Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No kosmicznie czas leci. Malo sie odzywam bo Leoś to maly radar. Radar braku przysiadow (robimy w nocy z mezem na zmianę przysiady, czasem chce mi sie płakać gdy widze jak się znów krzywi gdy chce go odłożyć ale przynajmniej wróciły moje zgrabne nogi ) oraz radar telefonu. Gdy go karmie nie moge sie zajmować niczym innym bo natychmiast grymasi i ulewa. Ale jeszcze tylko jakies 5 lat haha nie wiem jak moja teściowa wytrzymała 4 dzieci chodząc do pracy , szacunek dla niej
-
Ale podobna do Ciebie !!
U mnie niestety przypaletalo sie jakies świństwo, mimo ze sie dobrze czuje to wyniki moczu mam bardzo brzydkie, lekarka zalecila posiew o podejrzewa e.coli , przepisala antybiotyk -
Wszystko najlepszego dla Emilki!!! Śliczna dziewczynka Mam ochotę powtórzyć za dziewczynami, chyba zwłaszcza nosek po Tobie
AiCha ja miałam w I trymestrze ZuM, i drugi raz teraz niedawno, nie czułam żadnych dolegliwości, zaniepokoił mnie jedynie wygląd moczu, zrobilam badanie i wyszła E.coli. Sama sobie zaaplikowałam 1 saszetkę Monuralu i na szczęście wystarczyła, może u Ciebie też to dr zaleci.
Ciekawe co u Dobuski...Annie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
A ja właśnie nie chciałabym, żeby nos miala po mnie Czytałam, że niemowlaki mają spłaszczone noski, żeby im się łatwiej było przyssać do piersi. Mam nadzieję, że tak jest i że jeszcze jej się zmieni
Dobuska robi sobie przerwę, ale czyta co u nas.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie a to trafiłam z tym noskiem! ale dzieci dorastając potrafią się bardzo zmienić. Ja np. uważam, że mójnos to idealny mix rodziców, ani wąski i mały jak taty ani kartofel jak u mamy
AiCha a te przysiady to jak rozumiem, uspokajają małego?Annie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Mi lejdi - tak, juz od zycia płodowego, przysiady i chodzenie.
Dostałam augmentin, czekam na wyniki posiewumi_lejdi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wpadłam żeby pogratulować świeżo upieczonym mamusiom! Aicha, kaka, lady - gratulacje! słodkie maleństwa, niech się zdrowo chowają :*
Annie jaka już duża słodka Emilka, ma takie przenikliwe spojrzenie i dołek w bródce, jak moja Lenka
MiLejdi piękny duży brzusio :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 18:53
kaka470, Annie1981, mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Przyzwyczaiłam się juz do podczytywania z "ukrycia" i stąd rzadko się odzywam. Dziękuję Annie za pamięc, czuję się dobrze z ( tzn zazwyczaj jest mi niedobrze, ale to dobrze ). Poronienia na grupie wrzesniowek wzmogły moj niepokój i zrobiłam betę ( chociaz zarzekalam sie ze nie ulegne). Przyrost ok- pierwsza wartosc 5680, po 72 h juz 17 100 - uspokoiło mnie to. Sledziłam dyskusje o kp i uwazam ze warto o nie walczyc ale nie za wszelką cenę. Ja w szpitalu dokarmiałam butelką ( zresztą pielęgniarki poki byłam przykuta do lózka po cc same czasami gdy np spalam podawaly mleko). Ostatecznie i tak karmilam piersią długo. Nie ma co sie zadreczac. Pozdrawiam Was Staraczki milczą, mam nadzieję ze juz niedługo któras z dziewczyn pochwali się ddwoma kreskami. Trzymam kciuki i mocno kibicuję!
mi_lejdi, agulineczka, Kara93, kaka470 lubią tę wiadomość
-
Właśnie, co tak cicho?
To napiszę co u mnie. Emilka 1,5 miesiąca temu zaczęła bardzo ulewać i płakać przy KP. Wyczytałam, że to może być refluks, że po kilku łykach mleko jej się cofa i pali w przełyku, dlatego płacze.
Już miałam iść do lekarza, ale znajoma poleciła probiotyk BioGaia. Zaczęłam podawać i ulewanie się skończyło. Znaczna poprawa też jest przy KP, także jestem mega zadowolona i polecam ten probiotyk.
mi_lejdi, AiCha4811, kaka470, Anulka0407, Kara93 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie super, że tak pomogło. Lactobacillus reuteri czyli BioGaia jako jedyny szczep probiotyczny mam potwierdzone działanie w kolce niemowlęcej, wiec ja polecam razem z laktazą. W refluksie niby nie ma badań, ale dobrze wiedzieć, że masz dobre doświadczenie z tym preparatem.
U mnie już komódka stoi w sypialni, wypelniona ciuszkami, rozkami, kocykiem. Maz tez kupil nawet jakas przytulankę królika- bedzie do zdjęć. Niedługo odbieramy wózek i fotelik.
W ostatnią sobotę byliśmy na balu karnawałowym, ale to już ostatnia taka imprezka, już mi się nie chce Wystarczą wieczorne pogaduchy z koleżankami/znajomymi.
A co u pozostałych?14.04.2018 Théo -
MiLejdi. Biogaie miałam kupioną już w wyprawce, właśnie na kolki. Jednak Emilka ich nie miała i probiotyk sobie leżał. Dopiero od koleżanki dowiedziałam, że ogólnie przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego, co za tym idzie, również sprawdza się przy ulewaniu.
Podziwiam Cię za wypełnienie komody ciuszkami, ja zostawiłam to na sam koniec. Zbierałam się jak do jeża Całe to sortowanie i układanie to ciężka robota
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔