X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Na pewno po wizycie będe miała dobre wiadomości!:):):)

Margolciak lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a co do nerwów to święta racja. Staram się bardzo, ale to jest taka huśtawka nastrojów. Starałam się nic nie mówić ostatnio o ovu i staraniach, ale jak po kluczowym seksie wypłynęło ze mnie to, co nie powinno, to sie popłakłam :/ dla mnie najgorszy jest okres ovu, mam wrażenie, że wtedy wszystko zalezy ode mnie/nas. mam poczucie odpowiedzialności za niepowodzenie.
    a potem macham ręką i tak w kółko....

Dziś mój M łykał rano dzielnie Fertilman i tak sobie westchnął, że jak on by chciał już dla mnie tej ciąży, to może wreszcie zaznam spokoju ducha...
    Co prawda w ciąży też są niby humorki ;) moja przyjaciółka miała bardzo poważny kryzys w związku właśnie w ciąży, ale jej się udało za 1 razem, a my tutaj to już się wypstrykamy podczas starań ze wszystkich złych emocji ;)

(chyba powinnam pamiętnik założyć, tyle tu ględzę niekiedy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:18

Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz pisz mi_lejdi mamy co czytać :) ja już wszystkie stany emocjonalne przeszłam w tym cyklu od euforii przez nerwobole do załamania i akceptacjii . Dla mnie najgorszy czas to oczekiwania po owulacji

Annie1981, dobuska, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless, gratulacjeee:)
    Dobuska,trzymam kciuki! myślę,ze wszystko tam elegancko wygląda u Ciebie;)

_Hope_, dobuska lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless. Kawe i herbate mozna pic w ciazy jak sie nie przekracza 200mg kofeiny dziennie. Ja wiecej bym sie nie odwazyla ;)
    A jak sie czujesz w ogole? Masz jakies objawy? Juz uwierzylas czy jeszcze nie? ;)

Dobuska. Dobrze, ze wierzysz w swoj pecherzyk :) Sinusoidalne emocje sa jak najbardziej normalne przy staraniach ;)
    Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte, na ktora masz? :)

MiLejdi. Pisz i nic sie nie przejmuj. Od tego jest to forum :)
    Super, ze maz wymyslil cos fajnego na urodziny :) Moj robi tylko to co mu pokaze palcem, wiec na niespodzianki nie moge liczyc ;)

dobuska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero na 19 30, ale plus jest taki, że raczej przyjmuje o tej, o ktorej umówił.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozno. My sie pewnie dowiemy juz w nocy ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam absolutnie żadnych objawów. W żadnej ciąży nie miałam :) teraz kolo 6-7 tc się zaczną mdłości :/

A czy uwierzylam? Tak :) i staram się cieszyć ale wiem ze za kilka dni zacznę myśleć o słowie na p.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    i staram się cieszyć ale wiem ze za kilka dni zacznę myśleć o słowie na p.

Akysz! Nie wolno!:D

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Była tu mowa o ciazach nas otaczających wczoraj i o zazdrosci. JA dowiedziałam się ze biurko obok moja koleżanka jest w 6 tygodniu ciazy . Będę teraz codziennie na nią patrzeć z myślą "dlaczego to nie mogę być ja "
    Mam to samo tez właśnie biurko obok i juz powoli jej brzuch widac i ciągle gada jakie ma objawy a na początku mówiła ze to ją zaskoczyło bo nawet nie zaczęli sie starać tylko pigułki odstawila, przykre dla mnie ktora juz tyle miesiecy czeka na dziecko. W dodatku domyslilam sie natychmiast ze jest w ciazy bo zaczela nagle zamiast kawy pic wode z imbirem i 2 tyg od momentu jak sie domyslilam nie wytrzymałam i zapytałam ją czy mogę jej gratulowac bo sie domyslilam a ona mi na to nie nie to tylko zaburzenia hormonalne.... A potem po jakims chyba miesiacu powiedziała w pracy ze jest w ciąży, więc było mi podwójnie przykro no ale co zrobić...

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Hopeless, drugi p. to lux torpeda ;)

Ja witam po 2,5 (!) godzinnej drzemce i mogłabym jeszcze... Przysięgam, gdyby nie to, ze czas i objawy ewidentne na owulacje, to objawy mam jak ciężarna :D jeszcze to plamienie tak by pasowało ;) Od 4 dni zasypiam bezwiednie na kanapie w ciągu dnia, budzę się z atakiem wilczego głodu, a potem przed 22 znowu znowu lulu. Taka moja energia owulacyjna :D a serio to chyba jakieś przesilenie na przełom sezonów, wiosna idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:33

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless. Twoj aniolek wrocil do Ciebie w marcu, to nie moze byc przypadek. Teraz juz musi byc dobrze :) Trzymam kciuki :)

mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakieś mam przeczucia, że mogę w ciążę zajść w następnym cyklu, wtedy poród pod koniec grudnia, czego bardzo bym nie chciała, ale że tyle nie wychodzi to głupio się zabezpieczać ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację aicha przykro... Wczoraj to już jakieś apogeum w pracy ciaza , smsy z przyjaciółką w ciazy , w kościele koleżanka z brzuszkiem ciazowym, na koniec obejrzałam "na wspolnej" i bohaterka u gina dowiaduje się ze w ciazy :) to już się zaczęłam śmiać do męża ze to mnie osacza z każdej strony :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie pyszna sałatkę buraków robie ja zawsze w okresie a ze nie planuje go dostać w tym miesiącu zrobiłam ja dziś.
    Buraka ugotować najlepiej upiec w piekarniku do tego czerwona cebula ser feta i ocet balsaniczny. Przed podaniem pod spod daje sałatę kolorową jak mam ;)
    Dziś czuje lewa stronę dołu brzucha ale nie tak jak zawsze przed okresem. Jutro 8 dpo

Annie1981 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk zaledwie 14 mm, według gina jest za mały i nie bedzie owulacji. Nie mam nawet siły z Wami pisać dzisiaj, przepraszam :((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :) U mnie prywatnie dużo się dzieje, więc nie wchodzę teraz na forum, ale nie mogę się doczekać aż do was wrócę na "pełny etat" :-D Jestem z wami myślami, z tymi starającymi jak i zafasolkowanymi! Ja z racji tego, że się nie udaje zafasolkować, wzięłam życie w garść. Dokończyłam pisanie pracy magisterskiej i czekam na ewentualne poprawki i potem obrona (trzymajcie mocno za mnie kciuki), dom i kredyt zajmują moją głowę totalnie. Jesteśmy tak blisko własnego kąta i do tego tak niespodziewanie... hihi ale to jeszcze po cichu. Jak wszystko się sfinalizuje to na pewno się wam pochwalę!

Jeśli chodzi o zazdrość, to mam to samo. Bardzo tego nie lubię w sobie, ale całe społeczeństwo wkoło mnie jest w ciąży tylko nie ja, więc czuje zazdrość tego stanu bardzo.

Hopeless WIELKIE GRATULACJE <3 cudowna wiadomość!! :-D

Lola oby ten stan minął :*

Dobuska czy to już przesądzone? Może owulacja będzie opóźniona? :( tule Cię :( :*

Mam też pytanie do dziewczyn, które faszerują swoich partnerów :D
    mój sie skarży na ból żołądka i twierdzi, że mam mu zmniejszyć dawki a obecnie łyka:

Śniadanie: 2x fertilman plus + 1x maca
    Obiad: 2 x fertilman plus + witamina C 1000 mg
    Kolacja: witamina D

Zastanawiam się czy nie zmniejszyć mu na razie po 1 tabletce fertilman plus skoro się tak skarży na żołądek? Czy to może faktycznie być z tego powodu? :)

Ściskam Was mocno moje kochane :* :* :* :* :*

• Mamao Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch daj mu cos osłonowego rano, a tabletki niech bierze na pełen brzuszek ;) mojego bolało jak łyknał na pusty brzuchol i bez osłonki ;)

Pikselka lubi tę wiadomość

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787. Tak to jest, że jak się nie staramy to nie zwracamy uwagi a jak się staramy to wszędzie brzuszki ;) Po prostu jesteśmy wyczulone na tym punkcie i wyłapujemy je z otoczenia ;)

dobuska. Weszłam tu specjalnie po dobre wiadomości z wizyty a tu coś takiego :( Tak mi przykro kochana, nie umiem sobie wyobrazić jak musisz cierpieć :( Co gin na to? Ktoś tu pisał, że można brać inne leki, ale ja się nie znam. Ze swojej strony mogę polecić tylko Q10.

spioch. Tak jak pisze Mamao, leków nie łyka się na pusty żołądek, zwróć na to uwagę.
    Trzymam kciuki za wszystkie Twoje play, szczególnie za własny kąt, którego Ci zazdroszczę ;)

spioch lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko on je łyka w trakcie posiłku, nie na pusty żołądek. Skocze do apteki po leki osłonowe, może to pomoże. Dzięki dziewczyny :)

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ