Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Figa ja bardzo wierzę w "znaki" jakie daje nam Bóg. Właśnie Wielkanoc to najlepszy czas aby oddać Mu swoje cierpienie, właśnie w tym roku bardzo prosiłam Pana podczas Triduum aby wziął moje cierpienie razem ze swoim aby umarło ma krzyżu, abym mogła żyć z uśmiechem na twarzy i mocno wierzyłam w to że pomoże mi być szczęśliwą mimo tego ze czeka nas operacja itd. Nie prosiłam juz o ciążę tylko o siłę zeby zaakceptować plan jaki dla nas ma, skupilam sie na tym że skoro ja tak bardzo cierpię tylko dlatego ze wydłużają sie nasze starania to jak musiał cierpieć On kiedy został zdradzony przez ukochanych ludzi i maltretowany na oczach wszystkich. Dosyć mocno w tym roku to przeżyłam bo niegdyś mój ukochany ksiądz ktory udzielał nam ślubu powiedział ze jak sie mocno cierpi to można głęboko przeżyć Wielkanoc i na tym sie skupilam. A jak sie okazuje juz wtedy pod moim sercem wiło sie nowe życie o którym wiedział tylko On jeden.
Figa może zwróć sie w tą stronę, może Bóg chce abys zbliżyła sie do niego bardziej a to jedyna droga bo wie jak bardzo pragniesz? To bardzo trudne, sama mialam do Niego żal ze nam sie nie udaje, ale jakoś udało sie w końcu rozluźnić żal w duszy, może o to chodzi, trzymam z całego serca kciuki za Was i wspomnę na Ciebie w modlitwie.
W szczesliwym cyklu zaczelam tez modlić sie do sw jana pawla II i sw Joanny Bernadety Molli, patronki rodziny, moze tez spróbujkaka470, dobuska, Figa8787 lubią tę wiadomość
-
Figa. Ja myślę, ze że wszystko zależy od interpretacji rzeczywistości. Jeżeli wiara Ci pomaga to sie tego trzymaj, na pewno będzie Ci łatwiej
Dobuska. 6 kg to duży wyczyn Na pewno się przyda, to w ciąży tyle nie przytyjesz
My właśnie byliśmy obejrzeć ten wózek, o którym Wam pisałam. Zakochałam się w jego lekkości. Prowadzi się go jak piórko, w ogóle nie czuć wagi a to było dla mnie mega ważne. Także w końcu mam wybrany model Kamień spadł mi z serca, bo na prawdę nie jest łatwo wybrać wózek, który by pasował pod większością względów.dobuska lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A ja dziś już mam za sobą pierwsze wymioty eh bardzo szybko się ruszyło Z Laurką zaczęło się od 8 tyg do 16 tyg i to trzy razy dziennie , ale nie ukrywam było to uciążliwe , plus był taki że schudłam na początku ciąży i przez całą ciążę przytyłam 8kg . No zobaczymy jak będzie tym razem
-
Agulineczka, Fruśka, Annie , Aicha ... dziekuje Wam bardzo. TAk mysle ze to ma mnie nauczyc cierpliwosci bo z tym mam bardzo duzy problem...Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
I jeszcze jedno . Zawsze modlilam się żeby Bóg dał mi znać czy jest nadzieja ze kiedyś będziemy mieć dziecko ? Nie proszę zazwyczaj o malenstwo tylko ciągle pytam czy to możliwe , czy nasze starania będą mieć szczęśliwy finał . Wierzę że to była ta odpowiedź , w gruncie rzeczy pozytywną bo mimo że muszę czekać to teraz wierzę że się uda
evve, kaka470, Annie1981, Fruska, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
nick nieaktualnyLady- tzn wierzysz w Jego istnienie, ale nie uwazasz ze jest dobry- tak ?
Ja mam miesiąc na luzie, wierzę, ze kuracja przyniesie wfekt i w czerwcu pochwalę się dwoma kreskami...wspolczuje wymiotow- ale z drugiej strony to znaczy ze poziom proga jest ok, czasami im gorzej tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 22:45
dobuska lubi tę wiadomość
-
Ja też bardzo wierzę w Boga i oddaje mu swoje troski , smutki, radości dziękuję każdego dnia za cudowną córeczkę , męża , rodziców
Figa i ja wierzę że tobie się uda !!!!!
Życzę miłego długiego weekenduFiga8787, dobuska lubią tę wiadomość
-
Kaka. Współczuję mdłości. A gdzie Twój suwaczek?
Figa. Ja też mam problem z cierpliwością i czasami jest to dość męczące, więc na pewno warto nad tym pracować.
evve. Wspaniale, że wierzysz w czerwiec. W takim razie ja też i czekam na te dwie kreseczki Wiara czyni cuda
Figa8787 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyDzieku Annie .Kaka- fajny suwaczek Ja tez wierzę w Boga, miałam rózne okresy w swoim zyciu- ale zawsze szukałam odpowiedzi jak jest naprawdę. Im wiecej czytam, szukam tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze rzeczywistosc przerasta nasze najsmielsze wyobrazenia, ze Bog jest, ze widzimy tylko fragment rzeczywistosci.
kaka470, Annie1981, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Evve super, że czujesz powodzenie w powietrzu Tego trzeba się trzymać i tego Tobie i pozostałym starającym się życzę.
Kaka w końcu suwaczek, pewnie, że musi być dobrze!
Annie jeden z ważniejszych wyprawkowych wyborów masz za sobą, świetnieSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dobuska. Wózek idealny nie jest, głównie ma wadę, że spacerówka jest tylko przodem do świata i nie można jej przełożyć w kierunku rodzica, ale reszta mi bardzo pasuje, więc poszłam na kompromis Zawsze z czegoś trzeba zrezygnować, bo idealny ciężko znaleźć. W każdym razie jak pisałam, bardzo się cieszę, że już mam ten temat z głowy. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wiedziałam ile to zachodu z tym wyborem
Jak się cieszę, że ta msza się odbyła i że ludzie byli dla Was tak życzliwi Wspaniale W takim razie ja też czekam na owoc Jak pisałam, wiara czyni cuda, więc trzymaj się tego kochana a niedługo będziemy wszyscy się cieszyć
Ja się czuję nadal bardzo dobrze. Drugi trymestr faktycznie jest super Czekam jeszcze na te pierwsze kopniaki, które już mogą się zacząć lada chwila Czekam również z niecierpliwością na wyniki testu z krwi oraz USG, aby poznać płećdobuska lubi tę wiadomość
Noo Annie to czekamy co tam nosisz pod serduszkiem. Dobuska ładnie napisane, ja tez mocno wierze ze Twoja cierpliwość będzie wynagrodzona
My dzisiaj rano powiedzieliśmy moim rodzicom, polaly sie łzy szczęścia rodzice byli bardzo szczęśliwi i wyznali że juz nie umieli sie doczekać wnuka od nas, ze czekali od samego ślubu, to miłe ze nie komentowali, choc mama czasem w zartach lub życzeniach wspominała o wnuku ale nie naciskali, jestem im za to bardzo wdzięczna
Pytałam mame o przebieg jej ciąż, mowila ze bardzo dobrze się czuła, nie miala typowych objawów, ja poki co tez nie mam objawów . oprócz tego mowila ze każdą ciążę miala przenoszona wiec jest nadzieja ze nie bede rodzic na swieta tylko w styczniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:22
Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAch dziewczyny- wywołalam burze na stronie staraczkowej- zadalan parę pytan o nadprogramowe zarodki, o to co sie z nimi stanie jak nie bedzie chetnych do adopcji, jak zlikwidują klinike itd i się zaczęlo. Ale przynajmniej niektore sie odslonily ze w gdzies mają swoje zarodki/dzieci, jedna nawet by dala na eksperymenty. Straszne. Po trupach. Bardzo mnie to zasmuciło, ale zaslona wielkodusznosci opadla. Ale jeszcze czuję się jak po ataku sfory.
-
AiCha4811. To wspaniale, że rodzice tak zareagowali i że wcześniej nie naciskali na Was
Ja Ci życzę takiej nudnej ciąży jak moja. Czasami to wkurza, że nic się nie dzieje, ale lepsze to niż jakieś komplikacje czy okropne wymioty
Evve. A jednak się odezwałaś w sprawie zarodków Nie czytałam tej dyskusji, ale rozumiem, że możesz się po niej źle czuć.AiCha4811, evve lubią tę wiadomość
Aicha my dzisiaj powiedzielismy tesciom. Chcialam troche pozniej, ale w sumie zostal poruszony temat zagranicznego wyjazdu to nie chcialam oszukiwac dlaczego wole nie leciec samolotem teraz radosc byla bardzo duza, przy pierwszym dziecku tez byly lzy szczescia, bo wiedzieli, ze juz troche sie staramy, a teraz po prostu serdeczna radość i gratulacje moim rodzicom powiem za 3 tyg, bo dopiero bedziemy sie widziec. Nie chce tak przez telefon
AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie ja ruchy w pierwszej ciąży poczulam w 20 tyg. Myslalam poczatkowo, ze to cos w moich jelitach;) później juz jak przybieraly na sile nie miałam zadnych wątpliwości. Wspaniale uczucie
II trym faktycznie jest super. Ostatnie tygodnie daja juz jednak w kosc. Moj rekord to wstawanie 7 razy na siku w nocySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚