WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freje trzymam kciuki :)

Spiesze doniesc, ze CATI jest na porodowce, wody odchodza, skurcze co 8 minut :)

Smoczyca1, Nieukowa, marissith, Arienna, LaRa, Malenq, justta, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo umówiły się chyba :)
    Super Cat również kciuki zaciśnięte!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja Cati kciukam mocno :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

Cati, Freja powodzenia dziewczyny!!! Trzymam kciuki za szybkie I bezbolesne rozwiazanie :-)

Ja zarqz jade do miasta po siostrzenice I jej synka bo sama siedzi w domu wiec przywioze ja do siebie co by jej sie nie nudzilo. Do auta juz sie przyzwyczailam choc na ppczatku mialam wrazenie jakbym czolgiem jechala ;-)

Z Natalka tez sue dobrze dogadujemy. Fajna dziewczyna. Jasno okreslilam zasady I oczekiwania I jeet ok. Chce tez zeby dobrze sie czula u nas bo bedziemy razem mieszkam min pol roku...

Pogoda u nas straszna. Deszcze... mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej...
    Milego dnia kochane :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyk chyba zdechł, a j wczoraj przywieźli 3l karmy..
    Boje się sprawdzić czy żyje? ;(

Biedny, ajak to ja go usmiercilam dając mu jabłka?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja , Cati trzymam kciuki :)

właśnie posłuchałam o polityce prorodzinnej, i idę się jeszcze kimnąć trochę b potem dużo pracy mnie czeka :)

ja spodnie ciążowe kupiłam na allegro

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie Cati i Freja umowily :) cuekawe, moze w tej samej godzinie nawet urodza :P

Ja tam podzielam zdanie moich piloznych z SR, ze jakiekolwiek diety eliminacyjne tylko szkodza dziecku, a kolka jak ma byc to i tak bedzie, a jak ma przejsc to i tak przejdzie... W kazdym razie u Radka widze zero zaleznosci mojego jedzenia z jego bąkami i placzem...

Rezim cyckowy juz pomogl- karmie z przerwi co najmniej 2h w dzien i na zadanie w nocy... I mialam pierwsza prawdziwie dobra noc bo maluch pospal raz 4h, a potem 3h- o godzine dluzej niz normalnie. Zobaczymy czy ten trend sie utrzyma, jesli tak to chyba laskawym okiem spojrze na jezyk niemowlat...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki :)

Cati, Freja haha ale sie zgadalyscie :) powodzenia dziołchy!!!!!

U nas karmienie, oczywiście po kupie, której druga czesc była na przewijaku hihi

A gdzie szefowa wątku Kroko? Bo widze Ja na różowej cześciej niz tu :(

Maniek! Szykuj sie :)

Zgredzia, co z szynszylem?

Miłego dnia (u mnie pogoda do doopy :()

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szynszyl od jakiegoś czasu był wyczuwalny nosem jak się weszlo, od paru dni był osowialy i nie jadł, wczoraj już leżał tylko a dziś miałam isc do weterynarza, ale już za późno

Miał tylko 7 lat ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, Freja ależ się umówiłyście:)
    kciukaski zaciśnięte...

Beszko arbuz to warzywko krzyżowe jako z dyniowatych najbardziej powiązane z ogórkami, po świeżych ogórkach moja zawsze miała wzdęcia..............
    nie odstawiaj wszystkiego od razu.........

zgredziu współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, Cati powodzenia :)
    Zgredka przykro mi z powodu szynszyla :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko :( przykro mi, nie lubie gdy zwierzęta odchodzą :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja polecam ubrania ciazowe i oversizy z C&A. Swietnie mi sie je nosilo.

Malenq to co ty w ogole jesz? Ani czerwonr mieso, ani ryz, ani owoce, ani marchewka, ani jaja???
    Konsultowalas to z lekarzem???

Szkoda zwierzaka Zgredko :( szynszyle mega sympatyczne stworzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:39

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Mari ja polecam ubrania ciazowe i oversizy z C&A. Swietnie mi sie je nosilo.

Malenq to co ty w ogole jesz? Ani czerwonr mieso, ani ryz, ani owoce, ani marchewka, ani jaja???
    Konsultowalas to z lekarzem???

Szkoda zwierzaka Zgredko :( szynszyle mega sympatyczne stworzenia...

jestesmy pod opieką alergologa pediatry........nieukowa ciesze sie ze trafił ci sie egzemplarz bez alergii i mozesz jesc wszystko....
    Spodziewała się że mała może być alergikiem, bo od zawsze borykam się z nieszczelnością jelit...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:23

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny trzymam kciuki za szybkie porody.
    Pati super ze sobie przypadłyscie do gustu

Zgredka szkoda zwierzaka

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to dobrze ze to zalecenia specjalisty... Chociaz nieszczelnosc jelit to dla mnie jakies novum, nie ma takiej choroby w klasyfikacji medycznej :)
    Tez u nas sa bole brzuszka i kolki- ale skoro to norma, to nie ma co sie przejmowac... Grunt to miec oparcie w partnerze i moc odespac bezsenne noce...

Nie neguje ze alergie i nietolerancje sie zdarzaja... Ale niemizliwe, zeby to bylo u co drugiej matki i dziecka... Najlatwiej jest zlecic mm specjalnego przeznaczenia albo przy kp zaordynowac drakonska diete- wszak to nie lekarz potem bedzie musial sie z tym uzerac i to nie jego dziecko nabawi sie potem niestrawnosci i prawdziwych alergii...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wysłałam Ci zaproszenie :)

Cati, Freja kciukam zeby poszło sprawnie....o jej a teraz ja w kolejce ...

Nieukowa mam nadzieję że mi też się tak trafi jak Tobie że będe jeść wszystko i nic małej nie będzie dolegało (względnie)

Właśnie robie rosół i sos do sphagetti znów do zamrożenia:) Pranie + sprzątanie = to może też uda mi się urodzić zanim kolejna fala upałów nadejdzie.

Zgredko tulam, ja mam psa i jak on.... to ja mam murowaną depresję.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

A gdzie szefowa wątku Kroko? Bo widze Ja na różowej cześciej niz tu :(
    bo Kroko już o następne się stara :P

Blondik, LaRa, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Malenq to dobrze ze to zalecenia specjalisty... Chociaz nieszczelnosc jelit to dla mnie jakies novum, nie ma takiej choroby w klasyfikacji medycznej :)
    Tez u nas sa bole brzuszka i kolki- ale skoro to norma, to nie ma co sie przejmowac... Grunt to miec oparcie w partnerze i moc odespac bezsenne noce...

Nie neguje ze alergie i nietolerancje sie zdarzaja... Ale niemizliwe, zeby to bylo u co drugiej matki i dziecka... Najlatwiej jest zlecic mm specjalnego przeznaczenia albo przy kp zaordynowac drakonska diete- wszak to nie lekarz potem bedzie musial sie z tym uzerac i to nie jego dziecko nabawi sie potem niestrawnosci i prawdziwych alergii...

przy zdrowym organizmie kobiety, przy zdrowej pracy jelit nie ma mowy o tym że żywność jedzona przez matkę wpływa na dziecko, nie ma mowy o "wzdymaniu" po kapuście (chyba że matkę, a nie niemowlę) itp.
    przy zaburzonej florze bakteryjnej jelit (u mnie mocno zaburzonej) białka z jakiegokolwiek jedzenia np.truskawki łatwiej przedostają się do krwioobiegu (a jak wiadomo: "Mleko powstaje w gruczołach piersiowych kobiety, a dokładnie w pęcherzykach mlecznych. Pęcherzyki zbudowane są z komórek zwanych laktocytami, które są zdolne do pobierania składników wprost z krwi matki"). dlatego też ważnym elementem jest zdrowa mama, bo to nie zawsze dziecko "trafia" się alergiczne, ale często to mama ma "powieszone" zdrowie....
    mniej więcej tyle dowiedziałam się od swojej gastroentrolog, pod którą opieką stale jestem (moje wrzody i helicobakter odzywają się od czasu do czasu)

a co do kolek to były, są i będą i nie można ich mylić ze zwykłymi wdęciami...kolki często mają związek z emocjami i psychiką maluszka np. kolki to odreagowanie za wileu bodźców w ciągu dnia......

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdredka- przykro mi z powodu szynszylka :(

ewebii4.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ