X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Pięknie :) Emilka też tak szybko załapała nocna rutynę i ja od dawna się wysypiam. Trzymam kciuki, żebyś miała takie nocki codziennie :)

kaka470, moniczko., AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dobra nocka! Hania spała 3,5h, potem 2,5h i 2h :D jestem taka wyspana!! :)

Kara, a długo uczyliscie się na nowo ssać po podcięciu wędzidełka? Jak Wam się teraz karmi? Cieszę się, że z Danielkiem tak sobie wszystko ulozylyacie :)

Miłego dnia Kochane :)

Annie1981, agulineczka, kaka470, Kara93, AiCha4811, mi_lejdi lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:38

Annie1981, agulineczka, kaka470, AiCha4811, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko. Świetnie, oby więcej takich nocek :)

Yvonne. To synuś już po mału się przygotowuje do spotkania z Tobą :)
    Będę trzymać kciuki za Twoje KP, ale mimo wszystko, radzę chociaż trochę poczytać np. Hafiję. Niestety położne często zamiast pomóc to przeszkadzają w laktacji. Gdybym ja nie była taka wyedukowana w tej kwestii, to pewnie uwierzyłbym w te bzdury, które mi mówiły w szpitalu i się poddała. Zresztą pewnie się powtarzam ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, ja też polecam poczytać. Warto kupić ksiazke po prostu piersią. Mi mąż kupił dopiero jak byłam podłamana karmieniem i prawie ja już przeczytałam w czasie krótkich drzemek Hani. Jest świetna i gdym to wszystko widziała wcześniej byłoby mi duzo łatwiej. Miałam ją kupić już w ciąży, ale jakoś nie wyszło i żałuję.

Annie1981 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:39

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam "Po prostu piersią" już w ciąży i też polecam. Dzięki niej np wiedziałam jak ważny dla laktacji jest kontakt skóra do skóry jak najszybciej po porodzie, więc zawarłam to w planie porodu i tuliłam Emilkę już jak mnie zszywali na sali operacyjnej po CC ;) A książkę wzięłam ze sobą do szpitala i do niej sięgałam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kara, a długo uczyliscie się na nowo ssać po podcięciu wędzidełka? Jak Wam się teraz karmi? Cieszę się, że z Danielkiem tak sobie wszystko ulozylyacie :)

Wiesz, ja nie jestem najlepszym przykładem w tej kwestii, bo musieliśmy Danielka nauczyć piersi można powiedzieć od początku przez to, że głównie był na butelce. Jak kiedyś mówiłam on w sumie pierś traktował jak smoczek, wcześniej nigdy nie widziałam żeby połykał to co wypije, po prostu nie umiał ssać piersi. Dopiero po poradach doradcy musieliśmy podawać takim drenem i to przez nakładki. Teraz coraz częściej Danielek nie korzysta z nakładek, tzn. zabieram mu je w trakcie karmienia, nie zawsze jeszcze do końca się udaje, ale jesteśmy na ostatniej prostej :)

Byliśmy w końcu na szczepieniu dzisiaj, jestem załamana, tak bardzo płakał Danielek, jest mi tak smutno... Najchętniej dałabym się pokłuć za Niego :(

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara, dzięki za odpowiedź. Pytam, bo u nas mam wrażenie, że jest gorzej niż było... lekarz mówił, że ona musi się na nowo nauczyć ssać, bo ma teraz zupełnie inne uczucie języka w buzi i że to może potrwać, ale boję się, że się teraz nie najada i ogólnie jest jakaś niespokojna przy piersi... 30.01 mam wizytę u pediatry więc ją zważy. Ostatnia wage miala bardzo dobra, ale zobaczymy jak bedzie teraz.

Dziewczyny, nigdy bym nie przypuszczała, że karmienie piersią jest takie trudne...

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kara, dzięki za odpowiedź. Pytam, bo u nas mam wrażenie, że jest gorzej niż było... lekarz mówił, że ona musi się na nowo nauczyć ssać, bo ma teraz zupełnie inne uczucie języka w buzi i że to może potrwać, ale boję się, że się teraz nie najada i ogólnie jest jakaś niespokojna przy piersi... 30.01 mam wizytę u pediatry więc ją zważy. Ostatnia wage miala bardzo dobra, ale zobaczymy jak bedzie teraz.

Dziewczyny, nigdy bym nie przypuszczała, że karmienie piersią jest takie trudne...

Ja też nie przypuszczałam... Znaczy spodziewałam się, że jest trudne, ale nie aż tak. Teraz widzę błędy swoje i szpitala, na początku radzono mi już żeby spróbować nakładek, ale ja czekałam z tym aż do konsultacji z doradcą, teraz żałuję, ale wtedy bałam się, że tylko jeszcze bardziej zaszkodzę

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie dzielne mamy ( obecne i przyszłe) u mnie w domu szpital- cała trojka gorączkuje, ja tez się czuję podle :( z dobrych informacji to na wczorajszym USG zobaczyłam 8 mm malyszka, serduszko bije, wszystko ok :)

Annie1981, Kara93, agulineczka, AiCha4811, mi_lejdi, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara. Rozumiem Twój ból. Ja też płakałam na pierwszych szczepieniach, razem z Emilką. Na kolejnych już nie, ale i tak było ciężko.

Moniczko. Nie bój się, że mała się nie najada. Ja wiem, że to może tak wyglądać, ale to na prawdę jest bardzo powszechne, że dziecko jest niespokojne przy piersi. Emilka często tak ma, a ładnie przybiera. Wczoraj każde KP kończyło się płaczem. Już zaczęłam sobie wkręcać, że mleka nie ma, ale potem sobie tlumaczylam, że ono przecież nie znika z dnia na dzień, a poprzedniego dnia było ok.
    Na prawdę rozumiem te rozterki, ale musimy być silne. Jak waga i pieluszki są ok to nie ma co panikować ;)
    Daj znać jak wizyta.

Ja cały czas powtarzam, że KP jest trudne i trzeba się dokształcać, aby odnieść sukces. Nie chodzi mi o udowadnianie swojej racji poprzez "a nie mówiłam?", ale po prostu uprzedzam, bo chciałabym, żeby jak najwięcej mam karmiło piersią.

Evve. Co za wspaniałe wiadomości! Gratuluję serduszka! Pokażesz nam fotkę? :)
    A dla domowników życzę dużo zdrówka.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evve super! Bardzo gratuluję!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny, gratulacje evve !
    Moniczko Leoś przybiera jak smok a tez nie raz placze przy piersi, jestem juz niemal pewna ze bardzo chce sie wyproznic wtedy cały sie spina i robi czerwony, odsadza i marudzi, dopiero jak uda mu się wykupkać to sie uspokaja, a jak mu sie odbije bez ulewania do tego to pieknie i spokojnie zasypia.
    U mnie seria ciężkich nocy:-P mam,nadzieje ze ta nablizsza bedzie dluzsza bo jak nie to bede na chrzcinach jutro wygladac jak zombie. Mialam nadzieje ze bardziej schudne do chrzcin :-P chociaż do wagi sprzed ciazy brakuje tylko 1,5 kg ale brzuszek nadal nie jest plaski niestety. A piersi tak ogromne ze nie wygladam zbyt zgrabnie. Ale jak na miesiąc po porodzie chyba jest calkiem nieźle :-D nie ma co narzekać :-) przesylam wam mojego księcia. Ma 4750 g, 61 cm i główka 36 cm
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b61ff9e17d80.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e26d31a8132.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 09:33

yvonneSW, Annie1981, kaka470, mi_lejdi, evve_2.0, Anulka0407 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Pięknie Leoś przybiera, widać, że urósł :)
    Udanych chrzcin jutro :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoś jest cudowny Aicha i również życzę wszystkiego co najlepsze dla synka przede wszystkim Błogosławieństwa Bożego .

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-* :-* :-*

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah przepraszam, że tak późno. Mozna jak najbardziej przejsc na szczepionki skojarzone!

Cieszę się dziewczyny na wszystkie pozytywne wiadomości :) Ja już czekam na wizytę 5 lutego, żeby zobaczyć ludka. A potem mam dodatkowe usg III trym 14 lutego , mąż nierze wolne ;)

Aicha te 1,5 kg to piersi przecież, mozesz uznac, że wrocilas do wagi ;)
    Wszystkiego dobrego dla cudnego Leosia! Do kogo on podobny? :)

delilah11, AiCha4811 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:39

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Mi lejdi my 5 lutego mamy USG więc też podejrze mojego malucha ostatni raz widziałam go w listopadzie na USG połówkowym.
    Mam pytanie apropo znieczulenia? Czy miałyście? U mnie w szpitalu będę miała gaz i jeśli będę chciała to znieczulenie ale nie wiem właśnie jedni mówią bierz bierz a inne że nie bierz bo nie efektywnie się prze i porod dłużej trwa? Jak było u was?

yvonne napisze co wiem na podstaxie rozmow z moja kolezanka anestezjologiem i kolezanek, ktore rodzily bez i ze znieczuleniem.
    kolezanka anetezjolog oczywiscie jest pro, jak to kazdy anestezjolog, dla nich zaden bol nie ma sensu ;) Natomiast ona zaznaczyla, ze najgorsze co mozna zrobic po ZO, to polozyc sie i odpoczywac, bo wtedy caly porod zwalnia i rozwierani szyjki przyhamowuje. Trzeba wtedy chodzic, skakac na pilce, nie proznowac!

Z kolei kolezanka, ktora rodzila za pierwszym razem ze znieczuleniem, a drugi bez, powiziala, ze wolala bez. Twirdzila, ze ze znieczuleniem nie czula bolow partych i byla kompletnie zdana na haslo poloznej. Urodzila szybko, ale tragicznie wrecz popekala, miala toczona krew. Druga corka mimo, ze byla 1 kg ciezsza i miala b.duza glowke, urodzila sie bez znieczulenia i bez szwanku dla krocza mamy, bo jak twierdzi miala kontrole i czula swoje cialo.

Takze ja planowo zamierzam nie brac znieczulenia. Natomiast jesli bede gryzc sciany, a od poloznej uslysze 3 cm, to pewnie o to znieczulenie bede blagac :P Natomiast wtedy trzeba chodzic.

Najgorsze jednak jest to, ze zazwycwaj bolec nie do wytrzymania zaczyna, kiedy na znieczulenie jest juz za pozno... ;)

yvonneSW lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ