X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też żałuję, że Fruska i Lola w ogóle się nie udzielają, ale pewnie nie daja rady.
    Zauważyłam, że wątek czasami przymiera, a za chwilę mnóstwo postów, także myślę, że będzie dobrze.
    Za chwilę nasze staraczki zaciążą i zacznie się ruch ;)

Anulka. Śliczna Mają, najlepszego na miesięcznicę :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:39

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne. Długo dałaś radę w pracy bez zwolnienia. Teraz odpoczywaj i szykuj się na przyjście maluszka :)

Evve. Jaką masz datę porodu? Brakuje mi na pierwszej stronie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O yvonne przypomnialas mi o ksiazce 'najszczesliwsze niemowle w okolicy', chcialam ja miec. O karmieniu juz mam....

Ja dziewczyny mam egz w polowie marca i ten temat zaczyna dominowac. Ciezko mi sie uczy z ciazowym obrzekiem mozgu, najchetniej bym odpuscila.

Takze ja na nowo zaktywizuje sie w 9 miesiacu, ale bede zagladac.

Sciskam Was wszystkie!

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne wasze maluszki dziewczyny !
    Moniczko u nas jest podobnie, moze byc wręcz przeciwnie niz nieefektywne ssanie, mala caly czas stymuluje Ci piersi, z podcietym wedzidelkiem ssie lepiej , idąc tym tropem mleko może ją trochę zalewac szczegolnie podczas pierwszych chwil karmienia, tak było u nas. Oprócz tego syn pije lapczywie i niemal natychmiast ma gaz w żołądku to drugi powód odsadzania, wtedy na sekunde podnosze do go pionu i znów kładę do karmienia oraz dosyc mocno klepie od pupy do lopatek po pleckach, powtarzam to az mu się odbije i kontynuuję karmienie, trzeci powód to jelitka, czasem mały tuz po rozpoczeciu karmienia probuje sie wypróżnic,a gdy nie umie to sie bardzo pręży, często temu towarzyszy ulanie, co powoduje kolejne nerwy dziecka. Ja staram się zachować maksimum spokoju choć czasem chce mi sie wyć. Gdy ja jestem spokojniejsza to on też. Czy twoje piersi są bardzo obrzmiale przed karmieniem? Czy zauważyłaś aby z piersi samo mleko leciało miedzy karmieniami lub po pierwszych sekundach karmienia gdy Hania sie odsadzi ? Jesli tak to właśnie moze ją zalewac mleko. Wtedy przed karmieniem (tak mi powiedziała pediatra) warto odciągnąć trochę pokarmu (mozna potem pomrozic na ciezkie czasy), i dopiero przystawić małą.
    Ale sie pomądrzylam, mam nadzieje ze ktoras z tych rad pomoże. Probuj roznych rzeczy az znajdziesz sposob na swoje dziecko, bo kazde jest inne :-* trzymam kciuki
    Yvonne super ze juz wolne, odpoczywaj

Mi lejdi hahaha ciążowy obrzęk mózgu, dobre :-P jiz niedługo kochana choc wierze ze masz dość. Dla mnie zrobienie zakupów w obrzekiem bylo jiz wyzwaniem.

A ja pisze do was znad stosu chusteczek :-( chorobsko mnie dopadlo chyba po tych chrzcinach. Stracilam głos i mam zawalony nos i zatoki. Stosuje fiorde na gardło i domowe sposoby, eksperymentuje z miodem pierwszy raz od porodu, zobaczymy jak Leoś zareaguje. Kurcze juz niedlugo szczepienia a ja mu zapodaje wirusy z mojej choroby. Wczoraj caly dzien przespal byl,nadzwyczaj spokojny i wystraszylam sie ze cos mu sie zaczyna, ale temp w normie, apetyt i pieluszki tez wiec chyba ok, od 19.00 zaczął sie jego standardowy marudny czas i darl sie przy piersi wiec chyba wszystko w normie. Podaje mu floractin i biogaie, licze ze ochronia go przed chorobą oraz moje przeciwciala.
    Nie wiem czy można w czasie kp jakis syrop na kaszel stosować. Ktoras cos poleca ? To zapytam mojego lekarza o to

No i zaczęłam rozgladac się za testami owu zeby sie pokontrolowac zanim dołączę do staraczek. Za tydzien koniec połogu. Nareszcie bedzie serduszkowanie, masakra jakas to jest dla mnie :-P wiem ze polecalyscie LV vitam ale chyba potrzbeuje cos tańszego :-\ ktores z allegro polecacie staraczki? Bo nie wiem kiedy i czy w ogole bedzie owu wiec testy musze robic codziennie, nir wiem w ktorym momencie cyklu jestem i jak one teraz będą wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 06:12

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. To powodzenia na egzaminie :)

AiCha. W mleku podajesz małemu przeciwciała, także nie powinien się zarazić.
    Tutaj masz napisane co robić przy przeziębieniu i jakie syropy możesz pić:

http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/bol-i-infekcja/

Fajnie, że już zaczynasz się obserwować :) Agulineczka polecała testy z tej aukcji:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie- termin mam na 14.09- na pewno rozwiązanie bedzie wczesniej (cc). U mnie pierwsza @ pojawila sie dopiero 13, 10 i 18 miesiecy po porodzie - takze gdybym robila codziennie testy to wydatek byłby znaczny :) ja nadal nie mogę dojsc do siebie - po wirusie grypopodobnym teraz cos w stylu rotawirusa. Staraczki - niech któras do mnie dołączy ( w sensie zaciązenia a nie chorób :) ) ! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 14:22

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, bardzo Ci dziękuję. Jest trochę lepiej. Malutka ładniej chwyta, choć nadal zdarzają się gorsze chwile. Nie miałam nawet czasu wejść i napisać posta z podziękowaniami :)

Aicha, Tobie też dziękuję. Zobaczymy jak bio gaia podziała na malutka. Fajnie, że zaczynasz już obserwacje.

Ja dziś popatrzyłam na moje krocze i się załamałam... Nie wygląda to dobrze, mam nadzieję, że przez te 3 tygodnie wróci do stanu, który choć trochę przypomina stan sprzed porodu. Nie wiem jak psychicznie dam radę powrócić do życia intymnego. Całe szczęście mąż mówi, że dla niego nic się nie zmieniło.

Mi lejdi, wiem coś o tym obrzęku mózgu, mi do teraz się utrzymuje, albo to zmęczenie :P powodzenia na egzaminie i czekamy na wieści :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka, Anulka, śliczne te Wasze skarby :)

kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko współczuję, ale jeśli tylko dobrze Cie zszyli to mąż za bardzo roznicy nie poczuje, a przeciez nie bedzie Ci tam bezposrednio patrzyl jak ginekolog. Pamiętaj ze we współżyciu najwazniejsza jest miłość a tego na pewno wam nie brakuje :-* bedzie dobrze, postaraj sie nie blokować psychicznie, bo nie wyglad a psychika moze tu byc problemem

Dziewczyny wczoraj byla u nas położna. Jestem w szoku. Moj syn waży 5250 g ! A to znaczy ze w tydzien przybral pół kilo =-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:21

moniczko., evve_2.0 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Pół kilo ładny wynik, śmietanę mu dajesz ;) Prawie Emilkę dogonił ;) My jakieś 6500g, chociaż dokładnie nie wiem, bo 3 tygodnie nie była ważona.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale duży chłopak! :D Mamusia ładnie karmi :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie powiedz mi czy nadal podajesz Emilce ten probiotyk Biogaia ???? Jeżeli nie to do kiedy podawałaś ???

Aicha pięknie Leoś przybiera , mój też ma już przeszło 5 kilo z tym że on większy się urodził .

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka. Cały czas podaje BioGaie. Znajoma też ma dziecko z refluksem. Próbowała dwa razy ja odstawiać i był nawrót ulewania, także ja nawet nie próbuję. Powinno przejść jak dziecko zacznie samo siedzieć i więcej czasu spędzać w pozycji pionowej, bo wtedy trudniej treści żołądkowej się cofnąć.

kaka470 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    jak tak piszecie o tym karmieniu cycem, to się zaczynam przerażać. Ja Zośki nie karmiłam ani razu z powodu jej serduszka, a podtrzymanie laktacji przy pomocy laktatora mi nie wyszło, więc w tej kwestii jestem kompletnie niedoświadczona. Jak czytam ile was to kosztuje samozaparcia, to nie wiem czy ja będę tak potrafiła :). Oczywiście staram się nastawić pozytywnie i mam nadzieję, że się uda, ale mam wiele obaw, na czele z tym, że moja leniwość może wygrać :P
    Byłam dziś na wizycie, mała waży już 1,1 kg. Mam obserwować ciśnienie, bo mam czasem wysokie i mnie lekarka straszy szpitalem.
    Tak mi się chce spać... a Zośka już w domu po przedszkolu i nic z tego :(

Korzystałyście z jakiś wyprzedaży na ubranka dziecięce? Może macie jakiś sprawdzony sklep? :)

yvonneSW, evve_2.0, Annie1981 lubią tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:40

evve_2.0, Annie1981, AiCha4811, mi_lejdi, agulineczka, Anulka0407, kaka470 lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak. Życzę dużo samozaparcia, bo faktycznie jak ktoś nie jest zdeterminowany to lenistwo bardzo łatwo może wygrać. Z drugiej strony niektóre dziewczyny mają szczęście i żadnych problemów przy KP, więc tak też może się zdarzyć :)

Yvonne. Ale on jest śliczny! Będzie przystojniak :)

yvonneSW lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne ale ładnie widać buzke, u nas zs Chiny nie chciał pokazać twarzy tylko jajka :-P zgrabna buzka :-)
    My mamy dzisiaj ciężki dzień, pobieranie krwi i nie wiem kto bardziej cierpial ja czy on. Dużo stresu a jakis 3 godzin mały znowu tak koszmarnie ulewa i krzyczy i woła pierś i tak w kółko :-( tak mi go żal ze płakać mi się chce, dopiero teraz śpi u męża biedny. Ech ciężko jest być mama dziecka które cierpi, jedynie dziękuję Bogu ze nie mamy większych problemów zdrowotnych.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne śliczny buzialek! :) U mnie wizyta odwołana, doktor rozłożyła grypa. W efekcie w przyszłym tyg mam 2 wizyty.

Byłam dziś tylko na cito w medicoverze po zus zla u przypadkowej dr i nie była to najprzyjemniejsza wizyta, ale ok, dostałam to, co chciałam.

yvonneSW lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was dziewczyny? Jak minął wam noworoczny styczeń ? Staraczki ciekawa jestem czy u Was może jakieś przełomy ?
    U nas kilka historycznych momentów : pierwsze wyjście na spacer bez płaczu, pierwsze gaworzenie, pierwsze zlapane do rączki zabawki ( w tym telefon mamy :-P ), a dziś pierwsza noc w swoim łóżeczku przespana !! :-D jutro tlusty czwartek a ja juz dziś mam dyspenze i sie objadam pączkami.

moniczko., yvonneSW lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ