Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj przy okazji zakupow wstapilam do labo zrobić bete. Wiem ze najlepiej sprawdzic dwudniowy przyrost, ale chcialam dla wewnętrznego spokoju sprawdzic czy ladnie urosla. Ostatnia robilam w 11 i 14dpo, a dzisiaj juz 22dpo. Takze czekam na wyniki. Wrzuce je sobie pozniej do kalkulatora hcg. Pierwsza wizyte mam pozno to chociaz tak troszke sie uspokoje (oby).Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dobuska. Ten bujaczek jest super, bo jako jeden z nielicznych można go rozłożyć na płasko czyli korzystać juz od niemowlaka
Cieszę się, że masz takie podejście i że to się przekłada na libido. Tak jak mówisz, niedługo zaczniesz nam pokazywać swój ciążowy brzuszekdobuska lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Piękne te Wasze bety dziewczyny! Super!
Wiecie co? Słyszałam często, że trzeba odpuścić ze staraniami. I kilka miesięcy odpuszczałam. Tak jak Wam pisałam, olewałam wszystko, byłam zrezygnowana, okres nie budził we mnie większych emocji.
Teraz jest inaczej.
Miałam problemy z owulacją, dosyć spore. Rozpoczęłam branie leków, które widzicie w moim podpisie. Straciłam kilka kilo. Mąż kocha sie ze mną codziennie (powiedział, że nie będzie tego robić co drugi dzień, bo ma być po jego, bo moje metody się nie sprawdziły, więc nie protestuję już). Czuję pracę lewego jajnika, czuję się lepiej i po prostu teraz mam podejście tak pozytywne, że wręcz czekam na dwie kreski.
Dosyć biadolenia i żalu, nie dostanę więcej @ przed urodzeniem tego bejbi i postanowione. Nie będę rezygnować i odpuszczać, bo wielu parom się to udało.
Ja chcę dziecko i będę o nie walczyć.
I tyle.
Zdecydowałam:Pkaka470, agulineczka, AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Moniczko. Agulineczka. Wspaniale bety dziewczyny
Jak się czujecie?
Ja czuje się calkiem dobrze, czasami tylko dopada mnie sennosc, niestety nie moge sobie pozwolic na blogie lenistwo tak jak przy pierwszej ciazy Mdlosci jeszcze brak, w pierwszej ciazy zaczely sie w 7 tyg i trwaly do 13. Nadal czasami do mnie nie dociera, ze czekamy na drugi Skarb
Kiedy macie nastepne wizyty dziewczyny?
Moniczko gratuluje pieknego wynikuSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny pozytywną fale wprowadzacie az miło Was czytać
Annie super ten bujak bardzo mi sie podoba ale do wyprawki jeszcze daleko, ale tez właśnie ciężko uwierzyc ze naprawde teraz wszystko sie zmieni
Ja nie robilam trzeciej bety ale siknelam ma test w niedzielę, kreski były niemal takie same a wiec ciemnieje.
Wizyte mamy 9ego maja i nie moge sie juz doczekać, oglądałam dzis z mamą bridget jones baby i beczalam
U mnie z objawów senność, bardzo bolace piersi juz nie mieszczące sie powoli w stanik czasem zgaga, wczoraj pierwsze rozdrażnienie, az ciężko zapanowac nad tym Ciekawe ile maz jeszcze wytrzyma, wscieklam sie wczoraj ze pije piwo zazwyczaj nie pije, taki zdrowy tryb zycia wiec myślałam ze jak jestem w ciąży to bym bardziej... A tu właśnie nie i wscieklizna mnie napadladobuska lubi tę wiadomość
-
Aicha gdybym tez miala tak szybko wizyte jak Ty pewnie tez nie robilabym 3 bety, bo poczatkowo zamierzalam zrobic tylko 2. Teraz jestem troche spokojniejsza i jakoś musze wytrzymać do 29 maja. Pani doktor mnie pocieszyla, ze za to wszystko juz bedzie pieknie widac pamietam zresztą usg w pierwszej ciazy okolo 9 tyg i wtedy zobaczylam malego misia z raczkami, nozkami Ten moj maly misiu ma juz ponad roczek i wlasnie zasnal sam w lozeczku :* Pamietam, ze juz późniejsze usg nie dawaly tak pelnego obrazu, bo juz dziecko wieksze i oglada sie je fragmentami.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja sie staram nie denerwowac, przez cala poprzednia ciaze bylam bardzo spokojna i taki tez jest teraz moj synek. Mam wrazenie, ze ma to znaczenie. Nie wiedzialam co to sa humory baby w ciazy moj maz sam to nie raz podkreslal Zobaczymy jak bedzie teraz
Co do bolu piersi to mnie kompletnie nie bola. Zanim zaszlam w pierwsza ciaze przed kazda @ niemilosierny bol, az spac sie nie dalo na boku, a nie mam nie wiadomo jakich balonow za to teraz nic, ale podejrzewam, ze to przez karmienie piersia, bo jakies 2 tyg temu dopiero odstawilam synka i pewnie jeszcze wszystko do normy wraca.
Aicha bede czekac na wiesci z wizytySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, moniczko gratuluje wynikow bet, niech maluchy rosna zdrowo
AiCha no to wizyta juz coraz bliżej. Czekam na relacje
Dobuska super nastawienie i z niecierpliwoscia czekam na newsa z pozytywnym testem ciazowym
Mnie wlasnie zgaga dopadła i ssie ohydną tabletke fuj. Wazne zeby przeszla bo spac nie idzie
Pozdrawiam!! -
Kaka. Bujaczek firmy Tiny Love.
Dobuska. To kiedy tych II kreseczek możemy się spodziewać?
AiCha. To szybko piersi Ci urosły
Z tym wsciekaniem się na męża to chyba tak już będzie. U mnie I trymestr był okropny pod tym względem. Drugi już bardziej spokojny, ale też nie do końca. Boję się III tym
Agulineczka. Ja mam USG polowkowe w następny piątek. Cały czas odliczam dni. Niestety to już będzie ostatnie USG w UK.
Też uważam, ze nerwy w ciazy mają wpływ na to czy dziecko potem jest spokojne. Zaplanowałam sobie, ze nie będę się denerwować, ale nie wychodzi i mam przez to wyrzuty, że dziecko mi nie będzie spać po nocach.
kaka470 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
spioch tulę (((
Annie w sumie nie wiem, nawet nie wiem który mam dzień cyklu:D
Ale zakładałam, że do 12 maja zatestuję, bo wtedy mam wyjazd
Ja mam smutny humor od wczoraj, bo kuzynka w 18 tygodniu ciąży leży w szpitalu, bo odeszły jej wody....szanse mierne, ale ciągle wierzymy, że się uda. -
nick nieaktualnySpioch- moze jeszcze za wczesnie ? AiCha- wg mnie faceci nie są w stanie odczuc ciązy jak kobieta ktorej towarzyszy ona 24h na dobę. Dla nich to rosnący brzuch zony i trochę mglistych wyobrazen. A po porodzie szok i niedowierzanie :)W 2 trymestrze hormony juz tak nie szaleją, to chyba najlepszy okres w ciązy. Dziewczyna ktora w tamtym cyklu zastosowała tę kurację (którą ja planuje w tym cyklu) pochwaliła się dwoma kreskami. Dalo mi to nadzieję Wkurza mnie to ze musze się sama diagnozowac, oglądam wyklady z napro - poniewaz lekarz kaze mi uzbroic sie w cierpliwosc i czekac ( pewnie do menopauzy). Dobuska - jak Twoje plamienier? Znasz przyczynę?
-
nick nieaktualnydobuska wrote:spioch tulę (((
Annie w sumie nie wiem, nawet nie wiem który mam dzień cyklu:D
Ale zakładałam, że do 12 maja zatestuję, bo wtedy mam wyjazd
Ja mam smutny humor od wczoraj, bo kuzynka w 18 tygodniu ciąży leży w szpitalu, bo odeszły jej wody....szanse mierne, ale ciągle wierzymy, że się uda. -
evve miała przed chwilą obchód i robią badanie. Najważniejsze, żeby nie doszło do zakażenia. Trzeba czekać. Jak dojdzie do porodu to już nie uratują małej, trzeba mieć nadzieję na podtrzymanie ciąży.
Moje plamienie zniknęło. Nie ma po nim nawet śladu póki co. Prawdopodobnie odpowiadały za niego zmiany hormonalne, albo nadżerka. Za miesiąc mam lekarza na pewno już więc mu o tym powiem.