Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No kurdupel po mamie
, cieszę się, bo każde ubranko, które jest już za małe przezywam
Mój wrócił koło 4 akurat nie spalam bo karmilam mała, ją chce na 9.30 iść na fitness, jak się nie obudzi to zabije, bo jak nie będzie w pionie, to się nie obudzi jak mała będzie płakać
Maniek: tak jak dziewczyny radzą, sciagnij tylko trochę żeby ulzylo, próbuje dostawiac małą jeszcze -
Troszkę ja dostawałam troche ściągnęłam ale prawy sutek jest zmasakrowany. Musiałam dać mm wypiła to co ściągnęłam - malutko i 60 ml mm. Może w domu pójdzie mi lepiej , może ona nie może chwycić bo pierś jest nabrzmiała ? Sama juz nie wiem. Zadzwonię do położnej i poproszę o wizytę prywatna .
Rana w sumie juz ok , boli jeszcze ale to pikus teraz ból to mam w piersiach ....Maniek
-
60ml? To chyba jakoś dużo na takiego malucha, ale zarlok. Jak pierś jest skamieniałe tak że sutek jest jakby naciągnięty na balon to dziecko może mieć problem że zlapaniem.
Manku, nie możesz dopuścić do skamienienia, bo możesz dostać zapalenia, z drugiej strony jak mała śpi to co robić, jak będziesz ściągać stale to będzie nadprodukcja ;( -
nick nieaktualnyManiutku to baaardzo dużo zjadła, staraj się mniej, bo zaczną się bóle brzuszka i dostawiaj malutką, najpierw ściągnij troszkę laktatorem, aby opuścić z piersi mleczko, cyc przestanie być nabrzmiały a laktator wyciągnie ci sutka i wtedy malutką dostawiaj, nawet na śpiocha....
-
Maniek nic dziwnego ze mala nie chce twojego mleka jak az tyle MM je...
Moj Radek wyrywal sie przy piersi przez 2 tygodnie. Przystawialam go na chama, jak rozdziawil paszcze do ryku. Za 2-3 razem zalapal i ssal. Nie daj sie zdominowac dzieciaczkowi, to dla jego dobra...
Jesli masz problen z przystawianiem, sprobuj pozycji klasycznej, ale piers lap reka od tej strony co masz piers, a glowe malucha druga reka. Wtedy masz wieksza kontrole nad oboma...
A co na to polozne? W ogole pomagaly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:59
-
nick nieaktualny
-
Na śpiocha nie da rady juz próbowałam nie otwiera nawet paszczy. Cycki mam juz oba jak kamienie , laktator z jednej piersi troche opróżnił a z drugiej nic nie leci nie wiem juz co robię złe ... Mała śpi teraz a ja juz panikuje ze tego zapalenia dostanę. Położne nic bo szpital zamykają to miały wszystko w nosie tym bardziej ze nawal przyszedł dopiero dziś ... Nie wiem juz co robićManiek
-
Kurde Maniek niefart ze jest weekend... A co z twoja szkola rodzenia? Chodzilas gdzies? Polozne stamtad moze maja jakies dyzury albo sa w stanie podjechac w weekend? 2 dni to z kamiennymi cyckami bedzie makabra... Ja bym tam ci radzila cycki do zera oproznic, bo inaczej mozesz dostac zastoju... Sprobuj zimnych okladow (zmoczone, zamrozone wkladki laktacyjne sa swietne) miedzy karmieniami, jak dasz rade to zalatw kapturki do karmienia, zeby brodawki troche odpoczely...
-
hej misie
Manius współczuję
ja zdycham, obiecali ochłodzenie a tu nic.... idę zaraz do sklepu kupić coś do jedzenia bo małż w pracy i jakieś lody, muszę też wykapać psa bo biedny aż jest obklejony tą ropną wydzielina z ucha ( dalej walczymy z wiatrakami jeśli chodzi o jego uszy) , wiatr się zebrał, zbiera się na burzę i nic... cisza, ani kropli i dalej 35 stopni .... wyć mi sie chce, mieszkanie mam do sprzątania bo nie da rady się już przejść a ja nie mam siły wstać z fotela
-
nick nieaktualny
-
U mnie burza przeszła bokiem, ale byłam w CH w Gliwicach i tam lało i grzmialo.
Powietrze trochę sie zmieniło ale bez szału, gdyby nie wiatr to bym sie rozpuściła.
Jutro chrzciny a ja w stresie -
Lara Wiem co czujesz, ją też będę w stresie, nie dość, że w kościele, to jeszcze potem, o ile będzie ktoś z rodziny mojego, bo wtedy pierwszy raz spotkam
U mnie teraz pada, powietrze lekko chłodniejsze, tak że da się balkon otworzyć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 18:28
-
kumpela właśnie wzywała policję - przechodząc przez miasto zauważyła psa w zamkniętym aucie, pies siedzi tam od 14.45, z policją już szukają właściciela od godziny, właśnie policja zdecydowała otworzyć drzwi ... póki pies nie był słaby bali się trochę bo to owczarek i jak podchodzili do drzwi to szczekał i warczał... ale stwierdzili że nie będą więcej czekać..... ludzie to barbarzyńcy
-
Zadzwoniłam po położna z Sr przyjechała szybko i jak mnie zobaczyła to jej oczy wyskoczyły . W prawej piersi zastój prawie zapalenie i zatkany kanalik walczyłyśmy z godz podgrzewaliśmy pod prysznicem potem termoforem i przystawiła mi Jagodę ... Chryste co za ból wyłam poprostu, ona nie chciała ssać to troche ręcznie i troche laktatorem i tak powoli odetkalyy ten kanalik i przystawiła mi dziecko do drugiej piersi i mała sie najadła i zasnęła teraz czekam aż sie obudzi i chyba znów ta jedna pierś podgrzeje i ściągnę lsktstorem bo sie nie odważę jej przystawić tym bardziej ze nie robię tego jeszcze sprawnie.
Potem zobaczyła ze mam jeszcze opatrunek na ranie i znów sie przeżegnała ... Zdjęła oczyściła i odkażała i kazała chodzić po domu w majtkach. Ten pobyt w szpitalu dał mi popalić z każdej strony ale wciąż walczę choć dziś kupiłam mm gdybym sie poddała. Trzymajcie proszę kciuki bo najbliższe dni i noce bedą decydujące ...
Dziękuje za wsparcie bo bym chyba odjechała do psychiatry i za dobre rady bo jak widać położna zrobiła to co napisalyscie tylko jeszcze muszę ja nauczyć sie dobrze przystawić i może jakoś będzie bo dzięki butelce medali nie rozleniwiła sie nadto i ssie ładnie.
Jak dojdę do siebie to przestane pisać tylko o sobie i włączę sie do gangowej dyskusji.Nieukowa lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyManiutku skarbie ależ pisz o sobie może coś jeszcze doradzimy...
Wiem co czujesz i wiem że na razie wszystko jest niepoukładane, ale w końcu się wyklaruje, a Ty nauczysz się powoli wszystkiego...
Pamiętaj odciągaj do uczucia ulgi, bo inaczej będziesz napędzać laktację w tej piersi a to błędne koło...powodzenia kochanie
Ari gorzej niż barbarzyńcy!!!!!
Jeżeli widzisz że mała się nie najada z jednej piersi to proponuje są drugą, jak się najada do nie ma takiej potrzeby....
Mleczko jest w III fazach, najpierw gasi pragnienie, potem jest obiad, a na koniec deser, więc lepiej aby dzieciątko wynikało wszystkie 3dania:-D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:21