X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj annie dajesz mi nadzieje hihi. Wiadomo fajnie bybylo. Ale oswajam sie juz ze bede miala synow :-) chociaz lekarz mowil ze to nie jest pewne. Zycze abys jak najszybciej ujrzala swoje malenstwo :-) moze lekarz juz tez ci powie jaka plec.
    Zrobilas mi smaka na taka kupna zupke chinska. Raz na jakis czas nie zaszkodzi. Chyba sie skusze :-P

Hopeless wlasnie, mąż juz wie ze bedzie drugie malenstwo?

Annie1981 lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wiedział od razu :) jak mi wyszedł ten pierwszy bladzioch wysłałam mu fotę i napisałam ze jak coś widzi to wracając z pracy ma kupić pieluchy i testy :D a jak nie widzi nic to tylko pieluchy ;)
    On się cieszy ale bardzo się boi.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, wierzę mocno w Twoje maleństwo :* przyjdzie na pewno, tylko chce trafić z urodzinami w jakiś konkretnie wybrany miesiąc, tak czuję :*

dobuska, Annie1981, Gigi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Jaki piękny !! Wspaniale, że wszystko jest w porządku, może jednak to będzie dziewczynka, moja siostra też miała być chłopcem, tak wszystkich w konia robiła :)

Dobuska. Przykro mi z powodu Twojego pęcherzyka, oby nowy-stary lekarz podszedł do tematu lepiej niż poprzedni, będę trzymać kciuki. No i czekamy oczywiście na wieści z pierwszej wizyty, jakie zalecenia, działania itp :)

Hopeless. Jeszcze nie gratulowałam, więc teraz gratuluję z całego serca :)

dobuska lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane. Teraz nie za bardzo mam czas pisać, ale powiem Wam, ze słyszałam tyle historii o parach którym pomogl ten lekarz, ze czuje sie naładowana pozytywnie bardzo znowu!:) No i jestem taka szczęśliwa ze Was mam, nawet nie wiecie. :*****
    Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi haha!:D

Annie1981, AiCha4811, Gigi, Kara93 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Wiadomo, lepiej przygotować się na chłopca a najwyżej pozytywnie się zaskoczysz :)

Dobuska. Jak miło widzieć Cię tak pozytywnie nastawioną :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym wolala druga corke. Ale jak mowilam, bedzie co bedzie...

Fruska popatrz sobie na necie meskie i zenskie organy w 12 chyba tc. Gdzies krazyl taki rysunek. Sa prakrycznie identyczne.

Poklocilam sie dzisiaj bardzo z mezem. On jest zly, ze za duzo pracuje. Bardzo zle sie czulam ostatnio i wzielam tydz urlopu, siedzialam na kompie caly tydz i pracowalam... po urodzeniu corki obiecywalam, ze z nastepnym zaraz pobiegne na L4. Ale nie moge tak po prostu z dnia na dzien odejsc...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia życzę wszystkim !!!

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny odpisuje na to co udalo mi sie przeczytać bo jestem ostatnio troche zalatana
    Spiochu żołądek może go boleć od tabletek szczególnie jesli rano bierze na pusty, a może była to niestrawność. Moj tez sie poskarzyl raz na boleści i zrobilam mu tygodniową odnowę. Ja mam czasem problemy z zaladkiem i pomaga mi lukrecja. Nie dawaj mu żadnych controlocow czy ozziona bo to sa leki ze niby oslonowe ale one działają tak ze wyłączają samoobrone naszego żołądka i same go chronią ale tylko przez chwilę, musiałby jesc te oslonowe non stop a to jest niedobre, jak konczy sie dzialanie tabletki to zoladek zostaje bez ochrony. A jak dasz mu rano to caly dzien bedzie go meczyc niestrawność - wiem po sobie. Ja mojemu raz na jakis czas robie odtruwanie tygodniowe ktore wygląda tak ze nie je suplementów lub tylko minimum czyli cynk a na noc dostaje kapsulke z lujrecja (korzen) która naturalnie wspomaga oslone żołądka jest polecana nawet na wrzody. Ale na noc nie rano. I od tamtej pory nie narzeka na zoladek. Jedyna uwaga taka że lukrecja podnosi ciśnienie wiec jak chłop ma nadciśnienie to nie moze brac lukrecji. I nie powinno sie jej przyjmować stale. Maks 2 tyg i potem 2 tyg przerwy. Dodatkowo dawaj mu migdaly one sa dobre na zgage :-) acha jeszcze zapomniałam wspomnieć że na żołądek najlepsza jest lukrecja DGL , ja stosują firmy swanson

Dobusia :-( :-( :-( :-( smutno mi, jednak jednak owulacja może odbyć się po prostu później ! Mocno trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:03

spioch lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska a ja coś przeczuwałam u Ciebie dziewczynkę, może się jeszcze zmieni?

Lola rozumiem Cię, ja też bym nie potrafiiła odejść z pracy z dnia na dzień. Powoli szykuj sobie drogę na zwolnienie i nie pozwalaj sobie na przepracowywanie się. Dzieciątko najważniejsze.

Annie dziękuję Tobie już chyba setny raz za wsparcie.

Lottinka widzę, że tak samo jak ja podglądam co u Ciebie to Ty podgądasz co u mnie. Dziękuję Tobie

Dziękuję każdej z Was. Dzisiaj rano obudziłam się taka szczęśliwa. Mimo, że na 90% z tego pęcherzyka nic nie będzie, ale czuję, że zmiana lekarza to najlepsze co mogłam teraz zrobić. Tym bardziej, że jestem osobą wierzącą i kilka dni temu poszłam do spowiedzi i na mszy płacząc prosiłam o wsparcie i nagle wszyscy wokół i ja sama kazali mi wrócić do tego nowego starego lekarza. :)
    Nic się nie dzieje bez przyczyny. :)

Wczoraj rozmawiałam z tą kuzynką, o którą byłam zazdrosna, że zaszła w ciążę. Przyznała, że bardzo się bała mi mówic o ciaży, bo wie, że się staramy. Powiedziałam jej, że powstało nowe życie i trzeba się cieszyć i ja też niedługo do niej dołączę.

Aicha kochana:* masz rację, może coś cudem z tego wyjść. Źródła podają, że pęcherzyk powinien rosnąć od 1-3 mm. U mnie to ok 1,5 mm na dobę. Nie wiem po prostu czy nie za mało jak na clo. Tak czy siak, dużo seksu, zabawy i żadnego szukania owulacji. :) Ja generalnie naturalnie mam cykle ok 31-33 więc nawet z CLO ta owulacja 14 dc mi coś nie pasowała, ale zobaczymy. Kto mi zabroni wierzyć w cuda:)

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska uwielbiam Twoje podejście i wiesz od zawsze bardzo lubiłam właśnie to powiedzenie "niech wam Bóg w dzieciach wynagrodzi" , bardzo zawsze bylo mi milo jak ktoś tak do mnie mówił, chyba od zawsze czułam że będą mi takie życzenia potrzebne . też jestem wierząca-praktykujaca przynajmniej staram sie :-P i tez właśnie wierzę ze nic nie dzieje sie bez przyczyny, ze On ma swoje powody. Zrozumialam to gdy rozpaczalam po pierwszym moim chłopaku ktory rzucil mnie z dnia na dzień tak ot bez przyczyny, zycie mi sie zawalilo a 2 miesiace później zatanczylam z moim obecnym mężem i juz tamtego wieczora wiedzialam ze to jest ten którego Bóg dla mnie wybral i musiał zrobić dla niego miejsce w moim sercu. Trzasnelo mnie to uczucie jak grom z jasnego nieba i pomimo wylanych łez nie zmienilabym nic, bo wiem ze to cena za mojego wspaniałego meza i za to jak sie teraz dogadujemy i wspieramy

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos meza zapomniałam napisać wam ze zrobił mi niespodziankę i dzis wieczorem urywa sie z delegacji przyjedzie do mnie na noc i pol niedzieli <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:24

dobuska, spioch, kaka470 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83. To ta Twoja praca dość wymagająca. A kiedy planujesz pójść na L4?
    Ja gdybym mogła to bym poszła od razu i nic się nie zastanawiała ;) Tylko, że tutaj w UK nie dają zwolnień, więc muszę harować.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha super!!! Widzisz jakiego masz fajnego mężulka!
    Ja wierząca jestem od zawsze, ale mam upadki. Wystarczyło wrócić i od razu więcej siły i więcej wsparcia. Nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Fuksiary i też się do Was przyłączam ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92. Witaj :) Napisz coś o sobie :)

Dziewczyny, chcecie tą tabelkę na pierwszej stronie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 13:57

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Dziewczyny, chcecie tą tabelkę na pierwszej stronie? :)
    Chceeemy!

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ja cykle 28 dni i owu w 16 dc hmmmm moze troche za szybko ta rozpacc, co tylko potwierdza beznadziejnosc lekarza. Przypominam, ze mi lekarz powiedzial, ze nie bylo owu w ogole

Annie1981, AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w nicku - rocznik 92, z województwa Opolskiego, mąż 8 lat starszy.
    Najpierw nasze starania to był po prostu seks bez zabezpieczenia i tak od 2013 roku, później doszły różne suplementy. Od lutego 2016 jestem tutaj na owu, zaczęłam mierzyć temperaturę (poradnia rodzinna przed ślubem ;) ), od kilku miesięcy doszły testy owu.
    W tym roku zaczęłam myśleć, że to nie najlepsza pora na dziecko, bo zaczynamy budować dom, ale dałam Nam czas do kwietnia, później miały być robione badania.

dobuska, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92. To życzę, aby do kwietnia się udało. Jeżeli nie to polecam zrobić badania, będziecie wiedzieli na czym stoicie. Powodzenia :)

Myślę, aby na pierwszej stronie wypisać dziewczyny zafasolkowane z datą porodu(?) oraz staraczki. Nie wiem czy chcecie wpisać datę testowania, bo pisałyście, że Was to spina. Dajcie znać, ja mogę wpisywać :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ