X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Witam się i ja :)

Ostrożnie, bo przecież chcę odpuścić, ale może jak to będzie taki wątek "nietestowy", to nie będzie tylko takiej presji i odliczania? ;)

Dla tych, co mnie nie znają: rocznik 86, walczymy o nasze pierwsze polsko-francuskie bobo :)

U mnie w tym miesiącu bez żadnych wspomagaczy. Poza tym to mój cykl urodzinowy, istnieje przesąd, że w takim miesiącu kobieta łatwiej zachodzi w ciążę ;)
    Podobno :) mój następny jest urodzinowy ;) następny czyli też marcowy :D cały czas liczę na to ze w marcu będę 2x testować :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu chyba pasuje jak piate kolo do wozu. Widze jak wszytskie jestescie zgrane i sie znacie, a ja po prostu Was poczytuje i nie wiem kto jest kim.
    Ja w takim razie znikam i zycze wszystkim na raz i kazdej z osobna powodzenia i spelnienia marzen.
    Wpadne w srode podzielic sie wynikiem testu i tyle
    Milego dnia dziewczyny :)

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless. Faktycznie, z tymi wykresami to nie przewidzialam.

MiLejdi. Francuskie? W koncu zdradzilas ;)

Roslinka. Bardzo sie ciesze, ze dolaczylas :)

LilyEvans. Wiele z nas tu sie zna, ale sa tez nowe twarze, nie tylko Ty. Zostan z nami :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    LilyEvans. Wiele z nas tu sie zna, ale sa tez nowe twarze, nie tylko Ty. Zostan z nami :)

Dziekuje :) Przyznam szczerze ze czuje sie obco, ale zobaczymy :D

Annie1981 lubi tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc jeśli ktoś cokolwiek wie jestem zielona pisałam do dr , ale jeszcze nie odpisał , a w szpitalu nic nie powiedzieli , wizytę kontrolna mam dopiero 21 marca .
    Jak długo można chorować (L4)po poronieniu????
    Jak długo trwa wstrzemięźliwość od sexu po poronieniu ???
    Kiedy można podjąć działania w staraniu ?????

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless jakie 2 testy?! No przecież skończy się na jednym! :D Ale wiem, co kombinujesz, ja mam 2 owulki: na przełomie lutego i marca i na końcu marca ;)

Annie1981 Tak ;) bo szanse na to, że natknę się tutaj na kogoś znajomego, a już zwłaszcza w tym wątku są mikromini ;)

LilyEvans zapraszamy :) dziewczyny przychodzą i odchodzą... ale wiem, co masz na myśli, ja nie zaklimatyzowałam się na waszym wątku testowania lutowego...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc jeśli ktoś cokolwiek wie jestem zielona pisałam do dr , ale jeszcze nie odpisał , a w szpitalu nic nie powiedzieli , wizytę kontrolna mam dopiero 21 marca .
    Jak długo można chorować (L4)po poronieniu????
    Jak długo trwa wstrzemięźliwość od sexu po poronieniu ???
    Kiedy można podjąć działania w staraniu ?????
    Ja miałam l4 na 3 tygodnie. Dostałam je w dniu w którym się okazało ze erduszko nie bije. Poronilam 2 tygodnie później czyli po poronieniu byłam na l4 tydzień.
    Moje poronienie bylo samoistne i na sexy miałam zgodę po pierwszej @. Starać tez się mogliśmy po pierwszej normalnej @.

Edit. Po pierwszej @ powinnaś mieć kontrolne usg i na nim lekarz oceni stan macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:17

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    LilyEvans zapraszamy :) dziewczyny przychodzą i odchodzą... ale wiem, co masz na myśli, ja nie zaklimatyzowałam się na waszym wątku testowania lutowego...

ja sama tam dolaczylam bardzo pozno ale szybko sie wkrecilam ;)

Wpisalam sie tam chyba po walentynkach dopiero.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja miałam l4 na 3 tygodnie. Dostałam je w dniu w którym się okazało ze erduszko nie bije. Poronilam 2 tygodnie później czyli po poronieniu byłam na l4 tydzień.
    Moje poronienie bylo samoistne i na sexy miałam zgodę po pierwszej @. Starać tez się mogliśmy po pierwszej normalnej @.

Edit. Po pierwszej @ powinnaś mieć kontrolne usg i na nim lekarz oceni stan macicy.
    Dziękuje

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy Wam w szczelsiwym cyklu tez sie zdarzalo usypiac na stojaco? Trzeci wieczor o 19 nie moge wytrzymac.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, powiem Ci tak: w cyklu w którym się udało nie zwracałam uwagi na absolutnie nic i gdy zobaczyłam dwie kreski dopiero się zaczęły objawy :) Bardzo możliwe że byłam śpiąca, ale ja to taka królewna cały czas jestem ;) ile zostało Ci dni do @?

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Lily, powiem Ci tak: w cyklu w którym się udało nie zwracałam uwagi na absolutnie nic i gdy zobaczyłam dwie kreski dopiero się zaczęły objawy :) Bardzo możliwe że byłam śpiąca, ale ja to taka królewna cały czas jestem ;) ile zostało Ci dni do @?

Tylko 2 ale wszyscy od wczoraj na lutowym mnie drecza zebym testowala. A ja mam tylko jeden test i trzymam na srode :)

Mamao lubi tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Kochane czy Wam w szczelsiwym cyklu tez sie zdarzalo usypiac na stojaco? Trzeci wieczor o 19 nie moge wytrzymac.
    Nie :) chodzilam po górach, co wieczór ognisko i piwko, od kawy mnie odrzuciło tylko :)

Jedna_z_Wielu, LilyEvans lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka :* <3

Witam koleżanki ze wspólnego wątku <3 jak i nowe osóbki :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, lista sprawdzona? kogo jeszcze tu nie ma? :)

Również się cieszę na ten nietestowy wątek. Tym bardziej, że ja z tych 'cierpliwych', więc na te 8 cykli do testu bez @ dotrwałam raz :P

Kaka, trzymam kciuki, aby zielone światło na starania nie czekało zbyt długo!

Lily, jestem a trzymaniem testu do wyznaczonego terminu, ale jak już mówiłam- ja z tych cierpliwych w tym temacie ;)

kaka470 lubi tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wrote:

Również się cieszę na ten nietestowy wątek. Tym bardziej, że ja z tych 'cierpliwych', więc na te 8 cykli do testu bez @ dotrwałam raz :P

Lily, jestem a trzymaniem testu do wyznaczonego terminu, ale jak już mówiłam- ja z tych cierpliwych w tym temacie ;)

Ja tez ale ucze sie cierpliwosci :) Przeciez porodu w razie czego nie pospiesze. Poza tym studencka oszczednosc zobowiazuje, a jak mam jeden test to mam jeden test :p
    Poza tym ponamawialam dziewczyny z watku zeby czekaly i zadna sie nie wychyla wiec glupio jak ja z tym wyskocze.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Ani w szczęśliwym cyklu ani do dzisiaj nie jestem aż tak zmęczona ;) Szybciej się męczę, muszę częściej usiąść i odpocząć, ale jakiegoś spania nie mam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info Annie :)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Figa, flowwer,anulka no i kaka <3 witam sie z Wami.

Flowwer ja tez jestem pełna podziwu dla Ciebie. Naprawde szczerze podziwiam i na pewno ten caly trud zostanie wynagrodzony pieknym bobaskiem albo najlepiej blizniakami a co :-)
    Jadlam obiad nie dawno i znow jestem glodna :-/ bede wygladac jak słonica juz wkrotce. Ciagle mnie ssie... tragedia.

Dobuska trzymam kciuki za twoj obecny szczesliwy cykl :-)
    Diddlinka to gratuluje zarodka. Jeszcze tylko 2 tyg i bedziesz widziec pikajace serduszko <3

Mamao kciuki za jutrzejsza wizyte.
    Pozdrowienia :*
    Dziękuję ale czas upływa i pesel już gini bo na fasolkę już ostatni dzwon.
    Jeszcze ten rok 11 w staraniach kolejnego już nie będzie. Kiedyś trzeba powiedzieć koniec.
    Fajnie tu na fioletowej stronie !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Dzieki za info Annie :)
    Kochana, ja tez jakos nie znam sie az tak z dziewczynami ale gadamy sobie na luzie. Jesli Ci smutno i obco mozemy zostac przyjaciolkami hahas :* :D
    Mozesz przeczytac moj pamietnik na fioletowej stronie tam mimo ze nie wiedzialam jeszcze o ciazy pisalalam o kilku objawach :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ