X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha no wlasnie nie probowałam. Te tabletki sa tak okropne ze mi niedobrze jak czuje ten smak. Kupie migdały i zobaczymy :-)

Spioch :-( trzymaj sie kochana.
    Dobuska przykro mi z powodu kuzynki. Oby sie wszystko szczesliwie zakończyło.

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska co straszne co piszesz o kuzynce =-O oby sie udalo uratować ciążę!
    Super z kolei ze nie masz plamien.
    Śpiochu jestesmy z Tobą :-( może zrób sobie jakąś przyjemność dla poprawy humoru? :-\
    Annie jak bede sie szykować do wyprawki to poszukam tego bujaka bo fajny :-)
    Ja obecnie odliczam do konca tygodnia gdy zacznę 7 tydzien i powiemy tesciom i szwagrom

Annie1981 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek fajny owszem, bo sama sie nad nim zastanawialam. Tylko wlasnie jeden minus jak dla mnie - sam sie nie pobuja. Nie chodzi o moja wygode, ale jak dla mnie bujanie go reka czy noga troche nie do konca mnie przekonalo. Wybralam hustawke hybrydowa ladowana na akumulator, bo wiekszosc niestety na baterie. Fajnie lekko sie husta + odglosy przyrody lub spokojne melodie. Moje dziecko jak bylo male czasami przy tym usypialo. No ale tiny love rozklada sie do pozycji lezacej, a ten moj bujak ma dwa poziomy, ale zupelnie lezacej nie ma.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch tule :(

Dobuska, pozostaje sie modlic za Twoja kuzynke. Nie wyobrazam sobie jej stresu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze w bujaniu jest to, ze dziecko się do tego przyzwyczaja- ja "lulałam" w wózku dwojkę dzieci i dopiero jak juz nigi wisiały z gondoli podstępem i w bólach udawalo się je odzwyczaić. Ale lulanie jest niezastąpione i jezeli dane mi będzie miec jeszcze jedno dziecko to tez kupię autmatyczny bujaczek

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Trzymam kciuki za kuzynke. Oby udało sie zatrzymać poród.

Śpioch. Przykro mi, ale nie poddawaj sie kochana. Niejedna widziala tyle negatywow co Ty i w końcu zaskoczyło :)

Fakt, ten Bujak mógłby sam sie bujać, ale wydaje mi się, że nie jest to aż tak wielka wada. Dla mnie najważniejsze było, zeby móc położyć tam noworodka. Poza tym dziecko i tak nie może zbyt długo przesiadywac bujaczkach, bo to dla niego niezdrowe.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evve ja w wozku akurat nie bujalam, zreszta te nowe, mniej tradycyjne wozki nie bujaja sie tak dobrze jak te starsze na duzych kolach. Z kolei do bujaczka moj syn tez az tak nie przywykl. Lubil, ale sie nie domagal. Potrafil zasypiac bez niego bez zadnego problemu. Tyle ze moj syn ogolnie bezproblemowy, taki typ mi sie trafil ;)

Evve trzymam kciuki za kolejna dzidzie. Super, ze chcesz miec tak duza rodzine, bo w dzisiejszych czasach jest to rzadko spotykane.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bujaczek jako miejsce do polozenia sprawdzi Ci sie na pewno :) Ja synka kladlam najczesciej na sofie w salonie, jego lozeczko stalo w sypialni, a w dzien wolalam jednak miec go na oku. Teraz bede musiala nad czyms pomyslec, zeby wstawic do salonu, bo przy dwuletnim synku nie zostawie juz maluszka na sofie;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety poród się zatrzymał, ale kuzynka straciła wszystkie wody, prawdopodobnie przez bakterię jakąś. Maleństwo na usg było skulone bez wód i serduszko biło. Musieli podac jej tabletkę poronną i czekają na poród. W przeciwnym razie biedna mogłaby dostać sepsę.
    Coś okropnego....

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już chyba weszłam w drugą fazę. Wczoraj jajnik pobolewał i od dzisiaj jest ból piersi. Mam nadzieję, że owulacja była i się udało. Teraz najgorsze - czekanie. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże :-( modlę sie za tą kuzynke, nie chce wiedzieć jak musi cierpieć :-( :-( :-( :-(

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Tak właśnie myślę, żeby bujaczka używać jak np. bede chciała zrobic obiad i wziąć dziecko ze sobą do kuchni. Czytałam, ze do spania one sie nie nadają, bo dziecko może mieć potem problem z kręgosłupem. Chyba, że całkiem się rozkładaja, ale to też tylko dla malutkiego dziecka.

Dobuska. Straszne z Twoja kuzynka. Najgorsze to, ze maluszek żyje a trzeba się to pozbyć. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:38

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha kochana powiedz mi proszę, bo ja nie pamietam :(. Ty miałas problemy z owulacją? Miałaś monitringi?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dobuska straszne to. I nie obwiniaj sie prosze, kazda starajaca sie dluzej kobieta chyba czuje lekkie uczucie zazdrosci jak slyszy o czyjejs ciazy, ale na pewno nie zyczysz zle danej osobie.

dobuska lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :*

Jejus Dobuska to jest straszne, brak mi słów aby to opisać :(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. To faktycznie horror. A to, że poczułas uklucie zazdrości jest naturalne w Twojej sytuacji, ale przecież wszyscy wiedzą, ze nie życzyłas kuzynce źle. Nie obwiniaj się kochana, bo to nie zmieni sytuacji a tylko l zaszkodzisz. Kuzynka by poroniła czy byś jej zazdroscila czy nie. To przez bakterie a nie przez Ciebie

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to pochwalę się, że mam dziś urodziny ;) Liczyłam na to, że w prezencie dostanę wyniki testu DNA na płeć, ale niestety. Wydawało mi się, że będą na początku tygodnia a teraz mam wątpliwości czy w ogóle zdążą do końca tego tygodnia. Coś mi sie wydaje, że niestety będą dopiero w przyszłym.
    Za to pogoda dziś piękna. Od rana słonko i upał a to rzadko sie zdarza w UK. Po pracy może uda sie zaliczyć jakiś spacerek :)

dobuska, Lola83, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kochana wszystkiego najlepszego! Dużo słoneczka nad Wami, zdrowia maleństwa i miłości! Abyś zawsze była taka dobrą kobietka i kochaną jak jesteś i jeszcze lepszą mamusią (ale to pewniak:D ).
    Kochanaaaa!!:*:*:*:*

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszły mi głupie myśli odnośnie kuzynki. To było chwilowe. Racjonalne myślenie wróciło.
    Cieszę się, że mnie cycuszki bolą :)

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ