X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruch sie tu zrobil, az milo :)

Mejdi. Otoz to, nie mamy wplywu na to jakie emocje nas odwiedzaja, ale mamy wplyw na to co z nimi zrobimy. W naszej kulturze zazdrosc to cos zlego tymczasem nie ma zlych uczuc, bo one wszystkie sa po to, zeby nas o czyms poinformowac.

Hopeless. Dajesz nadzieje :) To trzymam kciuki za kolejny test i koniecznie daj znac rano :)
    Wklej tego testa tutaj :) Ktory to dpo?

Lola. Zdrowka. Tez myslalam o jakiejs liscie, ale nie wiem jeszcze do konca kto jest z nami a kto zrezygnowal. Czesc dziewczyn juz nie ma i nie wiem czy odeszly czy to chwilowa nieobecnosc.
    Jezeli bedziecie chcialy to zrobie liste :)
    Ja nie myslalam o grupie na FB, bo z telefonu latwiej mi czytac forum niz FB ;)

AiCha. Dziekuje, akurat mam zajecie, bo musze sie przygotowac do tej wizyty. Musze poznac ciazowe slownictwo, bo nie bede brala tlumacza :)
    Ja tam sie ciesze, ze nadal z nami jestes :)

Fruska. Dobrze, ze nie wymiotujesz :) Ja tez nie i jestem za to wdzieczna :) Poza tym dobrze sie czuje, mam niewiele objawow i niezbyt uciazliwe. Najbardziej denerwuje mnie, ze odrzucilo mnie od herbat i wody. W zasadzie nie mam co pic a w ciazy powinno sie duzo. Przerzucilam sie na soki, ale jednego dnia mi wchodza a drugiego juz nie. Dzis nie wchodza, wiec wmusilam w siebie herbate mietowa, ktora zapijalam sie podczas staran i teraz mnie mdli ;)
    To powodzenia na wizycie. USG tez bedziesz miala?

Dobuska. Trzymam kciuki za dorodnego pecherzyka :)

dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to ja Ci sprzedam mój ulubiony napój. Odkryłam to przez przypadek i przestalismy pić cokolwiek innego. W kubku zaparzam 2 torebki herbaty zielonej cytynowej i dwie albo ananas albo opuncja figowa. Zalewam gorąca wodą i parze 2 min. Napar wlewam do dzbanka 2 litrowego, dodaje sok z połowy cytryny i uzupelniam na maxa wodą. Do lodówki i jak się schlodzi jest pyszna.

A test wrzucę jutro ok? Jakoś boje się ze nie ma się czym chwalić :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja tez chce zobaczyc tego bladziocha :-P uwielbiam ogladac dwie kreski na tescie. To jutro czekam na foto.

Annie bede miala usg wiec jutro Wam sie pochwale.
    Dobuska to trzymam kciuki za twojego dorodnego babla :-)

Kara93 ja nawet w nocy jem banana lub jogurt masakra. Jeszcze mi zostaly kilogramy po pierwszej ciazy. Mam nadzieje ze nie dojde do 100 kg :-P

dobuska lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless trzymam kciuki! Tak właśnie myślałam o Tobie e, że mam jakieś dobre przeczucia :)

Pamiętam jak Lola napisała, ze nie było owulacji, też czulam, ze to skończy się ciążą ;)

Ogolnie jakoś latwo o dobre przeczucia, jak ktoś ma już 1 dziecko... najgorzej mam wrazenie, to jak ja cykle jak w zegarku, owulacja jak złoto, a ciąży ani widu ani słychu...

Mój M dziś mi powiedział, że już bardzo chciałby tą ciążę, bo już ma dość tego tematu i tego, jak to zajmuje moja głowę. I ja również, zmeczenie materialu totalne...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wczoraj z mężem się siłowaliśmy na łóżku jak dwójka dzieciaków to nagle się zapytał " a to nie zaszkodzi temu pęcherzykowi?" Jak widać faceci też to przeżywaja na swój sposób.
    Hopeless z samego rana będe trzymać kciuki!!!:):):)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lejdi jak ja Ciebie rozumiem! Ja w ogóle wątpię, że kiedykolwiek zaznam ciąży.... głupie uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:34

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaja Mi Lejdi to chyba bylas jedyna, ktora wierzyla. Ja po wizycie u lekarza kupilam bilety do Wloch na weekend. Mialam leciec do kolezanki.

Hopeless normalnie pisz od razu z rana jak test! Zagladam tu od razu po otwarciu oczu!

Tez myslalam, ze z drugim starania, ciaza itd beda latwiejsze. Guzik! Mialam cisnienie gorsze jak przy 1szym, a teraz gorsze schizy! Oby porod nie byl gorszy hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 21:46

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    mi lejdi jak ja Ciebie rozumiem! Ja w ogóle wątpię, że kiedykolwiek zaznam ciąży.... głupie uczucie

też to mam... a w tym miesiącu to mam takie znużenie tematem, mam wrażenie... dobrze, że w kwietniu szykuje mi się megafajny urlop, to jest czym się ekscytować ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Hahaja Mi Lejdi to chyba bylas jedyna, ktora wierzyla. Ja po wizycie u lekarza kupilam bilety do Wloch na weekend. Mialam leciec do kolezanki.

Hopeless normalnie pisz od razu z rana jak test! Zagladam tu od razu po otwarciu oczu!

Tez myslalam, ze z drugim starania, ciaza itd beda latwiejsze. Guzik! Mialam cisnienie gorsze jak przy 1szym, a teraz gorsze schizy! Oby porod nie byl gorszy hahaha

A to ciekawe, zazwyczaj w drugiej ciąży się luzuje :) Moje koleżanki w drugich ciążach nawet dyżurowały w szpitalu...

Czyli nie poleciałaś? W pierwszych 2 trymestrach to całkowicie bezpieczne. Rozmawiałam o tym z gin. Mamaginekolog też poświeciła temu odcinek :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopelesiu melduj co tam u Ciebie i bobotesta ! :-D

_Hope_ lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest bladzioch!

Kara93, Anulka0407 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01e93d1192e5.jpg

AiCha4811, Lola83, Jedna_z_Wielu, Kara93, Fruska, Annie1981, Figa8787, Anulka0407, dobuska, roslinka, spioch, smeg lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless cichutkie gratula je! :) który dpo?

_Hope_ lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Hopeless cichutkie gratula je! :) który dpo?
    11-12 ;) dziękuję!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa zdążyłam przed cwiczeniami zobaczyć Hopeless ciche gratulacje !!! No moze nie takie ciche :-D :-D :-D :-D wspaniale wiesci z rana

_Hope_ lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    A to ciekawe, zazwyczaj w drugiej ciąży się luzuje :) Moje koleżanki w drugich ciążach nawet dyżurowały w szpitalu...

Czyli nie poleciałaś? W pierwszych 2 trymestrach to całkowicie bezpieczne. Rozmawiałam o tym z gin. Mamaginekolog też poświeciła temu odcinek :)

Rozne sa opinie jesli chodzi o I trymestr... ostatnio latalam i urodzilam hipotrofika. Wiem, ze to pewnie nie dlatego, ale wstrzymam sie do II trym. Za miesiac juz musze leciec sluzbowo. Zreszta tak podle sie czulam, ze i tak zadna przyjemnosc. :/

Mi sie wydaje, ze to martwienie przychodzi z wiekiem.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01e93d1192e5.jpg [/QUOT

Jeeeeeesttttt!!!!! Toz to cianzunia!!!

_Hope_ lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Hopeless! :-D :-D

_Hope_ lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless. Ciekawa kombinacja herbat, sprobuje :) Tylko kupie sobie zielona bez kofeiny, bo tej zwyklej podobno w ciazy nie mozna.
    O rany, jest bladzioch! :) Idziesz na bete? Czyzby po tak dlugim czasie sie udalo? Wspaniale wiadomosci, gratuluje :)

Dobuska. Nie mysl tak, ze nigdy nie zaznasz ciazy, bo przyciagniesz taka energie ;P
    Ja az tak bardzo dlugo sie nie staralam, ale tez czulam zmeczenie materialu. Pamietam, ze bylam dosc nerwowa przez to, ze nie wychodzilo. Nawet do konca sobie z tego sprawy nie zdawalam. Dopiero teraz z perspektywy czasu widze, ze jak maz odbieral mnie z pracy to jak tylko wsiadlam do samochodu to juz bylam na niego zla, bo nie zrobil tego lub tamtego. Potem w domu to samo, wieczne pretensje. Skonczylo sie jak zaszlam w ciaze, a teraz tez nie robi wszystkiego o co go prosze, tylko ja teraz inaczej to przyjmuje ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ