Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArienna wrote:ja już sobie zapisałam co na brodawki
i codziennie traktuję je przy kąpieli tą drapiącą strona gąbki tak na wszelki wypadek, nie wiem czy t coś da, ale że swędzą to jest to bardzo przyjemne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:15
-
wczoraj nam zalali strop nad parterem
budowlańcy powiesili nawet symboliczny "wieniec" z kwiatów - niby taka tradycja
miło patrzeć jak chalupka rośnieprzerażają mnie tylko te okna do mycia i powierzchnia do sprzątania, hehe
nie wierzę w te pzesądy, że wyprawkę kupowac dopiero po 5 miesiącu...ja pierwsze uniwersalne rzeczy kupiłam po 1 usg prenatalnym
strasznie bola mnie stopy, nie spuchły tylko bola przy chodzeniu...chyba mam za duża dupę i ciężaru nie ogarniają...ehPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Ojeja to maku nie można?
Nie wiem czy jadlam, mogłam coś z makiem zjeść kto to wie..
Może skocze z małą na spacer, ale nie wiem czy dam radę bo wózek jest nudny i mała marudzi, więc chyba najpierw chusta, a gondolą na wypadek zaśnięcia..
Nie wiem czy te specyfiki na brodawki coś dają, może to tak jak z balsamami na celulit.jak to lekarz na śr powiedział, jeden panie mogą w wannie balsamu siedzieć, a i tak celulit i rozstepy wyjda a inne nic nie będą robić i nic nie wylezie..
Ja miałam problem z skutkiem tylko przy zatkaniu, a tak zero kłopotów, bo mała delikatnie ciągnie -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Nie wiem czy mówili ci na sr ale podrażnienie brodawek może przyspieszyć akcję porodową więc na Twoim miejscu wstrzymała bym się do 37t
posegregowałam rzeczy które mam w domu od kumpeli - sporo odrzuciłam bo część jest jeszcze za duża (te schowałam) a część typowo chłopięca (w samochody lub w piłki) to jej oddam, trochę mam swoich ale niewiele, muszę jeszcze przywieźć rzeczy od mamy i spisać wszystko- wtedy zobaczę co z ciuchów jeszcze potrzebuję
kurde coś mi chyba na klatce malują olejną- fuj śmierdziWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:50
-
nick nieaktualnyHej
Babcia mówiła, że kiedyś dawało się mak owinięty w szmatke do ciumkania żeby dzieci były spokojne podczas żniw. Ale w makowcu na pewno nie szkodzi.
Blondik wielka chałupa, nie chciałabym sprzątać tylu metrów
Oprócz sklerozy mam narkolepsjeciąża to dziwny stan
-
Dzień dobry, my jeszcze dziś w szpitalu a potem do domciu
nie mogę sie doczekać bo sie czuje jak w więzieniu .
Sutki bolą dalej ale twardo przystawiam a potem mm . Pediatra mówi ze zaczyna ode mnie jednak coś zjadać bo od wczoraj troszkę przybrała na wadzetakże idzie ku lepszemu.
Koleżanka z pokoju dziś wychodzi jej małych krzyczał bardzo plus strzelające kupy ... Dużo jednym słowem noc pełna wrażeń.marissith, Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość
Maniek
-
Hej
Co do ZZO to ja mam mieszane uczucia. Moze to zalezy od szpitala ale mi dali na 3h. Potem bylo tak jak przed z tym ze nie czulam nic tam na dole. Kazali mi isc sie wysikac ale ja nie moglam bo nic tam nie czulam, wiec mi oproznili pecherz. Pod koniec kazali mi przec ale ja tam nic nie czulam wiec nawet nie wiem czy to parcie cos dalo.
Mi po cc mleko sie dopeiro w 4 dniu pojawilo. Mi sie wydaje ze grunt to spokoj i cierpliwosc. Domi musial tez byc dokarmiany w szpitalu mm ale z palca, nigdy nie dostal butli. Dostawalam tez tabletki z kozieradka na rozkrecenie laktacji i bardzo duzo pilam.
Sutki mnie tez przez pierwsze 2-3 tyg bolaly, zwlaszcza jeden bo na im sie ranka zrobila. Ale mysle ze u mnie nei bylo az ak zle jak u niektorych z was. Bolalo ale nei bylo to traumatyczne. Tez przed porodem jakies 2miesiace szorowalam i masowalam sutki zeby je troche zahartowac.
A my dzisiaj po szczepionce (5w1)
Misiek czuje sie dobrze ale ja mam straszne wyrzuty sumienia. Maz sie uparl ale ja bym go nie szczepila teraz. nie widze sensu zadnego w szczepieniu tak malych dzieci w kraju gdzie te choroby nie wystepuja a jesli to sa to bardzo bardzo sporadyczne przypadki. Naprawde z ciezkim sercem to robie i wolalabym poczekac jak maly skonczy chociaz rok.
-
nick nieaktualny
-
A ja uważam, że lepiej wcześniej szczepić. Dziecko poplacze ale nie będzie za chwilę pamiętac,a z większym to już kłopot, będzie kumate, będzie się wyrywac, jeśli się będzie balo i tylko większą trauma..
Pati Belgia, Blondik, LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Hej gangsterki
Lara to, ze sie stresujesz przed chrzcinami to normalneale dasz rade
Maniek super, ze jutro wychodzicieprosze o wiecej zdjec a nie tylko stopki
trzymasz nas w niepewnosci
Blondik super, ze domek rosnie
Ja dzis mam wizyte na 15:30. Ciekawi mnie co lekarz tam zobaczy po tym odpadnieciu czopa... moze jakoes rozwarciechoc ja sie smieje, ze Roxanne sie na nas wkurzyla I powoedziala, ze teraz to nie wyjdzie bo jak chciala to jikt jej nie chcial przywitac tylko kazdy wpychal ja sppwrotem
to mi sie dziecko zbuntowalo
Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A wczoraj bxylism u znajomych. Koelzanka w poniedzialek urodzila drugie dziecko, coreczke. Kurcze jak widze jak ona juz smiga to naprawde mysle ze sn jest lepsze niz cesarka.
Ale u niej to byl porod marzenie. Bole dostala ok 23 w niedziele ale znosne byly, tak ze w nocy miala przerwe i pospala. O 6:30 pojechala do szpitala a o 8:30 Paulinka bla juz na swiecie. Pare godzin poczekali na wizyte lekarza i poszli wszyscy do domu