X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Evve.

Dzisiaj rowniez negatyw na 2 testach. Wyrzucam je do kosza, by nie wypatrywac kresek po czasie. Odstawiam dupka i czekam na @

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - liczyłam na inną informację. Trzymaj się, maluszek czeka tuż za rogiem !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:35

agulineczka lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam dosyć tych starań. Ja wiem, ze są dziewczyny starające się dłużej i to w dodatku o swoje pierwsze dziecko. Z synkiem udało się w 11 cs. Myślałam, że z drugim pójdzie szybciej. Zaczęliśmy starania o drugiego dzidziusia w listopadzie 2016, jak tylko przyszła pierwsza @ po porodzie. Jest luty 2018. Rok i prawie 3 m-ce... Ja wiem, że ktoś sobie pomyśli, że nie jest tak źle, przeciez zaszłam w ciążę 2 razy w zeszłym roku. Ale to dla mnie marne pocieszenie. Dwie straty nie mogą być pocieszające. Specjalnie zostałam na wychowawczym, bo stwierdziłam, ze bez sensu jest wracać do pracy i za chwilkę zachodzić w ciązę. No ale niestety mój plan legł w gruzach. Przepraszam, że tak Wam smęcę. Pewnie będę narzekać aż do @, a później znow się podniosę i będę walczyć o szczęście. Bo warto...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, przykro mi i wcale nie jest niczym złym to co piszesz. Dla Ciebie w tym momencie drugie dziecko to szczyt marzen, tak jak dla pozostałych dziewczyn pierwsze. I te straty... Masz za sobą bardzo ciężkie chwile i doświadczenia. Jesteś bardzo dzielna i doczekasz się swojego szczęścia. Jestem pewna :*

agulineczka lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguleczka bardzo mi przykro :( trzymaj się.

Co słychać u pozostałych,
    Dobuska? kaka? śpioch? Fruska, lola? Anulka?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne. Wczoraj wzięliście ślub? Czy ja dobrze roztumiem? I nic nam się nie chwaliłaś wcześniej?

A tu rocznicowo
    [Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:08

yvonneSW, dobuska, Anulka0407, AiCha4811, kaka470, Margolciak lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:40

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne. Dziękujemy :)
    To super, faktycznie będziemy razem obchodzić rocznicę :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) Wrzuć jakieś fotki jak masz ochotę :)

Dorzucam na pierwszą stronę dwa tytuły książek, które polecam

1. "Rodzicielstwo bliskości. Jak budować więź z dzieckiem". Natalia Minge i Krzysztof Minge
    Poruszone tu są zagadnienia podobne jak w książce Searsow o RB, ale i tak wiele się z niej dowiedziałam i bardzo przyjemnie się czytało.

2. "Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały. Poradnik przetrwania dla rodziców dzieci w wieku 2-7 lat". Joanna Faber i Julie King.
    Na tą książkę jeszcze mam czas, ale już chcę mieć o tym pojęcie. Dopiero ją zaczęłam ale jestem zachwycona. Mało teoretyzowania, dużo przykładów i scenek z życia. Wiele rad jak poradzić sobie z dzieckiem np. podczas słynnej sytuacji z zabawkami w sklepie albo jak przez zabawę skłonić dziecko do zrobienia codziennych obowiązków np. umyć zęby bez kłótni i płaczu.

Evve. Jak się czujesz? Już widać brzuszek? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:37

yvonneSW, evve_2.0, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:09

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne wszystkiego najlepszego na nowej drodze! <3

yvonneSW lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Bardzo dobre wieści. Pięknie schudłaś, jedziesz na wakacje, warsztaty, resetujesz się od tematu starań. To musi przynieść efekt :) Pamiętaj, że ja mocno za Ciebie trzymam kciuki :)

dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne - wszystkiego najlepszego z okazji slubu i Tobie Annie z okazji rocznicy. Dobuska - tak trzymac :)
    ja na razie wyglądam jak " wzdęta" - nie lubię tego okresu- jeszcze nie widac brzuszka a traci się zupelnie linię ;) najgorsze mdłosci juz przeszły, pozostało obrzydzenie do wielu potraw.
    Ciekawa jestem co słychac u spioszka, Hope i e.weli.

yvonneSW, dobuska, Annie1981, AiCha4811, Margolciak lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska tak jak pisze Annie, zmierza ku dobremu jeśli chodzi o Twoje samopoczucie i psychikę, tak trzymaj jesteśmy z Tobą :-) :-) :-)
    Annie Emilcia wygląda jak księżniczka ! Na naszą drugą rocznicę Leoś byl juz z nami w brzuszku, teraz na trzecią będzie już miał 5m-cy ! Jejciu <3
    Yvonne chyba żartujesz, i co sie nic nie chwalisz :-D Gratulacje !
    Agulineczka jestes bardzo dzielna, juz nie raz mowilam ze ja na twoim miejscu bym sie chyba juz zalamala i świetnie sobie radzisz. Wierze ze jesteś wykończona :-(
    Evve ja mialam to samo ale z radości wypychalam brzuch do przodu i nosilam bardzo przylegające ciuszki tak ze na początku 4 mca juz nikt nie mial wątpliwości ze jestem brzemienna ;-)

My niestety nadal walczymy z katarem ale chyba jest już lepiej, takie mam wrażenie. Flegma schodzi przez nosek po podaniu kropelek i kichaniu, można ją wtedy odciągnąć. Dzisiaj doszly inhalacje.
    Dostalam fotki z chrzcin :-) pospamuje wam trochę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c91b9e692df.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a7ef2bd477.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb292e5f26fe.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dfcbd973ef0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10ab208706ec.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7be9cfee4b92.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f648ada39abf.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59f07e5d14ff.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:50

yvonneSW, evve_2.0, Margolciak, Anulka0407, Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Siedzę na glukozie to mam chwilę.
    Moja mała znowu chora, normalnie wykończy mnie przedszkole :/
    Aicha pięknie wyglądacie :) szczęście bije od Was na kilometr.
    Dobuska ściskam i mogę oddać brzuszek w maju, akurat po urlopie :)
    Agulineczka wiem dobrze jakie uczucia masz w sobie, ściskam i nie trać nadziei.
    Annie Emilka jak księżniczka :) powiedz jak Ci się sprawdza ten bujaczek? Bo też go namierzam :P
    Mi lejdi to witaj w klubie, się pocieszam że nasze dzieci będą miały zacięcie do nauki :P
    Iwone gratulacje z okazji ślubu :)
    My mamy poważny problem z imieniem, chyba będzie Gal Anonim...
    Odezwę się pewnie w niedzielę po obronie.
    Pozdrawiam, trzymajcie się :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Piękna z Was para, a Leos jest Waszym dopełnieniem :)

Dziewczyny, dawajcie te fotki większe, bo mi ciężko na telefonie oglądać takie miniaturki ;)

Margolciak. TinyLove polecam, bo on się rozkłada na płasko, więc może być już od urodzenia. Ja go mam u góry koło łazienki, żebym mogła się umyć i w zasadzie tylko do tego go używam. Emilka oczywiście na płasko nie chciała leżeć. W wieku 2 msc podniosłam jej poziom minimalnie i to już był przełom, mogłam się umyć bez słuchania płaczu ;) Teraz na 3 poziomie jest zadowolona i nie mam najmniejszego problemu.

Emilka odkryła swoje nóżki :)
    [Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:29

evve_2.0, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha pięknie wygladacie i faktycznie widac w Was szczęście. Leos to sliczny chłopiec.

Brawa dla Emilki za odkrycie stopek! Kolejny krok :)

Dobuska pochwal sie gdzie jedziecie na wakacje :)

My chyba pierwszy raz w zyciu ruszymy w Bieszczady. Juz dawno o nich myslalam. Marzy nam sie agroturystyka, spokoj, natura.

U mnie pierwszy dzien cyklu, akurat @ zawitała w Walentynki. Tak sobie mysle, ze to piekna data na pierwszy dzien ciazy ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. To Trzymam kciuki za ten pierwszy dzień ciąży :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, melduje sie po 2 wizytach :) Maly rosnie sobie pieknie proporcjonalnie, ulozony glowkowo, wszystko jak nalezy :) dzis sie usmiechnal na usg, widac bylo tez juz wloski. Jak dla mnie, ma profil mojego meza ;)

Dzis dla mnie dzien oddechu, maz wzial wolne, bylismy na walentynkowym lunchu, a teraz troche mi niedobrze :P

Dziewczyny super fotki! Aicha piekna para i wygladacie tak... mlodo! :D

yvonne gratuacje z okazji slubu :) Teosiek tez byl z nami juz na pierwsza rocznice slubu- w brzuszku ;) Juz opijac nie moglam, drugiej pewnie tez nie, bo bede karmic, taki los mlodej mezatki :P

Dobuska fajnie, ze sie odezwalas, bije pozytywna aura od Twojego postu :) To bardzo wazne :) Trzymam kciuki!

agulineczka to za miesiac widzisz 2 kreski :) a smecic masz prawo, ja tez licze po cichu, ze za drugim razem pojdzie nam szybciej i bede rozzalona jak stanie sie inaczej...

Ponizej foty z serii 'we are ready'. z racji egzaminu, juz nawet kosmetyki dla Teoska mam. Wybaczcie balagan 'naukowy'.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8475d50ff6c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523219b083a3.jpg

AiCha4811, yvonneSW, Anulka0407, Annie1981, kaka470 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak powodzenia na obronie !
    Podpowiedzieć Ci jakieś imiona które np znalazly sie na naszej liście upodobań? Może nie trafiliscie jeszcze na to właściwe, a stosunek do imienia tez zmienia sie w czasie ciąży, ja raz miałam tak a raz tak choc od początku chciałam żeby to był Leoś :-)

Annie ja tez ogladam na telefonei, jak klikniesz zdjecie to przenosi Cie do dużego formatu, potem wystarczy kliknąć back

Agulineczka, dzieki, a bieszczady to super pomysł. Nooo i brawo za nastawienie. Tak trzymać. :-*

Mi lejdi moze moj maz wygląda młodo bo się ogolil i ostrzygl xD ja tam czuje sie staro. Mamy oboje 27 lat w tym roku ! Masakra jak ten czas leci. Zatrzymalam sie na 22. Ooo szafeczka gotowa. Fajne uczucie co ? :-) :-) :-)

Dobuska właśnie, gdzie ten cudny urlop ?

U mnie w rodzinie niespodziewanie okazało się ze mój brzuszek przejęła bratowa/szwagierka. Tuz przed moim rozwiazaniem zaszła, starali sie, lat 34 w tym roku także wielka radocha, Leon bedzie mial sie z kim bawić. Nigdy nie jest za późno dopoki jajniki trybia :-)
    A u mnie dzisiaj pierwszy test owu zrobiony ! Oczywiscie negatyw. Ale pożyjemy zobaczymy. Jednak jakis tam cień byl po 3 minutach wiec następne kilka dni bede robić. A jak dalej beda negatywy to poczekam do jakiegos pierwszego krwawienia. Na razie mamy za sobą jedno współżycie po połogu. Także bez szału

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:50

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam, bo mamy mała masakrę z Hania. Od kilku dni ulewa, strasznie płacze (nie da się jej uspokoić), śpi bardzo niespokojnie i mam wrażenie, że cały czas wszystko co zjadła podchodzi jej do gardła i najwyraźniej ja to boli, bo inaczej by tak okropnie nie płakała. Pediatra zalecił, żebym odstawiła wszystko co jest z mlekiem krowim, obserwowała Hanie. Jak się okazuje mleko krowie jest wszędzie więc chyba się zagłodze, ale co zrobic? Dała jej jeszcze jakiś syrop na refluks, delicol podajemy od kilku dni no i bio gaia. Tak bardzo chciałabym jej pomóc. Jak zaczyna płakać to mi zaraz też lecą łzy. Nie mogę tego przeżyć :(

Aicha, śliczne zdjęcia. Wyglądacie jak idealna rodzinka.

Annie, Emi jest z każdym zdjęciem śliczniejsza.

Agulineczka, trzymam kciuki za 1wszy dzień ciąży :)

Dobuska, brawo. Piękne nastawienie i gratulacje, że tak ładnie idzie Ci odchudzanie :)

Yvonne, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Mi lejdi, super, że z synkiem wszystko dobrze. Teraz to już szybko zleci do porodu. Podoba mi się Wasz wózek. Co to model? Mam do Ciebie pytanie. Myślisz, że wybór szczepień: 6w1, pneumokoki 13 szczepów i rotawirusy to dobry wybór? Czy coś byś zmieniła?

Margolciak, powodzenia na obronie. Ja też mam bujaczek Tiny love i polecam :) Hania nie chciała leżeć na płasko więc tak jak Annie, dwa dni temu podniosłam jej poziom i jest dużo bardziej zainteresowana.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ