Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Położna dziś zważyla małą i w tydzień przybrała 230g. Jestem zadowolona Tym bardziej, że ona wisi na cycu cały dzień a od kilku dni zaczęła się przy nim prężyć i wykręcać mi sutki. Można by wyciągnąć wniosek, ze mam za mało mleka/za chude/nie ma wcale. Wiele osób tak robi i podaje MM. Tymczasem nie ma takiego wskazania jeżeli waga nie spada poniżej 10% a dziecko robi siku i kupki.
Tak chciałam sie podzielić teorią, która teraz została poparta praktyką Może komuś sie przyda.
Poza tym jestem przykuta do kanapy. Próbowałam dziś wyjść na spacer ale co tylko włożyłam Emilke do wózka to sie budzila i ryk. W końcu zrezgnowałam, ale jestem zła. Chyba w depresję wpadnę jak będę ciągle tak uwięziona. Muszę spróbować z chustą.
Super Annie. Cieszę się, że Emilka ładnie przybiera i Twoje KP idzie tak dobrze. Mojego kuzyna żona miała podobny ''problem''. Jej synek również chciał być tylko przy cycu i o spacerze mogła zapomnieć i chusta im pomogła, bo czuł mamusię blisko
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Kochane jesteście wszystkie. Każda z Was swoje przeszła i Wasze ciąże są cudem! Nie możecie się broń Boże obawiać rozmawiać o dzieciach i ciążach przy mnie. Traktuję Was jak grupę przyjaciółek i cieszą mnie Wasze postępy! Naprawdę i szczerze!
To raczej ja mam lekkie wyrzuty sumienia, że wprowadzam kiepską atmosferę.
Annie, ale malutka sobie Ciebie uwiązała. Myślę, że z czasem powiększy się między Wami ten dystans i bedziesz mogła znaleźć dla siebie chwilę.
Mi lejdi nawet nie wiedziałam, że byłaś już zapisana do kliniki. Na szczęście to wyszło. Jak się czujesz?
Lady Savage dziękuję kochana moja! :*:* Bardzo mnie wzruszyłaś.
Ty to trafiasz na te durne babska.... dramat:/
-
Dobuska:* współczuję, ze nie uslyszalas pozytywnych informacji, ale wierzę, ze w koncu sie uda. Kazdy z nas ma cos tam zapisane u góry. Myślę, ze podjelas dobra decyzje z ta kliniką. Szkoda czasu na zwlekanie i mam nadzieję, ze tam szybko Wam pomogą
dobuska lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady cieszę się, ze wszystko dobrze, ze łożysko jakos daje radę. Niech Nikos jeszcze trzyma się mamusi
Co do wózków to ja mam bebetto torino i super mi sie sprawdza, a jezdze sporo po wertepach. Dobra amortyzacja, duze pompowane kola, po takim czasie nadal nic nie skrzypi. Minusem jest skladanie spacerowki - sklada sie osobno stelaz i osobno siedzisko, ale prawda jest taka, ze i tak wiekszosc mam szuka pozniej lzejszej parasolki/ wozka spacerowego, ktory szybko zapakujemy do auta, bo te wozki 2w1 sa raczej ciezkie i duze.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie wspolczuje, ze Mala jest nieodkladalna, ale skoro przybiera to znaczy, ze wszystko ok. Gdzies kiedys czytalam, ze dzieci urodzone przez cc (planowane) potrzebuja wiekszej bliskosci, nie wiem ile w tym prawdy. Pewnie to kwestia czasu i wszystko sobie wypracujecie.
Ja kolejny raz stwierdzam, ze trafilo mi sie naprawde złote dziecko. Synek praktycznie wcale nie plakal jak byl malutki, pieknie jadl (do tej pory nie narzekam na jego apetyt), zadnych kolek, placzu w nocy ( delikatnie dawal znac ze jest glodny). W dzien to juz w ogóle nie plakal. Jedyne co to malo spal w ciagu dnia , ale i tak mozna bylo cos zrobic. Uwielbial i do tej pory bardzo lubi spacery i jazde w wozku. Teraz to juz oczywiscie inna historia, bo juz biega i wszystko go interesuje, wiec oczy dookola glowy trzeba miec, bo pomyslow takie dziecko ma tysiac No i bunt dwulatka nadchodzi, bo ulubione slowo to "nie" i "siam" ale kocham go z calego serca. Powiem Wam ze nawet czasami bylo mi glupio tak gadac kolezankom, ktorych dzieci plakaly czesto bez powodu albo wlasnie nie mogly na sekunde sie oddalic, ze u mnie tak nie ma, ze nie wiem co to ciagly placz w nocy...albo ze wracamy z ponad 2h spaceru.. pewnie przy drugim bedzie odwrotnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 23:55
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dzien dobry fuksiarki !
Dzis wrzucam link do artykulu i krwi pepowinowej tak na wypadek gdyby ktoras z was rozwazala i wahala się czy w to iść. My z mężem postanowilismy pobrać krew pepowinowa ale nie dla nas lecz dla innych pacjentów, o ile bedzie taka możliwość w naszym szpitalu.
http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
Mi lejdi mozesz zweryfikowac rzetelnosc tego artykułu jako ze ja tu nie jestem autorytetem medycznym, jednak przeczytałam parę artykułów i ten wydaje sie dla mnie rzetelny.
Dobuska serce mi pękło po przeczytaniu Twojego posta, jednak wciąż nie potrafię pozbyć sie wrażenia ze Twoja fasolka jest tuż tuż. Tak jak wiele z nas w tym ja miało wzorowe i ksiazkowe cykle i owulacje które kończyły sie fiaskiem tak samo wiele z nas miało cykle wydawac by sie mogło stracone, beznadziejne, kiepskie lub wręcz bezowulacyjne a jednak dzidzie z tego były. Nie znamy dnia ani godziny nie możemy z gory założyć ze sie uda lub ze sie nie uda. Uważam ze decyzja o klinice jak juz wcześniej Ci pisalam jest dobra ze względu na Twoją psychikę i da wam poczucie działania. Takie bezczynne czekanie było dla mnie osobiście najgorsze i mysl o inseminacji dawala mi jasny cel. Wiem jak bardzo gorzko musialas sie rozczarowac widząc objawy pcos i niestety wiem jak beznadziejnie musialas sie czuc widząc ex męża z dzieckiem, ja mialam ogromny kompleks z tego tytułu ze nie potrafię mężowi dać potomka, ale jak widzisz wszystko sie odmieniło, mocno wierzę że Twoj czas również nadchodzi. Nie da sie uspokoić tak o, wiec wyplacz co trzeba a potem do kliniki i walczymy dalej o marzenia :-* :-* :-* :-*
Mi lejdi my wybraliśmy espiro next manhattan bo mial wszystko to na czym mi zależało, dobrze wypadal w roznych testach, wspaniale i lekko prowadzil sie w sklepie ( byly lepsze np cybex prowadzi sie jak piorko ale cena i wyglad pozostawiają wiele do życzenia), espiro ma mnóstwo zamówień, jest ostatnio bardzo popularny, jedynie zamowilam do niego materacyk kokosowy bo nie ma w standardzie a jest ponoć najlepszy dla bobaska. Co najlepsze właśnie dzis juz bedzie do odbioru wiec do konca tygodnia (jak tylko zdobedziemy kase żeby odebrac cale zamówienie ) bedzie juz w naszym mieszkanku. Bardzo sie ciesze z tego powodu. Wybralismy wariant kolorystyczny navy blue, granatowy z białym. Podobał mi sie również adamex vicco ale podobno niektore mamy nie sa zadowolone z niego, ze sie psuje, ze ma tylko dobry marketing, nie wiem, moja bratowa miala wcześniej inny adamex i nie byla zadowolona, nie wiem jaki powod ale przy drugim dziecku beda inny kupować. Anex sport tez jest bardzo popularny, my go odrzucilismy tylko ze wzgledu na przymus ściągania gondoli oburacz a w espiro mozna zrobic klik z jednej, klik z drugiej i z boku stojąc gondola do gory bez łamania w krzyżu. Cena okolo 2 tys wiec porownywalnie do adamexa i anexa. Wozki z wyzszej półki byly albo za drogie albo brzydkie jak noc albo niefunkcjonalne albo wszystkie 3 pozwyzsze na raz jeden bebetto cholernie mi sie podobał choć byl ciężki ale koszt 4 tysiecy to dla nas za duzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 20:07
-
Aicha Ty wiesz.....:***** dziękuję!
Agulineczka dziękuję!! :**
Każdej z Was dziękuję. Wiecie co, wczoraj łzy mi ciekły bez opamiętania. Jeszcze do tego byłam na zakupach i mąż próbował żartować i znowu łzy w oczach. To był koszmar. Niestety albo i stety napiłam się wina i humor miałam od razu sto razy lepszy. Dzisiaj już też czuję się lepiej.
Napisałam wieczorem zgłoszenie do kliniki i czekam od nich na telefon.AiCha4811, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
Annie dzięki za podzielenie sie tym doświadczeniem, moze sie przydać szczególnie świeżym mamusiom. Ciesze sie że dajecie rade z karmieniem, i współczuję że nie mozesz wyjść na spacer, mysle ze chusta tutaj będzie dobrym wyjściem, trzymam kciuki. !
Moniczko bardzo ładny ten wózek
Jedna z wielu super prog. Ładna owulka to polowa sukcesu
Lady współczuję, ja właśnie dlatego staram sie wytrzymac w kolejce i ewentyalnie czekam az mnie ktos sam przepusci bo jak mam uslyszec cos takiego i sie zdenerwowac to juz wole stać poki jestem w stanie to stoje grzecznie. Ale czasem marudze pod nosem jak ktos sie po chamsku wcisnie przede mnie ze niezła kulturka wciskac sie przed kobiete w zaawansowanej ciąży. Kiedyś jeden mlody facet sie przede mnie wcisnal bo mial mniej zakupów, usmiechnelam sie do niego pięknie i powiedziałam alez proszę, zapraszam, pan na pewno ma ciężej niz ja w 6 miesiacu ciąży, facet sie zrobil czerwony jak burak a wszyscy sie odwracali w jego strone. Mam nadzieję ze następnym razem przepusci bo może trafic na ciężarną ktora bedzie gorzej sie czula ode mnie.Annie1981, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Dobuska i tak trzymac kochana. A przed tatuażem koniecznie upewnij sie jaka jest sytuacja. :-*
-
Dzieki dziewczyny za info o wozkach! Sporzadzilam notatki
Aicha fajnie ze Espiro next manhatan, niewiele przegladalam jeszcze, ale to jest moj dotychczasowy faworyt fajnie wyposazony i to okienko w budce mi sie podoba. pacyfic blue piekny, dasz znac jak Ci sie bedzie sprawdzac biala gondola
Annie trafila Ci sie mamusiowa przylepa to trudne doswiadczenie na samym poczatku. Chusta lub jakies ergonomoczne nosidlo to moze byc klucz do sukcesu. (Kurcze w tym miejcu napisalam ze przesylam linka do bloga kolezanki, ktora mmiala podobne poczatki z coreczka i pisala o nich fajnie i bardzo szczerze, ale chyba zlikwidowala bloga szkoda, sama mialam nadzieje kiedys sie nim wspierac...)
Dziewczyny o krwi pepowinowej zaktualizuje informacje u klezanki onkolozki i neonatolozki i Wam napisze. Moje ostatnie informacje nie byly pro, ale to wartki temat, tu moze cos zmieniac.
Wiem, ze mialam Wam napisac o reakcjach, ale ja zawsze za duzo pisze i juz nie chce zasmiecac kolejnym dlugasnym postem
Dobuska czuje sie dobrze, dziekuje dzis mnie jakos mdlilo, ale to chyba dlatego, ze staram sie jesc mniej a czesciej i bylam troche glodna Rozciagnelam sobie zoladek, jak mialam dolegliwosci refluksowe i ciagle jadlam. Nie waze jakos duzo, ale tez jestem nieduza, a przytylam juz 2 kg. Nie chce stac sie kulka
Ja dobuska nie bylam zapisana do kliniki, a do poradni nieplodnosci NFZ (termin byl za 2 m-ce). Prowadzi ja moja ginekolog wraz z druga podobno rownie wspaniala doktor. W takiej poradni mozna zrobic wszystko oprocz in vitro. Mysle, ze wiele osob o tym nie wie i idzie prosto do prywatnych klinik. Zgadalam sie z jedna z dziewczyn z OF, jest tam diagnozowana i jest bardzo zadowolona.
AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Wróciliśmy od ginekologa młody ma 18,9 cm, waży ok 1732 g, położenie główkowe, i miział się za uchem xD, rąk mi zabraknie xD Rafał lubi mizianie za uchem, Zuzia też, i teraz Nikoś dojdzie, kto by przypuszał że mizianie za uchem jest genetyczne xD, ale słodki widok .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 19:05
Annie1981, mi_lejdi, kaka470, yvonneSW, Anulka0407, Jedna_z_Wielu, dobuska lubią tę wiadomość
-
moniczko. wrote:Dziewczyny, a jakie macie zdanie na temat pobierania przy porodzie krwi pępowinowej i odpłatnego przechowywania jej w Polskim Banku Komórek Macierzystych? Dziś byłam na bardzo ciekawym spotkaniu na ten temat i wielu informacji nie miałam
mnie na to nie stać, ale wiem że jest mozliwość oddania do banku, i jak komuś bedzie potrzebne to płaci za wszystkie lata przechowania czy coś takiego, i właśnie przy Zuzi chciałam tak zrobić, oddać komuś, kto potrzebuje teraz, ale poród poszedł tak szybko że nie zdążyłam z nikim o tym pogadać, teraz wiem że jak sie poród nie zacznie przed 26.11, to w szpitalu od razu z kimś pogadam i wypełnie papierki, mnie nie stać, ale jak innych stać i mogę dzieki temu kogoś uratować, to czemu nie. -
MiLejdi. Wcale nie piszesz za dużo, czasami wydaje mi się, że ja piszę Daj nam znać jak reakcje
Jeżeli chodzi o krew pępowinową to ja nie mam na ten temat zdania, ale kilka dziewczyn na wrześniówkach poważnie się nad tym zastanawiało i po wgłębieniu się w temat ostatecznie zrezygnowały.
LadySavage. Cieszę się, że na wizycie wszystko w porządku
Udało się dziś Emilkę uśpić i wyjść na spacer! Chustę próbowałam, ale cały czas płakała. Będę jeszcze próbować.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lady super, że wszystko w porządku
Całkiem fajny ten wózek espiro next manhatan, podobny z wyglądu do mojego bebetto torino (w bebetto bardziej spodobała mi się kolorystyka). Espiro z tego co słyszałam mają całkiem niezłe wózki (ponoć lepsze od adamexa) Widzę, że ma praktycznie te same funkcje, podobną konstrukcję i również nie składa się razem z siedziskiem (to akurat minus). Prawda jest taka, że kupując wózek zazwyczaj oglądamy go z zamontowaną gondolą, wtedy wszystkie wydają się podobnie. Zwracajcie tez uwagę na kosz na zakupy - dostęp do niego, zamykanie i żeby pod większym naciskiem nie sunął po ziemi czy ocierał się o przednie koła (tak jak w przypadku bebetto holland). Ja swój wózek naprawdę lubię i szczerze polecam. A jak już dojdziecie do zakupu innej spacerówki (lżejszej i zajmującej mniej miejsca) to równiez polecić mogę joie litetrax 4. Bardzo zwrotny wózek!Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie ja akurat chusty nie miałam, ale jak już Emilka będzie ciut starsza mogę polecić nosidło TULA, być może już o nim słyszałaś. Nie jest tanie jak za kawałek materiału, ale wygodne, solidne i ergonomiczne. I co najważniejsze zdrowe dla dziecka.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Tule są od 7kg, wg mnie dziecko musi być już stabilne, na pewno dobrze utrzymywać główkę, ale może pokochasz chustę i nosidło nie będzie potrzebne. Nam się sprawdziło głównie na wyjazdach, mogliśmy z Małym po górkach chodzić, czy spacerować brzegiem morza.
My na weekend robimy sobie wyjściową randkę z mężem To dopiero drugie nasze wyjście bez dziecka odkąd się synuś urodził. Normalnie nie wierzyłam, że tak się będę cieszyć z randek jeszcze choć pewnie wieczorem będę myśleć czy synek bez problemu zasnął u dziadków i czy nie tęskni za mamusiąAnnie1981 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Byłam dzisiaj na wizycie u pani dr, która będzie mi robić CC i niestety po konsultacji z ordynatorem termin został przełożony na 30 października...
Niby tylko kilka dni ale dla mnie robią one ogromną różnicę... no i ten nieszczęsny poniedziałek... Jak ja nie lubię poniedziałków
Annie proszę przepraw termin CC.