X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A ja dzisiaj mam jakis gorszy nastroj. Dzisiaj 5dpo a ja juz wmawiam sobie, ze nici z cyklu, bo temp nie za wysoka i sluzu malo (w udanych cyklach, a bylo ich juz przeciez trzy temp juz od 3-4dpo byla bliska 37 i do tego sporo sluzu). Siedze na tym wychowawczym bez dochodow z poczuciem rezygnacji i takiego jakiegoś niespelnienia, bo przeciez po to poszlam na urlop, by spokojnie zajsc w druga ciaze..
    Ja do 7 dpo mialam 36,8 w 8 dpo mialam 36,6 a od 9 dpo 37,0... Takzw nosek do gory... Jeszcze wszyatko moze sie wydarzyc :)
    Kazda ciaza jest inna... U mnke z Lena byla z duza ilością sluzu a teraz z Fabianem to odrzucilo mbje momentalbie od kawy i urosly mi piersi a o ciazy dowiedzialam sie 4 dni pozbiej...

Nie ma reguły nie porównuj do twgo co byko bo moze byc zupełnie inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 21:42

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka cieszę się, że sytuacja opanowana :)
    Annie dziękuję za rady :) chodzi mi o taką sytuację kryzysową, że będzie strasznie bolało i wtedy wyjmę z szafki mój ratunek :P oczywiście to tylko moje gdybanie i wyobrażanie sobie różnych rzeczy hehe. ale może rzeczywiście apteki mam pod nosem, więc jak będzie trzeba zawsze ktoś na szybkiego kupi.
    Agulineczka Twoja historia jest bardzo podobna do mojej. U nas było to samo. Zaczęliśmy się starać jeszcze przed końcem macierzyńskiego i potem wzięłam wychowawczy bo tak samo myślałam, po co wracać do pracy. No i przesiedziałam dwa lata na wychowawczym. W końcu powiedziałam dosyć. 1 sierpnia wróciłam do pracy i 1 sierpnia miałam początek szczęśliwego cyklu. Popracowałam do końca listopada i poszłam na zwolnienie. Także na mnie chyba dobrze wpłynęło zajęcie się czymś innym i wrócenie do obowiązków zawodowych oraz porzucenie wypatrywania najpierw owu a potem @. A teraz nic nie analizuj tylko żyj pełnią życia, nie można tak wiecznie trwać - wiem co mówię. Jeśli jesteś nieszczęśliwa i masz co zrobić z synkiem to wróć do pracy, nawet jeśli za chwilę pójdziesz na zwolnienie.

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktoś mnie jeszcze pamięta .... zobaczyłam dzisiaj dwie krechy na teście :):):):):):)

Anutka, yvonneSW, Kara93, agulineczka, dobuska, Annie1981, AiCha4811, kaka470 lubią tę wiadomość

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Dziewczyny jak ktoś mnie jeszcze pamięta .... zobaczyłam dzisiaj dwie krechy na teście :):):):):):)
    I takie posty lubie najbardziej. To jeszczw hcg dla pewności :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa oczywiście, że pamiętamy :)
    Ogromne gratulacje Kochana, bardzo się cieszę :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:38

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jestem w szoku i bardzo się boję czy wszystko będzie ok

Około 2,5 roku staran
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2gtukuo.jpg

Annie1981, yvonneSW, kaka470 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Dziękuję, jestem w szoku i bardzo się boję czy wszystko będzie ok
    Mysi byc dobrze i wylaczamy wszystkie złe mysli :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figaaaaaa wow!!!!! Po cichu gratuluję :) Jejku jak się cieszę :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z procedurą adopcyjną? mialaś ją zaczętą?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje batdzo :* dla nas to cud . Mamy rozpoczętą procedurę i to nawet wczoraj byliśmy na spotkaniu z psychologiem i masę testów wypelnialismy, za tydzień wyniki. Muszę porozmawiac o tym z mezem jeszcze nic nie ustaliliśmy.

Około 2,5 roku staran
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mam pomogło. Mam tylko pewne podejrzenia. Lekarza już postawili na nas kreskę, nie chcieli proponować kolejnych suplementów. Ja zmieniłam mężowi trochę witaminy na podstawie jednej forumowiczki która dzięki nim zaszła ale tak naprawdę mąż brał je półtora miesiąc,Zaczął w grudniu. Później daliśmy sobie spokój z suplementami, pochłonęła nas adopcja. Jestem z siebie dumna że zrobiłam test 3 dni po terminie więc są konkretne dwie krechy :) nie umiem tu wrzucać zdjęć więc się nie pochwale

Około 2,5 roku staran
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Nie wiem co mam pomogło. Mam tylko pewne podejrzenia. Lekarza już postawili na nas kreskę, nie chcieli proponować kolejnych suplementów. Ja zmieniłam mężowi trochę witaminy na podstawie jednej forumowiczki która dzięki nim zaszła ale tak naprawdę mąż brał je półtora miesiąc,Zaczął w grudniu. Później daliśmy sobie spokój z suplementami, pochłonęła nas adopcja. Jestem z siebie dumna że zrobiłam test 3 dni po terminie więc są konkretne dwie krechy :) nie umiem tu wrzucać zdjęć więc się nie pochwale
    Ja wrzucam na tinypic i kopiuje link :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa super, lecisz na betę? Trzymam kciuki za szczęśliwą ciążę :) To jak cud!:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak. Jak dasz radę urodzić to przeżyjesz też ból przy KP, na pewno jest nieporównywalny ;) Nie myśl w ogóle o tych nakładkach, bo możesz nie rozkręcić laktacji. Dziecko musi stymulować sutek poprzez ssanie i kontakt śliny, co wysyła sygnał do mózgu o produkcji mleka. Nakładki to uniemożliwiają, więc szkoda by było ryzykować.

Anutka. Jaki piękny synek. Ślicznie się zakrywa :)

Figa. Wielkie gratulacje! Taki scenariusz przewidziałam jak pisałaś o adopcji. Bardzo często tak jest, odpuściłaś, Twój organizm nie przeżywał już stresu, który blokował ciążę i jest szczęśliwy finał :) Uwielbiam takie historie :)
    Chętnie zobaczymy Twój tescik. Tu instrukcja jak wkleić fotkę ze strony www.fotosik.pl.

1. Jeżeli wchodzisz z telefonu to w prawym górnym rogu klikasz takie trzy poziome kreseczki i wybierasz "dodaj zdjęcie" (na pomarańczowym tle). Jeżeli z kompa to ta funkcja chyba od razu jest dostępna w prawym górnym rogu.
    2. Wybierasz "wybierz plik" (na niebieskim tle) i wybierasz zdjęcie z lokalizacji
    3. Kiedy załaduje się zdjęcie klikasz na "bez ograniczeń wiekowych"
    4. Klikasz "zapisz zdjęcie"
    5. W pozycji "Rodzaj kodów" wybierasz "fora dyskusyjne" (poprzez kliknięcie na strzałkę w dół)
    6. W pozycji "Rozmiar zdjęcia" zostawiasz "500 pikseli"
    7. W pozycji "po kliknięciu na zdjęcie" wybierasz "nie rób nic"
    8. Pod zdjęciem klikasz w "kopiuj do schowka"
    9. Wklejasz ten link do wiadomości w forum. Będzie wyglądał mniej więcej tak [IMG]https://images82.fotosik.pl....[/IMG]. Kiedy wyślesz wiadomość na forum ten link zamieni się w zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:10

Anutka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami!

Trzymam kciuki za Arię! :)

Anutka witaj!:)

yvonne, ale ten czas leci.... gratuluję!:)

Figa matko jaka piękna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!Cudownie!!!!!

U mnie bez zmian, tzn oprócz efektów odchudzania nic nie widać. Aczkolwiek coś szybko w tym miesiącu czułam objawy owulacji, w 14 dc. Ale czy była? nie wiem. Starania były intensywne więc pozostaje czekać. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam się z Wami!

Trzymam kciuki za Arię! :)

Anutka witaj!:)

yvonne, ale ten czas leci.... gratuluję!:)

Figa matko jaka piękna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!Cudownie!!!!!

U mnie bez zmian, tzn oprócz efektów odchudzania nic nie widać. Aczkolwiek coś szybko w tym miesiącu czułam objawy owulacji, w 14 dc. Ale czy była? nie wiem. Starania były intensywne więc pozostaje czekać. :)
    U mnie w szczesliwym cyklu owulacja byla w 15 dc a zwykle okolo 19-20 dc :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    U mnie w szczesliwym cyklu owulacja byla w 15 dc a zwykle okolo 19-20 dc :)
    Ale o ile dobrze doczytałam to byłaś stymulowana clo tak? Czy to przy pierwszej ciąży tylko? Ja jestem na naturalnym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:41

• Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale o ile dobrze doczytałam to byłaś stymulowana clo tak? Czy to przy pierwszej ciąży tylko? Ja jestem na naturalnym cyklu.
    Thlko w pierwszej bralam clo. Teraz 100% nautra :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ