X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Po cc czuję się dobrze. Z małym walczymy teraz o kp, mojego mleka jest dosłownie kilka kropel, muszę dokarmiać go mm. Przystawiam go do piersi kiedy tylko chce, niestety pokarmu jest tak mało, że nie ma szans żeby się najadał. Podejrzewam, że to przez to, że w szpitalu nie przystawili mi go od razu po cc tylko dopiero następnego dnia. Dzisiaj była u nas położna, zaleciła pić femaltiker i robić na razie tak jak robię - małego jak najczęściej do piersi, mimo że się denerwuje, że nic nie leci żeby pobudzić laktację i żeby nie stracił umiejętności ssania, a co 3h butelka. Zobaczymy jak to się rozwinie...

Kara a nie mowila, zeby dodoatkowo laktatorem nakrecic laktacje? Nie jestem pewna czy maly pomiedzy butlami da rade na tyle Ci ten biust postymulowac... Laktatorem niekiedy kobiety potrafia zdzialac cuda. Ale to prawda, juz w szpitalu powinna byc nad tym praca, a zwlaszcza po cc nalezy sie nad tym bardziej pochylic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:24

<3 14.04.2018 Théo <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara, ja byłam teraz na takich zajęciach z laktacji i mówili, że w takich sytuacjach to dobry lataktor elektryczny działa cuda.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wlasnego doswiadczenia jak najbardziej polecam laktator elektryczny. Podejrzewam, ze bez niego mialabym bardzo duze problemy z rozkreceniem laktacji.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @. Tym samym zaczynam 6 cykl po poronieniu i juz rok staran o drugiego maluszka za mna :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, bardzo mocno Cię przytulam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 09:49

agulineczka lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka :-( wielka szkoda, przykro mi ze to juz rok. Na pocieszenie powiem tylko tyle ze jeszcze dwie szanse żeby na święta byc z podwojnym serduszkiem, a może zarodek bedzie styczniowy. Uściski dla Ciebie trzymaj sie choć wiem ze pierwsze dni @ sa ciężkie

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskoczylam w 33 tydzien. W zeszlym tygodniu zarejestrowalam sie na niebieskiepudelko.pl i wlasnie ide do przychodni, ciekawe czy dostanę obiecane na stronie pudełko z darmowymi probkami.
    Co do mojego złego samopoczucia ktore było tydzień temu, to winowajcą byl prawdopodobnie (oprocz wyjazdu męża) spadek tsh i ft4. Zle reaguje na spadek dlatego gdy zaczelam tak duzo plakac od razu poszlam zrobic badania krwi. Odebralam je w srode i faktycznie tsh dosyc niskie ale na szczescie jeszcze w normie. Po zmniejszeniu dawki euthyroxu (i po powrocie męża) wrocil mi dobry humor. Wczoraj też wrocilo moje libido ze zdwojoną siłą a tu infekcja w leczeniu... :'( :-( :-( :-( ech. Jak tylko gin na wizycie da zielone światło to biore męża w obroty :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna obiecała mi laktator, właśnie mąż po niego pojechał. Na razie ręczny, zobaczymy jak się sprawdzi. Możecie jakiś elektryczny polecić? Pewnie skończy się na tym, że i tak zakupimy elektryczny. Dodatkowo mam pić jeszcze 2x dziennie femaltiker

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:
    Położna obiecała mi laktator, właśnie mąż po niego pojechał. Na razie ręczny, zobaczymy jak się sprawdzi. Możecie jakiś elektryczny polecić? Pewnie skończy się na tym, że i tak zakupimy elektryczny. Dodatkowo mam pić jeszcze 2x dziennie femaltiker

Dziewczyny na innych wątkach chwalily sobie lovi. Ja mam z canpolu ale na razie nie powiem jak dziala , ale dostalam go po kolezance ktorej sie sprawdzil. Wydaje mi sie ze każdy elektryczny bedzie lepszy niż ręczny, przyjaciółka moja po kilku dniach wyrzucila ręczny w diabły i poslala męża po elektryczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 11:20

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:

Kara, zameczysz sie tym recznym. Najlepiej niech maz kupi od razu elektryczny. Nam na spotkaniu polecali:

l) http://allegro.pl/lovi-laktator-elektryczny-reczny-prolactis-5-501-i6323929082.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_dziecko&ev_adgr=Dziecko&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=Cj0KCQjwp_DPBRCZARIsAGOZYBRHgkLIwbMgpr-CUkZ65GTnI4Ir1WsYrt_jhPzbdtELoLlf6DVAETIaAjQjEALw_wcB

2) http://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/laktatory/swing

3) http://www.electro.pl/karmienie/laktator-elektryczny-canpol-babies-easystart-12-201,id-267083?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=791764&utm_campaign=2017-11&utm_term=Karmienie&ceneo_spo=true - ten przy malych problemach z laktacja.

mi_lejdi lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Maja jest już z nami :)
    Urodziła się 31 października o godz. 9:05 z wagą 3150g i dł. 53cm
    Od wczoraj jesteśmy w domku i uczymy się siebie, karmimy się piersią :)
    CC zniosłam dobrze, było w znieczuleniu ogólnym, a malutką do piersi przystawiłam o godz. 14. Pierwszą noc była dokarmiana mm z racji że byłam na sali pooperacyjnej i nie mogłam wstawać. Ale nastepnego dnia miałam już Maję ze sobą od rana i była tylko na piersi. W dniu wypisu spadła dość sporo z wagi ale cały czas mieścimy się w normie. Od wczoraj mam już sporo pokarmu więc myślę, ze będzie dobrze. W poniedziałek ma przyjść do nas położna więc pewnie wszystko się wyjaśni :)
    Ja się czuję dobrze choć nie jest łatwo, bo rana po 3 cc jest dużo większa niż poprzednie, ale wspomagam się p/bólowymi. Daję radę :)
    Zdjęcie Mai wrzucę jak będę trochę bardziej ogarnięta ;)

moniczko., Jedna_z_Wielu, AiCha4811, Kara93, Lady Savage, kaka470, Annie1981, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, gratulacje! :) Bardzo sie ciesze, ze wszystko poszlo sprawnie i Majeczka jest juz z Wami.

Lola cos sie nie odzywa... jak tam sobie radzcie z Piotrusiem?

Anulka0407 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka cudownie! Gratuluję bardzo. Fajnie, że Majeczka zdrowa i też nie taka bardzo malutka. Świetnie, że karmisz piersią.
    Jakie p/bólowe łykasz? tylko paracetamol? Pytam, bo byłam zdziwiona jak koleżanka po cc dostała w szpitalu ketonal i zażywała go równiez w domu przez tydzień po cc.
    Nie wiem co dają, bo wyobrażam sobie, że ból jest duży, a jednak paracetamol nie jest silnym lekiem. Inna koleżanka dostała w pierwszej dobie po cc tramal.

Kara ja w ciąży zakupiłam sobie ręczny z canpolu - easy start. Już w szpitalu po porodzie stwierdziłam, że znacznie skuteczniejszy jest elektryczny (używałam szpitalnego) i po przyjeździe do domu od razu zamówiłam elektryczny mimo, że koszt ponad 300 zł to uważam, że się opłaciło (tym bardziej, że wiedziałam, ze na jednym dziecku nie poprzestaniemy). Ręcznym ciężko wyczuć siłe nacisku i uszkodzilam sobie brodawki. Poza tym boli ręka po wielu naciśnieciach.
    Ja kupiłam ten z pierwszego linku Moniczko - LOVI PROLACTIS. Super mi się sprawdził. Posiada 2 tryby - pobudzanie trwające 2 min i później odciąganie. Sama regulujesz siłę ciągnięcia. Ma podświetlenie czasu ściagania co jest przydatne wieczorem. Nie jest tez bardzo głośny. Kiedy już wygoiły mi się sutki mogłam odciągać na maksymalnej mocy i wtedy bardzo szybko leciał pokarm i było go coraz więcej i więcej aż w końcu moglam odstawić laktator i karmić synka z uśmiechem na twarzy, a nie ze łzami w oczach, bo boli czy się nie najada.
    Do pobudzenia laktacji polecam metodę 7-5-3 (pisze o niej również Hafija na swoim blogu).

Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:
    Witam wszystkie :)

W piątek wieczorem pojechaliśmy do szpitala, w sobotę o 14:31 przywitaliśmy synka. Niestety przy skurczach tętno małemu spadało, więc lekarze podjęli decyzję o cc. Od wczoraj jesteśmy w domu. Daniel ma 54 cm i 3100 g :)

Podrzucam zdjęcie
    awz6m1.jpg

a mówiłam ;) że u Ciebie to na dniach

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Witam się w 37 tyg, za tydzień ciąża donoszona! WOW, nareszcie.

Kara93, kaka470, Annie1981, mi_lejdi lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super wieści ! Gratulacje i szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia ! :-* :-* :-|

Anulka0407 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Margolciak. Wlasnie tak sie zastanawialam gdzie zniknelas. Straszne wiadomosci przynioslas. Nie dziwie sie, ze taki stres przezywalas. Cale szczescie wszystko w porzadku z fasolka. Daj znac po prenatalnych.

Bylam dzis u lekarza na wizycie poporodowej. Strasznie sie jej balam z uwagi na moje wiecznie wiszace na piersi dziecko.
    Emilka oczywiscie nie spala. Wyjatkowo dalam jej smoczek ale i tak plakala, wiec zdecydowalam sie ja nakarmic w poczekalni. Jak juz karmie to nie widac, ale samo podlaczanie widac z boku, co mnie stresuje. Nie wiem jak to zrobic, insczej. Cale szczescie malo bylo ludzi, wiec nikt sie nawet nie zorientowal. Chwile possala a potem cos sie jej nie spodobalo i plakala przy cycku. Jakoś mi nie idzie to karmienie poza domem. Cale szczescie lekarz wezwal mnie po 10 min, wiec dlugo sie nie nameczylam. W gabinecie smoczek sie sprawdzil na dluzsza chwile, a potem trzymalam ja na rekach, zeby nie płakała. I tak poszla nasza pierwsza wizyta. Duzy stres i ciesze sie, ze jestem juz po.

super że Ci się udało, potem jest gorzej, ja teraz chodze z małą na wzystkie badania, i jest cieżko nie raz,

Annie1981 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Po cc czuję się dobrze. Z małym walczymy teraz o kp, mojego mleka jest dosłownie kilka kropel, muszę dokarmiać go mm. Przystawiam go do piersi kiedy tylko chce, niestety pokarmu jest tak mało, że nie ma szans żeby się najadał. Podejrzewam, że to przez to, że w szpitalu nie przystawili mi go od razu po cc tylko dopiero następnego dnia. Dzisiaj była u nas położna, zaleciła pić femaltiker i robić na razie tak jak robię - małego jak najczęściej do piersi, mimo że się denerwuje, że nic nie leci żeby pobudzić laktację i żeby nie stracił umiejętności ssania, a co 3h butelka. Zobaczymy jak to się rozwinie...
    mi nie pomógł femaltiker o wiele lepiej i szybciej z laktacją pomogła mi bawarka, czarna herbata z mlekiem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    U mnie @. Tym samym zaczynam 6 cykl po poronieniu i juz rok staran o drugiego maluszka za mna :(
    :( tulę :( trzymam kciuki za kolejny cykl.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara93 wrote:

lovi, ja miałam tutti i baby ono, i powiem że maskra, natomiast lovi jest cudowny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ