Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka rozumiem Ciebie, jak się człowiek nastawi już na coś, a potem to zmieniają... tym bardziej, że źle znosisz tę ciążę.
Ale pomyśl, ze za niecałe 3 tyg będziesz tulić Majeczkę. Pomyśl również, że być może to Twoja ostatnia ciąża (nie wiem, nie znam Waszych planów), ale jeśli tak to postaraj się chociaż uśmiechnąć. Trzymaj się kochana :*Anulka0407 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka. Fajnie, że uda Wam się pójść na randkę. O takie rzeczy trzeba dbać
Anulka. Szkoda, że Ci przesunęli datę. W Twoim stanie liczy się każdy dzień. Pomyśl jednak, że to już bliżej niż dalej.Anulka0407 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny, zaczelam dzis II trymestr Nie pisalam Wam, ale w miedzyczasie otrzymalam wyniki testow Pappa- wyniki bardzo dobre Chodze juz caly dzien z rozpietym guzikiem, chyba czas na spodnie, bo nie mam tylu sukienek, zeby ciagle zmieniac
Annie u mnie ta kolezanka, ktora na poczatku przechodzila gehenne ze swoja mala, wlasnie siegnela po chuste, u niej sie to sprawdzilo rewelacyjnie. teraz ma tych chust chyba z 7
agulineczka fajne te wozki bebetto najbardziej podoba mi sie seria torino i bresso, z jasnymi gondolami, tylko czy potem nie bede codziennie musiala go czyscic chusteczka...?Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Chciałam się pochwalić, że 23 października jedziemy do kliniki do Poznania na badanie nasienia. Doradzono nam, że dobrze jest mieć to badanie zanim lekarz się mną konkretnie zajmie, a w moim mieście termin oczekiwania to grudzień ... A po badaniu umówimy się na pierwszą wizytę.
Ja już mam za sobą dwóch ginekologów, z czego jeden niby niepłodnością się zajmuje...prywatni obaj. generalnie mam straszny uraz do ginekologów na NFZ. Kojarzą mi się z bólem i przez jednego wylądowałam w szpitalu, bo mnie zignorował. Dlatego zdecydowaliśmy sie na prywatną klinikę. Jestem już częściowo zdiagnozowana, zależy mi na czasie i tyle. Ale absolutnie nie twierdzę, że lekarze na NFZ są źli. Broń Boże, po prostu ja nie mam do nich szcześcia. W moim mieście zresztą żaden nie ma szczególnie dobrej opinii. Nie mam za dużo kasy, ale uwierzcie mi, jestem w desperacji i mogę wydawać kasę na lekarzy, byle ktoś mi pomógł mnie dokładnie zdiagnozować i wyregulować ten organizm. Jestem wykończona psychicznie, to jest cos okropnego. Nie wierzyłam, kiedy ktoś mówił, że niepłodność wykańcza psychikę jak śmiertelna choroba. Ja się czuję okropnie, przede wszystkim jako kobieta....
Mi_lejdi cieszę się, że czujesz się już lepiej.
Gratuluję drugiego trymestru! Ale to leci!!! Bardzo sie cieszę z dobrych wyników testu!!! Super wieści!
Lady Savage piękny Nikoś! :*:*
Aicha nie wiem za wiele o tym temacie, ale wiem, że to dość kontrowersyjny temat.
Anulka kochana trzymaj się. Już tak niewiele. Trzymam kciuki, żebyś dała radę z tym bólem. :*
yvonneSW, mi_lejdi, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Co do reakcji na nowine dziewczyny, to byly oczywiscie bardzo pozytywne Dawno nie mialam tak duzej pozytywnej dawki emocji.
Rodzicom C. powiedzielismy na skypie jak akurat byli u dziadkow meza w Bretanii. W trakcie rozmowy przeslalam im fotke usg na komorke bez zapowiedzi. To sa bardzo spontaniczni ludzie, wiec byly piski, okrzyki, dzika radosc. Przy okazji dowiedzielismy sie babcia C. (czyli przyszla prababcia) ma urodziny 15.04 i cieszyla sie, ze dostanie prezent.
Siostra C. z kolei miala w dniu oglosin urodziny, wiec "dalismy jej prezent przez skypa". Ona to sie zawsze latwo wzrusza, tak jak moj C. , wiec oczywiscie polaly sie lzy
Radosc moich rodzicow jest jasna, ale najbardziej poruszyla mnie reakcja mojego starszego brata. Byl taki szczesliwy i zadawal mi tyle szczgolowych pytan, potem wielokrotnie ogladal fotki z usg i dopytywal o wszystkie pomiary. I ciagle powtarzal: "cialo kobiety to jest jednak niesamowite"
Poza tym moj C. ma duzo znajomych w calej Europie. Mamy taka paczke, z ktora spotykamy sie w roznych miejscach 2 razy do roku, i w tej grupie to pierwsze bobo, mimo, ze mamy z mezem po 31 lat i nie jestesmy najstarsi No wiec tez byla ekscytacja
Jest mnostwo jeszcze drobnych historii. Jedna z najbardziej pozytywnych to z przekazaniem "tokena" jedna francuska para, nasi bliscy znajomi, wiedzieli o naszych staraniach i caly czas twierdzili, ze jak oni zwolnia brzuszek (a byli w ciazy), to specjalnie dla nas. No i tak wyszlo, oni 30 lipca zostali rodzicami, a ja 11 sierpnia zobaczylam 2 kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 15:51
dobuska, AiCha4811, agulineczka, Annie1981, Anulka0407, Lady Savage lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Dobuska calkowicie Cie rozumiem, ja tez do mojej ginekolog chodze prywatnie. I zdecydowalabym sie tylko dlatego na publiczna poradnie, ze ona miala tam osobiscie sie mna zajac i mi to polecala; a mam do niej duze zaufanie. Inaczej smigalabym do kliniki.
Mysle, ze dobrze robicie, taki krok daje poczucie, ze sprawy ida do przodu, to bardzo pomaga.
Anulka, niech ten czas jakos magicznie przyspieszy! Duzo duzo sily!Anulka0407 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Moniczko. Tuz przed twoim postem wyslalam artykul na ten temat nie wiem czy to nawiązanie czy tematyczny zbieg okoliczności ja powaznie to rozwazalam ale wygląda na to że po prostu banki napedzaja sobie klientów na nieprawdziwych lub przeksztalconych danych. Zresztą zobaczymy co środowisko lekarskie od kuchni o tym mówi jak mi lejdi sie podzieli opinią. Ja doczytałam ze jeśli dziecko ma jakąś poważną chorobe to komórki macierzyste działają podobnie jak przeszczep - leczą pod warunkiem ze pochodzą od zdrowej osoby a nie siebie samej.
Mi lejdi gratuluję drugiego trymestru ! Super ze reakcje takie pozytywne, ja czekałam z ogromnym utęsknieniem na te chwile i czesto je wspominam najbardziej zaskoczyła mnie teściowa swoją pozytywną reakcją której akurat sie nie spodziewałam. Fajnie sie złożyło ze "zwolnieniem brzuszka"
Anulka przykro mi ze zmienili Ci ten termin ale juz niedługo
Annie suuper, małymi kroczkami do przodu, ciesze sie
Dobuska wspaniale ze dzialacie, na pewno bedzie łatwiej to przetrwać czekając na konkretne terminy , nie bede pisac o tych smutnych odczuciach żeby nie dolowac, ale rozumiem Cie doskonale w tych negatywnych uczuciach.
Agulineczka super zazdroszczę randki, myślę że te randki po narodzinach dziecka sa bardzo cenne i fajne.
Ja z kolei pochwalę się ze wczoraj wieczorem odebralismy zamówiony wózek i fotelik, kolor wózka jest ładniejszy niz wygląda w katalogu, a nie wiem czy pamiętacie bylo mi troche szkoda ze ten model nie ma uchwytu na kubek, ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie ze producent przeczytał moje mysli i w międzyczasie dorzucił do tego modelu wlasnie miejsce na uchwyt i sam uchwyt na kubek został mi do kupienia przewijak ,gniazdo/kokon, kosmetyki do kąpieli i biustonosz do karmienia oraz zestaw do pielęgnacji typu szczotka cążki.Annie1981, Anulka0407, dobuska lubią tę wiadomość
-
mi_lejdi wrote:
agulineczka fajne te wozki bebetto najbardziej podoba mi sie seria torino i bresso, z jasnymi gondolami, tylko czy potem nie bede codziennie musiala go czyscic chusteczka...?
Mi lejdi ja byłam zakochana w wyglądzie wózków bebetto torino od pierwszego wejrzenia. Czytałam, porównywałam, oglądałam różne wózki, a i tak wracałam do torino. Jak ja byłam w ciąży był to najnowszy model bebetto - dopiero zaczynał wchodzić murano, a o bresso nawet nic nie słyszałam , nie było ich na stronie producenta, więc to pewnie zupełna nowość. Obecnie też bym wybrała te wózki, ja mam torino w kolorze SL07 i nie brudzi mi się bardzo. Wiadomo biały stelaż wózka jest już gdzieniegdzie zarysowany (przy ciągłym użytkowaniu, wkładaniu do auta to normalne ślady użytkowania), ale nie pamiętam, żeby gondola jakoś mocno się brudziła (chodzi mi o materiał z góry). Rodziłąm w lutym więc warunki pogodowe niesprzyjające jasnym materiałom, ale nie musialam czyścić gondoli. Torbę do wózka prałam normalnie w pralce. A jeśli chodzi o spacerówkę no to jest w niej dodatkowy materacyk/ wkładka, którą bez problemu można ściągnąć i wyprać.
Weszłam teraz na stronę producenta i bardzo ładne te bresso Torino nadal mi się bardzo podobają (już parę razy słyszałam na spacerze, że mam ładny wózek ). Brasso chyba jest ulepszony - ma dodatkowe boczne amortyzatory, choć te dostępne w torino sprawują się bardzo dobrze, a ja jeżdżę non stop po dziurach, ma kokosowy materacyk w gondoli (w torino jest piankowy), no i z tego co zauważyłam wyciągany kosz na zakupy ( w moim wózku się nie wyciąga). Jedyne co nie składają się oba te wózki w wersji spacerowej w jedną część (trzeba wypiąć siedzisko i osobno złożyć stelaz - chyba jedynie holland ma opcję składania w jeden, ale i tak zajmuje on wtedy dużo miejsca, więc potrzebny jest solidny bagażnik). Myślałam, że tylko wózki bebetto mają tę wadę, ale okazało się, że sporo wózków się tak składa (espiro również). Ja bynajmniej bardzo polecam bebetto, mój torino po ponad 1,5 roku bardzo częstego użytkowania sprawuje się wciąż bardzo dobrzeSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mi lejdi gratuluję dobrych wyników PAPPA. Ja nie robiłam tego badania w pierwszej ciązy. Z tego co pisałaś macie po 31 lat, więc jesteśmy w podobnym wieku, napisz mi proszę czy z racji naszego wieku mocno się zwiększa ryzyko, określali to jakoś w wynikach?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aicha super, ze wózek się podoba. Pamiętam jak dziś, jak jeździłam nowym wózkiem po domu, nie mogąc się na niego napatrzeć i czekając z wielką niecierpliwością na kochanego synka
Dobuśka będzie dobrze. Świetnie, że coś dalej działacie, to najlepsze co możecie teraz zrobić. Miejmy nadzieję, że wyniki męża będą dobre i szybko Wam pomogą.dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
MiLejdi. Gratuluje II trymestru Dopiero test robiłaś Pokaż brzuszek
Strasznie fajne miałaś reakcje na ciążę, aż Ci zazdroszczę
Dobuska. Życzę, żebyście jak najszybciej się dostali do kliniki
AiCha. To już niewiele zostało Ci do kupienia
A tu Emilka w moim ulubionym momencie, najedzona po oderwaniu się od piersi. Szkoda, że taki moment trwa tylko 5 minut i znowu chce jeść
[Cut]Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 13:28
Anulka0407, dobuska, kaka470, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Tak, mama cały czas jest u mnie, ale w sobotę wraca do PL, także ostatnie chwile. Wczoraj spróbowałam odłożyć małą do bujaczka czy kosza mojżesza na czas umycia się lub zrobienia śniadania i nawet się udało Emilka daje mi 10 minut, potem chce dalej wrócić do cyca, ale chyba nie zginę bez mamy Mąż za to będzie musiał przejąć wszystkie obowiązki domowe, pewnie się załamie
Lady Savage lubi tę wiadomość
Lola, Fruska, pokazecie swoje pociechy? chociaz na chwile? Wiem ze u Was dwojka, a wiec i zamiaszanie podwojne...
agulinczka ryzyko generalnie wzrasta z kazdym rokiem. Do 30 umiarkowanie, po 30 istotnie przyspiesza. Nie mniej jednak moja ginekolog zleca to badanie kazdemu, bez wzgldu na wiek. Napisala o tym fajny artykul mamaginekolog, cos w stylu "badania prenatalne- badania dla kazdego".
agulineczka zarazilas mnie tymi bebetto ;P kolorystycznie podoba mi sie najbardziej wlasnie od poczatku ten torino SL07. Bresso tez, tylko poraza mnie ta biel. A powiedz mi, czy w zestawie masz okrycie na nozki do spacrowki? Twoj model ma juz okienka wentylacyjne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 18:11
14.04.2018 Théo -
Mi lejdi, tak pokrycie na nóżki w spacerowce jest juz w zestawie. A co do okienek wentylacyjnych - chodzi Ci o te na budce gondoli i spacerowki? Jesli tak, to tez je mam. Kolor SL07 bardzo mi się spodobal, bo ogolnie jestem fanka szarości, no i jednak ciemniejszy spod bardziej mnie przekonal - zwlaszcza przy skladaniu i wkladaniu wozka do auta.
mi_lejdi lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie cudowna kruszynka
I my z mężem w końcu kupiliśmy wózek... Tutek Torero biało szary
Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, Annie1981, kaka470, Lady Savage, dobuska lubią tę wiadomość
-
Kochane wybaczcie, ale nie będę nadrabiać
annie cudo
Dziś smutny dzień, test z rana negatywny
Tempka w górę, więc pewnie choroba za rogiem ; (
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:52
Annie1981 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml