X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Spioch gratuluje, to juz jeden stresik mniej ;-)
    Ostatnio tez sie zastanawialam czy nie kupic mezowi witamin na wzmocnienie ale w zasadzie "zaszlam" wiec z plemnikami jest chyba wszystko ok, a nie chcialabym niepotrzebnie go faszerowac. Sama juz nie wiem co robic.
    Lola zazdroszcze ze udawalo sie za pierwszym razem. Dla mnie czas staran nie jest przyjemny, tzn te ciagle czekanie jak nie na owulacje to pozniej na ewentualna @, i tak w kolko.
    Ehh, a podobno dzieci rodza sie z milosci

e.wela za to pokarano mnie dwiema tragicznymi ciazami...

dzisiaj mialam wziac lapka do miasta i popracowac w jakiejs kawiarni, bo Mloda nie chce siedziec z nianka jak jestem w domu. Ale chwile postukalam, zjadlam bagietke i tak mnie zmulilo, ze zaraz odlozylam robote. Zaczelam plakac w samochodzie jak idiotka. Przyjechalam do galerii, kupilsm Mlodej kurtke i siedze ledwo zyje :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:54

spioch lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dawno mnie tu nie było. Chyba tylko raz się przywitałam. Termin mam na 6 września :)
    Postaram się częściej zaglądać. Niestety pomimo tego, że już nie pracuje to ciężko czasem bo wszystko muszę robić sama a jestem jeszcze po przeprowadzce i jeszcze cześć kartonów z drobiazgami czeka aż się nimi zajmę :P

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj dostałam niestety @ i testować będę 22.04.
    W tym cyklu robię badania a najbardziej liczę na spadek tsh.
    Zadko tu zaglądam bo jakoś przywyklam już do strony ovu :p i przyznam się bez bicia, że po prostu zapominam o tym wątku

Śpioch gratuluję obrony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:12

spioch lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch, właśnie zastanawiałam się co u Was :) bardzo gratuluję obrony, super informacja. Ja też powinnam już pisać pracę mgr, ale coś mi nie idzie.

Co do wizyty u androloga to pisałam o niej na poprzedniej stronie. Lekarz zalecił profertil 1x dziennie i navitin 1x dziennie, może sobie skorzystacie. Do tego mężuś bierze wit C tysiąc. No i wiadomo: zdrowo je, ruch, nie przegrzewać itp.

Lekarz absolutnie kazał się nie martwić więc i Ty Kochana się nie martw :)

Hej stay :) ładne imię wybraliście dla córci :) <3

spioch, stay lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiochu po pierwsze gratulacje ! Po drugie profertil absolutnie nie jest wart swojej ceny, widzialam w necie opinie ze jest nieskuteczny i nie wart wydatku ale chcieliśmy spróbować, wzrosla liczebność bo ejakukatu bylo wiecej ale pogorszyła się TAK pogorszyła sie ruchliwość , badania po 3 miesiącach, znajomy urolog tez nam odradzal ale wtedy juz bylo kupione :-\ juz wolę żeby lykal 6 tabletek ktore cos poprawią anizeli 2 ktore zespuja.. No i ta cena ! Wkurza mnie to jak dzisiejszy swiat zarabia na naszej niepłodności bo wie ze będziemy w stanie wiele dac i przeżyć dla okruszka :-(

spioch lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, ale ma też dużo pozytywnych opinii :) Nam lekarz zalecił więc wolę mu zaufać szczerze mówiąc.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płodność nie jest dana raz na zawsze niestety. Ja w dwie pierwsze ciążę zaszłam błyskawicznie a na 3 musiałam poczekać.

Co do supli to ja kupiłam najtańszy adrowit :P plus mace ;) opiniom w necie należy wierzyć z przymrużeniem oka ;) większość jest pisana za pieniądze niestety.

Aicha dobrze ze jest @. Teraz browarem, winko i relaksik i do boju ;)

Mi_lejdi obojętność jest dobra. Lepsza niż zazdrość i wściekłość. Ja nie liczyłam zupełnie na ten cykl i wszystko robiłam juz z myślą o kolejnym cyklu.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Śpioch gratki :) od dziś będę pani Mgr do Ciebie mówić :P

spioch lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopelesiu no właśnie nie dobrze.. Nie dobrze ze jest @ :-( nie mam ochoty na winko a nawet jeśli to mąż na antybiotyku znowu, ja nie lubie sama pić. Nie dobrze ze bede musiała isc pod nóż na badanie i nie dobrze ze bede musiała podjąć decyzję z mężem o inseminacji, wolałabym aby tego nie było i @ tez :-( ech.. Jeszcze maz mi powiedział ze zas musi jechać na 2 tyg i znowu bede sama a i pewnie w owulke znowu nie trafimy. Zreszta w poprzednim cyklu bylo to samo i z moich objawów wywnioskowalam ze owu byla 2 dni po serduszkowaniu (wczesniej przyszła) a i tak nie zaskoczyło a serduszkowanie po 5 dniach abstynencji wiec arsenal zebrany :-\
    Ale wiem ze chciałas mnie nie-pocieszac ! :-D :-* dziękuję

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch- gratulacje :) - jakie Wy młodziutkie jestescie, ja sie bronilam prawie 15 lat temu...a wydaje mi sie jakby ro bylo tak niedawno. Mój mąz drugi miesiąc suplementuje się profertilem, mam nadzieje na pozytywny rezultat. U mnie 5 dc, sądziłam ze @ sie juz konczy i z powrotem piecze mnie w srodku i krwawie. I tak z plamieniami trwa to do 11 dc - nie mam pomyslu co z tym zrobic...

spioch lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha- przykro mi, to nie powinno tak wyglądac, nie rozumiem dlaczego te maluszki nie chcą sie począć. Moze problem jezt w zagniezdzeniu- probowalas wspomagac ukrwienie aspiryną? Ja sprobuje w tym cyklu.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay. Myslalam, ze juz nie wrocisz ;) Dopisze termin do listy.

Gigi. Przykro mi, trzymam kciuki za kolejny cykl.

AiCha. To, ze w tym cyklu sie nie udalo 2 dni przed owu nie znaczy, ze w kolejnym tez sie nie uda. Nigdy nie wiemy kiedy zaskoczy tak na prawde. Rozumiem jednak Twoje rozzalenie. Wyjazd meza w tak waznym okresie na pewno tez by mnie dobil, ale co mozna zrobic. Trzeba dalej dzialac i miec nadzieje, nic innego nie pozostaje.

AiCha4811, stay lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za gratulacje, obronić powinnam się już rok temu, ale praca i starania zajęły moją głowę totalnie. Powiem wam, że jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że rezygnuje ze wszystkiego dla tego dzidziola, życie ucieka a ja stanęłam w miejscu. Zacisnęłam zęby, spięłam dupsko i powiedziałam sobie o nie! Czas się ogarnąć. Cieszę się bardzo, że zamknęłam ten rozdział :D

Kurcze zanim was przebrnęłam żeby być na bieżąco to moja herbata zdążyła wystygnąć :D

Witaj evve! Miło, że do nas dołączyłaś, bo ja również Cie pamiętam z ovufriend :*

Dobuska świetne wieści od ginekologa <3 jakiś krok w przód :)

Mi lejdi nie opuszczaj nas! Ja nie wchodzę na ovufriend i nie prowadzę wykresu. Powiem Wam że moje ciśnienie dzięki temu spadło :D a to forum daje mi to czego nie daje mi realne życie, czyli wszystkie pragniemy tego samego i rozumiemy się. Ja w realu nie mam z kim porozmawiać o staraniach...

Hopeless wszystko będzie dobrze, czekam na fotkę fasolki <3

Lola odpoczywaj, samopoczucie się wtedy polepszy! Zrób sobie dłuższy rest typu 5 dni nie zaglądam w ogóle do pracy, zajmuje się sobą i tylko sobą.

Moniczko trzymam kciuki za poprawę nasienia po suplementach, w końcu jedziemy na tym samym wózku :D

E.wela co do plemników, nie zrozum mnie źle bo nie sugeruję tego w Twoim przypadku, ale po odebraniu wyników wgłębiłam się w temat. Czytałam gdzieś, że jeśli faceci mają słabe nasienie to jeśli dojdzie do zapłodnienia ciąże często kończą się poronieniem. Czyli poronienie czy cb nie jest tylko po stronie kobiety ale i po mężczyzny. Niektóre źródła podają, że tylko zdrowe plemniki zapładniają i nie ma możliwości zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik niedomagający, a inne, że plemniki z defektami mogą zapładniać i właśnie one często powodują poronienia, bo ciąża z wiadomych przyczyn przestaje się rozwijać. Ja nie jestem lekarzem, nie wiem co jest prawdą a co bzdurą :D

Aicha w takim razie ja się z Tobą napije jak mąż nie może :-)

Co do supli no właśnie te ceny, z jednej strony dałabym dużo żeby parametry się poprawiły ale to nie zawsze działa :D Fertilman plus i profertil na miesiąc wychodzą cenowo tak samo. I sama już nie wiem czy może pomyśleć o salfazin albo androvit po prostu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:32

evve, e.wela, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dobrze ze jesteście... Od rana kłótnie z mężem bo nie panujemy nad swoim rozdraznieniem po ostatnich złych wiadomościach, juz myślałam ze dzień stracony ale poczytałam Was i jakos się uspokajam, usmiecham :-) nie prowadzę wykresu tylko tu zaglądam, to bardzo duzo daje, ciesze sie ze trafiłam do Was

spioch lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Cieszę się, że forum Ci pomaga :) Ja też się cieszę, że jesteś z nami :)
    Wczoraj też kłóciłam się z mężem, ale całe szczęście udało się wszystko wyjaśnić bez kolejnych cichych dni. Teraz kłócimy się co dwa dni. Myślę, że to jednak zasługa ciąży i hormonów, bo wcześniej nie było to tak często.
    Wyjaśniłam mu jaki wpływ może mieć na mnie ciąża i żeby nie traktował wszystkich moich zachowań super serio. Powiedział, że usłyszał ode mnie wiele ważnych rzeczy i weźmie je pod uwagę. Mam nadzieję, że w końcu tak się stanie i przestaniemy się kłócić, bo boję się, że to ma negatywny wpływ na maleństwo.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tęsknię za mężem. Jest na kawalerskim kumpla za granicą. No ale jestem po trudnym dyżurze, jutro też do pracy... Zleci...

Moja mama ostatnio do mnie, "wiesz mi to cykle zazwyczaj trwały 24 dni, ale czasem coś się wydłużyło nawet 2 tygodnie. Wtedy się tylko bałam, czy w ciąży nie jestem, a poza tym się tym kompletnie nie przejmowałam, bo przecież zawsze może się coś przestawić." 3 bezproblemowe ciąże z 1 cyklów.
    Ale to były inne czasy, kiedy człowiek zastanawiał się, gdzie dziś co rzucą i czy wystarczy dla wszystkich w kolejce.
    A dziś tak wszystko analizujemy, czasem pewnie dzielimy włos na czworo...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja zmarla babcia, wziela slub jak miala 20 lat i latami nie mogla miec dzieci. Wtedy zapomnij o takim leczeniu jak dzisiaj. Zaszla w ciaze maja 40 lat, urodzila mojego tate i za rok jego brata :)

ale ona byla bardzo schorowana. Jako Mloda dziewczyna przezyla oboz koncentracyjny.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobra historia Lola. Jak Ty się czujesz? Cały czas tak mdło?
    Ja wczoraj miałam okrutnu dyżur, kilka razy miałam ochotę rozpłakać się z bezsilności, od 8 rano do 2 w mocy non stop w biegu i w stresie... 3 razy wczoraj pielegniarki do mnie, że coś schudłam w tym małżeństwie. Cóż, chcialabym przytyc, ale tylko w brzuchu ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ