X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pęcherzyk zaledwie 14 mm, według gina jest za mały i nie bedzie owulacji. Nie mam nawet siły z Wami pisać dzisiaj, przepraszam :((((
    dobuska i nic Ci nie zaproponował, jeszcze jakiś leków żeby dostymulować? jesli nie, to proponuję zmienić lekarza :( nie popełniaj mojego błędu i nie czekaj długo. z takim pęcherzykiem można dużo jeszcze zrobić, pisałam Ci już wcześniej mój przykład.

spioch zazdroszczę własnego domu :) my mamy swoje mieszkanie w bloku, ale dom to dom. mam nadzieję że kiedyś się doczekam i ja :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylaczam się do załamania i rezygnacji Dobuski . @... Powodzenia dziewczyny :*

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa. Przykro mi, trzymaj sie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:47

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że głowa to dużo, ale kurde mam niejedną koleżankę, ktora o niczym innym nie gadała, tylko o tym, że się starają i po miesiącu była w ciąży. Więc czasem sie wkurzam, czemu inne moga sie podniecac i myslec tylko o ciazy, a ja nie bo mniej e to blokuje? :/

dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Nie bedziemy sie denerwowac na Ciebie. Ja rozumiem, ze teraz jest Ci bardzo przykro. Komentarze o wyluzowaniu dzialaja jak plachta na byka a nie uspokajaja.
    Popieram decyzje o zmianie lekarza. Nie wiem czy to byl zwykly gin, do ktorego chodzilas, ale polecalabym specjaliste od plodnosci, bo szkoda czasu i nerwow.
    Tylko wroc do nas jak poczujesz sie lepiej ;)

dobuska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do nowego lekarza, fakt, dopiero 21 marca, ale jestem bardzo szczęśliwa. :)
    Ten lekarz mi się śnił, że piliśmy razem wódkę na jakiejś imprezie z moim męzem. To musiał być znak .:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 13:49

Annie1981, lottinka, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Umowilas sie do tego starego lekarza czy jakiegos innego? Ciesze sie, ze sa nowe nadzieje :)

Jezeli chodzi o odpuszczanie to mi bylo trudno to zrobic a bylam zdrowa, wiec co dopiero jakbym wiedziala, ze w moim organizmie cos nie tak sie dzieje. Takze rozumiem, ze musi Ci byc trudno. Musisz przeciez myslec co zrobic, zeby zmienic ta sytuacje a nie olac temat.
    Generalnie ja wierze, ze odpuszczenie dziala, ale tez wiem jak trudno to osiagnac, w zasadzie to prawie niemozliwe. Ja w szczesliwym cyklu troche odpuscilam, ale tak jak piszesz, z rezygnacji i zdolowania.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska przykro za ten pecherzyk. Faktycznie zmień lekarza, jak nie rosna to trzeba im pomoc. To chyba nie jest jakas fizyka kwantowa teraz! Jesli chodzi o wyluzowanie, to nie wiem co to za nowa moda jest. W ogole jak ktos, komu sie powiedzialo, ze ma wyluzowac, moze wyluzowac. Dziala to dokladnie odwrotnie.

Aicha to masz fajna kolezanke. Ja jak ktos sie zorientuje, ze jestem w ciazy, bo na przyklad zlapie mnie w gorszej dyspozycji, mowie, ze tak, ale to jeszcze bardzo wczesnie i prosze o dyskrecje. Wlasnie dlatego zeby pozniej nie wypasc na idiotke, ze sie wypieralam. Mam lat 34, nie 14. Zreszta uwazam, ze temat poronien nie powinien byc tematem tabu. Ja do pierwszej ciazy pojecia nie mialam, ze tylko kobiet roni dzieci.

Spioch mnie od witamin ciazowych tez boli zoladek. Ach witaminki dla zdrowia :/

Ale mam apetyt na fast food, niz zdrowego nie chce mi przejsc przez gardlo :(

Figa bardzo mi przykro :(

dobuska, spioch, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie na tego mojego starego lekarza, który wkurzył mnie w zupełnie innym temacie. Zawsze mówiłam, że on się na problemy typowe ginekologiczne nie nadaje, ale genialny w leczeniu niepłodności jest. Przyszedł czas, żeby z tego skorzystać.
    Wizyta dopiero 21 marca, bo on wyjeżdża gdzieś, ale to jest bardzo szybka wizyta, bo u niego sie czeka po kilka miesięcy, ale napisałam błagalnego smsa i mam najwcześniej jak się da.
    Jest tak jak mówisz, odpuszczenie totalne może by coś dało, ale po pierwsze nie da się, a po drugie kiedy?
    Moja mama mówi, że o pierwsze dziecko starała się 8 miesięcy, a o drugie chyba dwa lata. Gdyby kiedyś była lepsza medycyna to pewnie lekarze by jej pomogli znacznie szybciej.

Ten obecny lekarz został mi polecony, ale w zupełnie innym temacie. Od poczatku mu nie ufałam, jego działania nie pokrywały się w ogóle z działaniami Waszych lekarzy.

A może wystarczyło porobić mi komplet badań na początku? Może mam problem z prolaktyną? No ja mam facetowi mówić co robić?

Lola dziękuję za wsparcie, zgadzam się z Tobą. Na mnie tekst o wyluzowaniu działa jak płachta na byka.

Ale już mi przeszły te ogromne nerwy. Wczoraj po lekarzu nie mogłam dojść do siebie. Wyłam jak dziecko.

Lola jak poza problemem z apetytem samopoczucie?

Annie jak Ty się czujesz kochana? Ciągle tylko ja i ja....

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska trzymam kciuki żeby jednak pęcherzyk Was zaskoczył i oczywiście za leczenie z nowym ginem!

A wszystkie smutajace dobrze rozumiem. Trzymajcie się!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Dobuska trzymam kciuki za wizyta u nowego gina aby w koncu jakies dorodne jajco wyszlo :*

Ja wczoraj bylam tez u gina i z dzieckiem wszystko dobrze. Mialam badana przeziernosc i wyszla 0.9 mm. Kosci nosowe widoczne. Odbijal sie jak sprezynka w tym pecherzu. Oczywiscie zajrzal tam miedzy nogi i chyba moje marzenia o dziewczynce sie skonczyły. Cos tam wystaje choc jest jest wczesnie ale wyglada to na rozwijajace sie jajeczka.
    Oto prawdopodobnie moj syn:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe816080826a.jpg

Lola83, kaka470, Kara93, dobuska, spioch, AiCha4811, Gigi, smeg, Anulka0407 lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Dobuska trzymam kciuki za wizyta u nowego gina aby w koncu jakies dorodne jajco wyszlo :*

Ja wczoraj bylam tez u gina i z dzieckiem wszystko dobrze. Mialam badana przeziernosc i wyszla 0.9 mm. Kosci nosowe widoczne. Odbijal sie jak sprezynka w tym pecherzu. Oczywiscie zajrzal tam miedzy nogi i chyba moje marzenia o dziewczynce sie skonczyły. Cos tam wystaje choc jest jest wczesnie ale wyglada to na rozwijajace sie jajeczka.

Piękny <3

Fruska lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Czesc dziewczyny.

Cudownie. Przeziernosc malutka, super! Zdrowy synus mamusi❤

Ja jakos nie jestem bardzo ciekawa plci. Co bedzie, bedzie ok. Przez to podle samopoczucie moze, malo co mnie ciekawi i ekscytuje :(

Fruska lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola widze ze masz juz corcie. Ja gdybym miala corke to drugie tez byloby obojetne. A mam juz synka to druga chcialam dziewczyne nie wiem czemu tak to dziala. Bardzo sie ciesze ze zdrowy. W sumie chlopaki sa fajne :-) w domu bede ksiezniczka z samymi chlopami. jednak kurcze jeszcze mam minimalna nadzieje ze moze za miesiac okaze sie ze dziewczyna, w koncu to jeszcze wczesna ciaza :-P a jak zostanie chlopczyk to przynajmniej juz mam ciuszki po starszaku.
    Hopeless a ty masz corcie czy synka? <3

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam corcie i marze o drugiej ;) a raczej zacznę marzyć jak przejdziemy przez pierwszy trymestr :)

Fruska lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ci sie udało. Ja marzylam zawsze o parce no ale chyba nic z tego :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 17:20

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Ja teraz tez wole fastfood niz zdrowe ;) Chociaz ostatnio chodzi za mna zupa ogorkowa, nawet zjadlam taka chinska ;) Chyba w weekend ugotuje sobie normalna :)

Dobuska. To dobrze, ze idziesz do lekarza, ktory zna sie na plodnosci. W koncu bedziesz w dobrych rekach :)
    Piszesz duzo o sobie, bo u Ciebie duzo sie dzieje, a chyba ostatnio pytalas jak sie czuje, wiec nie mam wrazenia, ze mowisz tylko o sobie ;)
    U mnie za to nic sie nie dzieje, objawy malo uciazliwe, nie mam zadnych badan ani USG. Nuda ;)
    We wtorek mam pierwsze spotkanie z polozna i mam nadzieje, ze w koncu poznam termin pierwszego w UK USG :)
    Juz bym chciala zobaczyc malego czlowieczka, bo w 6 tc byl tylko kropek ;)

Fruska. Super, ze wszystko z malenstwem w porzadku. Piekna fotka :)
    Cos czytalam, ze na tym etapie to dziewczynce tez wystaje tylko trzeba patrzec pod jakim katem ;) To ciezko ocenic w tak wczesnej ciazy, wiec wszystko jeszcze moze sie zdarzyc. Ja tez czekam na dziewczynke :)

Hopeless. Jak maz zareagowal? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ