Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MANIEK - ja w szpitalu dostawalam po cesarce przez 3 dni tabletki paracetamol i ibuprom (pierwszy dzien dozylnie). Tak na zmiane, 3 razy dziennie.
ARI - ja z tych samych przyczyn (choc nie jestem terapeutka) chcialam na poczatku cesarke bardzo ale z biegiem czasu przekonalam sie ze jednak sn to najlepsze dla dziecka.
A co do bolu...mysle ze nie da sie porownac tatuazu do porodu. Ja tatuazu nie mialam ale mysle ze taki kosmiczny bol jak przy porodzie to ciezko czymkolwiek wywolac. Ale to moze tylko ja taka slaba jestem.
NIEUKOWA - no rana po boli jak cholera ale w porownaniu do skurczy to pikus
O to ja tez musze olej kokosowy uzyc do skory. Strasznie mam sucha na piersiach! A mam jeszcze olej z Tajlandii prosto z wyciskarki prawie
Domi spi od 3,5. Moze dlatego ze chlodniej a moze dlatego ze go wpakowalam w wombiaka. Mialam wyrzuty sumienia bo jednak mimo wszystko jest nadal bardzo cieplo, ale jak widac jemu dobrze ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 15:42
Arienna, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Anuska: kupilam w Almie w skoku, akurat był w promocji, ale póki co malutki zuzylam, bo smaruje patelnie pędzlem
Tatuaż a poród? Chyba zależy gdzie myślę, że tatuaż przy kręgosłupie bolalby mnie bardziej niż mój poród.. -
Anuśka wrote:
Dziewczyny od kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę? Jak bym już od sierpnia zaczęła bo mam już miejsce w sypialni i mogłabym łóżeczko i komodę kupić. Ale u mnie na wsi ludzie mówią że po połowie ciąży dopiero się kupuje takie rzeczyJakieś przesądy mi tu wciskają
nie słuchaj przesądów, masz miejsce to sobie kupuj przynajmniej nie będziesz musiała kupować wszystkiego naraz
ja czekałam aż minie zagrożenie poronienia w moim przypadku, ale tylko dlatego że jakby nie daj boziu coś.... by potem nie wyć do nowo kupionych śpiochów.... a po tym jak zagrożenie minęło miałam już załatwiony wózek i część ciuszków ( muszę jeszcze je odebrać od moich ofiarodawczyń) teraz kupuję rzeczy typowo dziewczynkowe bo ofiarodawczynie mają samych chłopaków
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Zgredka ja się zastanawiałam właśnie ostatnio czy jest jakaś różnica między olejem kokosowym do smarowania skóry a takim jadalnym. Słyszałam że smażenie na kokosowym jest o wiele zdrowsze. Gdzie kupujesz taki spożywczy olej?
jest różnicaw cenie
-
PsotkaKotka wrote:
A co do bolu...mysle ze nie da sie porownac tatuazu do porodu. Ja tatuazu nie mialam ale mysle ze taki kosmiczny bol jak przy porodzie to ciezko czymkolwiek wywolac. Ale to moze tylko ja taka slaba jestem.
-
nick nieaktualnyA tam, tatuaż kolorowy na kręgosłupie to pikuś przy porodzie (tak mi się wydaje) bo owszem boli, łzy lecą ale nie ma się ochoty zamordować tatuażysty,a mama mówiła, że jakby tata był na sali mógłby nie przeżyć
Moja fasolka, która w tym tygodniu jest suszoną śliweczka, jest na diecie wegetariańskiej. Jak czuje mięso mam ochotę puścić solidnego pawia, więc od m-ca go nie jemza to mam 3 dzień lepszego samopoczucia i mam nadzieję że tak zostanie
Arienna lubi tę wiadomość
-
Aniela ja tez wcześniej robiłam wyprawkę bo sie dobrze czułam i mial siły a pod koniec to i gorac był i ciagle siku i wigole lipa wielki brzuch itd.
Moje dziecko nie chce sie budzić na karmienie szturcham i nic dałam jej tylko pierś o 14:40 bo wcześniej jadła pierś i mm i nie dość ze utrwala to śpi jak kamień. Boje sie ze straci na wadze za dużo i chyba zaraz ja obudzę i dam mm bo maz przywiezie mi kapturki dopiero wieczorem a juz chyba nie dam rady jej przystawić ... Sama juz nie wiem co robić aaaaManiek
-
nick nieaktualnyAnuśka, ja skompletowałam wszystko dużo wcześniej. I w sumie się cieszę, bo mam już wszystko wyprane, wyprasowane i przygotowane. A jak od początku lipca muszę leżeć, to teraz nie wiem jak bym to wszystko ogarneła
Mari lubie za szuszoną sliwkę...aż przypomniała mi się piosenka Kasi N szuszone śliwki z albumu Milenamatko ja byłam wówczas w podstawówce, ale się starzeje ;p
Maniek ale znieczulenie w czasie porodu sn ? czy cc ?
Co do oleju kokosowego to ja słyszałam, że ten jadalny mozna używać w normie balsamu. Nawet rzepakowy polecają,jak ktoś ma słuchą skóre. Ale na sutki moze kokosowy lepszy, nie znam się ( jeszcze)Anuśka, marissith lubią tę wiadomość
-
Anuska, ja zaczęłam kompletować po 20 tc
weź sobie to na luz i kupuj pomalutku
Teraz w Smyku sa fajne promo na ciuszki dla maluchów
My po spacerze, po odebraniu białej szaty na chrzciny teraz sie karmimy i moze uda mi sie zrobic obiad i nawet go zjeść?
Wieczorem bedzie juz babcia wiec będę mogła więcej zrobic i na jutro rano zabieram sie za oknaAnuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maniek, u siebie zaczęłam walkę o pokarm w drugim dniu po cc. Cały dzien przestawialam mała do piersi, na kolejny dzien juz pojawiło sie mleko.
Dokarmialam ja mm - i nie widze w tym nic złego.
Tak jak juz kiedys pisałam, karmienie piersią nie jest łatwe, niestety.
Powodzenia
przystawiaj Jagodę bardzo często, mimo boluMANIEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anusia ja też wcześniej zaczęłam kompletowanie oczywiście nie obyło się bez gadania ze to pecha przynosi ale jak widać bujda
Co do bólu hmmm i tatuaż i poród boli nie ma co ściemniac ale jeśli o mnie chodzi do wytrzymania i tego porodowego juz nie pamiętam. tatuazowego tez nie bo planuje kolejny.
Mari ja brałam żelazo fardyferon czy jakoś tak i watrobka i sok z braków i pietruchy i ciut hemoglobina się poprawiła ale bez szału.
A wyniki robiłaś?Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmoku robiłam badania, początki anemii a na samą myśl o mięsie mi się cofa
Tatuaż nie boli... Mocnopół pleców mam wydziarane i luzik. Kolczyk w języku też bułka z masłem. Z urodzeniem dziecka będzie gorzej
ale jak trzeba to trzeba
Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:Skleroza w ciąży jest normalna? Niedługo zapomnę jak się nazywam
Mam wrażenie że jestem nosem (węch absolutny), uchem (słyszę nawet jak mucha ląduje na papierku), żołądkiem (chlam jak smok) i macicą
Ale mózgu to we mnie nie ma
marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny