X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK - ja w szpitalu dostawalam po cesarce przez 3 dni tabletki paracetamol i ibuprom (pierwszy dzien dozylnie). Tak na zmiane, 3 razy dziennie.

ARI - ja z tych samych przyczyn (choc nie jestem terapeutka) chcialam na poczatku cesarke bardzo ale z biegiem czasu przekonalam sie ze jednak sn to najlepsze dla dziecka.
    A co do bolu...mysle ze nie da sie porownac tatuazu do porodu ;). Ja tatuazu nie mialam ale mysle ze taki kosmiczny bol jak przy porodzie to ciezko czymkolwiek wywolac. Ale to moze tylko ja taka slaba jestem.

NIEUKOWA - no rana po boli jak cholera ale w porownaniu do skurczy to pikus ;D

O to ja tez musze olej kokosowy uzyc do skory. Strasznie mam sucha na piersiach! A mam jeszcze olej z Tajlandii prosto z wyciskarki prawie :)

Domi spi od 3,5 :D. Moze dlatego ze chlodniej a moze dlatego ze go wpakowalam w wombiaka. Mialam wyrzuty sumienia bo jednak mimo wszystko jest nadal bardzo cieplo, ale jak widac jemu dobrze ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 15:42

Arienna, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: kupilam w Almie w skoku, akurat był w promocji, ale póki co malutki zuzylam, bo smaruje patelnie pędzlem

Tatuaż a poród? Chyba zależy gdzie myślę, że tatuaż przy kręgosłupie bolalby mnie bardziej niż mój poród..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Dziewczyny od kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę? Jak bym już od sierpnia zaczęła bo mam już miejsce w sypialni i mogłabym łóżeczko i komodę kupić. Ale u mnie na wsi ludzie mówią że po połowie ciąży dopiero się kupuje takie rzeczy :) Jakieś przesądy mi tu wciskają ;)
    kochanie - gdybym miała kasę i miejsce to bym już dawno wszystko miała kupione, ale że brak mi miejsca na magazynowanie to dopiero zaczynamy....
    nie słuchaj przesądów, masz miejsce to sobie kupuj przynajmniej nie będziesz musiała kupować wszystkiego naraz

ja czekałam aż minie zagrożenie poronienia w moim przypadku, ale tylko dlatego że jakby nie daj boziu coś.... by potem nie wyć do nowo kupionych śpiochów.... a po tym jak zagrożenie minęło miałam już załatwiony wózek i część ciuszków ( muszę jeszcze je odebrać od moich ofiarodawczyń :P ) teraz kupuję rzeczy typowo dziewczynkowe bo ofiarodawczynie mają samych chłopaków :P

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Zgredka ja się zastanawiałam właśnie ostatnio czy jest jakaś różnica między olejem kokosowym do smarowania skóry a takim jadalnym. Słyszałam że smażenie na kokosowym jest o wiele zdrowsze. Gdzie kupujesz taki spożywczy olej?

jest różnica :P w cenie :P

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

A co do bolu...mysle ze nie da sie porownac tatuazu do porodu ;). Ja tatuazu nie mialam ale mysle ze taki kosmiczny bol jak przy porodzie to ciezko czymkolwiek wywolac. Ale to moze tylko ja taka slaba jestem.
    myslę że absolutnie nie mozna porównywać - chociaż kto wie- kolorowe na cieniej skórze bolą w chooj :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam, tatuaż kolorowy na kręgosłupie to pikuś przy porodzie (tak mi się wydaje) bo owszem boli, łzy lecą ale nie ma się ochoty zamordować tatuażysty,a mama mówiła, że jakby tata był na sali mógłby nie przeżyć ;)

Moja fasolka, która w tym tygodniu jest suszoną śliweczka, jest na diecie wegetariańskiej. Jak czuje mięso mam ochotę puścić solidnego pawia, więc od m-ca go nie jem ;) za to mam 3 dzień lepszego samopoczucia i mam nadzieję że tak zostanie :D

Arienna lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela ja tez wcześniej robiłam wyprawkę bo sie dobrze czułam i mial siły a pod koniec to i gorac był i ciagle siku i wigole lipa wielki brzuch itd.
    Moje dziecko nie chce sie budzić na karmienie szturcham i nic dałam jej tylko pierś o 14:40 bo wcześniej jadła pierś i mm i nie dość ze utrwala to śpi jak kamień. Boje sie ze straci na wadze za dużo i chyba zaraz ja obudzę i dam mm bo maz przywiezie mi kapturki dopiero wieczorem a juz chyba nie dam rady jej przystawić ... Sama juz nie wiem co robić aaaa

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tatuaż i kolczyk w języku i to były pieszczoty w porównaniu z bólem porodowym - choć ja nie przeżyłam go do końca to juz mam orientacje jak to jest. Przy kolejnym dziecku - absolutnie znieczulenie !

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, ja skompletowałam wszystko dużo wcześniej. I w sumie się cieszę, bo mam już wszystko wyprane, wyprasowane i przygotowane. A jak od początku lipca muszę leżeć, to teraz nie wiem jak bym to wszystko ogarneła :)

Mari lubie za szuszoną sliwkę...aż przypomniała mi się piosenka Kasi N szuszone śliwki z albumu Milena :D matko ja byłam wówczas w podstawówce, ale się starzeje ;p

Maniek ale znieczulenie w czasie porodu sn ? czy cc ?

Co do oleju kokosowego to ja słyszałam, że ten jadalny mozna używać w normie balsamu. Nawet rzepakowy polecają,jak ktoś ma słuchą skóre. Ale na sutki moze kokosowy lepszy, nie znam się ( jeszcze)

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, ja zaczęłam kompletować po 20 tc :) weź sobie to na luz i kupuj pomalutku :)
    Teraz w Smyku sa fajne promo na ciuszki dla maluchów :)
    My po spacerze, po odebraniu białej szaty na chrzciny teraz sie karmimy i moze uda mi sie zrobic obiad i nawet go zjeść?
    Wieczorem bedzie juz babcia wiec będę mogła więcej zrobic i na jutro rano zabieram sie za okna :)

Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia znieczulenie do SN .
    Dziewczyny po cc po jakim czasie pojawił sie u was pokarm , bo u mnie coś tam leci ale to jeszcze nie to bo Jagoda sie nie najada:(

Misi@ lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skleroza w ciąży jest normalna? Niedługo zapomnę jak się nazywam ;)

LaRa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, u siebie zaczęłam walkę o pokarm w drugim dniu po cc. Cały dzien przestawialam mała do piersi, na kolejny dzien juz pojawiło sie mleko.
    Dokarmialam ja mm - i nie widze w tym nic złego.
    Tak jak juz kiedys pisałam, karmienie piersią nie jest łatwe, niestety.
    Powodzenia :)
    przystawiaj Jagodę bardzo często, mimo bolu :/

MANIEK lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

Mari, normalna :)

Co najgorsze..... Utrzymuje sie jeszcze długo po :)

marissith lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Mari, normalna :)

Co najgorsze..... Utrzymuje sie jeszcze długo po :)
    To mnie pocieszyłaś :)

Jeszcze takie pytanie, brałyście żelazo? Jakie kupić? Bo nie dam rady jeść mięsa żeby uzupełnić braki

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja też wcześniej zaczęłam kompletowanie oczywiście nie obyło się bez gadania ze to pecha przynosi ale jak widać bujda ;)
    Co do bólu hmmm i tatuaż i poród boli nie ma co ściemniac ale jeśli o mnie chodzi do wytrzymania i tego porodowego juz nie pamiętam. tatuazowego tez nie bo planuje kolejny.
    Mari ja brałam żelazo fardyferon czy jakoś tak i watrobka i sok z braków i pietruchy i ciut hemoglobina się poprawiła ale bez szału.
    A wyniki robiłaś?

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku robiłam badania, początki anemii a na samą myśl o mięsie mi się cofa :(

Tatuaż nie boli... Mocno ;) pół pleców mam wydziarane i luzik. Kolczyk w języku też bułka z masłem. Z urodzeniem dziecka będzie gorzej :) ale jak trzeba to trzeba

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z pokrzywy, sok z buraków najlepszy na podniesienie żelaza....

Olej kokosowy ma działanie antybakteryjne więc jak najbardziej na sutki, natomiast do skóry mega suchej to lniany Polecam:-D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    U mnie jest mocno rozwinięta :) Mam wrażenie że jestem nosem (węch absolutny), uchem (słyszę nawet jak mucha ląduje na papierku), żołądkiem (chlam jak smok) i macicą :) Ale mózgu to we mnie nie ma :P

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czytam o tym soku z buraków tylko nie mam sokowirówki. Pokombinuje zatem :)

Anuśka u mnie to samo, mózg mam dziurawy jak ser. Masakra :)

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ