X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za szczepieniami jestem - będziemy się szczepić 5w1 tylko rota chyba odpuścimy, młody nie był szczepiony i odpukać nic nie załapał - ani jednej biegunki czy wymiotów

zapomniałam dodać że Adasiek ma jeszcze wodniaki na jądrach, przekrwienia na oczkach dalej nie zeszły a że ma nadal je żółte to wygląda koszmarnie dodatkowo ma bardzo wysoką nadal bilirubinę

wypisali nas z wysoką - powyżej normy dla fizjologicznej żółtaczki, teraz troche spadła i jest juz prawie na górnej granicy normu dla fizjologicznej - gdzie w 9 dobie powinien już prawie nie mieć żółtaczki

niestety musiliśmy go kłuć i zrobić badania i jeszcze we środę mamy je powtórzyć... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 18:20

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja - współczuje :( biedny Adaś, mam nadzieje ze bedzie ok :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja bidny maluszek tak sie nacierpi :( wodniaki znikna a moja tez ma jeszcze przekrwione oko jedno prawe lewe juz zeszło
    co do żółtaczki to moja prawie wcale nie miała Zuza miała wiekszą a tez nas wypisali

Lara dzieki za info ależ sie boje :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, coś mi sie forum zacięło i tylko sierpniowka zdążyłam napisać co na wizycie... A wiec... Czop odpadł faktycznie ale szyjka nadal zamknięta. Mała wazy 3 kg wiec kluseczka :-) mam sie nie przemęczać tylko odpoczywać póki mogę ;-) czyli wychodzi na to, ze moje dziecię sie zbuntowało na całego....

Misi@, LaRa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Radzio prześliczny :-) przystojniak bedzie łamał serca dziewczyn :-)

Aaa zapomniałam Wam napisać, ze Sebastian zaprosił moja au pair, Natalię na zwiedzanie miasta na jutro :-) fajnie, bo sie dogadują. Moze zostaną przyjaciółmi ?

Misi@, Arienna, LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja tulam i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Ja zaraz wybuchnę płaczem cały dzień boje sie wyjsć z pokoju bo przenieśli mnie do innej sali gdzie dziewczyna to patologia przeklina jak szewc drze sie zamiast rozmawiać , ogólnie dramat. Trzymajcie kciuki za nas jeszcze tylko ta noc i będziemy w domku .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: moja ostatnia kolezanka z pokoju tez byla ciekawa :)

Freja: a czemu z wysoką bili wypisali Was:? Trzymam za malego kciuki

Moja zaliczyla dzis cwicczenia z butla elegancko, przyssala sie jak wariat.. czyli ona po prosty sztucznego nie chciala, ale jak pocwiczymy na moim to potem latwiej przeskoczy na mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 21:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Freja, dopiero teraz doczytałam jakie masz z małym sensacje ;( Trzymam kciuki żeby we wszystkich poradniach było okej... Czyli jednak to toxo było na 100% czy te skierowania z powodu domniemania zakażenia?

Misi@ ten pałąk to z ikei, Leka stojak z zabawkami". Mega fajna sprawa - mamy matę edukacyjną bez pałąka i kupiłam to zamiast. Mata jeszcze nie wypakowana, bo póki co nie ma sensu, ale pałąk wieszamy nad przewijakiem, w łóżeczku pod nadzorem albo na tarasie jak mały się weranduje :) także polecam :D

Pstoka gratuluję 3 miesięcy Domiego :) Byle do przodu :D
    O tyc szczepieniach to odpowiadałąm tylko na stwierdzenie, że te choroby są już bardzo rzadkie... a u was w DE nie ma jakoś póxniej poprzesuwane w kalendarzu, tak jak w Skandynawii?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA- szczepienia w De w ogole nei sa obowiazkowe wiec mozna sobie szczepic kiedy sie chce. Kalendarz zaleca od 2go miesiaca wiec chyba pozniej niz w Polsce. My zaszczepilismy ze wzgledu na podroz planowana ale spedza mi to sen z powiek i mam ogromne wyrzuty sumienia bo szczepimy go tak wczesnie (w przeciwnym wypadku zaszczepilabym go po roku moze) ze wzgledu na nasza fanaberie (wyjazd). Choc tak prawde mowiac Turcja i Iran tez sa raczej wolne od wspomnianych chorob a procent zaszczepionych ludzi jest nawet czasem wyrzszy niz w _Niemczech (najgorej tutaj prezentuje sie Szwajcaria).
    A w ogole nie wiadomo czy pojedziemy bo z wiza jest problem. No ale to juz prawie ze kultowa sprawa z iranska wiza-dostac ja to czasem loteria a przede wszystkim szkola cierpliwosci. Mamy jeszcze miesiac, moze sie uda.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak Domi dzisiaj 3miesiace konczy :). Taki duzy chlopak juz. Prawie sie juz w skrzynce do kapieli nei miesci ;D no i dzisiaj zalozylam mu juz wieksze bodziaki bo w 54 juz troche ciasno mu bylo.
    Wczoraj u kolezanki widzielismy jej pieciodniowa coreczke i nei moglam wyjsc z podziwu jaka to wielka roznica! Ona taka kruszynka a Domi taki duzy ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nosi 56,
    chłop poleciał na męską imprezę, a ja wykąpałam sama małą, (myślałam, ze ręce se urwę jak niosłam wanienkę) i zasnęła jak dętka

a ja teraz myślę, czy serial zapodać sobie w dużym czy w małym pokoju..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło się ja mam nawał a ona nie chce nawet złapać brodawki bo juz wie ze z butli łatwo leci :( w nocy dała mi taki koncert ze mi sie wyć chciało juz. Tez tak miałyście ? Jest sens powalczyć i ja przystawiać mimo tych protestów czy lepiej sciągnąć i dać butle ? Bo coś muszę zrobić zanim mi (.) (.) wybuchną ... Jezu myślałam ze ból sutków będzie jedynym problemem z karmieniem :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Manieczku nie wiem co poradzic. Moze odciagnij troche by sobie ulzyc a mala przystawiaj caly czas. Moze doswiadczone mamy sie wypowiedza. Trzymaj sie kochana! A wspolokatorka sie troche uspokoila?

konwalianka lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciągne w domu w spokoju. A ta wariatka spała cała noc jej dziecko ciagle kwekalo i lekko płakało ale ona nie reagowała ani nie karmiła za to ja nie spałam prawie bo jak ?
    Jeszcze jak sie moja tak zachowuje to juz czekam na ta 10 jak na zbawienie licząc ze w domu może lepiej sobie poradzę

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko biedne to jej dziecko :( Pewnie wszystkim powie, ze dziecko przesypia cala noc,.
    Mam nadzieje, ze szybko Ci zleci ten czs do 10:00.
    Maz pewnie wczesniej przyjedzie i bedzie pakowac to juz bedzie lzej :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prosiłam go żeby był jak najwcześniej bo juz nie daje rady tutaj wiec czekam teraz aż mi sie krzykacza obudzi to ja ogarnę i powinien być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 05:44

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rana po cc? Nadalboli? Bierzesz jakies srodki przeciwbolowe?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    My juz wstalismy tata nkarmil i rozmawiają ;) w nocy niunia się budziła ale tak mega gorąco było zw się nie dziwię. Teraz lekka burza ;)
    Maniu tulam i życzę żebyście juz szli do domu.
    O a moja nosi 68 a i zdarza się 74 :)
    Miłego chłodnego dzionka ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Manku odciągnij troszkę i przystawiaj mała do piersi. Powinna w końcu złapać (.). U mnie nie miała problemu czy butla czy pierś bo chciała ciagle ssać, wiec było to obojętne
    Współczuje lokatorki :( u mnie w ostatnia noc (moja) dokoptowali taka qrwujaca ze szok, co skurcz to "qrwa,qrwa,qrwa" i tez bardzo głośna
    Ania spała od 22 do 7 ale ja czuje sie jeszcze nie wyspana (wiem...grzeszę)
    Msze wyskoczyć z rana na polowanie bo mam problem ze znalezieniem bolerka-sweterka dla Ani na jutro. Malz kupił ostatnie w Smyku ale rozmiar 86 ( bedzie miała za rok) poprzeceniali wszystko i rozeszło sie jak świeże bułeczki. Shit ;(

Miłego dnia babeczki :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Maniutku przystawiaj małą i odciągaj tylko do odczucia ulgi..
    Powodzenia w domku...
    Smoku gonicie w rozmiarach moja małą która nosi 74/80/86 w zależności jakiej firmy...
    Pati super że Seba się dogaduje z ta laską...:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 07:22

Pati Belgia lubi tę wiadomość

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ