X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie brzuszek miękki, ale od środka wypycha go już mały człowieczek ;) fajne zdjęcia, czekamy na ciąg dalszy ;)

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Witam się w DRUGIM TRYMESTRZE! :) Strasznie jestem szczęśliwa, że ten pierwszy, najbardziej niebezpieczny się skończył :)
    Wrzucam Wam fotkę brzuszka z dzisiaj i brzuszek startowy ;)

cb1fa791ddafd4camed.jpg

Jak zrobiłam tą fotkę, to trochę się zdziwiłam, bo byłam pewna, że on jest cały czas taki sam, ale po fotkach widać, że jednak nie :) W tym tygodniu nabrał kształtu ciążowego, bo wcześniej było widać, że to taki tłuszczyk ;) Ciekawe jest to, że na żywo tego nie widać, brzuch jest miękki i ciągle noszę te same spodnie :)

Hopeless. Trzeba było od razu nam mówić, że plamisz. Przykro mi, na pewno się stresujesz, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo wiele donoszonych ciąż też tak się zaczynało. Ja trzymam kciuki :)

Fruska. Trzymam kciuki, żeby mdłości odpuściły jak najszybciej, bo to już na nie czas ;) Ja się czuję bardzo dobrze, bez zmian generalnie, oprócz powyższego brzuszka, z którego bardzo się cieszę ;)

Lola83. Współczuję mdłości. Już niedługo chyba powinny się skończyć, bo do drugiego trymestru też już niedaleko :)

mi_lejdi. Powtórz test ciążowy :) Szyjce nie ma co ufać ;)

gratuluje wkroczenia w II trym! Ja jeszcze jakies 10 dni :)

brzuszek juz niezly wyhodowalas, u mnie na razie widac troche w dole brzucha. Ale mam problem ze spodniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:06

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa mojego brzuszka to tłuszczyk ;)
    Ja się nie mogę nadziwić, że on tak wygląda, bo macica sięga tylko kości łonowej i tam ją czuję. To wszystko co powyżej to chyba tylko wnętrzności, a maleństwo siedzi na dole ;)
    W każdym razie ucieszył mnie dziś ten brzuszek i poprawił humor :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    jestes medykiem i chyba powinnas zaczac sie diagnozowac testami ciazowymi, nie owulacyjnymi ;) ja mialam otwarta szyjke dluuugo po tescie. Taka dziwna w ksztalcie rozciagnietej wargi.

Haha, Lola bardzo słusznie! Wydaje mi się, że jestem dość rozsądnym lekarzem i przyjmuję często postawę wyczekującą... ale w stosunku do siebie tracę cały obiektywizm, emocje biorą górę :D
    Trzeba się było Wam nie przyznawać...:P

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ale fajny brzusio :-) ja nie robilam zdjec na poczatku a szkoda bo bym widziala moze roznice. Mi sie wydaje ze moj sie w ogole nie zmienil :-P mam wrazenie ze sam tluszcz na nim jest.

Mi lejdi moze cos jest na rzeczy jak prawie pozytyw ovu wyszedl. trzymam kciuki :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, już prawie po weekendzie.

Annie, uroczy brzusio :) Cieszę się, że jesteś już w II trymestrze!

Mi_lejdi zrób test i koniecznie daj znać!

• e.wela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:47

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś owu test mniej pozytywny, jak będę wracać z pracy to kupię ten test i zrobię, o ile wcześniej małpa mie zaskoczy. Strasznie mnie pokłuwają jajniki... :/ no przecież kurde nie mogłam mieć owulacji teraz z takim bolacym biustem...
    Albo trwa dopiero zagnieżdżanie? Dam znać. Chcę rozwiązania, bardzo.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w ten ponury poniedziałek (przynajmniej u mnie).

Roślinka ale morfologia piękna! :D

Hopeless kochana wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :*

Lola trzymaj się tam, oby mdłości ustąpiły. Czytałam coś kiedyś o piciu imbiru na mdłości ciążowe. może spróbuj? :)

Fruska trzymam kciuki aby II trymestr był o niebo lżejszy :*

Mi_lejdi wcale Ci się nie dziwię,że odnośnie siebie wyłączasz myślenie lekarskie hihi jak się czegoś chce i mocno na to czeka to człowiek się chwyta wszystkiego co da mu nadzieje a potem puka się w czoło co za głupota :D kochana pędź po normalny test i mam nadzieję, że będą to pozytywne wieści :* mocno Ci kochana tego życzę bardzo bardzo bardzo :* :* a jeśli nie powalczymy w kolejnym cyklu!! :D

Annie jaki piękny brzuszek ciążowy :D

e.wela a co u Ciebie? byłaś u lekarza?

dobuska kochana jesteś tu jeszcze z nami? wszystko dobrze? bo dawno Cię tu nie widziałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 08:34

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Zacznij robic zdjecia jak najszybciej. Gdyby nie fotki to tez bym do dzis sadzila, ze brzuch w ogole sie nie zmienia. Tym bardziej, ze dzis zalozylam te same spodnie, ktore nosilam przed ciaza i wcale nie sa ciasne. To chyba jest sam tluszcz, ale zmienil ksztalt ;)

MiLejdi. Ja w szczesliwym cyklu w 13 dpo mialam niby bol miesiaczkowy, ale bardziej przypominal p owulacyjny, bo wlasnie czulam jajniki.
    Roznie moze byc, nie chce nakrecac, ale bardzo trzymam kciuki i czekam na test :)

E.wela. Jak sie czujesz?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę , od dziś zaczynam nowy cykl @ nawiedziła mnie po 33 dc więc nie tak strasznie . Nowy cykl nowe nadzieje :-)

spioch, e.wela lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Pzepraszam za kilka dni nieobecności. Jakoś automatycznie się wyłączyłam. Od wczoraj plamię już, testy negatywne więc czekam na rozwój wydarzeń. Jutro mam ginekologa i się troszkę już denerwuję. Jakbym miała takie plamienie jak dzisiaj to pewnie by mnie zbadał, ale zobaczymy.

Kaka super, że z optymizmem zaczynasz nowy cykl!:):0

Mi_lejdi daj sobie spokój z tymi owulacyjnymi, zrób ciążowy. :)

Annie jaki pięęęęęęęęękny brzuszek! Ależ pieknie! :):) Cieszę się, że nowy semestr się zaczął i już nie będziesz się tak stresować. :)

Hopeless mocno trzymam kciuki! Daj znać co u Ciebie!

Mi_lejdi ja również dużo powierzam Bogu, aczkolwiek co rusz upadam w tej wierze....

Kurcze od listopada nie badałam tarczycy, a na kwiecień wypada mi wizyta u endokrynologa. Ciekawe...

Annie1981, kaka470 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Annie jakie piękne fotki ! Az serce ściska! :-) :-)
    Mi lejdi oby to było to ! Choć ta otwarta szyjka hmmm, stay openminded , moze opóźniona owulka, może ciąża, moze po prostu pomyłka organizmu. Kupuj test i czekaj cierpliwie, trzymam kciuki
    Hopelesiu bardzo kibicuję twojej fasolce oby dała rade !

Ja dzisiaj 26dc, jakies 3 dni do @ dopiero dzis spuchly piersi więc zrobiłam test pro forma ale biel vizira niestety ;-) można było sie spodziewać jak było jedno zbliżenie przed owulką.
    Zaczynamy za chwilę cykl kwietniowy a po nim chcemy podjąć trudniejsze kroki czyli inseminacja. Mam dzis wolne i właśnie siadam do informacji na ten temat,bo nie wiemy prawie nic.

kaka470 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:47

Lola83, kaka470 lubią tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, przyjdę tu już z konkretami, ale napiszę tylko, że martwię się. Annie kłują bardziej niż na ovu, czuję jakby skurcze...
    Nie mam dziś dużo pracy, a moje myśli biegną od torbieli, po ciąże pozamaciczną, wreszcie może tylko opóźniony cykl z atrkacjami... wiem, że to na nic, ale wiecie jak to jest.
    Taki długi cykl miałam tylko pierwszy po odstawieniu antyków.
    Ale mam plan w głowie.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lejdi przy cp tak szybko byś nic nie czuła :) Mi zrobiła się torbiel w tym szczęśliwym cyklu i zaczęłam ją czuć gdy miała ok 4cm, a było to w ok 5-6tc. Jako lekarz nie masz możliwości gdzieś się podłączyć do usg? ;)
    Trzymam kciuki :*

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska nie znam płci bo na ostatniej wizycie maluch się skulił i nic nie pokazał ;) liczę że 14 na połówkowych już się dowiemy :)
    Annie jaki śliczny brzusio, u mnie jeszcze nic nie widać z profilu, tylko delikatne wybrzuszenie widać na dole i ja czuje malucha jak głaszcze brzusio :)
    mi lejdi trzymam kciuki, żeby to była ciążunia :)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze przez to zle samopoczucie nie nadazam za Wami :(

Powiedzialam dzisiaj szefowi, ze nie daje rady i potrzebuje ze 2 tyg zwolnienia, bo po prostu jestem u granic sil... Jeszcze sie przeziebila i boli mnie glowa i gardlo. Czuje sie naprawde fatalnie. Zaczynam popadac w jakas ciazowa depresje. Codziennie placze, ze nie mam na nic sily, ani na dom ani na dziecko, gotowanie, a gdzie porod, drugie dziecko. Naprawde zyc sie nie chce. Teraz mam jeszcze wyrzuty sumienia, ze ciaza przeciez nie choroba, a ja biegne na zwolnienie w 12 tyg :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bardzo dawno mnie nie było ...Nie wiem czy jesCze któraś pamięta że się tu udzilalam trochę . Pisze o radę . Ostatnio często boli mnie lewy jajnik już od dłuższego czasu w różnej fazie cyklu. Dwa dni temu bolał mnie też podczas ♡ w klasycznej pozycji i to dość mocno .(dzień po owulacji) Co o tym myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:45

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa taki ból warto skonsultować z lekarzem, ja tak miałam dwa lata temu i niestety okazało się że to torbiel, do tego jakaś podejrzana :/

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ