X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 21:57

Annie1981, evve_2.0, dobuska, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Annie ja tez ogladam na telefonei, jak klikniesz zdjecie to przenosi Cie do dużego formatu, potem wystarczy kliknąć back
    Tak, wiem, ale to bardzo dużo roboty. Szczególnie jak obsługuję telefon jedną ręką, bo zawsze trzymam Emilkę ;)
    Leoś już lepiej się czuje?

MiLejdi. Ciesze się, że z Tekstem wszystko w porządku :)
    Ładny wózek, podoba mi się rączką, też taka mam ;)

Moniczko. Piękna Hania! Oby ten refluks się uspokoił.

Emilka dziś miała bardzo kiepską noc. Jak potrafiła przespać ciągiem 9h tak dziś pobudki co 1-2h. Mam nadzieję, że to taki wyjątek.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam, bo mamy mała masakrę z Hania. Od kilku dni ulewa, strasznie płacze (nie da się jej uspokoić), śpi bardzo niespokojnie i mam wrażenie, że cały czas wszystko co zjadła podchodzi jej do gardła i najwyraźniej ja to boli, bo inaczej by tak okropnie nie płakała. Pediatra zalecił, żebym odstawiła wszystko co jest z mlekiem krowim, obserwowała Hanie. Jak się okazuje mleko krowie jest wszędzie więc chyba się zagłodze, ale co zrobic? Dała jej jeszcze jakiś syrop na refluks, delicol podajemy od kilku dni no i bio gaia. Tak bardzo chciałabym jej pomóc. Jak zaczyna płakać to mi zaraz też lecą łzy. Nie mogę tego przeżyć :(

Aicha, śliczne zdjęcia. Wyglądacie jak idealna rodzinka.

Annie, Emi jest z każdym zdjęciem śliczniejsza.

Agulineczka, trzymam kciuki za 1wszy dzień ciąży :)

Dobuska, brawo. Piękne nastawienie i gratulacje, że tak ładnie idzie Ci odchudzanie :)

Yvonne, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Mi lejdi, super, że z synkiem wszystko dobrze. Teraz to już szybko zleci do porodu. Podoba mi się Wasz wózek. Co to model? Mam do Ciebie pytanie. Myślisz, że wybór szczepień: 6w1, pneumokoki 13 szczepów i rotawirusy to dobry wybór? Czy coś byś zmieniła?

Margolciak, powodzenia na obronie. Ja też mam bujaczek Tiny love i polecam :) Hania nie chciała leżeć na płasko więc tak jak Annie, dwa dni temu podniosłam jej poziom i jest dużo bardziej zainteresowana.
    Dzięki
    Moniczko ubnas bylo tak samo i tez delicol ale przerzucilam sie na mleko bez laktozy i wszystko przeszlo po paru dniach , delicol moim zdaniem tylko pogorszył sprawe, biogaia caly czas podaje. Teraz jak zdarza mu się ulewac to juz nie krzyczy tak jakby go to bolało,a wcześniej właśnie przy każdym ulaniu byl okropny płacz

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska może się spotkamy w Poznaniu w tym marcu, na długo przyjeżdżasz?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko skojarzone + prevenar + rota jak najbardziej, sama bede tak szczepic :) Tylko najbardziej logiczne i ekonomiczne jest 5w1. Czasem sa braki, bo to najczesciej doradzana i wybierana opcja. Tam tylko przy pierwszej wiycie beda 2 uklucia, bo wzwB, ale to zaden big deal. Jednoczesnie przy 6w1 wychodzi 1 dodatkowe, zbedne wzwB. Z punktu widzenia medycznego nie ma to rowniez znaczenia, ale po prostu nie ma sensu przeplacac.

moniczko jakby takie nasilone objawy utrzymywaly sie, to zawsze wart zbadac mocz.

Co do wozka, to jest Joolz Day 2 - prowadzi sie jak piorko :)

Sliczna Hania jak dzidzius z reklamy :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi, dziękuję za odpowiedź :) a wybierasz pentaxim czy infanrix hexa?

Jutro mąż zawiezie mocz do badania. Pediatra, u której byłam też o tym mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:39

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:06

Annie1981 lubi tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, byłam na Zakynthos w podróży poślubnej :) będziecie zachwyceni, to miejsce jest magiczne!!! Zatokę wraku odwiedzcie obowiązkowo <3 zazdroszczę, ale pozytywnie. Chętnie bym tam wróciła.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam na Zakynthos, ale slyszalam, ze jest pieknie. A zatoczka jest chyba we wszystkich folderach reklamowych w biurach podrozy. My w podrozy poslubnej bylismy na Kos :) Na Krecie tez bylismy. Ogolnie ja lubie grecki klimat :)

Moniczko bardzo Ci współczuję problemow z Hania. Wiem jak moze wtedy tez cierpiec matczyne serce. Mam nadzieje, ze problemy brzuszkowe mina jak najszybciej.

Z tego co pamietam mialas kiedys biopsje piersi. Czy pobolewa Cie czasami ta piers? Ja ma zawsze bol piersi przed @, ale teraz jeszcze bardziej nasilony piersi prawej (tej po biopsji). We wtorek mam kontrole u lekarza, ktory robil mi badanie, wiec sie dopytam czy to normalne, bo minelo juz prawie pol roku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Hania śliczna! <3

moniczko. lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, pobolewa teraz już bardzo sporadycznie, a biopsje miałam już kilka lat temu :) ogólnie z tego co pamiętam, kiedyś pobolewala bardziej, ale miałam już kilka razy USG i wszystko jest dobrze.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Ale się tutaj dzieje u Was! Podczytuję Was prawie codziennie ale nie jestem w stanie odpisywać i odnieść się do każdej z Was....

Annie, Moniczko i Aicha piękne są Wasze dzieciaczki :)
    Dobuska super nastawienie :)
    Agulineczka trzymam kciuki za ten szczęśliwy Walentynkowy cykl. Mój Lutowy też był szczęśliwy :)

We wtorek byłyśmy na kolejnych szczepieniach. Oczywiście ważenie i mierzenie. Majutka waży już 5590g i ma 61cm długości :)
    Niestety w dniu szczepienia wieczorem u Majki zaczął się katar i stan podgorączkowy (trwał 1,5doby).
    Już trzeci dzień zmagamy się z katarem, choć muszę przyznać, że jeszcze nie ma tragedii, bo malutka daje radę oddychać nosem. Stosuję u niej nebulizacje z soli fizjologicznej, płukanie solą noska i odciąganie kataru. Do ochraniacza łóżeczka przyklejam też plaster Aromactiv.

MiLejdi, myślisz że mogę coś jeszcze zrobić?

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam...
    Wszystkim z Was które obchodziły Rocznice Ślubów i Tobie Yvonne z okazji Ślubu życzę wszystkiego najlepszego :)
    My z mężem też obchodziliśmy rocznicę ślubu :) 12 Lutego :) U nas była 8 :)

yvonneSW, Annie1981 lubią tę wiadomość

201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Mleko bez laktozy tzn. że nie karmisz już piersią?
    Jak katarek Leosia?

Dobuska. To świetne wakacje Ci się szykują :)

Anulka. Pięknie Maja warzy :) Trzymam kciuki, żeby ten katar szybko przeszedł.
    Najlepszego z okazji rocznicy :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko Hania jest jak malowana :-)
    Anulka gratuluje rocznicy, a co do kataru to juz wcześniej mi lejdi pisala ze można podawac nasivin soft 3-5 dni. Mi tez pediatra zapisała isonasin septo oraz właśnie nebulizacje. Moja mama mi pokazała oklepywanie ktore stosowala u swoich dzieci tj przed jedzeniem tak zeby maly nie zwymiotowal zakrapiam isonasinem (lub solą fizjologiczna mozna) po chwili siada na kanapę i dziecko kladzie na swoich udach lekko główką w dół i oklepuje od pupy do lopatek a ja czatuje z aspiratorem na gluty, zazwyczaj po takim zabiegu wielkie kawalki flegmy odrywaly sie i wpadaly do noska tak ze mogłam je odciągnąć. Niektóre tak gęste że nie chce wiedziec jak jego zatoki musialy byc nabite :-\ teraz juz takie male i jasniejsze glutki wychodzą. Na szczęście nie ma gorączki odpukac.
    Annie mleko bez laktozy ja spozywam, zamiast zwyklego mleka. Ja karmię pełną parą, martwi mnie tylko ze zamiast coraz rzadziej Leon je coraz częściej, ale moze to teraz przez ten katar, jedzenie moze go męczy. Jest mega marudny ;-)
    Dobuska łaaał zakyntos brzmi bajecznie :-) ma pewno sie zresetujecie i kolejne wspólne wspomnienia do szufladki w głowie. Moze nie bedzie idealnie ale im gorsze wakacje serio tym lepiej sie je wspomina później :-D my na podróży poslubnej zgubilismy się i 3 godziny lazilismy w kółko po wyspie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 16:56

Anulka0407 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. To już wiem o co chodzi z tym mlekiem ;)
    Nie martw się o częstsze KP. Może on teraz więcej bliskości potrzebuje. Jak dziecko chore to bardziej do cycusia się przykleja. Przykro mi, że tak się męczycie. Dużo zdrówka.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha dzięki za rady :)
    Spróbuję z tym oklepywaniem, bo właśnie u Majki ten katar siedzi w zatokach i ciężko mi go odciągnąć. Na szczęście nie ma gorączki. Tylko zastanawiam się po jakim czasie powinnam udać się do pediatry jeśli nie ma znaczącej poprawy?

201710314965.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem anulko, u nas jutro mija tydzień, katar zelzal ale jesli nie zniknie to zamierzam dzwonić do lekarki we wtorek
    Moja pediatra wyznaje zasadę że z takim maleństwem nie ma co za dużo latać do przychodni i narażać na zarazki

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Na początku gratuluję Waszych rocznic, ślubów, kamieni milowych maluszków, wspaniałych rozwojów. Trzymam kciuki za Agulineczkę i Dobuskę. Powodzenia na egzaminach i obronach.

Jesteśmy zakręceni ostatnio, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki, dlatego nie mam czasu do Was napisać, ale czytam codziennie.

Jeśli chodzi o katarek - my swój przeszliśmy, stosowaliśmy isonasin, nebulizacje, nasivin. Przeszło po kilku dniach.

Chciałabym jeszcze odnieść się do bujaczka - my mamy BabyBjorn. Najzwyklejszy w świecie, ma 3 wysokości, 1 od pierwszych dni, 2 i 3 jak już trzyma główkę. Ta pierwsza pozycja nie jest całkiem na leżąco. Wybraliśmy ze względu na to, że był projektowany razem z pediatrami i nie wpływa negatywnie na kręgosłup. Do tego można go używać do drugiego roku życia, później jako siedzisko dla maluszka. Tani nie jest, ale ciocia męża ma no i sobie chwali.

Pozdrawiam Was cieplutko

agulineczka, Annie1981 lubią tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ