X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara u nas ten sam zestaw leków na katar.
    Czytalam o,tym babybjorn, jestem za ale nie stać nas na niego. Chcialam zrezygnować z bujaczka ze wzgledu na kręgosłup dziecka ale Leon jest tak wymagajacy ze chyba jednak kupimy jakiś w miarę bezpieczny z wibracjami bo on uwielbia wszelkie wibracje i trzesawki.
    Anulka jak tam maja? Pomoglo oklepywanie?

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo chciałam baby bjorna, ale dostaliśmy w prezencie Tiny love i polecam bardzo :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha u nas troszkę lepiej :) Oklepywanie się sprawdza.
    Mimo wszystko wczoraj byłam z Mają u lekarza i osłuchowo jest wszystko dobrze. Mała dostała do zestawu, który jej podawałam jeszcze Nasivin i dzisiejsza noc dużo lepsza była.
    Majka jeszcze śpi...od wczoraj od 22 z dwoma pobudkami na karmienie o 3 i 7 :)
    Takie nocki i poranki lubię, bo mam czas na kawkę z rana i śniadanko :)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, że żadnej z Was nie urażę, zwłaszcza staraczek...
    Ale myślę, że w naszym gronie znajdą się dziewczyny, które już nie planują więcej potomstwa w najbliższym czasie i zastanawiają się nad antykoncepcją.
    Może któraś z Was podzieli się konkretnymi informacjami na temat anty przy karmieniu piersią? Mam na myśli wkładki niehormonalne... chyba że jest coś jeszcze nie wymagające obsługi codziennej?

201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Wibracje nie są zbyt zdrowe dla dziecka. Chodzi o integrację sensoryczną. My mamy tą opcję w bujaczku, ale nigdy nie użyłam.

Anulka. Cieszę się, że nocki już takie fajne :)
    Odnośnie antykoncepcji przy KP to ja przez miesiąc brałam tabletki anty. Wg ulotki, którą dostałam od położnej przy KP można też zdecydować się na implant (na 3 lata), zastrzyki (co 3 miesiące), wkładkę np. Mirene (5 lat).
    Nie wiem czy te wszystkie opcje są dostępne w Polsce.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:40

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na szybko.

Moniczko wszystko jedno co do szczepionki czy Pentxim i Infa.

Co do powrotu cyklu, to jestem na bardzo fajnym formu matek lekarek i tam robiłyśmy sondę. Jest to bardzo indywidualne, ale mediana to ok. 8 m-cy przy kp. Natomiast były dziewczyny ktore juz miesiac po pologu miala miesiaczke i dalej juz regularnie, a byly takie ktory dopoki choc troche karmily dopoty miesiaczki nie mialy i bylo to nawet ponad 2 lata... zreszta moja kolezanka bardzo ubolewa, bo chce drugie bobo, maly w marcu konczy 2 lata, jeszcze go trochekarmi i okresu ani widu ani slychu.

Co do antykoncepcjidziewczyny moje bardzo chwalą sobie Mirene.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My następne dziecko chcielibyśmy za 2-3 lata, marzy mi się poród naturalny, po tej cesarce mam lekki niedosyt, wiem, że to ze względu na małego, ale jednak kolejne bardzo bym chciała naturalnie urodzić. Wg mojej gin powinnam odczekać minimum rok, a najlepiej 2 lata. Co do antykoncepcji to ja panicznie boję się wszelkich tabletek anty, boję się, że coś może mi się rozregulować w cyklach i później będą problemy, także podejrzewam, że skończy się to monitoringiem cyklu i po prostu prezerwatywami. W każdy bądź razie na pewno nie będę siebie niczym faszerować, nie mam po prostu do tego zaufania

AiCha4811 lubi tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba też prezerwatywy, bo tak jak Kara nigdy nie brałam tabletek anty, bo bałam się, że potem będą trudności z zajściem w ciążę :)

Teraz to jeszcze lajtowo, bo i tak chcemy 2 dziecko. Pewnie po drugim zacznę się zastanawiać nad lepsza metoda anty.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja uważam, że 6 miesięcy po antykach miałam 'nieswoje' cykle, i rozne dlugosci i jakies plamienia srodcykliczne sie zdarzyly. Przed pigulkami z kolei byly jak od linijki mimo licznych wyjazdów i dyżurów. Dopiero w kwietniu mialam pierwszy piekny 28 dniowy cykl i potem juz kazdy taki, mimo ze 3 razy latalismy.

Natomiast sa laski, ktore biora 8 lat piguly i zachodza w pierwszym miesiacu po odstawieniu. Ale to jest wlasnie medycyna, kazdy organizm inny. Ja do zakonczenia prokreacji do antyków nie wrócę.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:36

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za Wasze odpowiedzi dot. anty.
    Ja pigułek nie biorę w ogóle pod uwagę. Przed zajściem w ciążę stosowałam krążki NuvaRing i byłam z nich bardzo zadowolona. Niestety teraz nie mogę ze wzgl. na podwyższone ryzyko zakrzepicy.
    Co do prezerwatyw... nie ufam im... Teraz stosujemy ale nie mam komfortu psychicznego. Cały czas zastanawiam się czy się nie zsunie... no i to przerywanie gry wstepnej żeby założyć... Dla mnie i męża masakra.
    Właściwie to tylko biorę pod uwagę wkładkę i też słyszałam pozytywne opinie dot. Mireny ale wydawało mi się, że jej nie można stosować podczas kp.

201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne. Fajnie, że będziecie się szybko starać, będzie nas więcej powtórnych staraczek :)
    Testy owu robię cały czas. Do tej pory była biel, ale od tygodnia mam dość mocną kreskę. Niestety ona potrafi znikać, więc chyba nie idzie to w stronę owulacji.
    Za miesiąc rozszerzamy dietę, więc może wtedy coś ruszy :)

Kara. Ja brałam tabletki anty całe życie, a po ich odstawieniu zaszłam bez problemu w ciążę w 6 cyklu.
    Jednak masz rację, że różnie to może być z hormonami, pewnie zależy od organizmu. Jednak często jest tak, że osoby mające trudności z płodnością miałyby je już przed braniem tabletek, a kilkuletnia antykoncepcja tylko maskuje te problemy, natomiast często nie jest ich przyczyną.

yvonneSW lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ufam pigulkom, nigdy nie bralam i nie zamierzam. Prezerwatyw tez nigdy nie stosowalismy właściwie od kad rozpoczęliśmy współżycie to chcieliśmy mieć dziecko. Po drugim bede myśleć co dalej, a dopóki chce jeszcze zajsc w ciążę to chyba tylko naturalne sposoby.

Ja chyba mam pierwszy cykl właśnie bo skonczylam krwawic koło 7 tygodnia potem mialam pare dni przerwy a potem objawy miesiaczki czyli bol żołądka, bole miesiaczkowe tylko zlokalizowane bardziej po lewej niz zwykle, i jakieś 4 dni plamienia/krwawienia. Robie testy owu i jest widoczna jasna kreska, zobaczę czy bedzie ciemniec.

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Krwawienie po porodzie może zanikać i znowu się pojawiać, więc to nie musi być miesiączka. Oczywiście też może, bo zdarzają się tak szybkie powroty płodności :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebe83e63d5bf.jpg

yvonneSW, Anulka0407, moniczko., Margolciak, Annie1981, AiCha4811, evve_2.0, kaka470 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:36

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi śliczny brzuszek :)

Yvonne ja swoją Maję do tej pory ubieram w dwie warstwy tzn. Albo body z długim rękawem i śpiochy albo body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Tak samo w nocy do 3 m.ż. Teraz na noc zakładam tylko pajacyk.

201710314965.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi, wyglądasz bosko! Nie mogę się napatrzeć na ten brzusio :)

Yvonne, my zakładamy pajacyk, albo body plus spodenki. Na wyjście ze szpitala body, spodenki i skarpetki plus kombinezon i czapka. Do tego w foteliku gruby kocyk :)

Dziewczyny, czy stosowała któraś z Was Sab Simplex? Mam dwa opakowania, a Hanie od dwóch dni męczą kolki. Jak dawkowac?

My wczoraj mieliśmy szczepienia. Poryczalam się razem z Hania, ale całe szczęście nic szczególnego poza naruszeniem i bólem brzuszka (nie wiem czy to skutek szczepienia, bo zdanie często boli) się nie działo.

Slyszalyście o tym, żeby po szczepionce na rotawirusy doustnej rodzice zarazili się rota?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    ja po obronie czuje się w siódmym niebie, potrzebowałam wolności psychicznej. poszło wszystko dobrze także dziękuję za kciuki :)
    jak patrze na wasze suwaczki - ciążowe lub dziecięce - przeraża mnie szybko uciekający czas. a na swój to wole już wcale nie patrzeć, kiedy to minęło? chyba muszę coś zacząć robić.
    moja mała w domu, został katar i mokry kaszel. coś się strasznie długo ciągnie, a tak już marzę żeby poszła do tego przedszkola...
    co do anty to nie pomogę, bo my od zawsze prezerwatywa i unikanie dni płodnych. boje się hormonów jak ognia, może jak zakończę produkcję to się skuszę.
    moniczko ja słyszałam taką teorię, że ta szczepionka wydala się razem z kupką i podobno można się zarazić, ale czy to prawda to nie mam pojęcia :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ