X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha który u Ciebie dpo?

Ja dzisiaj wzięłam pierwsze CLO w zwiększonej dawce. W tamtym cyklu była bomba objawów, aż się boję....
    wracam do pracy bo mam duuużo!

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam kochane miłego dnia mimo , że u nas za oknem pada i strasznie wieje.

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ja dzisiaj wzięłam pierwsze CLO w zwiększonej dawce. W tamtym cyklu była bomba objawów, aż się boję....
    Trzymam kciuki! A kiedy usg?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Trzymam kciuki! A kiedy usg?
    27 lutego idę, boję się....:(

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    27 lutego idę, boję się....:(

Nie boj sie bedzie dobrze <3
    Im mniej stresu tym lepiej

dobuska lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Dziś 14dpo :-\
    Trzymam kciuki bedzie jajo jak malowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 17:15

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam za bardzo co pisac. Moze bedziecie zdziwione tym co napisze, ale powiem Wam, ze okres staran jest bardziej ekscytujacy niz ciaza ;) Ciagle cos sie dzieje, cos sprawdzamy, wyszukujemy, testujemy.
    W poczatkowym okresie ciazy tez bylo ciekawie, bo codziennie patrzylam jak kreseczka ciemnieje, potem serduszko na usg, informowanie rodziny. Teraz jednak nudy ;) Brzuch nie rosnie, ruchow nie czuje, nie mam objawow. Pozostaje tylko czekac na wizyte u poloznej ;)

LilyEvans, dobuska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja nie mam za bardzo co pisac. Moze bedziecie zdziwione tym co napisze, ale powiem Wam, ze okres staran jest bardziej ekscytujacy niz ciaza ;) Ciagle cos sie dzieje, cos sprawdzamy, wyszukujemy, testujemy.
    W poczatkowym okresie ciazy tez bylo ciekawie, bo codziennie patrzylam jak kreseczka ciemnieje, potem serduszko na usg, informowanie rodziny. Teraz jednak nudy ;) Brzuch nie rosnie, ruchow nie czuje, nie mam objawow. Pozostaje tylko czekac na wizyte u poloznej ;)
    Wlasnie tego sie spodziewam, i troche obwawiam - tych nudow. Teraz jak sie nudze to sie napije chociaz a w ciazy ani picia ani ekscytacji nad wykresem...

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już mam dosyć tych ekscytacji! :P wczoraj z filmu zapamiętałam tylko to jak laska ogłosiła, że jest w ciąży. Wieczorem przed snem zaczęłam płakać. W cholerę w tą ciąże nie zajdę, jak będę taka nakręcona :( stresuję się tym, że się stresuję i blokuję :/ błędne koło!

dobuska trzymam kciuki!!! czasem przy tych stymulacjach jest tak, że nie ma nie ma, a potem bach! bliźniaki. słyszałyście o Clooneyu? będzie miał bliżniaki, jestem pewna, że medycyna maczała palce ;)

AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Beyonce :) ona po ivf :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    To nic tylko się cieszyć :) atrakcje w ciąży nie są fajne :/

Annie1981 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillyEvans. Ciazowy wykres tak nudny, ze nawet zapominam tam zaznaczac ;)
    Pewnie ekscytacja sie u mnie zacznie jak poznam termin drugiego USG no i potem ruchy dziecka :) Na razie nudy, ale oczywiscie lepsze to niz jakies sensacje np. w postaci plamien.

Nie wiedzialam, ze Beyonce po ivf :)

Gigi, AiCha4811, LilyEvans lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Gigi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    A mi się marzy tak nudna ciąża bez objawów. Przyznam, że trochę się cykam jak sobie pomyślę o tym całym rzyganku non stop, różnych bólach jak opisują dziewczyny

AiCha4811 lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam co pisać... jak się nie monitoruje cyklu, to szybko leci. Dziś zdziwiona spojrzałam, że już 7 dc...

Mam jakieś tam plany, żeby trochę przetrzymać lubego na czas ovu, w zeszłym miechu machnęłam ręką i zaczęliśmy <3 dzień przed przed pierwszym dniem płodnym i potem codziennie, może już jakość nasienia była nie taka w ovu..? a może to nie ma znaczenia? Nie wiem. Ale sam M mówi, ze po 2-3 dniach abstynencji chęć ogromna i doznania większe, więc może jednak ma..?
    Coś tam trzeba próbować...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Ja też nie mam co pisać... jak się nie monitoruje cyklu, to szybko leci. Dziś zdziwiona spojrzałam, że już 7 dc...

Mam jakieś tam plany, żeby trochę przetrzymać lubego na czas ovu, w zeszłym miechu machnęłam ręką i zaczęliśmy <3 dzień przed przed pierwszym dniem płodnym i potem codziennie, może już jakość nasienia była nie taka w ovu..? a może to nie ma znaczenia? Nie wiem. Ale sam M mówi, ze po 2-3 dniach abstynencji chęć ogromna i doznania większe, więc może jednak ma..?
    Coś tam trzeba próbować...
    Nie wiem czy śledzisz mameginekolog ale dziś mówiła o tym żeby podczas starań kochać się minimum 3x w tygodniu. Ze jakość nasienia spada po długiej abstynencji i to właśnie błąd który my popełniamy. Ale u nas jest problem z możliwościami męża. Generalnie mówiła ze najlepiej co 2 dzień a max co 3.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nie wiem czy śledzisz mameginekolog ale dziś mówiła o tym żeby podczas starań kochać się minimum 3x w tygodniu. Ze jakość nasienia spada po długiej abstynencji i to właśnie błąd który my popełniamy. Ale u nas jest problem z możliwościami męża. Generalnie mówiła ze najlepiej co 2 dzień a max co 3.
    O kurcze. To u nas za często w takim razie :D Haha no ale nie będziemy się przecież wstrzymywac jak się chce. U mnie w dni płodne libido jest maksymalne

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi. Nigdy nie wiadomo jak bedzie przebiegala ciaza. Ja tez sie balam, ze bede miala mega wymioty i zdradze sie w pracy, bo mam jeszcze probna umowe do konca marca. A tymczasem mdlosci sa bardzo delikatne, ani razu mnie nie zakrecilo na wymioty. Mam nadzieje, ze to juz nie nadejdzie ;)

Ja tez czytalam, ze najlepiej sie przytulac co 2-3 dni, wtedy najlepsza jokosc nasienia. U nas jest to jednak niewykonalne. Tylko w plodne staralismy sie co 2 dni. W szczesliwym cyklu przytulanie bylo tylko 3 razy, w tym ostatni raz dzien przed owu, takze nie ma reguly.

MiLejdi. Nie wiadomo jaka prawda, ale slyszalam wiele opinii, ze codziennie to za czesto i potem to juz tylko woda, bo organizm nie nadaza z produkcja plemnikow. Takze mozesz poeksperymentowac i w tym cyklu sprobowac inaczej :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka zajrzala widzę, jak sie trzymasz?
    U nas za malo staranek ale mąż zmęczony nir mam serca go gonić, muszę znowu mace mu kupić

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    A mi się marzy tak nudna ciąża bez objawów. Przyznam, że trochę się cykam jak sobie pomyślę o tym całym rzyganku non stop, różnych bólach jak opisują dziewczyny

Ja tez sie cykam, moze bede jak siostra ktora objawow nigdy nie miala i sie super czula?
    Z ta nuda chodzilo mi o ten brak mierzenia tempki i badania szyjki, czekania na testowanie, na owulacje itp

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje radę choć dziś był bardzo ciężki dzień , jak tylko mała idzie spać a mąż w pracy na rano to mam czas żeby przemyśleć , popłakać i zastanowić się nad tym wszystkim :-(

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ