X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Susanna, świetnie :) bardzo, bardzo dobre informacje.

Widziałam, że Lady też ma piękne II kreseczki. W ogóle super się kwiecień dla dziewczyn zaczął :)

Ja dostałam dziś @ więc zaczynamy 8cs.
    Nie martw się i ty wkrótce dołączysz :*

Annie, wychodzi mi wstępnie na 11.12.2017 :)

moniczko, Annie1981 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie , o ja nie doinformowana ! Nie wiedziałam a raczej nie pomyslalam ze sama przeprowadzka to są koszty, pomyslalam ze sie spakujesz w wsiadziesz w samolot no ale tak , przeciez trzeba wszystkie wasze rzeczy jakoś przetransportowac do PL a to musi kosztować, przepraszam, sama nie lubię gdy ktos doradza nie znając się na temacie a tak właśnie zrobiłam. Mam nadzieje ze na zwolnieniu przed porodem uda Ci sie poczytać a na macierzynskim jednak uda sie nieco pieniedzy oszczędzić na przeprowadzenie się. Czy Twoja mama bedzie mieć urlop? Moze na sam termin porodu przyleci na 2 tyg ? Jakkolwiek by sie nie ułożyło to jak juz weźmiesz w ręce te małe cudeńko to zapomnisz o wszystkim przez co musialas przejść :-* :-* :-*
    Lady savage sie udało, to super, czyli u nich chyba tez zadziałało odpuszczenie :-) :-)

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Tak, przeprowadzka to duze koszty. Graty trzeba przewiezc. Nie wiem co z meblami i samochodem. Trzeba by bylo go chyba sprzedac, bo z kierownica po drugiej stronie to sie w Polsce nie przyda ;) Wiele rzeczy organizacyjnych jak wypowiedzenie umow np. najmu. Koty tez musimy przetransportowac. To sa duze koszty, bo do samolotu nie mozemy ich zapakowac.
    Wiele rzeczy do zalatwienia, dlatego chyba teraz nie mam na to sily.
    Nie wiem czy mama bedzie mogla wziac urlop, zobaczymy.
    Nie masz za co przepraszac kochana :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Susanny i Lady!

Ja Was pamietam jeszcze z fioletowej, a i teraz podczytuje :)

u mnie dalej koszmar wiec czytam, ale siedze cicho.

SusannaDean lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, trochę mnie nie było, muszę koniecznie Was nadrobić :)
    Mam takie pytanie, czy któraś z Was orientuje się może czy jest możliwość zrobienia badania prenatalnych gdzieś na śląsku na fundusz? Moja gin kazała mi dzwonić, dała skierowanie, powiedziała żebym szukała bo może uda się zaoszczędzić :)

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponieważ są tu też i staraczki, ja po raz kolejny zachwycam się testami owulacyjnymi producenta żółtych bobotestów o mało chwytliwej nazwie LH-VITAM.

Wczoraj chwyciłam spontanicznie i był prawie pozytyw. Dziś zapomniałam i opiłam się jak głupia, mocz jak woda, ale pomyślałam sobie "a jak wyjdzie z tego pozytyw, to przynajmniej nie będzie wątpliwości" I wyszedł megapozytyw! to najlepsze testy ovu jakie miałam. wychodzą bez żadnej gimnastyki.

kaka470, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, brzmi to jak reklama, ale obiecuje nikt mi nie płaci ;) jak ktos ma ovu mniej więcej symetrycznie i wystarczą mu 2-3 testy na cykl jak mi, to mozna na taki koszt się nagiąć ;)

O LadySavage też chciałam Wam pisać! Była bardzo zaskoczona, 2 kreski wyszły jej dopiero w 39dc.

No i niektórzy może kojarzą też słoneczkową mamę? W marcu również ujrzała 2 kreski.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi, też uważam, że te testy są najlepsze. Gdzie je kupujesz?

Bo ja w super pharmie, ale niestety nie zawsze są. No i cena jest bardzo zachęcająca.

mi_lejdi lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w superpharmie. No i raz zdarzyło mi się je zamówić w aptece internetowej przy okazji kupna Fertilmana. 10 pln za opakowanie wtedy płaciłam, spoko.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu dostalam @. Nie wiem kiedy sie tu pochwale dwoma kreskami :-(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch. Przykro mi. Na pewno przyjdzie Twoj czas i sie pochwalisz. Rozumiem jednak jakie to frustrujace.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch tule :-(
    Annie piękny ten twój brzuszek :-)
    U mnie zaczynia się odliczanie owu wyznaczył owulacje na dzień kiedy zwyczajnie nie chciało mi się <3 ale serduszka były wcześniej może a nóż się uda .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:56

Annie1981 lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch, przykro mi... i rozumiem. Jestem natomiast pewna, że się doczekamy i się pochwalimy :) :* W końcu przecież musi się udać.

Annie, faktycznie, wyglądasz prześlicznie :)

Kaka, trzymam kciuki za szczęśliwy cykl :*

Ja właśnie składam zamówienie w aptece internetowej na tabletki dla męża. Walczymy!

kaka470, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj panikowałam, bo miałam małe plamienie kawa z mlekiem, taki kolor z dużą ilością takiego szklistego śluzu, przy tym nie bolał mnie brzuch wcale. Dziś też trochę kremowego śluzu, trochę się martwię, mimo, że wszędzie piszą, że to się zdarza w początkowej ciąży....

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam się!
    Ja generalnie wyłączam się coraz bardziej. Na tę chwilę żyję myślą, że ciązy nie ma i nie będzie.
    Zmęczyłam się, ciągle plamię, nie wiem dlaczego. Poprzednie cykle ładował we mnie lekarz hormony i pewnie nie pozostało to bez skutku.
    Mam oficjalnie dość starań....

Annie piękny brzuszek!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ja cie rozumiem przechodzilam to samo ale jak widzisz niezaleznie od naszych stresow i zwatpien w koncu sie udaje ;* zycze ci tego samego

dobuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, nie martw się :) Ważne, że beta ładnie rośnie. Kiedy idziesz do lekarza?

Dobuska, bidulko... plamisz w trakcie cyklu, czy przed @? Jakie to są plamienia? Różowe, brązowe? Konsultowałaś to z lekarzem?

U Ciebie CLO było wskazane, dlatego pewnie lekarz je zastosował. Pewnie wszystko się z czasem unormuje. Trzymam za to kciuki. :*

Ja się jak ognia boję hormonów, ale jak będzie trzeba to wezmę. Starań też mam dość, to napięcie psychiczne mnie wykańcza, ale... zrezygnować nie zrezygnuję.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! :)

Moniczko, najpierw plamiłam długo po okresie, potem kilka dni przerwy i znowu plamię, brudzę na brązowo, ale krew się pojawiła na moment wczoraj.
    Poprzedni lekarz walił we mnie hormony bez żadnych badań i taka konsekwencja pewnie. Obecny lekarz dał mi 2 cykle na unormowanie się więc liczę, że powoli wróci to do siebie wszystko.
    Ale mam totalnie dość. Przychodzę do Was, bo bardzo Was lubię i jestem ciekawa jak Wam idzie, ale generalnie nigdy nie byłam tak zmęczona i obojętna. To już pół roku chodzenia do lekarzy, którzy walczą i skutków nie ma. Może obecny lekarz mi pomoże, ale ogólnie to bleeeeeeeeeee
    Przynajmniej schudłam 5 kilo.:P

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch tulę :* wierzę, że masz trudne momenty, znam je doskonale z autopsji. Ale trzeba żyć i założyć, że kiedyś się uda. Mnie też dziś złapał moment, że znowu ta @ za 2 tygodnie mnie czeka, ale nie daję się! trzeba się cieszyć wolnością i wiosną! a bobo kiedyś przyjdzie!

Dobuska super nastawienie, oby tak dalej, a na pewno coś dobrego z tego wyjdzie :) nie myślę tylko o ciąży, ale nasz organizm generalnie lepiej działa jeśli w głowie pozytywnie :)

Annie super brzuszek :) no i ta czerwona sukienka...;)

U mnie druga doba pozytywnego testu, więc nie wiem kiedy ta ovu. boli mnie dziś brzuch jak na okres, więc może jednak dziś? 2 ostatnie wieczory spędziliśmy romantycznie <3 ;) Reszta w rękach losu...

Annie1981, moniczko lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:51

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ