X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko jeszcze nic straconego! Jak jest coś inaczej, to zawsze dobry znak. Plamienia w ciąży mogą być :)

moniczko lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... wątpię :) ale dziękuję.

Ty w tym miesiącu nie prowadzisz wykresu?
    Kiedy jedziecie na wakacje? :)

Ja chyba od maja zacznę prowadzić wykres tak na poważnie. Boję się tylko, że ten ginekolog zleci mi tyle badań, że się nie podniosę finansowo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale przeboje masz dobuska.

Ja chyba tez od kolejnego cyklu wracam do wykresu, nie panuje w ogóle nad tym kiedy ta owulacja jest żeby zwiększyć szanse. Juz nie wiem jak podejść do tego żeby zaskoczyło. Serio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wrażenie, że jedziemy na podobnych wózkach. Ten sam wiek, podobny czas starań, podobne problemy (tzn. u mnie i u Ciebie spioch, mam na myśli teratozospermie).

Może jak wrócimy do wykresów i będziemy sobie kibicowały to zaskoczy :D

spioch lubi tę wiadomość

• e.wela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:50

spioch lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Jak to mozliwe, ze ktos Ci wykradl poczte. Masakra jakas. Dobrze, ze na policji zglosilas.

E.wela. Zycze, aby ten czas okazal sie owocny. Tylko nie zapominaj o nas ;)

Spioch. Moze prowadz wykres tylko w okolicy owu a potem odpusc, zeby sie nie stresowac? Ja w kilku ostatnich cyklach nie mierzylam tempki, bo mnie to stresowalo. Obserwowalam tylko sluz w okolicy owu i testy owulacyjne.
    Jezeli chcialabys mierzyc tempke to moze tylko do wyznaczenia owu i koniec?

spioch lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wykres, ale zaznaczony na nim tylko pierwszy dzień okresu ;)

U mnie natomiast plan taki:
    ja w tym miesiącu ryzykuje. Ostatnie <3 może dziś, ewentualnie jutro jak wyjdzie, a potem czekam na pozytwny test ovu, którego spodziewam się w pon/wtorek... co prawda wtedy późno wracam do domu, ale normalnie mam te 24h... a poza tym jeśli jakiś cykl mam nominować na straty, to właśnie ten, bo termin porodu 30/31.12 nie jest wymarzony :D

A później planuje <3 co 2 dni mniej więcej nie rzadziej niż 3 (i tak w zasadzie u nas tak wychodzi cały cykl ;) ), bez wykresu, bez testów ovu. Jak nie zaskoczy do okolicy naszej pierwszej rocznicy, czyli 27.08 ;) to idę do gin na badania. a w lipcu/sierpniu już pewnie zrobimy badanie nasienia.

spioch, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska straszne, aczkowliek ja to myślę, że w wirtualnym świecie nikt nie jest bezpieczny... do wszystkiego można się dobrać przy dobrych umiejętnościach i wiedzy :/

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie właśnie muszę obmyślić plan działania na najbliższy czas. Nie mam pomysłu na siebie bo cykle ba pełnym luzie nie zaowocowały i na pełnym planie też nie. Czekam na jakiś cud w który powoli przestaje wierzyć (przepraszam że smece ale tak właśnie czuje w sercu, tylko żal i smutek).

Ps. Przepraszam ze tylko narzekam i wiecznie o sobie. Po prostu mam ciężki czas w psychice :-(

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch ja Cię rozumiem, bo sama miewam dni naprawdę straszne, kiedy wstaję płacząc. Muszę zając myśli, bo już sama sobą jestem zmęczona :/ Teraz kilka dni mam lepszych, ale wydałam mnóstwo kasy na nowe torebki i ciuchy :P zamówiłam sobie jakieś książki, planuję z mężem wstać na jego crossfit, wszystko, żeby zająć myśli....

AiCha4811 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam to samo co Wy.

Jak sobie pomyślę o staraniach to bywają takie dni, że łzy mi lecą. Czemu to wszystko jest takie trudne?

Mi lejdi, z tym zajęciem myśli to na pewno dobry plan. Chociaż ja nawet podczas fitnessu rozmyślam :D To już siedzi w głowie.

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest ta bezsilność...

Wiecie mamy teraz 6-miesięczną dziewczynkę z interwencji, rodzice mają ograniczone prawa, ale maja prawo ją odwiedzać. Z drugiej strony jest już wyznaczona rodzina zastępcza, do której to dziecko ma trafić... Ale do tej pory pies z kulawą nogą jeszcze do tego dziecka nie przyszedł... tylko my lekarki i pielęgniarki wokół niej skaczemy, a jest cudna, tylko ma ogromnego pecha- ma beznadziejnych rodziców... :(
    i gdzie tu sprawiedliwość??

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś mi lejdi to jest straszne :( takie dzieci powinny być kochane... Brak mi słów na to zło, które się dzieje wokół nas...

Jeśli chodzi o zajęcie myśli to również mi nie wychodzi, staram się jakoś stłumić to wszystko, czytam teraz więcej książek, dużo spaceruje, ale jednak czym dalej tym gorzej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milejdi, aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam.
    Podziwam Cię, bardzo, że jesteś w stanie codziennie stawiać temu czoło. Ja bym pewnie miała zaraz myśli, żeby zabrać to dziecko do domu...

Nie wiem, czy też tak macie, że serce Wam pęka z miłości jak widzicie malutkie dzieci? Ja nie mogę sobie z tym poradzić. A kilka dni temu urodził się mały bobo mojej bardzo bliskiej rodzinie.

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam do niedawna tak że potrafiłam sie rozplakac gdy jakieś dziecko mnie rozczulilo, nawet zupełnie obce ale ostatnimi czasy czuje że przy dzieciach robię się bardzo wycofana. Może mój mózg stosuje samoobrone jakąś żeby tak nie bolało, żeby nie wzbudZać tylu emocji :-\

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Lejdi straszne co piszesz :(

tez mi serce rozdziera na wiesc o krzywdzie dzieci.

Nie odzywalam sie chwile, bo u mnie kolejne zmartwienie. Wyszlo mi wysokie ryzyko hipotrofii w pappie. Biorac pod uwage, ze moja corka urodzila sie 2500 g to raczej nie sciema. Teraz ryzyko wyzsze niz przy corce. Juz mam czarne scenariusze... Nie wiem co robic. Isc na zwolnienie i dbac o siebie wyjatkowo. Czy zyc normalnie. Lekarz za 3 tyg...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, żebyś się nie zamartwiała, choć to pewnie bardzo trudne. Powinnaś pójść na zwolnienie i odpoczywać sobie od zaraz... :*

Lola83 lubi tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola myślę z3 wszystko w granicach zdrowego rozsadku, jak najbardziej poszlabym na zwolnienie ale tez nie leżała plackiem 24 h na dobę tylko starała sie w miare normalnie funkcjonować, jedynie nie przemeczac sie i dobrze odżywiać spokojnie wszystko sie ułoży, czas do lekarza szybko minie

Lola83 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Wlasnie sie zastanawialam jak Twoje badania. Nie wiem co to jest co Ci wyszlo. Pappa to tylko ryzyko a nie wyrok. Mozna jakies dalsze badania zrobic, zeby to wykluczyc?

Lola83 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola myśl pozytywnie :* ja juz pisalam to wcześniej. Poszlabym na l4 to jest tez czas żeby sie przygotować na przyjście malenstwa. Z drugiej strony hmm ja nie lubię swojej pracy więc może nie jestem obiektywna w tej kwestii. Pomysl kochana może w ten sposób czy Twoja praca jest stresujaca? Czy po pracy czujesz sie przemeczona? Jesli odp brzmi tak to ja bym sie nie wahała i odeszla na L4 dla dobra maluszka :-) a jeśli praca nie przysparza ci żadnych takich złych emocji i kochasz to co robisz to zostań w pracy.

Lola83 lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ