X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja skorzystam z zaproszenia :)
    Bylam na tej fioletowej stronie w 2015 roku,urodzilam synka,udalo sie zajsc w ciaze w 2 cs ;) teraz znow wziela mnie tesknota do fioletowej stronie przed nami 5 cs z przerwami. Moze okaze sie szczesliwy?
    Widze ze piszecie troche o sobie wiec ja jestem rocznik 91 moze ktos jeszcze? :)

Annie1981, Fruska lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza. Szkoda, że Madziulli się nie udało. Cały czas trzymam za nią kciuki.
    Przykro, że masz takie komplikacje, ale dbaj o siebie kochana i na pewno wszystko dobrze się zakończy :)

Ja głupia dziś zrobiłam test ciążowy, bo byłam pewna, że zobaczę dwie takie same, tłuste krechy a tymczasem testowa jest dość jasna. Pocieszam się, że już wiele razy robiłam siku i może dlatego, ale z drugiej strony na tym etapie to już chyba nie powinno mieć znaczenia.
    Na USG byłam w 6 tygodniu a teraz nie wiem kiedy się doczekam na następne, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. 7 marca dopiero mam pierwszą wizytę u położnej, może wtedy coś się dowiem kiedy następne USG.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula. Witaj. Każdy cykl może być ten szczęśliwy, trzymam kciuki. U mnie był szósty :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Madziula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Madziula. Witaj. Każdy cykl może być ten szczęśliwy, trzymam kciuki. U mnie był szósty :)
    No tak,kazdy i za kazdym razem liczymy, ze to ten wlasnie! :)
    Testowac bede dopiero w polowie marca,boszzzz ale ten czas sie dluzy, a po ovu to juz w ogole.
    A Ty sie niczym nie martw,wszystko bedzie dobrze zobaczysz:) chodzisz na nfz? Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie i mialam usg co miesiac,pod koniec ciazy co 2 tyg. Oprocz tego kiedy tylko chcialam moglam zadzwonic i zapytac o cokolwiek.

Annie1981 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć fuksiary ;) To i ja się dołączę :) Ładnie tu. Jeszcze nie byłam na fioletowej stronie, ale kto wie może w końcu się tu zadomowię na dłużej ;) Mam 33 lata i staram się od 5 cykli o pierwszą dzidzię, a testuję razem z Lily i Gigi w środę.

Gigi lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Maja milo Cie tez tutaj widziec. Szykuje sie boooom cyklowy :D

Maja84 lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki! Dołaczam tutaj.
    Chwile mnie nie bylo na forum a tu tyle wpisow :-)
    Fajnie tu z Wami byc.

Najmlodsza staraczka ja cie tez pamietam z testerek. Gratuluje synka i zycze zdrowka. Wszystko musi sie dobrze skonczyc :-)

Trzymam kciuki za najblizsze testowanie staraczek :-)
    Madziula ja tez 91! Milo miec tu rowiesniczke

Gigi lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84. Fruska. Witajcie :)
    Fruska. Widzisz, myślałam że będziemy tu same a tu takie tłumy. Miło :)

Madziula. Chodzę na NFZ, ale w UK. Na pierwszym USG byłam prywatnie w 6 tygodniu, bo tego państwowego bym się nie doczekała. Nawet dziś nie znam terminu, obstawiam 13-14 tydzień. Kto by tyle wytrzymał na pierwsze USG.

Fruska, Maja84 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Gigi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza staraczka mam nadzieję, że skończy się u was wszystko dobrze a synus posiedzi w brzuszku jak najdłużej :)

To już na 3 na testowanie w środę.

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję 2 marca :)

Najmłodsza_staraczka juz odpisała :) u Magdy ok. Nadal walczy.

A ciąża jest niestety do końca stresująca. Do końca nie wiadomo czy wszystko ok i my kobiety o 2 kresek do końca życia czymś się martwimy. Ale i tak warto :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Maja84. Fruska. Witajcie :)
    Fruska. Widzisz, myślałam że będziemy tu same a tu takie tłumy. Miło :)

Madziula. Chodzę na NFZ, ale w UK. Na pierwszym USG byłam prywatnie w 6 tygodniu, bo tego państwowego bym się nie doczekała. Nawet dziś nie znam terminu, obstawiam 13-14 tydzień. Kto by tyle wytrzymał na pierwsze USG.
    Cooo? Tak późno usg? To jest normalne w UK?

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Cooo? Tak późno usg? To jest normalne w UK?

W UK to jest popierdzielone, USG sa chyba 2, max 3 a ginekologa tez widzisz ze 2 razy.
    Ja bede miec ciaze pol prowadzona w Pl, pol w Uk ale porod w UK.

To jest normalnie poniewaz oni zaczynaja dbac i podtrzymywac ciaze od 12tc ze wzgleu na to ze slabsi odpadaja wczesniej. Troche Sparta.

Jest tez jedne glupi przepis. Do ukonczenia 1rz nie wolno dziecku zakladac czapki w pomieszczeniach. Jest to zakazane przez rzad. A mi na sama mysl jest zimno :o

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce również pierwsze refundowane usg jest w 12 tc ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja tez chce :)))) super, moj pazdziernikowy watek jakos mi jeszcze nie lezy. Pamietacie mnie? ;)

Fruska lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:

Ja bylam w 7 na NFZ i mialam usg :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:

A to na tym akurat sie nie znam, u mnie wszyscy chodza do ginekologa prywatne i usg jest co miesiac.

Roznica jest taka ze w Polsce sie Toba interesuja, podaja leki na podtrzymanie itp, w UK sie tak nie chucha na staraczki.

Ja jak skoncze ten rok studiow to cale wakacje w Pl spedze i pozniej wracam na ostatni miesiac czy dwa do UK. Bedzie wiec podwojna dokumentacja.
    Zakladajac ze sie uda w tym cyklu :)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lola. Ja oczywiscie pamietam. Jak sie czujesz? :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ja bylam w 7 na NFZ i mialam usg :/
    Możliwe :) generalnie kalendarz badań obowiazkowych dla ciężarnych nie obejmuje tak wczesnego usg ;) może kiedyś to zmienią bo to ważne badanie.

LiluyEvans to prawda że w Polsce się robi różne rzeczy żeby ratować młode ciążę. Tylko jak coś się dzieje to w sumie niezbyt dużo można zrobić. Można brać nospę, progesteron ale jak się wczesna ciąża zaczyna ronić to i wiadra leków nie pomogą. Z kolei zdrowej ciąży nic nie ruszy.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Witaj Lola. Ja oczywiscie pamietam. Jak sie czujesz? :-)

Dziekuje, czuje sie sredniawo niestety, bo mecza mnie mdlosci :/

Mam nadzieje, ze Ciebie omijaja te rewelacje...

Doczytalam etymologie nazwy grupa na rozowej hahaha. Szkoda, ze Annie nie wybrala fasolowego pola :D

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83. Pewno, że pamiętamy, witaj :) Mi też wrześniowy wątek nie leży, nikogo tam nie znam, więc wolę pisać z Wami :)

Gigi. Niestety to jest normalne w UK. Tutaj pierwsze USG jest między 12 a 14 tc a drugie w 20 tc i to koniec. Ginekologa nie zobaczysz, bo tu ciążę prowadzą położne. To prawda, tutaj jest selekcja naturalna i nie dba się o ciążę przed 12 tc. Dlatego ja na pierwsze USG pojechałam do polskiej kliniki i tam dostałam duphaston w razie jakby się coś działo, bo oni tu nie podtrzymują ciąży.
    Niestety dostęp do prywatnych ginekologów jest bardzo utrudniony i strasznie drogi dlatego ja na razie nie planuję kolejnego.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ