Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja skorzystam z zaproszenia
Bylam na tej fioletowej stronie w 2015 roku,urodzilam synka,udalo sie zajsc w ciaze w 2 cs teraz znow wziela mnie tesknota do fioletowej stronie przed nami 5 cs z przerwami. Moze okaze sie szczesliwy?
Widze ze piszecie troche o sobie wiec ja jestem rocznik 91 moze ktos jeszcze?
Annie1981, Fruska lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza. Szkoda, że Madziulli się nie udało. Cały czas trzymam za nią kciuki.
Przykro, że masz takie komplikacje, ale dbaj o siebie kochana i na pewno wszystko dobrze się zakończy
Ja głupia dziś zrobiłam test ciążowy, bo byłam pewna, że zobaczę dwie takie same, tłuste krechy a tymczasem testowa jest dość jasna. Pocieszam się, że już wiele razy robiłam siku i może dlatego, ale z drugiej strony na tym etapie to już chyba nie powinno mieć znaczenia.
Na USG byłam w 6 tygodniu a teraz nie wiem kiedy się doczekam na następne, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. 7 marca dopiero mam pierwszą wizytę u położnej, może wtedy coś się dowiem kiedy następne USG.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Madziula. Witaj. Każdy cykl może być ten szczęśliwy, trzymam kciuki. U mnie był szósty
Testowac bede dopiero w polowie marca,boszzzz ale ten czas sie dluzy, a po ovu to juz w ogole.
A Ty sie niczym nie martw,wszystko bedzie dobrze zobaczysz:) chodzisz na nfz? Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie i mialam usg co miesiac,pod koniec ciazy co 2 tyg. Oprocz tego kiedy tylko chcialam moglam zadzwonic i zapytac o cokolwiek.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Cześć fuksiary To i ja się dołączę Ładnie tu. Jeszcze nie byłam na fioletowej stronie, ale kto wie może w końcu się tu zadomowię na dłużej Mam 33 lata i staram się od 5 cykli o pierwszą dzidzię, a testuję razem z Lily i Gigi w środę.
Gigi lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Witajcie kobietki! Dołaczam tutaj.
Chwile mnie nie bylo na forum a tu tyle wpisow
Fajnie tu z Wami byc.
Najmlodsza staraczka ja cie tez pamietam z testerek. Gratuluje synka i zycze zdrowka. Wszystko musi sie dobrze skonczyc
Trzymam kciuki za najblizsze testowanie staraczek
Madziula ja tez 91! Milo miec tu rowiesniczkeGigi lubi tę wiadomość
-
Maja84. Fruska. Witajcie
Fruska. Widzisz, myślałam że będziemy tu same a tu takie tłumy. Miło
Madziula. Chodzę na NFZ, ale w UK. Na pierwszym USG byłam prywatnie w 6 tygodniu, bo tego państwowego bym się nie doczekała. Nawet dziś nie znam terminu, obstawiam 13-14 tydzień. Kto by tyle wytrzymał na pierwsze USG.
Fruska, Maja84 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja testuję 2 marca
Najmłodsza_staraczka juz odpisała u Magdy ok. Nadal walczy.
A ciąża jest niestety do końca stresująca. Do końca nie wiadomo czy wszystko ok i my kobiety o 2 kresek do końca życia czymś się martwimy. Ale i tak wartoAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Maja84. Fruska. Witajcie
Fruska. Widzisz, myślałam że będziemy tu same a tu takie tłumy. Miło
Madziula. Chodzę na NFZ, ale w UK. Na pierwszym USG byłam prywatnie w 6 tygodniu, bo tego państwowego bym się nie doczekała. Nawet dziś nie znam terminu, obstawiam 13-14 tydzień. Kto by tyle wytrzymał na pierwsze USG. -
Gigi wrote:Cooo? Tak późno usg? To jest normalne w UK?
W UK to jest popierdzielone, USG sa chyba 2, max 3 a ginekologa tez widzisz ze 2 razy.
Ja bede miec ciaze pol prowadzona w Pl, pol w Uk ale porod w UK.
To jest normalnie poniewaz oni zaczynaja dbac i podtrzymywac ciaze od 12tc ze wzgleu na to ze slabsi odpadaja wczesniej. Troche Sparta.
Jest tez jedne glupi przepis. Do ukonczenia 1rz nie wolno dziecku zakladac czapki w pomieszczeniach. Jest to zakazane przez rzad. A mi na sama mysl jest zimno :oPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
W Polsce również pierwsze refundowane usg jest w 12 tc
-
Hopeless wrote:W Polsce również pierwsze refundowane usg jest w 12 tc
A to na tym akurat sie nie znam, u mnie wszyscy chodza do ginekologa prywatne i usg jest co miesiac.
Roznica jest taka ze w Polsce sie Toba interesuja, podaja leki na podtrzymanie itp, w UK sie tak nie chucha na staraczki.
Ja jak skoncze ten rok studiow to cale wakacje w Pl spedze i pozniej wracam na ostatni miesiac czy dwa do UK. Bedzie wiec podwojna dokumentacja.
Zakladajac ze sie uda w tym cykluPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Lola83 wrote:Ja bylam w 7 na NFZ i mialam usg
LiluyEvans to prawda że w Polsce się robi różne rzeczy żeby ratować młode ciążę. Tylko jak coś się dzieje to w sumie niezbyt dużo można zrobić. Można brać nospę, progesteron ale jak się wczesna ciąża zaczyna ronić to i wiadra leków nie pomogą. Z kolei zdrowej ciąży nic nie ruszy. -
Fruska wrote:Witaj Lola. Ja oczywiscie pamietam. Jak sie czujesz?
Dziekuje, czuje sie sredniawo niestety, bo mecza mnie mdlosci
Mam nadzieje, ze Ciebie omijaja te rewelacje...
Doczytalam etymologie nazwy grupa na rozowej hahaha. Szkoda, ze Annie nie wybrala fasolowego polaPiotruś
Helenka
-
Lola83. Pewno, że pamiętamy, witaj Mi też wrześniowy wątek nie leży, nikogo tam nie znam, więc wolę pisać z Wami
Gigi. Niestety to jest normalne w UK. Tutaj pierwsze USG jest między 12 a 14 tc a drugie w 20 tc i to koniec. Ginekologa nie zobaczysz, bo tu ciążę prowadzą położne. To prawda, tutaj jest selekcja naturalna i nie dba się o ciążę przed 12 tc. Dlatego ja na pierwsze USG pojechałam do polskiej kliniki i tam dostałam duphaston w razie jakby się coś działo, bo oni tu nie podtrzymują ciąży.
Niestety dostęp do prywatnych ginekologów jest bardzo utrudniony i strasznie drogi dlatego ja na razie nie planuję kolejnego.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔