Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj po 3 godz krzyku poszłam ja dokarmić butelka zjadła 30 ml dużo wiec jednak krzyczała z głodu
mam nadzieje zei sie pokarm w końcu pojawi ...
Lara na sutki mam purelan z musteli i czekam aż zadziała bo sutki mam gorące poprostu i juz łzy w oczach bo zaraz mała muszę przystawić ;/Maniek
-
Dzień dobry, Maniek jeśli masz poranione sutki to co drugie karmienie zakładaj kapturki, będzie mniej boleć. Mojej siostry malec ma 9 dni i wisi czasem i 4h bo przysypia. Budz mała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 06:01
-
Hejo,
Wstalam z chłopem, żeby mu buły zrobić. Potem zjadlam śniadanie i szybko póki nie ma spiekoty poprasowalam. W nocy znowu się upocilam a teraz leże w łóżku obok małej nago (wybaczcie za ten szczegół, ale chce lepiej oddać klimat w domu, acz pewnie u Was podobnie - no poza Beszką)...
Miłego dniaArienna lubi tę wiadomość
-
Maniek, wisialo oj wisialo na cycu...kazde
jak bedziesz maluvha czesto orzystawiac, to i ookarm sie pojawi w 2-4 dobie.
Dziekujemy dziewczyny. Tez mam nadzieje, ze lot bedzie spokojnyMartwie sie o innych pasazerow, jesli Hania postanowi sie zbuntowac lub brzuch janrozboli (u nas kolejna nic do d.... Mala zagazowana biedna). Ja mam nadzieje, ze pomorze i burze i wichury i deszcz ominie! Toz my z takiego mrozu lecimy do tych tropikow a tu taki pech mialby byc! Chociaz my oechowi jestesmy....fakt, wiec moze sie zdarzyc, ze przez caly tydzien naszego pobytu bedzie zimno i padac
oby nie
-
Witam gangsterki
Jade dzis po raz ostatni przed porodem spotkać sie z klientem na odbiór 3 apartamentów. Troszkę sie niepokoje bo jade sama. Maz ma inne spotkanie i ńie mógł sie wykręcić a ja chce to załatwić i mieć juz luz.
Maniek mój Marcel wisiał na cycu ale dlatego, ze to lubiłu nas w aptekach maja taki świetny olejek ale nie pamietam jak sie nazywał. Ale muszę sobie go kupić przed pójściem do szpitala. W szpitalu dają ale wole mieć w domu jak juz wrócę.
Miłego dnia kochane -
beszka wrote:Maniek, wisialo oj wisialo na cycu...kazde
jak bedziesz maluvha czesto orzystawiac, to i ookarm sie pojawi w 2-4 dobie.
Dziekujemy dziewczyny. Tez mam nadzieje, ze lot bedzie spokojnyMartwie sie o innych pasazerow, jesli Hania postanowi sie zbuntowac lub brzuch janrozboli (u nas kolejna nic do d.... Mala zagazowana biedna). Ja mam nadzieje, ze pomorze i burze i wichury i deszcz ominie! Toz my z takiego mrozu lecimy do tych tropikow a tu taki pech mialby byc! Chociaz my oechowi jestesmy....fakt, wiec moze sie zdarzyc, ze przez caly tydzien naszego pobytu bedzie zimno i padac
oby nie
Beszko miłego pobytu w plbeszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny zaraz napisze mężowi żeby mi kupił i może jakoś sie dogadamy. Czekam na obchód i cis przeciwbólowego bo nie dam rady.
Poród mi sie zaczął ok 22 w poniedziałek przewieźli mnie na porodówkę i tam cała noc spędziłam skacząc na piłce i spacerując, rano dali oxy bo coś skurcze osłabły i akcja spowolniła i tak zwiększali dawki skurczy mało i dość słabe za to ból spojenia nie do opisania w końcu lekarz mówi ze chyba pęcherz przebije bo główka wciąż wysoko i o 17 położna podłączyła znów ktg i słuchajcie jak usłyszałam takie powolne tętno to mi sie mieko zrobiło dali mi tlen i kazali spokojnie oddychać- no ale jak tu być spokojnym jeszcze akurat maź pojechał psa wyprowadzić , wiec powtarzałam sobie ze będzie dobrze i oddychałam głęboko w tym czasie cewnik i przygotowanie do ciecia trzęsłam sie cała jak nigdy w życiu ale jakoś udało sie wbić do znieczulenia ale lekarz nie bardzo mógł czekać aż zadziała wiec poczekał tylko chwilkę i ciach, wszystko czułam ból nie do opisania i o 18:03 ja wyjął rozglądała sie na boki , okazało sie ze okręciła sobie pępowinę wokół ramion i szyi dlatego nie schodziła w kanał a my ja ta oxy chcieliśmy pogonić wiec zacisnęła sie na szyi. Jak mi ja pani przystawiła to nie umiem znaleźć słów które opisałaby to uczycie a jak położna z nią wyszła to akurat maź był, pierwszy raz w życiu widziałam jego łzy wzruszenia. Na szczęście wszystko dobrze było 10 pkt dzięki sztbkiej reakcji lekarza. Teraz walczę z karmieniemw sobotę chyba do domu.
Maniek
-
nick nieaktualnyMaaaaniutku coś Ty przeżyła to tylko Ty możesz wiedzieč, dzięki Bogu wszystko skończyło się dobrze....powoli, powoli nauczycie się siebie.....
Beszko na Pomorzu chyba zachodnim ma być spokojnie...
Pati uważaj na siebie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:37
-
nick nieaktualny
-
Manku
najważniejsze ze dobrze sie skończyło
teraz musicie sie siebie uczyć i cieszyć sie sobą
U nas noc ok (oprócz tego ze było gorąco-mimo otwartych okien) o 6 rano temp 25 st
Zaraz (o 9:14) w PnŚ ma być o ćwiczeniach na brzuch po ciazy
Pati, uważaj na siebie!!!!
Miłego dnia (uważajcie na burze!!!!) -
Maniek okrecenie pepowina niestety czeste, ja swojego wypieralam na szybko bo tez mu tetno spadlo i byl owiniety...
Witamy na planecie laktacja: mnie tez zaczely sutki w 2-3 dniu bolec, ale to jest jeszcze nic, kryzys to bedziesz miala pod koniec tygodnia...
Ja polecam jeszcze muszle laktacyjne z aventu- zeby nie ocierac sobie bielizna brodawek i zeby sie szybciej goily z dostepem powietrza. Masc koniecznie! Ja mialam lanoline- Ziaja ma ja taniej niz Medela.
Aha: niech polozne ci sprawdza czymdobrze przystawiasz. Nawet jak ci sie wydaje ze dobrze, to moze byc lekko nie tak i wtedy mala gorzej ssie i sie nie najada.
Jesli chcesz karmic to sprobuj bez MM... Zamiast calej objetosci cennej siary dziecko dostaje teraz uboga mieszanke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:02
-
Witam się
U nas nocka ok maluda spala do 6:30. Ale coś ma czolko ciepłe i 36.8 ale chyba nie mam co panikować tylko kontrolować?
Beszko trzymam kciuki za Hanusie żeby dobrze podróż zniosłai żeby pogoda dopisała!
Zgredka ano mega duchota chyba u wszystkich no poza Beszka
Manius pokaż maluszka
Miłego dzionka!
Maniu współczuję ale powtórzę za dziewczynami dzięki Bogu juz jest po i jest wszystko dobrze ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:36
beszka lubi tę wiadomość
-
Maniutku: matko, cc na żywca bardzo współczuje ;(. Życzę, żebyś jak najszybciej wróciła do pełni sił.
Moja w dobrym humorze, obudziła się po 6 dostała i zasnelysmy po moim prasowania do 9, potem zdazylam wziąć zimny prysznic i jem drugie śniadanie, a mała zajmuje się sobąuff jak dobrze
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MANIEK - to widze ze u ciebie podobnie jak u mnie. Tylko ze moj sie nei okrecil pepowina. Nie zszedl do kanalu bo mial za duza glowe poprostu. No i mialam pelna narkoze (wlasnie dlatego ze bali sie ze zzo nie zadzialalo) co jest dla mnie bardzo smutne ale widac u ciebie chyba bylo by lepsze.
Ja mam do sutkow masc (lanolina) z firmy Lansinoh (moze jest w rosmannie).
Pozatym dobry jest tez olejek z rokitnika.
Co do zasypiania. To moj sam zwykle nie zasypia. Wczoraj mu sie zdarzylo bo tak goraco bylo i juz zmeczony byl a do tego szum radia i zasnal w lozeczku w kuchni ale tylko na 30min.
Dzisiaj jestem padnietaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:27
-
Maniuś - współczuję przeżyć
- no i wszyscy mi się dziwią ze chcę mieć planowaną cesarkę ( choć u nas się nie da na życzenie chyba ze ma się układy z ordynatorem)
póki co mamy 27 stopni w cieniu, ale jest wiatr więc wykorzystuję to, zrobiłam przeciąg przez całe mieszkanie i jakoś daję radę .... ale oczywiście obudziłam się z drzemki z gorąca przed budzikiem , noc koszmarna, chłodno zrobiła się na dwie godziny po 4... pies całą noc dyszał tak że nie mogłam spać, ja obudziłam się po 2 z bólem głowy... po 15 minutach na balkonie z mokrym ręcznikiem na głowie jakoś doszłam do siebie i głowa przestała mnie boleć.. ale wstałam rano tak zmęczona że szok....
kurde kiedy te upały miną ... stwierdziliśmy że w przyszłym roku ( w tym nie damy rady finansowo) kupimy klimatyzator bo ani my ani córcia nie będzie się męczyć w takie lata