Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas poranek dość ciężki, nic nie pasuje
Tylko rączki, ale to tez nie cały czas ;( odkurzacz nie pomógł wcale
Miałam szybko sie wyrobić i iść na spacer ale niestety, gnijemy lozku usłużne za smoczek
Ari, nie martw sie. Chyba większość z nas miała chwile zwątpienia w to czy sobie poradzimy i czy zdążymy ze wszystkim na czas? Damy radę, bo kto jak nie my?
-
nick nieaktualnyBrawo dla Patryka:-D jak ja się cieszę że kolejne szczepienia w lutym...
Moje wypadały garściami, od jakiegoś tygodnia już mniej włosów wypada....
A ją nie pamiętam kiedy mała zaczęła się świadomie uśmiechač heheh bo teraz jak nie plączę to non stop się śmieje hehehehekonwalianka lubi tę wiadomość
-
PSOTKA u nas w domu sa 3 jezyki. Do Dzieci mowie po polsku,ma one do mnie roznie. Najczesciej mieszaja lub po norwesku, bo wiedza, ze ja rozumiem. Niestety ostatnio czesto z rozbiegu jak powiedza do mnie po norwesku to i ja im po norwesku odpowiadam
a to blad. One sa juz na tyle duze, ze odrozniaja jezyki, wiec nie o to chodzi (do mniejszych dzieci, jesli chcesz by PL umiaky, trzeba mowic tylko w jednym jezyku, nie kilkoma, czyli nie meszac np.polskiego i norweskiego bo dzieci nie bda wiedz.o co chodzi). Musze sie pilnowac, zeby one doskonalily swoj jezyk polski. Jan - starszak- mowi dosc dobrze. Jakies bledy gramatyczne popelnia. Mlodszy gorzej. Do mojej rodziny mowia tylko po polsku, bo wiedza, ze nikt ich tam po norwesku nie zrozumie. Czasem Leon niestety nie potrafi czegos powiedziec i drze sie po norwesku, to wolaja Jana by przetlumaczyl.
Ja z mezem rozmawiam glownie po angielsku. Bardzo dlugo podczas obiadu ja z dziecmi rozmawialm po polsku a z mezem po ang. Dzieki czemu chlopcy ang.tez rozumieja(nie mozemy kwesti prezentow przy nich omawiac :p ). Od pewnego czasu glownym jezykiem rozmow przy obiedzie czy innych posilkach jest norweski.
A moich tesciow tak nie trawie, ze oni do mnie po norwesku a ja im na zlosc po angielskuwscielki sa
Lara, mi tez wypadaja
Konwi, zelaza nie bierze. Ja biore. Siatki centylowe dla dzieci kp sa inne. Ja jak na nich spr.to mala od razu lepiej wypada
Nieukowa, ty sie ciesz, ze masz czas cos zrobic. Poczekaj jeszcze troche to bedziesz sie z malym bawila w turlance i inne na podlodze
Nasza w zw. Z bolami brzucha rzadko sie smieje. Czesciej usmiecha. Gdy sie smieje, to wiemy, ze brzuchol nie boliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Wiem, ze musze sie pilnowac z jezykiem. Musz emowic do malego tylko po polsku. Chcialabym zeby on odpoiwiadal mi tez tylko po polsku. Mam zamiar ignorowac jesli odezwie sie po niemiecku ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
BESZKO a ty jak dlugo bylas z Janem i z Leonem w domu? -
Psotka, dlugo. J urodzil sie w 2009 a L w 2011. Miedzy nimi do pracy nie wrocilam..dopiero pozna jesienia 2012
Edit: w przedszkolach i w szkole moge poprosic o polskiego pedagoga, ktory by dzieci po PL uczyl mowic. Moze u Was tez jest taka mozliwosc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:29
-
wróciłam od gina, u mnie wszystko ok i wszystko na miejscu jedynie CRP mam wysokie dlatego muszę przycisnąć dentystę by coś zrobili mi z tym zębem który mam do rwania bo inaczej będziemy musieli podać antybiotyk by obniżyć CRP bo się w szpitalu przyczepią a tak to wszystko ok
a na pocieszenie porannych smutków kupiłam sobie kubeł lodów i właśnie je zeżarłamLaRa, Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
O kurcze beszka, ale macie misz masz jezykowy
szacunek ze sie w tym nie gubicie i maluchy tez!
Wlasnie odswiezam sobie repertuar piosenek dla dzieci. Kiedys gralam na skrzypcach i spiewalam w chorze dzieciecym, ale po 20 latach zupelnie stracilam muzykalnosc i falszuje... A nakgorsze ze sluch myzyczny dalej mam i WIEM ze cholernie falszuje. Frustracja na calego.
Ps. Chcualam kupic reedycje ksiazeczek Poczytaj mi mamo... Oni chyba ocipieli, 175zl za 5 tomikow ??? Wtf!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:33
-
nick nieaktualny
-
Ja poko co chodze do biblioteko..
Nieukowa: tez bylam w chorze i tez slysze kiedy zmienie dzwiek i tez mysle nad straconym potencjalemale Edyta Gorniak czy Steczkowska tez ze mnie nie byla
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
U nas Marcel tez mowi w dwoch jezykach. Niderlandzki I polski. Ja rozmawiam z nim tylko po polsku ale odrabiajac lekcje, mowi po niderlandzku. Marcel oczywiscie miksuje I to jest normalne. Nawet ja miksuje bo jestem w Belgii juz 11 lat. Ale to nie jest problem. W szkole Marcel juz uczy sie francuskiego na zasadzie zabawy bo od 4 klasy francuski wchodzi juz jako przedmiot bo to drugi jezyk urzedowy Belgii a do tego jeszcze angielski od 3 klasy.
-
obudził mnie silny ból głowy- paracetamol pomógł.... aż mi lepiej trochę, zaraz będę gotować obiadek,
pies nie daje rady ja tez nie taki u nas upał maaaaaaaaaaaasakra
a mala przez upal jest tak leniwa że tylko się przeciąga...
ps. domowe ochładzanie mieszkania- miską w woda z lodem przy wentylatorze - ciekawe czy podziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:01
-
buziaki dla cioć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42e36ae8dea9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b8059a87991.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cb31a61231e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e4abb2bc6d0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51b84652cb41.jpgArienna, Malenq, konwalianka, marissith, beszka, LaRa, Blondik, Pati Belgia, zgredka, Nieukowa, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
BIDRONKO masz nawet biedronkowy wozek :d.
Super dziewczyny
haha pan w ambasadzie powiedzial: Auto nicht nach Iran!
Aha....Czyli ze niby nei mozna autem....hmmm a z naszych informacji wynika ze jednak tak....
Ciezko sie z nimi dogadac tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:55
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jestem po badaniach, wyniki mają być za ok 6 tyg., także czekamy
wyrobiłam krew kartę i kupiłam buty na wyprzedaży za 29 zł
muszę częściej wychodzić na miasto
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/clipboard01_zpsejwln5fs.jpgLaRa, Misi@, Blondik, Pati Belgia, Arienna, Nieukowa, justta lubią tę wiadomość
-
Biedronko, mała to cała Ty
Mari, świetne buty
Ja sie kleje cała, a mała oczywiście na rączkach, płakać mi sie chce.
Teraz wsadzałam ja do wózka (w domu) i włączyłam odkurzacz i padła.
Czekam na malza zeby wyszedł z psem i pójdę w końcu zanurzyć doopsko w basenie bo sie roztapiam. W domu mam 30 st ;(
Mam juz dosyc tych upałów ;(marissith, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość