Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz po wizycie. Cale szczescie bylo USG
Lekarz powiedzial, ze dziecko jest juz za duze na ladne zdjecie, wiec troche slabo widac Z lewej strony jest glowka, a ta biala linia, ktora idzie u gory to kregoslup Lekarz byl zadowolony z USG i nie widzial tam nic niepokojacego. Mam nadzieje, ze w krwii tez wyjdzie niskie ryzyko syndromu Downa
Musialam juz dzis zdecydowac czy bede chciala amniopunkcje jak wyjdzie wysokie ryzyko. Powiedzialam, ze wole wtedy zrobic Nifty, bo nie wiaze sie z ryzykiem poronienia. Pytalam czy oba badania sa tak samo skuteczne to powiedzial, ze tak, ale on tez az tak bardzo sie nie znal na Nifty, bo tego nie robia (musialabym zrobic prywatnie). Musze jeszcze doczytac jak to jest.
W kazdym razie widzialam glowke, serduszko, nozki, raczke
Jezeli chodzi o plec i ruchy to lekarz powiedzial, ze to zdecydowanie za szybko. Cos poczuc moge dopiero w 20tc.kaka470, Fruska, Lola83, dobuska, Lady Savage, Existenz, AiCha4811, roslinka lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Gratuluje zdrowego dzidziusia Annie super ze wszystko u niego dobrze. Ja w.pierwszej ciazy poczulam ruchy pierwsze lezac na plecach w 19 tc. Siedzac ich nie czulam na poczatku. Teraz wydaje mi sie ze cos tam czuje od czasu do czasu jakby mi taka rybka plywala i smyrala ogonem
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
e.wela tulę :* wiem, że teraz nic Cię nie pocieszy, ale wzmożona płodność to nie tylko cykl po cb. jedno jest pewne, jesteście zdolni do stworzenia nowego życia. na pewno to tylko kwestia czasu...
u mnie od 7 miesięcy nic, ale staram się być dobrej myśli. Ja już po ovu i na razie spokojna. Oczekiwanie na @ = oczekiwanie na urlop w tym miesiącu już nawet mam plan na cykl urlopowy i nawet mnie to bawi
Zresztą w przyszłym miesiącu też będziemy jechać do Francji na krótko na wesele w najmniej przyjemnym momencie w cyklu. I na dodatek panna młoda w 7 m-cu ciąży ale jakoś tak staram się z tym oswajać. mam zamiar się dobrze bawić14.04.2018 Théo -
Dziekuje dziewczynki. Tak mi czasami glupio tu sie chwalic, bo wiem ze tez nie mozecie sie takiego stanu doczekac. Ja jednak gleboko wierze, ze niedlugo wszystkie bedziemy sie cieszyc kopniakami tylko kazda w swoim czasie
MiLejdi. Oni tu pozno okreslaja plec albo wcale tego nie robia. Chyba boja sie pozwow, bo wiedza, ze ta metoda jest zawodna. Ja wole, zeby nic mi nie mowili niz zeby zle powiedzieli. Caly czas zastanawiam sie nad okresleniem plci z DNA. Troche to kosztuje, ale strasznie mnie korci. Tylko wstrzymuje sie do wynikow testu potrojnego.
Zapomnialam Wam wczoraj napisac, ze lekarz powiedzial, ze jezeli mam sie cala ciaze denerwowac porodem to on mi zrobi ta cesarke Wiem, ze czesc z Was jest temu przeciwna, ale ja jestem szczesliwa i bardzo mi ulzylo
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyE.wela - przykro mi :(maluszek nie chce byc dzieckiem grudniowym, trzymam kciuki za następny cykl.
Annie- jezeli planujesz więcej niz jedno dziecko dobrze sobie przemysl kwestie cesarki, czesto po niej sa paskudne zrosty w jamie brzusznej. Ja zaluje ze w drugiej ciazy wymiękłam i zdecydowałam sie na cc, w trzeciej juz nie miałam wyboru... a teraz po 3 cc chce isc na histero bo przypuszczam ze mam sito w macicy. Dziewczyny, trzymam za was kciuki. Mi_ lejdi, Dobuska, Kaka- kibicuję! Mi ten cykl dluzy sie niemilosiernie, a dopiero za tydzien testuje.kaka470 lubi tę wiadomość
-
Annie ja myślę, że to jest bardzo świadomy wybór z Twojej strony, więc nie będe mędrkować ale poczytaj sobie o ewentualnych powikłaniach. Znam dziewczynę, króra prawie cały czas plami od czasu cesarki. Nie wiem dlaczego, może coś się cały czas nie dołuszcza w bliźnie. Chodzi o to, że poród to jest kwestia godzin, a powikłania mogą być na całe życie.
Z drugiej strony po naturalnym porodzie tez może się trafić trefne pęknięcie krocza generalnie natura słabo to wymyśliła jak już ta szyjka się rozwiera, to powinna tak, żeby to dziecko swobodnie wyszło, a nie takie męki
evve dzięki i wzajemnie! Mi na razie ten cykl mija mi bardzo szybko, bo dużo się dzieje, czekam na święta, a potem na urlop tylko @ mogłby w tym miesiącu zagościc w terminie, co by nie psuć juz nadto wyjazdu.14.04.2018 Théo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Spioch, byliśmy z mężem u androloga w klinice leczenia niepłodności.
Zrobił mu usg, zbadał go dokładnie - nie ma żylaków całe szczęście to było dużym plusem, bo mąż się uspokoił. Teraz się suplementujemy, a badanie kazał powtórzyć najwcześniej za pół roku, jeżeli ciąża się nie pojawi.
Ewela, przykro mi. Mi lejdi ma rację. Jesteście płodni więc kwestią czasu (choć wiem jakie to trudne) jest kiedy pojawi się ciąża :*
Annie, cieszę się bardzo, że z dzidziusiem wszystko jest dobrze.
Trzymam za Was wszystkie kciuki.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ! Przeczytalam tylko pobieżnie bo za duzo naprodukowalyscie
Annie faktycznie widze w stopce, pięknie wyglada brzuszek
No i piekna fotka z usg ! Gratuluję !
Ja na wizycie tez dostałam fotkę - gwazdki po owulacji, doktorka wydrukowala i mowi niech to bedzie dobry zwiastun zeby nie byla potrzebna ta inseminacja.
Dała mi skierowanie i numer do szpitala, mam dzwonić w poniedziałek o ustalać termin. Mialam silne objawy owu w 11 dc a 14dc jeszcze bylo widac cialko żółte w sensie ta gwiazdke w jajniku. Moze owulacja byka jednak pozneij niz 11 dc. Leżeć bede około 3 dni, operacje zrobi na nfz na szczęście
Annie1981, Lola83, evve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc, wracam do zywych... powooooliii, ale chyba bedzie lepiej.
Podczytywalam, ale pewnie mi wiele umknelo, postaram sie byc na biezaco.
Susanna przykro mi:( po dwóch następujących po sobie poronieniach masz chyba prawo do diagnostyki na nfz?
Annie ja niestety jestem juz wieksza od Ciebie faktycznie w drugiej ciazy szybciej widac brzuchol. Sliczna dzidzia, mialam przeczucia, ze bedziesz zmiala dziewczynke, zobaczymy ;)co do ruchow, ja nie pamietam oczywiscie kiedy czulam, ale chyba kolo 17 tyg. Traz tez mi sie czasem wydaje, ze czuje, ale to raczej niemozlwie
AiCha widze, ze u Was sie dzieje, moze zaskoczy przed ta inseminacja. c zesto tak jest u dziewczyn.
E.wela uda sie niedlugo na pewno, ja mowia dziewczyny w koncu wiadomo, ze zajsc mozecie.
Ja sobie jestem w ciazy, ale strasznie sie martwie tym niskim bialkiem. Przeczytalam caly internet i doktoryzuje sie w hipotrofii. Niech bedzie mniejszy, ale niech sie urodzi zdrowy i jak najpozniej Caly czas mam schizy, ze sie nie uda. Popakowalam ciuszki dziewczynkowe mojej corki, ale nie oddaje, bo jak poronie to moze jeszcze kiedys bedzie dziewczynka... no wiem wiem, pierdolnieta jestem. W tej ciazy mam jakas depreche
Piotruś
Helenka