Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska bardzo współczuję Twojej kuzynce... to jest jakiś horror
A ja czuję się... zmęczona... czasem jakieś problemy żołądkowe dają znać, ale daję radę... Teraz odpoczywam, bo przyznam, że ostatni miesiąc w pracy dał mi mocno w kość. I mam tylko nadzieję, że gin będzie przychylny i będzie mi już dawał L4 do końca. -
Nareszcie piątek! Jak Wasze nastroje dziewczyny?
My w ten weekend mamy maraton obwieszczania radosnej nowiny rodzinie męża, sporo ich jest a nie uda sie złapać ich razem , wiec przez cały weekend bedziemy informować kolejne osoby, kamien z serca bo juz mi ciąży to ze nie wiedzą ( dosłownie )
Myślę ze juz w przyszłym tygodniu poinformuje pracodawcę aby mógł znaleźć kogos na moje miejsce, niestety bede szybko uciekac z pracy bo mam 100% siedząca prace przy kompie a od pierwszych dni ciąży odezwaly sie problemy z kręgosłupem i niestety dokucza mi gdy dluzej siedzę, zresztą w świetle prawa w Polsce kobieta ciężarna nie powinna pracować przy komputerze dłużej niz 4 godz dziennie, gdyby nie ten krzyz to w sumie zostalabym w pracy, ale po co mam się męczyć skoro przysługuje mi prawo iść na zwolnienie pelnoplatne nie czuje sie jakos super w obowiązku wobec pracodawcy bo nie chciał mi zapłacić za dodatkowe obowiazki jakie na siebie wzięłam, nie chcial tez pójść na rękę z godzinami pracy, dlatego myślę ze po prostu jak zacznie mnie kręgosłup juz za bardzo boleć to pojde na zwolnienie i tyle -
dobuska wrote:Annie jak mnie czaruje ten Twój brzuszek na zdjęciu, wyglądasz tak pięknie!
W weekend porobie sesję w parku to Wam wrzucę jakieś fotki
Twoja waga na pewno nie podskoczyla, najwyżej nie schudniesz
A gdzie reszta brzuszków? Dziewczynki, pokażcie się
AiCha. Ale masz ekscytujący weekend Rozumiem jak Ci to ciąży, ja miałam podobnie. Chociaż w pracy zdecydowałam się powiedzieć dopiero w 13 tc.
Zazdroszczę Ci możliwości zwolnienia, ale to już nie raz pisałam Jeszcze dwa miesiące muszę się przemeczyć.
Weekend będę miała intensywny. W sobotę idziemy do restauracji i do kina z okazji urodzin a w niedzielę na Garden Show do jakiegoś parku z zamkiem. Pogoda dopisuje, więc powinno być superAiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Teraz ekrany monitorow nie wysylaja szkodliwego promieniowania, ale nikt mi nie powie, ze wymuszona pozycja ciała, jaką jest siedzenie i to przez 8h w konkretnej pozycji jest pozytywne dla kobiety w ciazy. Mi brzuszek w pierwszej ciazy wyskoczyl dosc szybko - okolo 12 tyg wiadomo bylo, ze cos jest na rzeczy, mimo, ze jestem szczupla ( wlasnie ponoc to szczuplejszym szybciej widac rosnacy brzuch). Poszlam na zwolnienie w 23 tyg i naprawde brzuszek nie byl malutki ( kolezanka z pracy byla w podobnym okresie i nikt sie nie domyslal, ze jest w ciazy). Juz wtedy czulam ze siedzac dol brzucha naciskal lekko na uda co powodowalo pobolewania wieczorem. Z kregoslupem nie mialam na szczescie problemow, ale wiadomo, ze tez cierpi, no i do tego stres. Nasze zdrowie i zdrowie maluszka pod sercem jest najwazniejsze.
Annie1981, AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AiCha4811 wrote:Nareszcie piątek! Jak Wasze nastroje dziewczyny?
My w ten weekend mamy maraton obwieszczania radosnej nowiny rodzinie męża
dobuska, spioch, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Czy ja dobrze widzę, ciąża? Kochana, tak się cieszę, że doczekałaś tej chwili Bogu niech będą dzięki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:08
-
spioch wrote:Aicha mam pytanie odnośnie inofemu. Pilas cały czas jedną saszetke dziennie?
Milego weekendu dziewczyny
Byl czas ze piłam dwie dziennie ale przeważnie jedną dziennie wcześniej piłam tylko w pierwszą faze cyklu, po owu mi sie nie chcialo, a teraz od lutego piłam codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 17:44
-
Dobuska właśnie miałam pytać o ważenie. Nie przejmuj się, czasem to zalezy tez od dyspozycji dnia i poziomu wody w organizmie dawaj dalej. Ja sie dowiedzialam ze w PL ponoć ciężarnej przysługuje opieka dietetyka na NFZ. Zamierzam poczytać o tym i skorzystać bo nie chce za bardzo przytyć. Nie chodzi tu o mój wygląd ale o zagrozenie cukrzycy ciazowej i szkodliwą nadwagę. Zapisuje sobie w aplikacji co jem i niestety jem za duzo i za tlusto
dobuska lubi tę wiadomość
-
AiCha. Jak dietetyk przysługuje za darmo to się nie zastanawiaj i korzystaj
Jak obwieszczanie nowiny idzie?
My właśnie jedziemy na obiad do restauracji z okazji urodzin
Ja też ciągle myślę czy milejdi już wróciła, ale zapominam napisać
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
No musze poszukać takiego dietetyka. Obwieszczanie juz dumnie rozpoczęliśmy wczoraj od szwagra i szagierki jutro reszta
Annie1981 lubi tę wiadomość