X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dziękuję ale czas upływa i pesel już gini bo na fasolkę już ostatni dzwon.
    Jeszcze ten rok 11 w staraniach kolejnego już nie będzie. Kiedyś trzeba powiedzieć koniec.
    Fajnie tu na fioletowej stronie !!!
    Bardzo bardzo trzymam kciuki ze zostanie Ci to wszystko wynagrodzone!!:*

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Kochana, ja tez jakos nie znam sie az tak z dziewczynami ale gadamy sobie na luzie. Jesli Ci smutno i obco mozemy zostac przyjaciolkami hahas :* :D
    Mozesz przeczytac moj pamietnik na fioletowej stronie tam mimo ze nie wiedzialam jeszcze o ciazy pisalalam o kilku objawach :)

Dziekuje Madziula chyba tak zrobie, bo na razie z nudow wyladowuje poklady instynktu na przyjaciolce i robie jej kaszke na kolacje :'D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 22:14

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans. Widzisz, będziesz tu miała nowe przyjaciółki ;)

Flowwer. Cieszę się, ze podoba Ci się na fioletowej stronie :) Jednym bardziej, drugim mniej.
    Nie przewidziałam tego z wykresami i teraz trochę się tym gryzę, ale chyba już za późno, żeby wątek przenosić na różową ;) Zresztą założyłam na fioletowej, bo docelowo wszystkie tu będziemy w ciąży i nie będziemy nigdzie musiały się przenosić :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Dziekuje Madziula chyba tak zrobie, bo na razie z nudow wyladowuje poklady instynktu na przyjaciolce i robie jej kaszke na kolacje :'D
    Heh :D jeszcze sie narobisz tych kaszek :D
    Annie1981 takie podejscie mi sie podoba :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily to trzymaj ten test do środy, a ja trzymam kciuki :D

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily pewnie ze zaraz sie zaklimatyzujesz i bedzie si. Zostan z nami bedzie fajnie :-)

Zjadlam dzis snaki :-D mniam mniam ale to nie ten smak co z czasow dziecinstwa. Wtedy byly lepsze :-)
    Mnie troche muli spanie na poczatku ciazy wiec moze ale nie musi byc to objaw, tak mi sie wydaje.
    Mi lejdi super, fajne polaczenie fancusko -polskie :-D

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie tu jak dziecko, Annie moglaby mnie urodzic jako mlodociana matka, wieku reszty nie znam :p

Madziula czytam czytam i sie naczytac nie moge. Uwielbiam blogi a tu mam taki ciekawy i przedewszytskim dlugi ;*
    Pozdrowienia dla Mikolaja, polubilam go ;)
    A co do kaszek to racja, ale ja lubie, przyjaciolka lubi, facet lubi. W domu rodzice do teraz jadaja kaszki na kolacje.

Fruska ja zawsze od snakow wolalam maczugi :3 A pozniej cheetosy keczupowe aaaaaa kocham <3
    Wiem ze to nie musi byc objaw, tak tylko pytam z ciekawosci, nowa w tych sprawach jestem. Moja siostra cale 3 ciaze bezobjawowo, az dostawala zgagi na samym koncu.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wystraszylam sie
    Z ciekawosci chcialam zbadac szyjke i mimo ze robilam to delikatnie to poczulam ze mnie boli i teraz caly czas ja czuje :/
    Boje sie ze to @ albo cos nie tak ze mna :(
    Ktos tak mial?
    aha i szyjka jest wysoko, srednio miekka i zamknieta na amen wiec to chyba dobrze ;)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj tu nieobecna. Tak mnie boli głowa a odkąd wróciłam z pracy tak mi niedobrze... Tylko nie wiem czy to jakiś wirus czy może ciąża :D nic takiego nie zjadłam

Ja szyjki nie badam

A ja nie musiałam żadnego kalendarza ciąży wypełniać żeby tu pisać ;) nawet nie wiem o czym mówicie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 23:51

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Dziewczyny ja tu chyba pasuje jak piate kolo do wozu. Widze jak wszytskie jestescie zgrane i sie znacie, a ja po prostu Was poczytuje i nie wiem kto jest kim.
    Ja w takim razie znikam i zycze wszystkim na raz i kazdej z osobna powodzenia i spelnienia marzen.
    Wpadne w srode podzielic sie wynikiem testu i tyle
    Milego dnia dziewczyny :)
    My jesteśmy zgrane :D nawet będziemy testować o tej samej godzinie :D jak oczywiście wstaniesz ;)

LilyEvans lubi tę wiadomość

• Gigi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:

Dziewczyny będące w ciąży czy sprawdzałyście wiedząc że jesteście w ciąży jak wychodzą testy owulacyjne? Ja mam 5 opakowań, więc sobie sprawdziłam ;) Kreska testowa wychodzi mi mega ciemna, nigdy takiej nie widziałam u siebie, nawet przy szczycie owulacji i teraz nie wiem czy to dobrze, czy to ma jakiś związek z moją torbielą :( Bo czytałam gdzieś że wychodzą one pozytywne też w ciąży ale nie wiem czy to taka reguła...
    Mi wyszedł pozytywny. Wczoraj robiłam. Tak mocny jak przy owu. A czy ciąża dowiem się w środę ;)

Mamao lubi tę wiadomość

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    My jesteśmy zgrane :D nawet będziemy testować o tej samej godzinie :D jak oczywiście wstaniesz ;)

Dla Ciebie zawsze wstane, w koncu jestes moja "siostra".

Ja tez nic nie wypelnialam, wystarczylo kliknac cos typu anuluj czy pomin, a weszlam niezalogowana i musialam sie logowac. Teraz juz mnie o nic nie pyta ;)

Edit: A wlasnie Gigi swoim spadkiem sie nie martw, przegladalam sobie galerie wykresow (jak co wieczor, jakby mi mialy cos wyczarowac) i tam byl taki ze dzien przed i w dzien testowania tempka spadla, a potem kropeczka zielona :) w sumie bardzo duzo takich, takich z codziennymi skokami tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 23:57

Gigi, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. :D

Serio mi niedobrze. Idę spać.
    Dobranoc :*

• Gigi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia powiedziałam dobranoc i pierwsza. Mówię dzień dobry :D
    Milego dnia dziewczyny :*

• Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :* zamiast robić poranną kawę w pracy Was czytam :) miłego

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry a ja zamiast czekac cierpliwie zrobilam dzisiaj tescior bo chcialam mieć juz za sobą ostatnie testowanie przed przerwą a wczoraj mialam zawroty głowy, no i o to tym sposobem znów mogłam sobie pooglądać biel vizira. ;-) ale z winkiem poczekam az sie franca pojawi
    Termin mam na jutro a testa zrobiłam bo w tym cyklu dziwnie sie czuję, pomyslalam przez chwilę ze może taki psikus przed przerwą ale jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:35

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was czytam jak Tylko sie obudze :)

Aicha wspolczuje i tule :( <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:34

panazuzanna lubi tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilyEvans. Ja na wiek w ogole nie patrze. Wszystkie tu nadajemy na podobnych falach, bo laczy nas jedno :)
    Balam sie, ze bede miala problemy z zajsciem z uwagi na swoje lata a tu bez problemu zaszlam w 6 cyklu. Tymczasem sa mlode kobiety, ktore walcza po kilka lat. Oczywiscie bywa tez odwrotnie dlatego juz sie nauczylam, ze wiek przy staraniach nie ma zadnego znaczenia ;)
    Poza tym ja nie jestem do konca taka jak na swoj wiek. Dojrzalam dopiero kilka lat temu ;)

panazuzanna lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    LilyEvans. Ja na wiek w ogole nie patrze. Wszystkie tu nadajemy na podobnych falach, bo laczy nas jedno :)
    Balam sie, ze bede miala problemy z zajsciem z uwagi na swoje lata a tu bez problemu zaszlam w 6 cyklu. Tymczasem sa mlode kobiety, ktore walcza po kilka lat. Oczywiscie bywa tez odwrotnie dlatego juz sie nauczylam, ze wiek przy staraniach nie ma zadnego znaczenia ;)
    Poza tym ja nie jestem do konca taka jak na swoj wiek. Dojrzalam dopiero kilka lat temu ;)

Ja chyba zrobilam na roznych watkach dwa meeega dlugie posty ze wiek nie ma znaczenia.
    Moja siostra rocznik 83 zaszla w ciaze w 1cs (a tak dokladnie to bez zabezpieczenia), gdzie <3 bylo kilka tylko bo maz w rozjazdach. Moja mama ze mna wpadla majac 36 lat od jednego <3 w dzien po @.
    Sallvie z rocznika 97 starala sie 25cykli, a mowia ze mlodzi plodni jak kroliki.

Annie1981, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Dzien dobry a ja zamiast czekac cierpliwie zrobilam dzisiaj tescior bo chcialam mieć juz za sobą ostatnie testowanie przed przerwą a wczoraj mialam zawroty głowy, no i o to tym sposobem znów mogłam sobie pooglądać biel vizira. ;-) ale z winkiem poczekam az sie franca pojawi
    Termin mam na jutro a testa zrobiłam bo w tym cyklu dziwnie sie czuję, pomyslalam przez chwilę ze może taki psikus przed przerwą ale jednak nie.
    Buuu :( przykro mi <3

panazuzanna, AiCha4811, LilyEvans lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ