X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie na faktach widzialam jak kobita rodzila w samochodzie, ledwo zyje..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari możesz zrobić tez coś takiego : obierasz buraka, kroisz w kostke, niewiele zasypujesz cukrem i odstawiamy na noc, rano masz pyszny sok i niezłego buraka. Polecam herbatę z pokrzywy, najlepiej z pola. My mamy zalecenie podawać patrykowi. Mam biofer, moge ci wysłać, zostal mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:36

marissith lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka dziękuje <3

• Arienna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari lubię za tatoo nie za anemie

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham my tez na spacerku byłaysmy teraz młoda pojadła i spi słodko mam nadzieje ze dziś nocka bedzie spokojniejsza
    w sobote robimy z rodzicami grilka :)
    ok zmykam pod prysznic i do wyrka

Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja mam szelazo, kt biore od dwoch miesiecy. W skladzie ma zelazo, kwas foliowy , wit c i b12. Ale mi srednio pomaga ja mam anemie w sumie od narodzin :p mamie przed porodem przetaczali krew pozniej mi. Bob ma duzo zelaza i fasolka szparagowa. No i wit b12 mam do miesniowo, ale to inna sprawa.
    Ja z pozywienia nie przyswajam.
    Co do sklerozy to potwierdzam potrafie kilka razy tego samego dnia zapytac meza o to samo i tak nie pamietam czy zadalam to pytanie...,:p
    Kurcze tatuaz i kolczyk wow. Ja sama sobie przebijalam uszy, wiem, ze troche bolalo, ale o tym sie sxybko zapomina. W lipcu mialam operacje i tez wiem, ze bolalo, jak jechalam po nierownym i w lozku sypialnianym nie moglam spac bo jak wstawalam to byl problem, ale lekow nie bralam i chodzilam by miesnie brzucha szybko wrocily do normy i juz tez samego bolu dokladnie nie pamietam. Chyba tak jestesmy stworzeni by szybko o takich rzeczach zapominać :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jest ponoć międzynarodowy dzień ciezarnego brzuszka :) więc swietujmy :)

Misi@, zgredka, marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ale dzieciaczki w 1-2 dobie zycia maja zoladek wielkosci wisni... Tam wystarczy pare kropel zeby sie nasycily, byle czesto...
    Jesli chcesz sie zdecydowac na karmienie cycem to musisz byc twarda niestety i nie ulegac mm, bo jak sie mala naje, to nie bedzie ssac efektywnie i stymulowac laktacji. I szybko ja stracisz :(

Szczerze? Ja przy drugim, o ile sie zdecyduje, chyba nie bede karmic cycem, skoro po pierwszym dziecku brodawki nie zostaja juz wytrenowane na zawsze. Pierwsze 3 tyg karmienia a potem sciagania pokarmu to byla dla mnie trauma ktorej nie chce powtarzac... Teraz karmienie daje satysfakcje, ale mimo ze bylo warto, to nigdy wiecej takich poczatkow...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neukowa to mnie przeraziłaś o.O
    Mąż sobie ubzdurał, że mam karmić co najmniej do roku, by maly byl zdrowy, ale ja myslę, że do 6 mc było by super. Zobaczymy.
    Boje się, że zrezygnuje szybko...tym bardziej, że na lutyckiej po cc dziecko jest w inkubatorze przez 24 godziny ( podobno), więc nie będe karmić przez pierwszą dobę.
    Ale lekarz i połozna mówili, że w pierwszej dobie nie potrzebują pokarmu.
    O matulo jak się stresuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia często dzieciaczki w pierwszej dobie faktycznie nie potrzebują bo dużo wód płodowych zalega w žoładku....spokojnie...początki są trudne, jest płacz, poranione brodawki, u mnie nawet złość była...i chociaż teraz już nie karmię piersią to z perspektywy czasu miło wspominam....chociaż muszę przyznać że wqrwialo mnie na początku że mała wisiała ponad godzinę i tak prawie co godzinę jadła, a ją spałam na siedząco....ale jak przypomnę sobie ten pyszczek szukający cycy to aż mam łzy w oczach że wzruszenia:-D
    A jak się nie uda KP to nie tragedia i nie koniec świata... Maleństwu potrzebna jest zdrowa, i uśmiechnięta mama:-D

Dobrej nocy kobitki:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:00

LaRa, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki xa informacje :-)
    Dobrej nocy :-)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zgadzam sie z Tobą spróbować uważam warto mimo bólu to jednak ja przynajmniej mam uczucie spełnienia :) narazie daje cyca a po nim dokarmiam , Jagoda to żarłok bo mm zjada 30-40 ml i sumie to jeszcze pewnie by dalej jadła ale aż tyle nie chce jej dawać bo potem dużo ulewa . Zobaczymy rano po ważeniu.
    Jej byłam sama w pokoju to mnie przenieśli do 2 , dziewczyna tak jak ja po cesarce wczoraj widziałam jadła drożdżówki i od wieczora jest masakra jej córka krzyczy i ciagle kupa:( aż mi jej szkoda ... I zastanawiam sie czy to faktycznie ta kupiona buła ?

Ja tez piłam pokrzywy na anemię i brałam szelazo - tylko przy tabletkach trzeba pamietać ze albo przed posiłkiem z godz albo po 1,5 godz bo inaczej nie chce sie wchłonąć .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Maniutku może nie tyle kupiona bułka co w 2giej czy 3 dobie dziecko dostaje szczepionkę i po niej mogą być "jazdy" z płaczem.....
    Albo tak szybko uaktywnił się alergen ale wątpię.....

Jejkuuuuuu miłego piątunia:-D

Misi@ lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ogarnia mnie stres przed chrzcinami (głupia ja-bo niby czym sie stresowac?)
    No ale jednak....

Ja mam dzis w planie Rodos i moczenie doopska w basenie - jest babcia, jest impreza :)

Aaa i wczoraj myślałam, ze umrę.... Wypadek na A4, chwile po tym jak moj maz przejechał korek (zwezka) stala sie masakra ;(
    A chwile po tym w tym korku powypadkowym stał moj szwagier z rodzina ,masakra jednym słowem.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu byłam przez tydzień podkarmiana bulami..

Wstalam z kamieniem, więc odciagnela po na karmieniu małej i będzie na jutro, żebym mogła sobie wyjść odpocząć..

A teraz oglądam na Polsacie "trudne sprawy", tak wiem zenada, no ale cóż

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larunia współczuje nerwów , dobrze że nic się nie stało Twoim bliskim :)

dzień dobry kochaniutkie :)
    witam się w 32 tygodniu :) u nas wreszcie chłodniej od wczoraj wieczora - odżywam :D a w nocy spałam jak zabita - wreszcie chłodno , ba nawet się przykryłam nad ranem :D

dziś będę segregować rzeczy małej :) a zaraz w PnŚ ma być temat - jak to mężczyźni próbowali być w ciąży :P

edit: tak patrzę na moje suwaki i sobie myślę, ale ten czas zapierdziela jeszcze chwile temu ta butelka była na samym początku a tu już przy końcu 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 08:46

LaRa, Malenq, Misi@, Blondik, Pati Belgia lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, tak, czas zapieprza niesamowicie :/

A teraz przyznać sie!!!! Która jadła mak podczas kp? Tzn przywieźli mi ulubione ciasteczka "maczki" mam ochotę je wrabac ale zastanawiam sie czy nie zaszkodzi mak?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwilą Ari a Ty bedziesz pytała jaką maść na brodawki hehe

Uhmmmm nic nie wiem o szkodliwości maku i makowca na Wielkanoc wpierniczyłam prawie całego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 08:52

LaRa lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sobie zapisałam co na brodawki :P i codziennie traktuję je przy kąpieli tą drapiącą strona gąbki tak na wszelki wypadek, nie wiem czy t coś da, ale że swędzą to jest to bardzo przyjemne :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ja juz uzywam masc maltan, podobno dwa miesiace przed porodem powinno sie go stosowac. Mnje niestety brodawki bola przy dotknieciu, wiec tego unikam i nie odwazylabym sie je traktowac szorstka gabka ;)
    Lara stres to chyba normalna sprawa. Wymocz sie moze uda sie zrelaksowac, a przezyc z rodzina nie zazdroszcze. Dobrze, ze wszystko skonczylo sie dobrze!

Milego dnia ;)

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ