Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
e.wela wrote:Spioch gratuluje, to juz jeden stresik mniej
Ostatnio tez sie zastanawialam czy nie kupic mezowi witamin na wzmocnienie ale w zasadzie "zaszlam" wiec z plemnikami jest chyba wszystko ok, a nie chcialabym niepotrzebnie go faszerowac. Sama juz nie wiem co robic.
Lola zazdroszcze ze udawalo sie za pierwszym razem. Dla mnie czas staran nie jest przyjemny, tzn te ciagle czekanie jak nie na owulacje to pozniej na ewentualna @, i tak w kolko.
Ehh, a podobno dzieci rodza sie z milosci
e.wela za to pokarano mnie dwiema tragicznymi ciazami...
dzisiaj mialam wziac lapka do miasta i popracowac w jakiejs kawiarni, bo Mloda nie chce siedziec z nianka jak jestem w domu. Ale chwile postukalam, zjadlam bagietke i tak mnie zmulilo, ze zaraz odlozylam robote. Zaczelam plakac w samochodzie jak idiotka. Przyjechalam do galerii, kupilsm Mlodej kurtke i siedze ledwo zyje (Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:54
spioch lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Cześć. Dawno mnie tu nie było. Chyba tylko raz się przywitałam. Termin mam na 6 września
Postaram się częściej zaglądać. Niestety pomimo tego, że już nie pracuje to ciężko czasem bo wszystko muszę robić sama a jestem jeszcze po przeprowadzce i jeszcze cześć kartonów z drobiazgami czeka aż się nimi zajmęNadusia
-
Hej. Dzisiaj dostałam niestety @ i testować będę 22.04.
W tym cyklu robię badania a najbardziej liczę na spadek tsh.
Zadko tu zaglądam bo jakoś przywyklam już do strony ovu :p i przyznam się bez bicia, że po prostu zapominam o tym wątku
Śpioch gratuluję obrony!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:12
spioch lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpioch, właśnie zastanawiałam się co u Was bardzo gratuluję obrony, super informacja. Ja też powinnam już pisać pracę mgr, ale coś mi nie idzie.
Co do wizyty u androloga to pisałam o niej na poprzedniej stronie. Lekarz zalecił profertil 1x dziennie i navitin 1x dziennie, może sobie skorzystacie. Do tego mężuś bierze wit C tysiąc. No i wiadomo: zdrowo je, ruch, nie przegrzewać itp.
Lekarz absolutnie kazał się nie martwić więc i Ty Kochana się nie martw
Hej stay ładne imię wybraliście dla córcispioch, stay lubią tę wiadomość
-
Spiochu po pierwsze gratulacje ! Po drugie profertil absolutnie nie jest wart swojej ceny, widzialam w necie opinie ze jest nieskuteczny i nie wart wydatku ale chcieliśmy spróbować, wzrosla liczebność bo ejakukatu bylo wiecej ale pogorszyła się TAK pogorszyła sie ruchliwość , badania po 3 miesiącach, znajomy urolog tez nam odradzal ale wtedy juz bylo kupione juz wolę żeby lykal 6 tabletek ktore cos poprawią anizeli 2 ktore zespuja.. No i ta cena ! Wkurza mnie to jak dzisiejszy swiat zarabia na naszej niepłodności bo wie ze będziemy w stanie wiele dac i przeżyć dla okruszka
spioch lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Płodność nie jest dana raz na zawsze niestety. Ja w dwie pierwsze ciążę zaszłam błyskawicznie a na 3 musiałam poczekać.
Co do supli to ja kupiłam najtańszy adrowit plus mace opiniom w necie należy wierzyć z przymrużeniem oka większość jest pisana za pieniądze niestety.
Aicha dobrze ze jest @. Teraz browarem, winko i relaksik i do boju
Mi_lejdi obojętność jest dobra. Lepsza niż zazdrość i wściekłość. Ja nie liczyłam zupełnie na ten cykl i wszystko robiłam juz z myślą o kolejnym cyklu. -
No i Śpioch gratki od dziś będę pani Mgr do Ciebie mówić
spioch lubi tę wiadomość
-
Hopelesiu no właśnie nie dobrze.. Nie dobrze ze jest @ nie mam ochoty na winko a nawet jeśli to mąż na antybiotyku znowu, ja nie lubie sama pić. Nie dobrze ze bede musiała isc pod nóż na badanie i nie dobrze ze bede musiała podjąć decyzję z mężem o inseminacji, wolałabym aby tego nie było i @ tez ech.. Jeszcze maz mi powiedział ze zas musi jechać na 2 tyg i znowu bede sama a i pewnie w owulke znowu nie trafimy. Zreszta w poprzednim cyklu bylo to samo i z moich objawów wywnioskowalam ze owu byla 2 dni po serduszkowaniu (wczesniej przyszła) a i tak nie zaskoczyło a serduszkowanie po 5 dniach abstynencji wiec arsenal zebrany
Ale wiem ze chciałas mnie nie-pocieszac ! :-* dziękuję -
nick nieaktualnySpioch- gratulacje - jakie Wy młodziutkie jestescie, ja sie bronilam prawie 15 lat temu...a wydaje mi sie jakby ro bylo tak niedawno. Mój mąz drugi miesiąc suplementuje się profertilem, mam nadzieje na pozytywny rezultat. U mnie 5 dc, sądziłam ze @ sie juz konczy i z powrotem piecze mnie w srodku i krwawie. I tak z plamieniami trwa to do 11 dc - nie mam pomyslu co z tym zrobic...
spioch lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stay. Myslalam, ze juz nie wrocisz Dopisze termin do listy.
Gigi. Przykro mi, trzymam kciuki za kolejny cykl.
AiCha. To, ze w tym cyklu sie nie udalo 2 dni przed owu nie znaczy, ze w kolejnym tez sie nie uda. Nigdy nie wiemy kiedy zaskoczy tak na prawde. Rozumiem jednak Twoje rozzalenie. Wyjazd meza w tak waznym okresie na pewno tez by mnie dobil, ale co mozna zrobic. Trzeba dalej dzialac i miec nadzieje, nic innego nie pozostaje.AiCha4811, stay lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny za gratulacje, obronić powinnam się już rok temu, ale praca i starania zajęły moją głowę totalnie. Powiem wam, że jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że rezygnuje ze wszystkiego dla tego dzidziola, życie ucieka a ja stanęłam w miejscu. Zacisnęłam zęby, spięłam dupsko i powiedziałam sobie o nie! Czas się ogarnąć. Cieszę się bardzo, że zamknęłam ten rozdział
Kurcze zanim was przebrnęłam żeby być na bieżąco to moja herbata zdążyła wystygnąć
Witaj evve! Miło, że do nas dołączyłaś, bo ja również Cie pamiętam z ovufriend :*
Dobuska świetne wieści od ginekologa jakiś krok w przód
Mi lejdi nie opuszczaj nas! Ja nie wchodzę na ovufriend i nie prowadzę wykresu. Powiem Wam że moje ciśnienie dzięki temu spadło a to forum daje mi to czego nie daje mi realne życie, czyli wszystkie pragniemy tego samego i rozumiemy się. Ja w realu nie mam z kim porozmawiać o staraniach...
Hopeless wszystko będzie dobrze, czekam na fotkę fasolki
Lola odpoczywaj, samopoczucie się wtedy polepszy! Zrób sobie dłuższy rest typu 5 dni nie zaglądam w ogóle do pracy, zajmuje się sobą i tylko sobą.
Moniczko trzymam kciuki za poprawę nasienia po suplementach, w końcu jedziemy na tym samym wózku
E.wela co do plemników, nie zrozum mnie źle bo nie sugeruję tego w Twoim przypadku, ale po odebraniu wyników wgłębiłam się w temat. Czytałam gdzieś, że jeśli faceci mają słabe nasienie to jeśli dojdzie do zapłodnienia ciąże często kończą się poronieniem. Czyli poronienie czy cb nie jest tylko po stronie kobiety ale i po mężczyzny. Niektóre źródła podają, że tylko zdrowe plemniki zapładniają i nie ma możliwości zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik niedomagający, a inne, że plemniki z defektami mogą zapładniać i właśnie one często powodują poronienia, bo ciąża z wiadomych przyczyn przestaje się rozwijać. Ja nie jestem lekarzem, nie wiem co jest prawdą a co bzdurą
Aicha w takim razie ja się z Tobą napije jak mąż nie może
Co do supli no właśnie te ceny, z jednej strony dałabym dużo żeby parametry się poprawiły ale to nie zawsze działa Fertilman plus i profertil na miesiąc wychodzą cenowo tak samo. I sama już nie wiem czy może pomyśleć o salfazin albo androvit po prostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:32
evve, e.wela, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak dobrze ze jesteście... Od rana kłótnie z mężem bo nie panujemy nad swoim rozdraznieniem po ostatnich złych wiadomościach, juz myślałam ze dzień stracony ale poczytałam Was i jakos się uspokajam, usmiecham nie prowadzę wykresu tylko tu zaglądam, to bardzo duzo daje, ciesze sie ze trafiłam do Was
spioch lubi tę wiadomość
-
AiCha. Cieszę się, że forum Ci pomaga Ja też się cieszę, że jesteś z nami
Wczoraj też kłóciłam się z mężem, ale całe szczęście udało się wszystko wyjaśnić bez kolejnych cichych dni. Teraz kłócimy się co dwa dni. Myślę, że to jednak zasługa ciąży i hormonów, bo wcześniej nie było to tak często.
Wyjaśniłam mu jaki wpływ może mieć na mnie ciąża i żeby nie traktował wszystkich moich zachowań super serio. Powiedział, że usłyszał ode mnie wiele ważnych rzeczy i weźmie je pod uwagę. Mam nadzieję, że w końcu tak się stanie i przestaniemy się kłócić, bo boję się, że to ma negatywny wpływ na maleństwo.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A ja tęsknię za mężem. Jest na kawalerskim kumpla za granicą. No ale jestem po trudnym dyżurze, jutro też do pracy... Zleci...
Moja mama ostatnio do mnie, "wiesz mi to cykle zazwyczaj trwały 24 dni, ale czasem coś się wydłużyło nawet 2 tygodnie. Wtedy się tylko bałam, czy w ciąży nie jestem, a poza tym się tym kompletnie nie przejmowałam, bo przecież zawsze może się coś przestawić." 3 bezproblemowe ciąże z 1 cyklów.
Ale to były inne czasy, kiedy człowiek zastanawiał się, gdzie dziś co rzucą i czy wystarczy dla wszystkich w kolejce.
A dziś tak wszystko analizujemy, czasem pewnie dzielimy włos na czworo...14.04.2018 Théo -
a moja zmarla babcia, wziela slub jak miala 20 lat i latami nie mogla miec dzieci. Wtedy zapomnij o takim leczeniu jak dzisiaj. Zaszla w ciaze maja 40 lat, urodzila mojego tate i za rok jego brata
ale ona byla bardzo schorowana. Jako Mloda dziewczyna przezyla oboz koncentracyjny.Piotruś
Helenka
-
To jest dobra historia Lola. Jak Ty się czujesz? Cały czas tak mdło?
Ja wczoraj miałam okrutnu dyżur, kilka razy miałam ochotę rozpłakać się z bezsilności, od 8 rano do 2 w mocy non stop w biegu i w stresie... 3 razy wczoraj pielegniarki do mnie, że coś schudłam w tym małżeństwie. Cóż, chcialabym przytyc, ale tylko w brzuchu14.04.2018 Théo