Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane!
Weekend miałam imprezowy, ciąży nie ma. Ciężko było, ale nie załamałam się. Kolejny cykl to monitoring i będziemy sprawdzać co się we mnie dzieje. Taka jest wola Boża i czekam. Na pewno jest dla mnie i męża jakiś plan.
Mi_lejdi, spioch. Kochane rozumiem Was bardzo mocno i jeszcze mocniej wierzę, że wrócicie na fioletową stronę już w dwupaku. Dystans czasami jest potrzebny.
Aicha zobacze filmik w domu, bo w pracy nie za bardzo mogę. :*
Annie!!!!!!! Córcia!!!! Ależ pięknie! I troszeczkę zazdroszczęAnnie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Śpioch. Smutno, że nas opuszczasz, ale sama wiesz co jest Ci potrzebne. Daj nam znać jak zobaczysz dwie kreseczki Cały czas będę trzymać kciuki
Dobuska. Rozumiem, ja też wcześniej zazdroscilam, ale w końcu przyszła moja kolej. Tak samo będzie z Tobą, jesteś coraz bliżej
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja tez potrzebowalam resetu i od poczatku roku zaglądałam sporadycznie na forum, pomoglo mi to troche odciąć sie od myślenia o dziecku w kółko. Dlatego zupełnie rozumiem dziewczyny i na pewno wrócą tak jak ja z dwoma serduszkami w sobie. Będziemy o Was myśleć dziewczyny.
Dobuska ok to czekam jeszcze do wieczora i potem kasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:20
-
Cześć dziewczyny wróciłam cała i zdrowa choć wymioty nie odpuszczają , ale daję rade:-)
Szkoda dziewczyny że nas opuszczacie , ale i ja wierzę że jak już tu do Nas wrócicie to już w dwupaku
Annia Gratuluję CóreczkiAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie to nie, że odczuwam negatywną zazdrość o ciążę, bo Ty jesteś jedną z najukochańszych tutaj i płakałam z Twoimi testami pozytywnymi z radości, ale tez bym chciała córeczkę mieć.
Aicha kochana czy ten link, który przysłałaś mi na priv będzie dalej aktualny? bo wczoraj nie miałam w ogóle komputera w domu po pracy. nie byłam na forum.
Wiecie co, jadę do szwagierki z mężem na urlop. Mam przeczucie, że powie, że zaszła w drugą ciążę, za pierwszym razem. Boję się tego, boję się, że zazdrość mnie przygniecie.... -
Dobuska. Rozumiem Cię doskonale. Nie uważam, żeby zazdrość w tej sytuacji byla negatywnie skierowana w kogos. Chodzi po prostu o to, ze Ty też tak byś chciała i tyle. Jeszcze pół roku temu miałam podobnie.
dobuska lubi tę wiadomość
Dobuska ten link co masz na priv jest do filmiku z reakcją, a ten w poście to byl ze slubu ale wysle Ci tez na priv takze poczeka na Ciebie.
Ja tez wielokrotnie bylam zazdrosna i jak byłam 5 dni po poczęciu to szwagier oglosil ze kupili nowe rodzinne auto na jakie nas prawdopodobnie nigdy nkw bedzie stać, wtedy ze łzami w oczach jak zostalismy sami z mężem powiedzialam ze trzeba sie nastawic na to ze zaraz ogłoszą ciąże, i totalnie sie nie sprawdzilo wrecz przeciwnie to my 2 tyg później oglaszalismy,choc bardzo ich kocham i z calego serca zycze im tej ciazy to płakałam z bólu i bezsilnosci przez tą chwile, i nie bylo to jak kolwiek nastawione przeciwko nim, mysle ze tez nie powinnas sie winić za ta zazdrość, ona jest normalna, tak jak juz wielokrotnie dziewczyny pisały najważniejsze by druga osoba tego nie odczula, pogratulować, zagryzc zeby, a juz niedługo ktoś inny bedzie musiał zagryzac zeby aby pogratulowac Tobie, mocno w to wierzeAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Aicha! dzięki Tobie się spłakałam tak, że dobrze, że nikogo nie ma w biurze teraz. masakra!
Filmy ze ślubu mnie wzruszaja, ale ten filmik kiedy powiedziałaś męzowi... masakra.
Mam takie pytanie. Widzimy się czasami, wymieniamy zdjęciami, czy któras z Was ma ochote zaznajomić się na fb? -
Dobuska. Ja też juz od pewnego czasu myślałam o FB Napiszę priv
Belly mi wczoraj pokazało 6 miesiąc ciąży. Szok!
Byłam wczoraj u lekarza, bo odstawiłam antybiotyk na pęcherz, ale dalej czułam objawy. Niestety okazało się, że potrzebny kolejny. To już będzie 4 antybiotyk w ciągu 2 miesięcy! Boję sie jaki to ma wpływ na dziecko, ale lekarz mówi, że leki są dobrane pod kontem ciąży i że zdecydowanie grozniejsze jest nieleczone zapalenie, więc nie mam wyjścia
Z dobrych wiadomości zapytałam o zwolnienie lekarskie, bo jestem zmęczona w pracy, czasami idę do kibelka uciąć sobie drzemkę Ku mojemu zdziwieniu zgodziła się bez problemu. Słyszałam, że w UK tak ciężko otrzymać zwolnienie w ciąży, a jednak Macierzyński biorę od lipca, więc myślę sobie, że fajnie by było wziąć zwolnienie na czerwiec. Wychodziloby, że pracuję ostatnie dwa tygodnie Nie macie pojęcia jak sie cieszę, bo wcześniejsza perspektywa pracy do lipca była dla mnie trudna do uniesienia.
Muszę sobie to poukładać w głowie i zacząć rozmowę z szefowa na temat macierzyńskiego, bo ona jeszcze nie zna moich planów i będzie bardzo niezadowolona. O zwolnieniu na razie nic jej nie będę mówiła, bo by chyba na zawał padła,tutaj kobiety pracują do samego poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 09:04
dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Annie najwazniejsze, że jesteś pod opieką lekarza, infekcje w ciąży są tragiczne w skutkach, dlatego bardzo dobrze, że je leczysz. maleństwo już jest duze i silne i na pewno antybiotyk mu nie straszny.
Ja jestem w cięzkim szoku, że u Ciebie to już 6 miesiąc! Jak ta ciaza szybko leci.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie dobrze wybierasz. Nie martw sie :-* :-* :-*
Super ze dostaniesz zwolnienie !! Wreszcie odpoczniesz, a szefowa sie nie przejmuj, ja tez mam taka jedna w pracy co nawet nie jest szefowa ale sobie lubi szefowac... I tez mi ciśnienie podnosi wczoraj myslalam ze szlag mnie trafi ale naprawde szkoda stresu, dziecku nie pomaga.
Wczoraj bylam na badaniach, zrobilam to co zalecil lekarz rozyczka, toxoplasma (mam dwa koty) , HIV, powtorzylam tez bete to bedzie trzecia dla wlansego spokoju. Czekam na wyniki bo 2-3 dni na toxoplazme sie czekaAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AiCha. A Ty jeszcze nie dostałaś zwolnienia? Kiedy planujesz?
Mi tokso nie chcą zrobić w UK mimo że też mam 2 koty. Prywatnie też sie nie da, bo tu nie ma takich laboratoriów. Pozostaje mi mieć nadzieję, że faktycznie tak jest, ze od kota trudno sie zarazić, tak jak w necie piszą. Na wszelki wypadek mąż sprząta kuwete.
Evve. Przyjęłam zaproszenie. A co u Ciebie?
nick nieaktualnyAnnie, z tą toksoplazmozą jest troszeczkę inaczej- wiekszosc osób które miało kontakt z kotem juz przeszła ją bezobjawowo i pozostaje slad w postaci "starych" przeciwciał uodparniających na ponowne zarażenie. Groźna jest swieze zarazenie.
Ja czekam na nowy cykl, ten poświeciłam na leczenie.
-
cześć dziewczyny
ja jestem za grupą na fejsie, bo tu rzadko zaglądam i jakoś gorzej mi się pisze
ja mam koty w domu i zawsze spałam z moją Bubusią w łóżku, a nie miałam tokso
Annie już 6 miesiąc? masakra jakaśZosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Oto moja śnieżynka, 4 cm
Jestem w szoku, 4 tyg temu róznica miezy OM a dzieckiem była 3 tyg, a teraz tylko tydzień.
Po za tym jestem w szpitalu od dzisiaj, miałam bardzo złe wyniki cukru, i ustalamy dawkę oraz porę brania insuliny.evve, agulineczka, Annie1981, Anulka0407, kaka470 lubią tę wiadomość