X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam pytanie na śniadanie właśnie, ale temat dotyczył w większości odstawiania od piersi większych dzieci :) doradca laktacyjny, apropo maleńkiego dziecka ''wiszącego na piersi'' i płaczącego po odstawieniu, powiedziała, że płacz w takim przypadku nie zawsze oznacza głód. No i w sumie tyle. Dwie pozostałe mamy mówiły o swoich doświadczeniach z odstawianiem dzieci :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a jak Ty sie czujesz teraz po cc? Nadal ciagnie Cie rana? Smarujesz czyms blizne?

Co do kp nie chodzilo mi o Twoje bardzo czeste przystawianie dziecka. Karmienie na zadanie to karmienie na zadanie. Emilka jest jeszcze malutka, to zupełnie inna sprawa. Chodzilo mi bardziej, po przeczytaniu tego artykulu, o szukanie innych sposobow uspokojenia dziecka, bo niekazdy placz przeciez oznacza glod czy potrzebe cycusia. A takie mialam wrazenie jak przeczytalam wpis tej kobiety. Ale napisalas,ze probujesz rowniez innych metod wiec ok. Takie dziecko po prostu i ja to rozumiem :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj cwiczylam (to juz tydzien :)) i bylam na 2,5h spacerze z synkiem. Cale szczescie on nadal chetnie jezdzi w wozku, ogolnie od samego poczatku lubil spacerki wiec ja sie bardzo ciesze :) czlowiek od razu inaczej sie czuje.
    Dzisiaj rano wstalam i znowu wyciagam te wszystkie suplementy i powiem Wam, ze mam czasami dosc. Witaminy, magnez, wiesiolki, inofem... znowu liczenie dni, sprawdzanie i tak w kolko...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko tak myślałam, ze za wiele nie powiedzą. A jak Ty sie czujesz? To juz prawie 33 tydzien, jak ten czas leci... Mi pewnie na poczatku stycznia bedzie bardzo smutno jak sobie pomysle, ze wlasnie bym rodzila jakiegos maluszka.

Masz juz wszystko dla Haneczki?:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, rozumiem Cię, bo ja też miałam dość tych suplementów, na dodatek jeszcze nie wiedziałam czy one serio pomagają :) też brałam magnez, wiesiołek, folik, dodatkowo żelik conceive plus i mąż miał swoją kolekcję. No, ale coś zadziałało, na pewno nie zaszkodziło więc warto. Jak Twój synuś ma na imię? Fajne, że możecie sobie wyjść i możesz się trochę oderwać od rzeczywistości. Dzieci to cud. I jestem pewna, że za chwilę doświadczysz kolejnego!

Dla Hani mam już sporo. Zamówiony wózek, ale czeka się 6 tygodni. Łóżeczko dotrze w połowie miesiąca, mam już komplet pościeli z wypełnieniem (http://mikominky.pl/produkt/pink-rose-po%C5%9Bciel-z-wype%C5%82nieniem-75-x-100-cm/) do tego takie same ochraniacze na łóżeczko. Zakochałam się w tym zestawie. No i wiadomo - ciuszków też już trochę mam. Kompletuje też właśnie zamówienie w aptece gemini, macie może jakieś MUST HAVE? Co koniecznie zamówić? :)

agulineczka lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Anulka, mała jest prześliczna :) tak bym chciała, żeby moja córcia miała takie włoski czarne, a jest to możliwe, bo ja należę do tych ''ciemnych'' :D

Dla mnie ciemne włoski, ta czuprynka to było mega wielkie zaskoczenie! Ja i moje starsze córki jesteśmy blondynkami, tylko mąż brunet... Byłam pewna, że będzie blondynka, a tu taka niespodzianka! Tym razem geny męża w tej kwestii wygrały ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamawialam na gemini i zamawiam dalej, w tym nasze suplementy ;) Na pewno bepanthen, ja sudocremu bardzo malo uzywalam. Witaminy D i K (K do 3 m-ca przy karmieniu piersia), emolium do kapieli, szczotka do wlosow i nożyczki do paznokci. Octenisept, sol fizjologiczna i sol morska do noska. Male dzieci nie choruja zbyt czesto, bo w zasadzie na poczatku nie maja stycznosci z wirusami (chyba, ze starsze rodzenstwo cos przyniesie). Ja kupowałam aromactiv, ale ten dla maluszkow (przydal sie pozniej). Witaminy dla kobiet karmiacych i femaltiker na karmienie. Katarek do noska.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mi lejdi już tak ruszył do przodu brzuszek?:) Jak się czujesz?

Anulka miałam jeszcze pytać, czy nadal dokucza Ci spojenie?

Aicha co u Ciebie, dawno nie pisałaś?

Jedna z wielu widziałam na innym wątku piękne wyniki. Trzymam mocno kciuki :*

Ból spojenia... a co to takiego? ;) Minął jak ręką odjął jak tylko Maja się urodziła :)

Annie1981, mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość

201710314965.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa po porodzie sn rowniez przydatny. Wiem, ze niektore mamy na brzuszki stosowaly bobotic (po pierwszym m-cu) My na szczescie nie mielismy z tym problemu, ale pare razy zdarzylo mi sie uzyc przy wzdetym brzuszku. No i cos przeciwgoraczkowego np po szczepieniu, jesli dziecko zareaguje goraczka. Nam pediatra polecala dla maluszkow pedicetamol z zakraplaczem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :)

Dziewczyny, mam takie dość intymne pytanie, bo bardzo się zmartwiłam, a lekarza mam dopiero jutro. Dziś podczas oddawania stolca, na papierze podczas podcierania pojawiła się żywoczerwona krew. Jestem pewna, że to nie z pochwy, ale i tak się zmartwiłam, bo nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam... Miała może któraś z Was tak w ciąży?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Anulka, ze odszedł bol spojenia, bo ja jeszcze po porodzie odczuwalam, ale moze tez przez to, ze rodzilam sn.
    Ja też sie zdziwilam jak zobaczylam ciemne wloski u synka :) ja blondynka, maz tez miał bardzo jasne wlosy jak byl maly,teraz jest szatynem, wiec wyobrazilam sobie, ze moje dziecko bedzie mialo krotkie wloski blond ledwo widoczne albo bedzie lyse (tak jak syn siostry). Nawet jak juz glowka wychodzila polozna krzyczala przyj, przyj bo juz widze ciemna czuprynke to jej nie uwierzylam :) powiedzialam nawet taa jasne ;) i faktycznie wloski bardzo ciemne. teraz juz mu sporo pojasnialy i mamy blondynka :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio xD

https://zapodaj.net/805187397b1ea.jpg.html

moniczko., agulineczka, Anulka0407, kaka470, Annie1981, Kara93 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dziękuję Ci. Uspokoiłaś mnie. Jutro mam ginekologa więc mu o tym powiem i zobaczymy czy coś zaleci, jeżeli nie to kupię sobie coś profilaktycznie.

Lady Savage, ale ładny brzusio! :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko ja też zamawiałam z Gemini.

Polecam kosmetyki dla niemowląt Momme... mam żel do mycia i krem do pupy.
    Do smarowania olej ze słodkich migdałów

moniczko. lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ale duzy brzusio :) szybko mi te Wasze ciaze mijaja :)
    Moniczko ginekolog tez Cie pewnie uspokoi i pewnie cos zaleci. A moze to tylko jednorazowa sprawa. Tak czy siak w ciazy i jakis czas po porodzie to dosc czeste zjawisko, choc malo kobiet o tym wspomina. Pozniej wszystko powinno wrocic do normy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady śliczny brzusio

201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Z niecierpliwością czekam na poznanie płci Twojego bąbla :)
    Którego masz wizytę?
    Emilka dwa dni temu zaczęła się uśmiechać :) Wcześniej było sporo nieświadomych uśmiechów, więc ciężko mi stwierdzić czy te są 100% świadome, ale wydaje mi się, że tak :) Próbuję jakiś uchwycić na zdjęciu, ale jeszcze się nie udało ;)
    Dwa dni temu też zaczął pojawiać jeden nowy dźwięk, chyba głużenie to się nazywa albo jakoś tak ;)

Agulineczka. Ja po CC czuję się rewelacyjnie. Rana ciągnęła mnie jakiś tydzień-dwa i to tylko przy wstawaniu z łóżka. Szybko byłam w stanie zapomnieć o tej operacji. Położne, które oglądały ranę mówią, że goi się ona zadziwiająco dobrze. Potem zaczęłam smarować Bliznasilem. Nie wiem czy trzeba, ale już miałam go kupionego w wyprawce, więc używam (ma bardzo dobre opinie w sieci).
    Nie jestem pewna dlaczego tak dobrze dochodzę do siebie po CC, ale zaryzykowałabym stwierdzenie, że pozytywne nastawienie odegrało tu dużą rolę :)

Moniczko. Ja robiłam duże zamówienie z Gemini. Napiszę Ci co mi się szczególnie przydało:
    - poporodowe, wielorazowe majtki siateczkowe AKUKU – Wyglądają jak szorty i sprawdziły mi się rewelacyjnie. Bardzo wygodne, nic nie uciska, skóra świetnie oddycha. Szczególnie są dobre po CC, bo kończą się nad brzuchem i nie obcierały mi blizny.
    - Doppelherz Aktiv, Mama Premium – witaminy i pierwiastki szczególnie ważne w ciąży jak i w okresie karmienia piersią. Zawierają odpowiednie dawki, szczególnie kwasów DHA, co rzadko można znaleźć w suplementach.
    - biustonosz Medela Cindy do karmienia – Rozciąga się i dopasowuje do zmieniającego się biustu. Bardzo wygodny, nic nie uciska, nawet w nocy, w przeciwieństwie do innych, które posiadam.
    - termometr bezdotykowy Geratherm – miał świetne opinie w necie i faktycznie dobrze mi się sprawdza. Jako jeden z niewielu pokazuje temperaturę zgodną z termometrem rtęciowym (sprawdzałam). Można też sprawdzać temperaturę pomieszczenia jak i wody do kąpieli.

Lady Savage. Ale duży brzuszek :)

Właśnie była u nas pielęgniarka środowiskowa. Emilka dalej ładnie przybiera. Waży 4700g (przyrost tygodniowy ok. 260g). Od porodu urosła o 6 cm :) Za tydzień czekają nas pierwsze szczepienia. Będą aż 3 ukłucia, już się boję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 15:16

mi_lejdi, Kara93, moniczko., Lady Savage lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooj spróbuję nadrobić, jak kogos pominę to z góry przepraszam!

Annie pięknie rośnie ta Twoja kruszynka!:)

Lady Savage faktycznie masz już spory brzuszek więc może być Ci ciężko. Trzymaj się! :) Jeszcze chwilka! :)

Yvonne gratuluję kolejnego tygodnia! :)

Anulka serdecznie gratuluję! Piękne słoneczko!!!:):)

Spioch co u Ciebie kochana?

Margolciak trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło!

Kara gratuluję!!! <3<3

kaka super wyglądasz z tym brzuszkiem!:)

Jedna z Wielu <3

Ja wczoraj miałam pierwszą wizytę z mężem w klinice. Baaardzo pozytywnie! Na poczatku formalności w recepcji i odebranie wyników badań męża. Na chwilę nam stanęło serce, bo patrzymy, a tam morfologia 2 %....
    Potem mieliśmy spotkanie z koordynatorem medycznym. To taka sympatyczna Pani, z którą mamy cały czas mieć kontakt i będzie naszym łącznikiem między lekarzem. Potem był lekarz, który skierował mnie na wieeeele badań. Powiedział, że poprzedni lekarze nie robili źle, ale szli na łatwiznę niestety. Co do męża to może i morfologia słaba, ale plemników ma ponad 220 milionów (musi być minimum 39 milionów) i bardzo dobra ruchliwość. Wychodzi na to, że plemników zdolnych do zapłodnienia jest dużo i mamy się absolutnie nie przejmować. Dostał jakieś leki i ma powtórzyć badanie, ale to absolutnie nie jest przyczyna naszych niepowodzeń. Jednak mimo wszystko pieniędzy na badania pójdzie dużo. Lekarz okazał się byc bardzo rzeczowy, bardzo miły i widać po całej klinice, że są nastawieni na leczenie niepłodności. Ktoś powie, że za kasę, ale niestety albo stety, moi lekarze poprzedni byli drozszi...:/
    Miałam jednak w tym cyklu owulację prawdopodobnie.
    No nic, zaczynamy leczenie. :)

mi_lejdi, Kara93, Annie1981, moniczko., Anulka0407 lubią tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko, agulineczko, mi generalnie bardzo szybko wyskoczyl brzuszek i jest to ciagle komentowane. Mysle, ze wynika to z budowy: waskie biodra i tulow + poglebiona lordoza ledzwiowa. Generalnie mnie ten brzuszek cieszy, ale te komentarze juz troche nuza ;) I oczywiscie wszyscy wroza chlopczyka ;)

moniczko zdecydowanie hemoroidy tak, jak pisze agulineczka. Niech mnie dziewczyny, ktore juz rodzily poprawia, jesli w ich przypadku bylo inaczej, ale z mojego wywiadu srodowiskowego ;) wynika, ze hemoroidy lubia sie nasilac zwlaszcza po porodzie silami naturalnym. Mysle, ze warto tez jakos tam sie na to przygotowac.

Annie to jest wlasnie czas, kiedy rozwija sie usmiech spoleczny, a jak jeszcze do tego dochodzi gluzenie, to juz w ogole bedzie mozna zaczac pieknie nawiazywac kontakt :) Ksiazkowa Emilka :) Jestem swiezo po wykladach ze swietna fizjoterapeutka dziecieca i bardzo podkreslala, jak bardzo wazny to sygnal prawidlowego rozwoju :) Samymi wykladami zreszta bylam zachwycona, mnostwo filmow i wiedzy praktycznej, ktorej tak bardzo brak w programie mojej specjalizacji...

LadyS brzusio i Nikos juz zaraz gotowi do rozpakowania ;)

dobuska :) U nas byla morfologia bodajze 12% i tylko z tego powodu umowilam nas do androloga pametam, zeby o wszystko wypytac. I podobnie super wyjasnil, ze to efekt duzych liczb i przy tak duzej ilosci plemnikow, tych zdolnych do zaplodnienia jest wciaz duzo ponad norme. Pamietam, ze jak wychodzilismy to w 5 razy powtorzyl, zebysmy po prostu dzialali i wtedy jakos do mnie dotaro, ze po prostu jestesmy zdrowa, plodna para :) dobuska Ty masz owulacje, maz ma material jak trzeba, uda sie na pewno! :)

Co do wlosow, to zdecydowana wiekszosc noworodkow ma ciemne wloski, a potem pigment przechodzi rozna ewolucje :) Moj maz ma typowa urode poludniowca, a jako dziecko byl jasnym blondynkiem, tylko ciemne oczy i karnacja zdradzaly geny jego taty. Teraz jest brunetem. A ja to taki pospolity slowianski ciemny blond ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)
    My po wizycie, Niko ma 2600, szyjka 1,5, brak rozwarcia, dobrze u mamusi za piecem xD, ale mam skierowanie na wywołanie 24.11, wiec między 26.11 a 1 12 synuś będzie na świecie

moniczko., Anulka0407, Kara93, yvonneSW, kaka470 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ