysmy w ciążę. Ech... cieszę się bardzo, ze wszystko u Ciebie ok. Hania to ładne imię
Śpioch no to niepotrzebnie sie stresowalasmoniczko. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aicha z wozkow, ktore przedstawiłas podoba mi się najbardziej adamex, choc ten espiro tez calkiem fajny. Ostatni nie podoba mi sie wizualnie, ma ogromne tylne koła,które pewnie bedziesz musiala odpinac wkladajac wozek do auta (no chyba ze macie pojeny bagaznik). Jeśli mąż regularnie biega to jest to do przemyslenia, ale jesli od czasu do czasu wychodzi pobiegać to ja bym sobie darowała. Wazny na pewno jest kosz na zakupy, bedziesz czesto z jiego korzystac, pakujac zakupy, parasol, dodatkowe ubranie wierzchnie czy chrupki kukurydziane dostep do niego i pojemnosc jest wg mnie wazniejsze niz odpinanie gondoli jedna ręką. Rzeczą, na którą warto zwrócic to składanie i rozmiar po zlozeniu samej spacerowki. Choć i tak pozniej wiekszosc mam kupuje osobną, mniejszą spacerowkę, bo te z wozkow typu 2 w 1 są po prostu ciezkie i zajmują sporo miejsca w aucie. Moskitiera dodawana jest raczej do kazdego wozka teraz, ale czy musi byc nie wiadomo jak dopasowana? Nie jest to rzecz, do ktorej bym doplacala lub dla ktorej wybieralabym wózek.
Lola83, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aicha nie wiem czy pomogłam, moze napisalabym więcej, ale piszę z telefonu. Jak będę przy kompie to moze cos jeszcze napiszę o wozkach amortyzacja, duze pompowane koła, skladanie wozka i jego wielkosc po zlozeniu, kosz na zakupy - to rzeczy na ktore zwróciłabym uwagę no i opinie uzytkowniczek. Czesto sie pozniej okazuje, ze cos strzela, halasuje badz peka.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
AiCha4811 wrote:Annie niezła biblioteczka ja tez kupilam jak mowić zeby dzieci nas sluchały, z tej samej półki polecam tez "łatwo kochać trudno dyscyplinować" a jak oceniasz "po prostu piersią" ? piszą coś wiecej niz na internetach?
Jeżeli chodzi o „Po prostu piersią” to zależy do jakich „Internetów” ją porównujesz. Ja dopiero niedawno jak zaczęłam się wgłębiać w ten temat, to się dowiedziałam, że Internety kłamią Okazuje się, że istnieje wiele mitów funkcjonujących w społeczeństwie jak również niestety wśród położnych i lekarzy, czego efektem jest stopniowe zanikanie laktacji zamiast pomoc.
Jeżeli czytać Internety na ten temat to głównie blog Hafiji i Mateji. Porównując z nimi książkę to bardzo się pokrywa. Natomiast ze „zwykłymi Internetami” nie bardzo
Rozumiem Twój ból odnośnie wózków. To był dla mnie najtrudniejszy elementy wyprawki i pod koniec też już mocno mnie męczył. Poczułam wielką ulgę jak w końcu na jeden się zdecydowałam. Jak wiesz, nie jest pozbawiony wad, ale tu właśnie chodzi o to, żeby wybrać, to co dla nas ważniejsze kosztem czegoś innego. Nie pomogę Ci wybrać, bo akurat ja w ogóle nie zwracałam uwagi na parametry, o których piszesz (oprócz kosza)
Spioch. Ojej, ale wyszło To wybierasz się w przyszłym tygodniu?
yvonneSW. Mi się wydawało, że bardziej uwierzę w ciążę jak zobaczę serduszko. Fakt, to spuściło bardzo dużo ciśnienia i niepokoju, ale raczej potrzebowałam całego I trymestru, żeby uwierzyć A tak naprawdę to cały czas ciężko mi sobie uświadomić, że we mnie rozwija się prawdziwy człowieczek
W UK jest tak samo z wizytami lekarskimi jak u Ciebie. Ja pierwszą wizytę i USG miałam w 12 tc. Dlatego w 6 tc poszłam prywatnie, bo bym tyle ile oni każą na potwierdzenie ciąży nie wytrzymała
Kaka. Gratuluję synka! To będziesz miała parkę
Tabelka uzupełniona Jak na razie mamy 6 dziewczynek i 4 chłopców
Moniczko. To wykreślam tą wizytę na 8go. Hanię wpisać do tabelki czy jeszcze się zastanawiacie?AiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny cały czas widzę przed oczyma zdjęcie z USG i tego siusiaczka nawet lekarz nie musiał mi pokazywać był tak widoczny że sama go zauważyłam
Jeśli chodzi o imię to podoba mi się kilka np: Antoś , Gracjan , Olaf ale rozważamy Tomusia
Agulineczka ja jestem przykładem gdzie po poronieniu udało nam się w pierwszym cyklu zajść i wszystko jest dobrze i Tobie tego życzę musisz być dobrej myśli i ja przysyłam Tobie mój wykres z udanego cyklu
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
Moniczko cudowne wiadomości , Gratuluję córeczki
-
Hej kochane!
Kaka super! Bardzo się cieszę! Będzie parka!
Nie piszę czasami za dużo, bo w kwestii wózków jestem jeszcze zielona.
Mam dzisiaj chyba ostatni dzień spokoju w pracy, po weekendzie się zacznie jazda. a na ostatni tydzień sierpnia mam przewidziany urlop. Niestety siedzimy w domu. -
kaka470 wrote:Dziewczyny cały czas widzę przed oczyma zdjęcie z USG i tego siusiaczka nawet lekarz nie musiał mi pokazywać był tak widoczny że sama go zauważyłam
Jeśli chodzi o imię to podoba mi się kilka np: Antoś , Gracjan , Olaf ale rozważamy Tomusia
Agulineczka ja jestem przykładem gdzie po poronieniu udało nam się w pierwszym cyklu zajść i wszystko jest dobrze i Tobie tego życzę musisz być dobrej myśli i ja przysyłam Tobie mój wykres z udanego cyklu
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
Moniczko cudowne wiadomości , Gratuluję córeczki
Gracjan ładne imię, ale ostatnio jest taki świr głupi, stary osioł na yotube, i ma tak na imię, ja bym nie ryzykowała, dzieci się będą śmiać.